ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Η μεγάλη (ευρωπαϊκή) ανατριχίλα

Προβάδισμα δέκα μονάδων για το «Brexit» - Λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλει

 Ακόμη δεν υπάρχει αντικειμενική καταγραφή του τι ακριβώς σημαίνει η ενδεχόμενη αποχώρηση μιας χώρας από την ΕΕ πέρα από το ότι θα σήμαινε πως αρχίζει το ξήλωμα του πουλόβερ...
 Ο πρωθυπουργός της  χώρας, Ντέηβιντ Κάμερον, που είχε ανακοινώσει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος πριν ένα και πλέον χρόνο, είναι υπέρ της παραμονής, αλλά υποβάλλοντας κάποιους όρους που προκάλεσαν μεγάλο σκεπτικισμό στους εταίρους –μια και αναφέρουν μέτρα «εθνικής ανεξαρτησίας κυρίως της οικονομίας».
Την προηγούμενη φορά που έγινε παρόμοιο δημοψήφισμα στη Βρετανία, ήταν το 1975,..

Καθεστώς μυστικότητας για δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα

Επέκταση της έρευνας και σε εφημερίδες

Επτασφράγιστο… μυστικό τα πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τα δάνεια των εταιριών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και των πολιτικών κομμάτων το οποίο έχει κατατεθεί στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που έχει συσταθεί με απόφαση της Ολομέλειας. Υπέρ της «αυστηρής τήρησης κανόνων εμπιστευτικότητας» τάσσονται κυβέρνηση αλλά και αντιπολίτευση ενώ θα υπάρξει τρίμηνη παράταση των εργασιών λόγω του τεράστιου όγκου και την επέκταση της έρευνας και σε εφημερίδες.
Τα -τεράστια σε όγκο- στοιχεία βρίσκονται μεν στην διάθεση των βουλευτών και των κομμάτων που μετέχουν στην επιτροπή, πλην όμως η ανάγνωσή του γίνεται με διαδικασίες που μοιάζουν με..

Οι «Κατσαρόλες» στο MEGA…

Δύο-τρεις φορές ο συντονιστής της – ας την πούμε κι έτσι – Κίνησης «Παραιτηθείτε», αναφέρθηκε στο νεαρόν (βλέπετε εσείς κάτι τέτοιο στην φωτογραφία;) της ηλικίας του.
Είμαστε νέα παιδιά είπε κι έφερε ως παράδειγμα τον… εαυτό του και τον – άλλο νιάτο κι αυτός - Χειμωνά του ΠΑΣΟΚ.
«Θα πάτε να φέρετε κατσαρόλες;», τον ρώτησε ο Ντερμπεντέρης και ο Επιτροπάκης απέφυγε να απαντήσει.
Και μόνο προς το τέλος της συνέντευξης πέταξε το σύνθημα «δεν μπορεί η μπουρζουαζία της Αριστεράς να κατηγορεί για κίνημα της κατσαρόλας εμάς» (τα νέα παιδιά).
Κατά τα άλλα ο «Παραιτηθείτε» -και παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Ντερμπεντέρη- δεν έδωσε μια σαφή απάντηση, για το αν η Κίνηση στην οποία είναι συντονιστής έχει κάποιο σχέδιο. Αν υπάρχει κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού τους (κόμμα κλπ). Η μόνο απάντηση ήταν «είμαστε νέα παιδιά».
Αμ δε φαίνεται!..

-από το nonews-news

Ποιοι (δημοσιογράφοι) και πόσα πήραν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις Τράπεζες

Από την ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Ενώσεις Συντακτών ή Ενώσεις Παραγοντίσκων και Επιχειρηματιών;
Μετά την δημοσιοποίηση της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών (2015 και α’ τρίμηνο 2016) και του ΚΕΕΛΠΝΟ περιμέναμε να ασχοληθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μας, τουλάχιστον με τα ποσά που έλαβαν οι εκδότες – δημοσιογράφοι, αλλά και όσοι «παραδοσιακοί» εκδότες και καναλάρχες χρωστούν σε απολυμένους και εργαζόμενους, απασχολούν «μαύρους» κ.λπ.
Επειδή αυτό δεν έγινε, προχωρήσαμε σε μια πρώτη συγκέντρωση και επεξεργασία των συγκεντρωτικών στοιχείων (δειτε πιο κάτω πίνακες με ονόματα, εταιρείες και ποσά)*, τα οποία δημοσιοποιούμε και τα θέτουμε στην κρίση όλων, μαζί με ορισμένες «απορίες» μας, που ζητούν απάντηση. Συγκεκριμένα:

«Κάποιοι στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ έχουν μπερδέψει την αποστολή τους»

-Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΕΣΗΕΑ και ΕΡΤ
ΚΕΔ: «Αριστερό» ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ.  Όταν ο Ταγματάρχης παίζει το βιολί του

Βέντέτα έχει ανοιξει η ΕΣΗΕΑ με την διοικηση της ΕΡΤ (ή το αντίθετο). Η ΕΡΤ απάντησε στην σκληρή ανακοίνωση της Ενωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας που είχε τίτλο «Δεν πάλεψαν για αυτή την ΕΡΤ οι εργαζόμενοι και η κοινωνία» (και φωτογράφιζε τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη) και ανέφερε πως κάποιοι στο ραδιομέγαρο έχουν μπερδέψει την αποστολή τους...
Η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της απάντησε στο ίδιο ύφος αναφέροντας πως «κάποιοι στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ έχουν μπερδέψει την αποστολή τους». Στο κείμενο συγκεκριμένα αναφέρεται:
"Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, καλούμε τους συντάκτες της ανακοίνωσης (της ΕΣΗΕΑ να
απαντήσουν:
1. Σε ποιες συγκεκριμένα μονομερείς ενέργειες έχει προβεί η ΕΡΤ εις βάρος των δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων της;
2. Για ποιο λόγο η ΕΣΗΕΑ έχει μπλοκάρει τη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση..

Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα

Μια πρωτότυπη δράση, με την ενεργό συμμετοχή μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων απ’ όλη την Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα», διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ΕΡΤ και το Σωματείο «Διάζωμα».
Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές κλήθηκαν να μας οδηγήσουν σε μια εικονική ξενάγηση στα αρχαία θέατρα της περιοχής τους, μέσα από ερασιτεχνικά βίντεο διάρκειας έως 10 λεπτών, τα οποία και απέστειλαν στην ΕΡΤ, όπου και αξιολογήθηκαν από ειδική Επιτροπή που αποτελούσαν εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών, προκειμένου να αναδειχθούν τα καλύτερα.
Τα βραβεία δόθηκαν με κριτήριο το ενημερωτικό και μορφωτικό περιεχόμενο, την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών, την πρωτοτυπία προσέγγισης του θέματος και την προσπάθεια για καλλιτεχνική και δημιουργική αρτιότητα της παρουσίασης.
Η Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Μιχάλη Γρηγορίου (πρόεδρο), συνθέτη, μέλος ΔΣ ΕΡΤ Α.Ε., Γιώργο Γιανναράκο, δημοσιογράφο, Μαρίνα Δεμερτζιάν, δημοσιογράφο,..

To ΟΤΕ History «στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»

Τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», σε συμπαραγωγή OTE TV, που αποτελεί ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε 23 πόλεις της νοτιοανατολικής Μεσογείου, θα φιλοξενήσει από την Τετάρτη 29 Ιουνίου το κανάλι OTE HISTORY, σε Α’ τηλεοπτική προβολή. Η σειρά αποτελείται από 6 επεισόδια.
Σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, το ντοκιμαντέρ  καταγράφει τους σταθμούς και την επιρροή που άσκησε ο Απόστολος Παύλος, μέσα από ένα ταξίδι σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Κύπρο, Λίβανο, Μ. Βρετανία και Συρία. Αφηγητής, είναι ο Στέλιος Μάινας.
Η επίσημη πρεμιέρα του «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» θα γίνει την..

«Ώρα για Euro» στα κανάλια Novasports

Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports, από την Παρασκευή 10 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν στις 21:00 στα Novasports 1 και Novasports 1 HD την εκπομπή «Ώρα για Euro» με το Γιάννη Καραλή. Η εκπομπή θα προβάλλεται παράλληλα και μέσω του Web TV του Νovasports.gr (www.novasports.gr/WebTV, διαθέσιμο σε συνδρομητές Forthnet/Nova), καθώς και μέσω της πρωτοποριακής υπηρεσίας Nova GO.
Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του καλοκαιριού ξεκίνησε και τα αθλητικά κανάλια της Nova, θα προσφέρουν στους συνδρομητές τους τα πάντα γύρω από τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας. Γκολ, φάσεις, ρεπορτάζ, προγνωστικά, σχόλια και όπως πάντα εκλεκτοί καλεσμένοι συνθέτουν τις «θερμές» βραδιές Euro 2016, που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών της Nova έως και τον μεγάλο τελικό στις 10 Ιουλίου.
Παράλληλα, οι φίλοι του ποδοσφαίρου μέσα από το Novasports 24 HD θα ενημερώνονται συνεχώς για όλες τις τελευταίες ειδήσεις. Σε ρυθμούς Euro 2016 θα συνεχίσει να κινείται και το www.novasports.gr με το ειδικό αφιέρωμα στο www.novasports.gr/euro2016 το οποίο περιλαμβάνει ειδήσεις, videos με τα goals και τα highlights της διοργάνωσης, videos με ειδικές εκπομπές των καναλιών Novasports, bloggers, στατιστικά διοργάνωσης, βαθμολογίες, συζητήσεις των πρωταγωνιστών στα social media, ιστορικό του θεσμού και παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης.

Οι Γερμανοί ήθελαν να διώξουν το ΔΝΤ το 2014...

Γιώργος Χ. Παπαγεωργίου - Παναγιώτης Τσακλόγλου
...επειδή ζητούσε κούρεμα χρέους
 
Αποκαλύψεις στην εκπομπή της ΕΡΤ «Focus - Φάκελος» του Γιώργου Χ. Παπαγεωργίου

Η Γερμανία το 2014 υποστήριζε την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα επειδή το Ταμείο ζητούσε κούρεμα του ελληνικού χρέους, κατά ένα μικρό ποσό, της τάξης των 8-9 δισ. ευρώ, το οποίο θα προκαλούσε μεγάλο πολιτικό ζήτημα.
Το γεγονός αυτό και άλλα πολλά ήρθαν στο φως μέσα από την εκπομπή της ΕΡΤ «Focus - Φάκελος», που παρουσίασε την Πέμπτη το βράδυ μια έρευνα σε βάθος για το ρόλο του ΔΝΤ και το «παιχνίδι» με το ελληνικό χρέος.
Στην εκπομπή που επιμελήθηκε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χ. Παπαγεωργίου,..

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ευρω-βόμβα για τις ομαδικές απολύσεις

Τι λέει ο Κατρούγκαλος

Με κατάρρευση απειλείται άμεσα το προστατευτικό για τους εργαζόμενους νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στη χώρα μας εδώ και 33 χρόνια για τις ομαδικές απολύσεις, ύστερα από εισαγγελική πρόταση-σοκ προς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) με την οποία κρίνεται αντίθετο προς το ενωσιακό δίκαιο ως περιοριστικό της επιχειρηματικής ελευθερίας.  Αν η εισαγγελική πρόταση υιοθετηθεί τις επόμενες εβδομάδες από το ΔΕΕ (κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό), θα ανοίξει ουσιαστικά ο δρόμος για τη σταδιακή «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων, χωρίς να μπορεί στο εξής να..

Πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι στο Mega; Όχι βέβαια

MEGA Μετά την σχεδόν τρίμηνη ταλαιπωρία των εργαζομένων του Mega το κινητό τους έκανε τον πολυαναμενόμενο ήχο ή δόνηση και ενημερώθηκαν πως στους λογαριασμούς τους πιστώθηκε ο ένας από τους 2,5 οφειλόμενους μισθούς - που σε μία εβδομάδα θα γινόταν τρεις.
Ο ήχος ακούστηκε στα κινητά των ανθρώπων που βρίσκονται σε όλους τους ορόφους του κτιρίου της Μεσογείων. Εκτός από 30 άτομα. Είναι οι λεγόμενοι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι του μεγάλου καναλιού. Κάμεραμέν και ηχολήπτες.
Τα συνεργεία που βγάζουν μεγάλο όγκο της δουλειάς και είναι απλήρωτα από τον περασμένο Νοέμβριο. Οχτώ μήνες.
Πρόκειται για  έμπειρους και μάχιμους επαγγελματίες που τρέχουν πρώτοι σε όλες τις επικίνδυνες αποστολές. Στους σεισμούς, τις πλημμύρες,  τις φωτιές, τα ατυχήματα,..

Δεν πάλεψαν για αυτή την ΕΡΤ οι εργαζόμενοι και η κοινωνία

Κάποιοι στη διοίκηση της ΕΡΤ έχουν μπερδέψει την αποστολή τους!
Με μονομερείς ενέργειες σε βάρος των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων, προσπαθούν να ακυρώσουν στην πράξη το νόμο με τον οποίο «άνοιξε» η ΕΡΤ.
Με τον τρόπο αυτό καλλιεργούν ένα κλίμα ανασφάλειας μέσα στο οποίο, όχι τυχαία, η δεοντολογία μοιάζει περιττή πολυτέλεια.
Το Σάββατο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μετά το πλήγμα, που επέφερε η πολιτική του Μαύρου το 2013, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Στο διάστημα αυτό, όμως, υπήρξε ένα προκλητικό «εμπάργκο» από την ΕΡΤ για τις θέσεις της ΕΣΗΕΑ και του δημοσιογραφικού κλάδου.
Αποκορύφωμα της στάσης της αυτής, αποτελεί η σημερινή απόπειρα παραπλάνησης της..

Απογειώθηκε με… καπέλο ο Γαύρος

50% πάνω η LIVE SPORT με το δικό της περιοδικό και τιμή 1,20 

Το «καπέλο» στον τίτλο αυτού του θέματος δεν υπονοεί εκείνα τα πονηρά τού Τύπου που ανεβάζουν τις κυκλοφορίες. Και τα οποία – μη γελιέστε – δεν είναι εικασίες, αλλά υφίστανται. Μπαίνουν καπέλα όχι από όλες τις εφημερίδες, αλλά από κάποιες. Και γι’ αυτό θα αναφέρουμε σε λίγες ημέρες κάτι περίεργο που διαπιστώσαμε τελευταία, αν βέβαια συνεχιστεί. Λοιπόν ο Γαύρος, που περνάει δύσκολα και κάνει προσπάθεια να επιβιώσει, την περασμένη Κυριακή έβαλε προσφορά συλλεκτικό καπελάκι για τον Βασίλη Σπανούλη, το Vi7Span. Και πούλησε 10.170 φύλλα περισσότερα από την αμέσως προηγούμενη Κυριακή, δηλαδή αύξηση 420,2% (σύνολο φύλλων 12.590).
Την ίδια ημέρα πολύ μεγάλη άνοδο παρουσίασε η SporDay με το ένθετο περιοδικό για..

Τα «Ανοικτά ΜΜΕ» και οι εξελίξεις σε ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ, Mega


Mega - ΔΟΛ - Πήγασος
(...) Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι η κίνηση Ανοιχτά ΜΜΕ – νέα αρχή» απέκτησε και μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Θα είχε λοιπόν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε την άποψη της κίνησης για όσα συμβαίνουν στα τρία μεγαλύτερα «μαγαζιά» της χώρας, τον ΔΟΛ, τον Πήγασο και το Mega.
Τι προτείνει η νέα κίνηση στους εργαζόμενους που τους οφείλονται πολλοί μισθοί; Αν ήταν η κίνηση Ανοικτά ΜΜΕ στη θέση της ΕΣΗΕΑ τι θα έκανε σε θεσμικό επίπεδο; Επίσης μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων σε αυτή την κίνηση είναι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ και τον Πήγασο. Αν..

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Κατσαρόλια και «παραιτηθείτε»

Μια δήλωση του Νίκου Φίλη που ανέβασε τους σφυγμούς της Νέας Δημοκρατίας

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Πώς είναι το προσκύνημα στη Λούρδη; Στην Παναγιά της Τήνου που είναι και πιο κοντά και βολεύει τέλος πάντων και μπορεί να πέσεις και πάνω στη Φαίη Σκοδρά να χαρείς το πόδι δυο μέτρα; Στον Άγιο Γεράσιμο της Κεφαλονιάς, που βάνουνε και στραγάλια στα παπούτσια για να έχει και πιο πολύ ζόρι; Κάπως έτσι και με την περίφημη διαδήλωση (ο Θεός να την κάνει…) που οργανώνεται στο Σύνταγμα για τις 15 Ιουνίου υπό την επωνυμία «Παραιτηθείτε». Κουτσοί, στραβοί, ταλαίπωροι και πάσης φύσεως αναξιοπαθούντες αναμένουν την μέρα εκείνη για να βαπτισθούν στην κολυμπήθρα την αντιπολιτευτική. Και να αποκομίσουν, φυσικά, τα συνακόλουθα κέρδη!
Δεν κάνω πλάκα. Όπως τα βλέπω στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει ούτε ένα γκρουπούσκουλο (ή μήπως γκρουπόσκυλο;) στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας που να μην αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη..

Φανατικός οπαδός...

...της Γεροβασίλη, δηλώνει ο Ντερμπεντέρης

Γραπτώς και ενυπογράφως (ΤΑ ΝΕΑ - "Εμπιστευτικά"):
ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ οπαδός της Γεροβασίλη. Το λέω απερίφραστα και όχι αβασάνιστα.
ΦΡΟΝΩ ότι κανείς άλλος από εκείνη δεν θα μπορούσε να εκπροσωπεί τόσο αυθεντικά κι απροσχημάτιστα μια κυβέρνηση που ειδικεύεται στην αρλούμπα.
Ειρωνεία. Χοντροκομμένη.
Που είναι οι καλές εποχές με τα εξαιρετικά "κεντήματα"!..

Πέθανε ο Γιώργος Γιαγτζόγλου

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων* στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη την απώλεια του φίλου, συνάδελφου και Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΕΤΗΠΤΑ Γιώργου Γιαγτζόγλου.
Ο αγωνιστής Γιώργος, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 50 ετών.
Γέννημα - θρέμμα της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., όπου ανήκουν ο πατέρας του Ιγνάτιος και ο αδερφός του Νίκος, και με ενεργή συνδικαλιστική και αγωνιστική δράση, ο Γιώργος Γιαγτζόγλου εργάστηκε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» για 30 χρόνια και υπηρέτησε το Σωματείο των Τεχνικών επάξια,  στις καλές και δύσκολες στιγμές του Κλάδου.
Ξεχώρισε και θα τον θυμόμαστε για την ευγένεια, το ήθος, τη συνέπεια, τις αρχές, τη συναδελφική γενναιοδωρία του και την αγωνιστική του διάθεση μέχρι και την τελευταία στιγμή..

Φάκελος στην ΕΡΤ: Η σύγκρουση ΔΝΤ - Ευρωζώνης και το παιχνίδι με το ελληνικό χρέος

Με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χ. Παπαγεωργίου

Tο φάκελο «Το Διεθνές Νομισματικό ταμείο και το “παιχνίδι” με το ελληνικό χρέος», ανοίγει η ΕΡΤ αυτή την Πέμπτη στις 11 το βράδυ, αμέσως μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων.
Στην έρευνα και παρουσιάση ο έμπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Χ. Παπαγεωργίου.
Τα ερωτήματα που θα διερευνηθούν:
· Τι κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις για το χρέος;
· Ποιοι εμπόδισαν το κούρεμα;
· Γιατί οι  Γερμανοί ήθελαν να διώξουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο παρελθόν;
· Πότε έγιναν μυστικές συζητήσεις για αναδιάρθρωση του χρέους και γιατί δεν προχώρησαν;..

Θρίλερ με τον εκδότη Μαυρίκο σε φλεγόμενη Porsche

Κούγιας: Ο απανθρακωμένος είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Περίεργες διαστάσεις λαμβάνει το θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη στην Αττική Οδό, όταν μια Porsche Cayenne λαμπάδιασε και ο οδηγός του αυτοκινήτου απανθρακώθηκε. Oι αρχές θεωρούν ότι ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολις» Παναγιώτης Μαυρίκος είναι ο οδηγός.
Η αστυνομία επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια του οχήματος και σύζυγο του εκδότη, η οποία είπε ότι το αυτοκίνητο το είχε πάρει ο σύζυγός της. Η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου μετεβη στο ΚΑΤ για αναγνώριση της απανθρακωμένης σορού του οδηγού της Porsche και θα κληθεί να διαπιστώσει αν πρόκειται..

«Μπήκαν» τα λεφτά στο Mega

Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι του καναλιού έναν από τους οφειλόμενους μισθούς - Κανονικά το μεσημβρινό και το βραδινό δελτίο
Καταβλήθηκε την Πέμπτη ένας από τους τρεις οφειλόμενους μισθους στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Χθες υπήρξαν διαβεβαιώσεις των διοικούντων ότι μπήκαν οι υπογραφές για την αποδέσμευση των χρημάτων από τους λογαριασμούς των μετόχων στην Τηλέτυπος ώστε στη συνέχεια να πληρωθούν οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι λοιποί υπάλληλοι του σταθμού.
Μετά την εξέλιξη αυτή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι θα μεταδοθεί κανονικά τόσο το..

Στις 29 Ιουλίου η δίκη Ψυχάρη για το πόθεν έσχες

 Στις 29 Ιουλίου θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης για τις υποθέσεις με τα πόθεν έσχες του.
Αυτό αποκαλύπτεται από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
Υπενθυμίζεται πως ήδη σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και η δίκη έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Ειδικότερα ο Δ. Παπαγγελόπουλος επισημαίνει: «Σχηματίσθηκε αυτεπαγγέλτως η με ΑΒΜ Ω2016/62 ποινική δικογραφία.
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση προσδιορίσθηκε να εκδικαστεί την..

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Κουρτάκης: "Μάκη, τα 'μαθες; Δεν είμαι εγώ"

 Tι απαντάει ο Τριανταφυλλόπουλος

Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας zougla.gr, το οποίο υπογράφεται από τον κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και παρουσιάζει δήθεν συνομιλία του κ. Γιάννη Κουρτάκη με τον εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, απαντάει μέσω δήλωσής του ο εκδότης της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κουρτάκης "η φωνή που ακούγεται στην υποκλαπείσα συνομιλία δεν είναι η δική μου, κάτι που προφανώς γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος", ενώ ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Επιπλέον καλεί τον κ. Σίμο Κεδίκογλου να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία στα οποία αναφέρεται, σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να τα προσκομίσει στις αρμόδιες Αρχές.
ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΡΤΑΚΗ
Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος έχει αναλάβει ένα «συμβόλαιο» εναντίον μου. Δεν ξέρω αν οι επιλογές του, που προκαλούν γέλιο, σχετίζονται με διατεταγμένη υπηρεσία ή την ανθρωπίνως κατανοητή αγωνία του να αναδυθεί και πάλι από την αφάνεια στην επιφάνεια. Στην..

Το διαδίκτυο, η δημοσιογραφία και οι σκελετοί στην ντουλάπα

Γράφει ο Βαγγέλης Δεληπέτρος*

Είναι πράγματι ώρα να διαχωριστεί η ήρα από το σιτάρι στο διαδίκτυο: Αυτοί που κάνουν ρεπορτάζ, από αυτούς που κατασκευάζουν μυθιστορίες. Αυτοί που δημοσιοποιούν ειδήσεις, από αυτούς διακινούν φήμες. Και αυτοί που έχουν άποψη και σχολιάζουν με επιχειρήματα, από αυτούς που αναλαμβάνουν εργολαβικά συμβόλαια εξόντωσης, αυτό που παλιά αποκαλούσαμε λασπολογία και πλέον έχει εξελιχθεί σε... character assassination.
Με αυτά τα δεδομένα η θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση του Μητρώου on line media είναι ένα θετικό πρώτο βήμα, κυρίως για την ενίσχυση της διαφάνειας. Γιατί είναι υπέρ των δημοκρατικών και..

Δικάζουν το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού

Κύμα αλληλεγγύης με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη:
Την 9η Ιουνίου ξεκινά, στο Τριμελές Εφετείο στη Θεσσαλονίκη, η δίκη 21 συναγωνιστών μας, για την υπόθεση εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών την 17η Φεβρουαρίου 2013.
Ο εμπρησμός μηχανημάτων στις Σκουριές αποτέλεσε την αρχή μιας, χωρίς προηγούμενο, επιχείρησης διώξεων ενάντια σε μια ολόκληρη κοινωνία. Χωρίς προσχήματα πλέον, ο διωκτικός μηχανισμός στράφηκε αδιακρίτως ενάντια σε κάθε πολίτη που συμμετείχε ενεργά στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Προσαγωγές, ανακρίσεις, πολύωρες εξαφανίσεις στα υπόγεια της Ασφάλειας, παράνομη λήψη γενετικού υλικού και δημιουργία τράπεζας γενετικών δεδομένων, προφυλακίσεις.
Την Τσικνοπέμπτη του 2013, ένας ολόκληρος στρατός πάνοπλων αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας εισέβαλε στην Ιερισσό, προς αναζήτηση υπόπτων για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο..

Τα βρήκαν οι μέτοχοι στο Mega - Tι είπε το μεσημέρι ο Καψής

Και επίσημη ανακοίνωση: 
Εχει αρχίσει να πιστώνεται στους λογαριασμούς μισθοδοσίας η εξόφληση Μαρτίου και το 15νθήμερο Απριλίου

Τέλος σε μια από τις πολλές αγωνίες των εργαζομένων στο MEGA έδωσε η ανακοίνωση του Μανώλη Καψή, ο οποίος εξουσιοδοτημένος από παλαιούς και νέους μετόχους του καναλιού, είπε στη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων – παρουσία τεχνικών και διοικητικών – πως οι μέτοχοι κατέληξαν στο draft συμφωνίας και πως ο ιστορικός σταθμός θα μείνει ανοιχτός.
Ο Καψής, που εδώ και αρκετό καιρό είχε σιωπήσει καθώς είχε εκτεθεί μεταφέροντας πληροφορίες που δεν έβγαιναν αληθινές, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να βάλουν άμεσα τέλος στις κινητοποιήσεις τους – υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών – και να βγάλουν κεντρικό δελτίο ειδήσεων, που αποτελεί και τη σημαία του καναλιού.
Ακολούθησε γενική συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι αποφάσισαν πως..

ΕΔΟΕΑΠ: που είναι τα λεφτά;

Ένα σχόλιο των Γιάννη Αγγέλη και Πόπης Χριστοδουλίδου (μελών του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ) για το ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ τα λεφτά του Οργανισμού

Τελευταία ακούγονται και γίνονται διάφορα, για το πως θα διαμορφωθεί – το πως “θα σωθεί” το λένε – ο ΕΔΟΕΑΠ.
Και συνήθως, τις περισσότερες φορές.(τυχαία;)ξεχνάνε το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
Και “ξεχνάνε” όχι τυχαία,φυσικά, κάτι σημαντικό, κάτι – ίσως το μοναδικό – που έχει σημασία για την επόμενη ημέρα του ΕΔΟΕΑΠ και του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
Στην τελευταία Τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, το 2015, (μη ξεχνάμε ότι πλησιάζει η επόμενη), οι υπογράφοντες αυτό το σημείωμα είχαμε στηρίξει την παρέμβασή μας σε μία Έκθεση που είχε συνταχθεί και είχε παραδοθεί στους προέδρους των Ενώσεων το καλοκαίρι του 2014 και στην συνέχεια είχαν χαθεί τα ίχνη της. Εμείς καταφέραμε να την βρούμε μετά από ένα χρόνο,..

Οι εργαζόμενοι στο «Εθνος» ζητούν απεργία αλλά...

...η ΕΣΗΕΑ καλεί διευθυντές
 
Δεύτερη γενική συνέλευση για τους εργαζόμενους στο “Έθνος” τους οποίους όπως όλα δείχνουν, δεν εμπαίζει μόνο ο εργοδότης τους, ο Φώτης Μπόμπολας. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν, όπως γράψαμε, απεργιακές κινητοποιήσεις με απόφαση της συνέλευσής τους, με αίτημα την πληρωμή 2 15νθήμερων ως την Παρασκευή. Ζήτησαν από την ΕΣΗΕΑ να κηρύξει τις απεργίες. Και αντί για αυτό η Ένωση κάλεσε τους διευθυντές για να… ενημερωθεί. Να σημειωθεί πως στις απεργίες διαφωνούν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων!
Μετά από αυτά εστάλη το παρακάτω ψήφισμα προς την Ένωση Συντακτών η οποία θα πρέπει επιτέλους να λάβει θέση. Οι εργαζόμενοι θυμίζουν πως είναι απλήρωτοι επί 4 μήνες. Και αυτό..

Καψής: Θετικές εξελίξεις για το κανάλι...

Το mail του διεθυντή ειδήσεων: «Θελω να σας τις ανακοινώσω δια ζωσης! 
 
Μήνυμα του Μανόλη Καψή βρήκαν χθες, Τρίτη, στο εταιρικό μέιλ τους οι δημοσιογράφοι του Mega. Ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού συγκάλεσε συνέλευση των συντακτών για σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, αναφέροντας ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις ως προς την λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού, κάτι που, όπως υποστηρίζει, προκύπτει από τις τελευταίες διαβουλεύσεις των μετόχων. «Θέλω να σας τις ανακοινώσω δια ζώσης» γράφει στο μέιλ του.
Χωρίς ο ίδιος να το αναφέρει ρητά, οι συντάκτες ερμηνεύουν την κίνηση Καψή ως σημάδι ότι το μεσημέρι θα έχει καταβληθεί τουλάχιστον ένας μισθός από τους τρεις οφειλόμενους, ενώ οι πιο αισιόδοξοι κάνουν λόγο για ενάμιση μισθό. Πάντως, δεν λείπει και η σχετική δυσπιστία αφού ο Μανόλης Καψής είχε προϊδεάσει, εμμέσως, την..

Επαναληπτικές για εκπροσώπους της ΕΡΤ στο Μεικτό


Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη εκπροσώπων, στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, των συντακτών – μελών της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση της «ΕΡΤ»:
«Ραδιόφωνο ΕΡΤ»..

Υποχρέωση η καταβολή μισθού και όχι χάρη, κύριε Κοντομηνά

Ενδεικτική για το καθεστώς λογοκρισίας και αυτολογοκρισίας το οποίο επικρατεί σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι η τηλεφωνική παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, σε ζωντανή πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του καναλιού.
Εύλογο το ερώτημα για την ποιότητα ενημέρωσης και την προστασία της ελευθεροτυπίας, όταν απροκάλυπτα ένας καναλάρχης κατηγορεί στον τηλεοπτικό αέρα τους συντελεστές μιας εκπομπής, λέγοντας «με ντροπιάζετε». Ντροπιαστικές είναι συχνά οι..

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Κρατική διαφήμιση μόνο σε όσους είναι στο Μητρώο Online Media

Ανακοινώσεις Παππά για την καταγραφή των ενημερωτικών ιστοσελίδων

Το Μητρώο Online Media παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Από την ενημέρωση προκύπτουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι ενημερωτικές ιστοσελίδες να λαμβάνουν κρατική διαφήμιση, ενώ το υπουργείο θα παρέχει και περαιτέρω κίνητρα για να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή στο Μητρώο.
Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι «δεν επιθυμούμε να ελέγχουμε το περιεχόμενο των ιστοσελίδων. Προχωράμε σε κάτι που είναι αυτονόητο και έπρεπε να έχει γίνει». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι στόχος του υπουργείου είναι να κάνει μια πρώτη χαρτογράφηση των νόμιμων επιχειρήσεων ενημέρωσης που λειτουργούν στο Διαδίκτυο.. 

Ρε Συρίγο, μπορεί να διαφωνώ όμως τι κομματάρα έγραψες!

Κι έτσι μέρες που ΄ναι, θα το γράψω ως οφειλόμενη μνεία στη…χαμένη τιμή της εργοδοσίας των ΜΜΕ και στη μνήμη δύο ανθρώπων που δεν υπάρχουν πια.
Η ιστορία είναι γνωστή σε πολλούς της «Ελευθεροτυπίας» κι εμένα μου την είχε πει ενώπιον πολλών άλλων ο Συρίγος, ο οποίος ήταν ως γνωστόν ο πρώτος και πιο φανατικός πολέμιος της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004-και η ιστορία τον δικαιώνει…
Ο Συρίγος λοιπόν ήρθε μία μέρα σκασμένος στο γραφείο κι όταν τον ρώτησαν τι έχει, τους εξομολογήθηκε ότι είχε γίνει μπίλιες το προηγούμενο βράδυ με τον Τεγόπουλο γιατί..

Γεια σου Νικόλα. Για πάντα ΠΑΟΚτσής

Ο Nικόλας Τριανταφυλλίδης που χάσαμε από καρκίνο, ήταν μια προσωποποίηση, μια ενσάρκωση του πάθους και της υπερβολής. Του πραγματικού πάθους και της υπερβολής όμως, που το αντέχεις ή δεν το αντέχεις, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την εικονική υπερβολή που υπάρχει μόνο για να γοητεύει χωρίς ποτέ να ρισκάρει τίποτα.
Ο Νικόλας έκαιγε, είτε φώναζε στο ραδιόφωνο «Κούγια θα σου χέσω στον τάφο», τον Δεκέμβριο του '08, είτε τσακωνόταν με τους ηχολήπτες του σταθμού όταν επέμενε να καπνίζει μέσα στο στούντιο, είτε μιλούσε για τη σύντροφό του, είτε διαφημίζοντας την παράδοξη αγάπη του για τα περιθωριακά είδωλα και το καλτ φεστιβάλ που διοργάνωνε στο Γκαγκάριν, είτε μιλώντας για τον ΠΑΟΚ.
Είναι σε αυτόν τον τελευταίο που βασίστηκε η μικρή σχέση μας. Ο Νικόλας ανέλαβε το ντοκιμαντέρ για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ και όλοι ξέραμε ότι θέλει να το τελειώσει και να φύγει.
Μου ζήτησε να κάνω κάτι ελάχιστο σε αυτό και δέχθηκα κυρίως επειδή ο Νικόλας ήταν ένα αρχέτυπο ΠΑΟΚτσή στη μυθολογία που έχουμε φτιάξει για τον ΠΑΟΚ οι οπαδοί του:..

Καλά έκανε ο Κοντομηνάς!

Δικό του το μαγαζί. Δική του και η ενημέρωση...

Η on air παρέμβαση Κοντομηνά στη διάρκεια της πρωινής εκπομπής της Σταματίνας Τσιμτσιλή έκανε πολλούς να εκραγούν. Το Διαδίκτυο, που γι’ αυτά ακριβώς ζει και αναπνέει, πήρε φωτιά από τα αρνητικά σχόλια, κυρίως σε βάρος του καναλάρχη. Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να αναρωτηθούν πού είναι οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων, ενώ άλλοι ζητούσαν την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ. Όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά...
Αυτός πληρώνει. Τα ιδιωτικά κανάλια ζουν από τις διαφημίσεις και από την τσέπη των αφεντικών τους. Δεν είναι ΕΡΤ που την πληρώνουν οι πολίτες (ασχέτως αν και αυτή τελικά γίνεται φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης) και δικαιούνται να έχουν λόγο για το περιεχόμενό της.
Για όσους λοιπόν πέφτουν από τα σύννεφα, καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν επιτέλους..

Ασυνεπείς και αφερέγγυοι

Για μια ακόμη φορά οι μέτοχοι της Τηλέτυπος ΑΕ φάνηκαν ασυνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους του MEGA. Τη Παρασκευή, 3 Ιουνίου ο κος Φώτης Μπόμπολας είχε δεσμευθεί στην ΕΣΗΕΑ ότι την Δευτέρα, 6 Ιουνίου, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του σταθμού (εδώ και σχεδόν τρεις μήνες) θα έβλεπαν στους λογαριασμούς τους έναν μισθό από τα οφειλόμενα. Αντ’ αυτού, οι εργαζόμενοι είδαν για ακόμη μία φορά να γίνονται αντικείμενο κοροϊδίας και υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα.
«Άγονη» αποδείχθηκε και η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με τους δικηγόρους της Τηλέτυπος ΑΕ να εμπαίζουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν ενωτικά όλες εκείνες τις ..

H προδιαγεγραμμένη κατάπτωση ενός κλάδου

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Οσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στον άλλοτε μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας μαρτυρούν δυστυχώς την κατάρρευση, αλλά και την κατάπτωση φοβούμαι, ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου που γνώρισε μέρες δόξας στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης.
Ζάπλουτοι εργοδότες με περιουσίες ικανές να τρέφουν και τα δισέγγονά τους, παίζουν... κρυφτούλι με τους εργαζομένους που τους υπηρέτησαν πιστά, αλλά και τις τράπεζες που τους δανειοδότησαν αφειδώς για χρόνια ολόκληρα και σήμερα θυμήθηκαν να απαιτήσουν κάτι, συμβολικό, έστω, από τα χρωστούμενα.
Η κατάσταση στο Mega θυμίζει κάτι από Ηλεκτρονική και... Pyrsos Security. Μόνο το..

Τέλος ανοχής στο συγκρότημα του Μπόμπολα

Τους 4 μήνες φτάνουν οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία - Απόφαση για απεργίες

Τέλος ανοχής για δεύτερη φορά μέσα στο 6μηνο δήλωσαν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα Μπόμπολα. Σε γενική συνέλευση αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Το συγκρότημα του “εθνικού εργολάβου” κοντεύει να χαρακτηριστεί ως ο μεγάλος μπαταχτσής των ΜΜΕ καθώς οι καθυστερήσεις μισθών φθάνουν πλέον το 4μηνο! Εννοείται πως επίσης δεν πληρώνει το μερίδιο του στους εργαζόμενους του Mega
Η απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις θα συζητηθεί σήμερα σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά από ενημέρωση των εκπροσώπων. Στο συγκρότημα Μπόμπολα δεν τηρήθηκε φυσικά η..

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

O Κοντομηνάς με τη γνωστή ευαισθησία...

«Έπρεπε να διορθώσω μια ανοησία. Μίλησα με τα παιδιά, να προσέχουν» 
είπε στη Ντέπυ Γκολεμά ο «φύσει ευγενής» Δ. Κοντομηνάς για το «πρωινό του ξέσπασμα» στην εκπομπή Happy Day.
Δείτε τι γράφει η γνωστή τηλεκριτικός στο newpost και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Χωρίς περαιτέρω σκέψη ο πρόεδρος του καναλιού κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, με τη γνωστή ευαισθησία που τον διακρίνει στο χώρο της υγείας, δεν δίστασε να μας κάνει μια μικρή δήλωση για το πρωινό του «ξέσπασμα» στην εκπομπή Happy day. Φύσει ευγενής, μας δήλωσε πως «μια φορά και εγώ βρε αδελφέ επενέβην στο κανάλι μου αλλά έφριξα. Βρίζουμε..

Το δώρο του Βαρδινογιάννη στον Ψυχάρη

Σκέψεις και για πώληση του ΔΟΛ 

Την προηγούμενη εβδομάδα η στήλη σάς αποκάλυψε τις συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο και σχετίζονται με τον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη. Σύμφωνα με όσα γράφαμε, ο εκδότης του «Βήματος» εμφανίζεται να έχει βρει χρήματα (σ.σ. κάποιοι λένε για 5 εκατ. ευρώ), προκειμένου να αποπληρώσει τις δόσεις των δανείων, αλλά και να εξοφλήσει τις οφειλές προς τους εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο αυτό κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι πίσω από τη διαφαινόμενη ρευστότητα Ψυχάρη βρισκόταν πρόσκαιρη στήριξη της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Παρά το γεγονός ότι μια τέτοια πληροφορία είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσφεύγουν στο παρελθόν θυμίζοντας ότι η οικογένεια..

Ο κυνισμός του αφεντικού

Γράφει ο Δημήτρης Τσίρκας

Το δημόσιο μπούλινγκ του Κοντομηνά στους εργαζόμενους του σταθμού του μαρτυρά ότι έχει συντελεστεί μία ποιοτική κλιμάκωση σε αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα ως εργοδοτική τρομοκρατία.
Φαινομενικά ο Κοντομηνάς δεν έκανε κάτι διαφορετικό από ότι συμβαίνει καθημερινά σε άπειρους εργασιακούς χώρους. Το ότι το έκανε δημόσια όμως καταδεικνύει ότι αυτές οι πρακτικές είναι πλέον όχι απλά εκτεταμένες αλλά και αποδεκτές ή φυσικοποιημένες. Έχουν γίνει η νόρμα και δεν εκπλήσσουν κανένα.
Ο Κοντομηνάς δεν φοβήθηκε τον αρνητικό αντίκτυπο της ενέργειας του στη φήμη..

O τελευταίος λινοτύπης

Ο τελευταίος τυπογράφος των New York Times, ο τελευταίος που ήξερε να χειρίζεται το μηχάνημα της λινοτυπίας, συνταξιοδοτήθηκε.
Το συμβόλαιό του με την εφημερίδα ήταν εφ όρου ζωής και είχε υπάρξει μέλος του ισχυρότατου σωματείου των Αμερικανών Τυπογράφων και δη του Παραρτήματος 6 της Νέας Υόρκης, τόσο ισχυρό που στη δημοσιογραφική αργκό ήταν γνωστό ως "Big Six".
Μόλις συμπλήρωσε τα συντάξιμά του χρονια, χαιρέτισε τους πάντες στην διάσημη αίθουσα σύνταξης και έφυγε σεμνά και ήσυχα χωρίς να δεχτεί να του πάρουν μια μεγάλη συνέντευξη όπως σκόπευαν..

Ο Πέτρος και ο Στάθης...

Η ευγενής ακροβασία (ετών) του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου

Ήταν πολύ πιο... εύκολες οι αντιπαλότητες στην προ μνημονίων εποχή, ειδικά στο χώρο του Τύπου, των εφημερίδων και των περιοδικών. Κοιτώντας τες τώρα, από το σήμερα, θα τις έλεγες έως και ανούσιες.
Το life style έπαιρνε διαφορετικές αποχρώσεις. Στη μία όχθη περπατούσε ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, υπεύθυνος για μία σειρά από πρωτοποριακές δημοσιογραφικές ή κι εκδοτικές κινήσεις. Από τη στήλη του στην Ελευθεροτυπία (τη διάβαζα μικρός κι έμπαινα σε έναν άλλον κόσμο) μέχρι το «01», πιθανότατα το καλύτερο περιοδικό στον ελληνικό τύπο, ever. Αλλά και άλλα, όπως το Symbol ή και οι «Εικόνες του Κόσμου». Στην άλλη όχθη «έλαμπε» ο Πέτρος Κωστόπουλος και όλο εκείνο το βλαχομπαρόκ life style, ΠΑΣΟΚ αυθεντικό της δεκαετίας του 80, δηθενιά και..

Ξέσπασε πόλεμος μεταξύ Βαρδινογιάννη - Μπόμπολα

Οι εξελίξεις στο Mega στάθηκαν αφορμή για να ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και το Μπομπολέικο. Αιτία; Οσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και σχετίζονται με τα οικονομικά του πάλαι ποτέ Μεγάλου Καναλιού. Το Βαρδινογιαννέικο, που κρατούσε διαχρονικά αποστάσεις από το μάνατζμεντ του Mega, έχει αρχίσει και «χρεώνει» πολλά και διάφορα στον Φώτη Μπόμπολα, τον οποίο και θεωρεί βασικό υπεύθυνο του διαφαινόμενου λουκέτου στον «Τηλέτυπο».
Οπως λένε οι Βαρδινογιάννηδες, που διακρίνονται για τη νοικοκυροσύνη τους, ο νεότερος Μπόμπολας, με τη στρατηγική των εσωτερικών παραγωγών, οδήγησε σε χρεοκοπία ένα ολόκληρο κανάλι.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτό..

Oταν το αφεντικό κάνει bullying στους υπαλλήλους του...

...και τα social media σχολιάζουν

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Alpha Δ. Κοντομηνά,  στην πρωινή εκπομπή του καναλιού του. Πολλά ήταν τα (αρνητικά και μόνο) σχόλια στα social media από όπου σταχυολογούμε:

@ Κοντομηνάς, ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, σε τηλεφωνική παρέμβασή του, απευθυνόμενος προς τους υπαλλήλους του, αποφασιστικά: "Με κάνατε και ντράπηκα σήμερα".
Υπάλληλοι Κοντομηνά: "Καλά, είσαι σοβαρός; Γι΄αυτό μάς πήρες τηλέφωνο;".
Κοντομηνάς, πιο διστακτικά: "Δεν έπρεπε να σας πάρω;".
Υπάλληλοι Κοντομηνά: "Φυσικά και δεν έπρεπε να μας πάρεις. Τι θα πει ο κόσμος;..

Δεν αρκεί να παίζεις ρόλο δημοσιογράφου...

Χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος τής ΕΡΤ έπαιξε ρόλο δημοσιογραφου επιχειρώντας μια συνέντευξη με τον Λεωνίδα Καβάκο.
Παρατήρηση πρώτη: Ενας Διευθύνων Σύμβουλος αποφεύγει τέτοιες κακοτοπιές γιατι κινδυνεύει να παρεξηγηθεί ως επιρρεπέστατος στην αυτοπροβολή.
Παρατήρηση δεύτερη: Δεν τιμάς ούτε τον καλεσμένο μήτε το κοινό σου καθήμενος σταυροπόδι σε στυλ αραλίκι-άργιλε καφενόβιου.
Παρατήρηση τρίτη: Ενω ο Καβάκος εξιστορεί τις αναμνήσεις του απο το στούντιο που γυρίζεται η εκπομπή, παρεμβαίνει ο Διευθύνων: Εννοείτε αυτο εδώ.Το στούντιο Ε». Για να εισπράξει την..

10 +1 λόγοι που το σκάσανε απ’ το Ποτάμι

Για ποιους λόγους τα στελέχη του Σταύρου μετακόμισαν στον Κυριάκο;

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Δεν με λένε Σέρλοκ, Χρήστο με λένε, αλλά κάτι καταλαβαίνω κάτι και εγώ από μυστήρια. Από υποθέσεις ζόρικες και υπόγειες, όπως η αποχώρηση δώδεκα στελεχών του Ποταμιού και η συνακόλουθη προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία. Ποιος ο λόγος άραγε, θα αναρωτιόνταν ο καλοπροαίρετος αναγνώστης και η καλοπροαίρετη αναγνώστρια. Αφού πάνω κάτω τα ίδια λένε τα δύο κόμματα, γιατί να φύγουν από το ένα και να πάνε στο άλλο;..

Σταματίνα, μη μιλάς άσε με να τελειώσω!

Ποια Βόρεια Κορέα; Εδώ έχουμε τον Κοντομηνά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεσιτάλ χυδαιότητας απέναντι στους πρόσφυγες και μια ακόμη απόδειξη για το πως χρησιμοποιούν οι βαρόνοι της ενημέρωσης τις δημόσιες συχνότητες για να προωθούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα έδωσε ο πρόεδρος του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς, παρεμβαίνοντας ζωντανά στην εκπομπή της Τσιμτσιλή.
Αναφερόμενος στα «πλεονεκτήματα» του ξεπουλήματος του Ελληνικού σημείωσε ότι η περιοχή σήμερα είναι «γεμάτη πρόσφυγες, απατεώνες και πορνεία» (sic) ενώ κάλεσε τους υπαλλήλους..

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Τι γυρεύει η Μάνια στου Ψυχάρη;

 Εσκασε πάλι μύτη η πρώην «εκδότρια» Μ.Τ. (Μάνια Τεγοπούλου) στα έντυπα του Ψυχάρη. Μετά τα ΝΕΑ και τις ακαταλαβίστικες «Ιπποδρομίες» στις σελίδες του Μικροπολιτικού (δείτε ΕΔΩ), εμφανίστηκε και στο ΒΗΜΑ  (στον Βηματοδότη) ρωτώντας: «Εξωλογιστικός έλεγχος στην Χ.Κ.Τ.;» και σχολιάζοντας: Η ληστεια επιτρέπεται (προβλέπεται ποινή) . Οταν όμως ληστεύει ο Νομοθέτης γίνεται Hitler.
Eπόμενο ήταν στο facebook να αρχίσουν τα σχόλια:
** Την πρώτη φορά στα "ΝΕΑ" σήμερα στο "ΒΗΜΑ". Αλήθεια αυτοί που αποφάσισαν να δώσουν φωνή στην εκδότρια (Μ.Τ.) που πέταξε στο δρόμο 850 εργαζόμενους, χωρίς να πληρώσει..

Ο «αντι-Ψυχάρης» του Σαμαρά...

...και οι άλλες «μεταγραφές» που βάζουν μπουρλότο στη ΝΔ 
- Οι... Πασόκοι και η ένταση με Κύρτσο, Σπυράκη και Θεοδωρικάκο

Με καζάνι που βράζει μοιάζει η Ν.Δ. για όσους ξέρουν την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος. Επειτα από πολλά χρόνια το κόμμα ξαναζεί υπόγειους πολέμους, ίντριγκες, μίση και πάθη, ενώ οι ιδεολογικές αντιπαραθέσεις έχουν χωρίσει στελέχη και βουλευτές σε στρατόπεδα. Το εντυπωσιακό είναι ότι τον... ιό κόλλησε ακόμη και το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα «μαχαιρώματα» να είναι πλέον σε ημερήσια διάταξη, καθώς δημιουργήθηκαν... δίδυμα «φωτιά». Μπορεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. να ποντάρει στα μπάνια του λαού, αλλά τα προβλήματα είναι εδώ και δεν αποκλείεται με τα πρωτοβρόχια να έχουμε και ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα.
Τα παρατράγουδα που ακολούθησαν την αποχώρηση της Ν.Δ. από τη συζήτηση στη Βουλή..

«Κρυφά» σχέδια στην όμορφη Πάτρα;

Η Ενωση Συντακτών Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) διοργανώνει για το ερχόμενο Σάββατο 12 το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της Πάτρας σύσκεψη-συνεδρίαση για το αγγελιόσημο. Αλλά, σύμφωνα με την πρόσκληση που έφθασε στον ΕΔΟΕΑΠ, καλεί μόνο τον πρόεδρο και το προεδρείο..
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, κ. Κυριάκος Κορτέσης θεωρεί ότι το 9μελές ΔΣ του Ταμείου μας το εκπροσωπεί ο πρόεδρος και το προεδρείο ( Αν είναι ποτέ δυνατόν... Τότε να καταργήσουμε τα ΔΣ και να εκλέγουμε μόνο... προέδρους)...
Γκάφα ολκής; Ενέργεια προμελετημένη;..