ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΜ-Θ και οι υποψήφιοι

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακήρυξε τους υποψηφίους για τις εκλογές της 2ας Ιουνίου 2016, οι οποίες θα διεξαχθούν στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (Στρ. Καλλάρη 5), από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.
Από το «Ασύνταχτο» Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων, κατεβαίνουν οι:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1.    Αγγέλη Γεωργία (Γιούλη) του Γεωργίου   
2.    Βικόπουλος Αθανάσιος του Νικολάου   
3.    Γκίρμπας Ιωάννης του Πέτρου   
4.    Δημολαΐδου Φιλομήλα του Λεωνίδα   
5.    Κάντζα Αναστασία του Σταύρου   
6.    Κασάπης Λεωνίδας του Στεφάνου   
7.    Κάσαρης Παναγιώτης του Νικολάου   
8.    Κεκελιάδης Κωνσταντίνος του Δανιήλ   
9.    Κυριακούλης Βασίλειος του Σωκράτη   
10.    Μανδατζής Παναγιώτης του Μιχαήλ   
11.    Μεϊντάνη Μαρίνα του Γεωργίου    ..

Δύσκολες ώρες για τον «Γαύρο»

Καταγγελίες σύμβασης στην εφημερίδα που είχε περάσει στον Όμιλο Κουρτάκη

Η ανησυχία φούντωσε πάλι στους εργαζόμενους του «Γαύρου» που είχαν ταλαιπωρηθεί από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλών. Η κατάσταση βελτιώθηκε για ένα διάστημα από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε η εφημερίδα πέρασε (προσωρινά είχε ειπωθεί τότε) στις εκδόσεις Κουρτάκη, και έγινε προσπάθεια ανάκαμψης με σημαντικές προσφορές. Σήμερα, όμως, όσοι εργαζόμενοι ανήκουν στην εταιρία Wizard, συμφερόντων Αντώνη Πίκουλα (του ιδρυτή του «Γαύρου» δηλαδή), κλήθηκαν να υπογράψουν την καταγγελία της σύμβασής τους με..

Mega: υποσχέσεις για πληρωμές και νέες στάσεις εργασίας

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να καταβληθεί στους εργαζόμενους του  MEGA και σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν, ένα ποσό από τους δυόμισι μισθούς (μαζί με τον Μάιο) που τους οφείλονται. Παρόλα αυτά και επειδή οι καιροί είναι πονηροί - μέχρι τώρα η εργοδοσία δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της- το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη κυλιόμενων 4ωρων στάσεων εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι..

Εφήμερος προς Καλαντζή: Δεν είστε καλός δημοσιογράφος

K. Εφήμερος - Δ. Καλαντζής
O Kώστας Εφήμερος του ThePressProject απαντάει στο κείμενο του δημοσιογράφου του Mega Δημήτρη Καλαντζή που είχε τον τίτλο "«Το «συναισθηματικό τομάρι του Mega» και η βαθιά σκ@τοψυχιά" (δείτε ΕΔΩ).
Γράφει μεταξύ άλλων ο Κ. Εφήμερος:
"Ο «πολύς» δημοσιογράφος του MEGA, Δημήτρης Καλαντζής, δεν βρήκε ιδιαίτερα γουστόζικο το κείμενο-απάντηση μου στην επιστολή που είχε γράψει ως «ένας εργαζόμενος στο MEGA» και επανήλθε. Αυτός είναι ο δεύτερος γύρος αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας συνομιλίας και -όλα να πάνε καλά- ο τρίτος θα είναι και ο πιο απολαυστικός. (...)
Επιτρέψτε μου για κατακλείδα να κάνω μια παρατήρηση και να σας δώσω μια συμβουλή. Δεν είστε καλός δημοσιογράφος. Όχι μόνο επειδή το παραδέχεστε, επειδή ακολουθείτε (κόντρα στον κώδικα δεοντολογίας που έχετε υπογράψει) την εκδοτική γραμμή, επειδή λέτε ψέματα στον κόσμο ή επειδή δεν τιμάτε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας..

Το πλούσιο και το φτωχό MEGA

 Γράφει ο Διον. Βραϊμάκης

Ζούμε σε εποχές που μπατάρουν ναυαρχίδες της Ενημέρωσης και, μάλιστα, μια από αυτές είναι ή ήταν (υπάρχουν ελπίδες διάσωσης με τη χθεσινή ανακοίνωση για ΑΜΚ) έτοιμη να βουλιάξει αύτανδρη. Ο βυθός της ανεργίας στα Μέσα περιμένει και άλλα κορμιά μετά από όσα έχει
καταπιεί. Και δυο εύδρομα του δημοσιογραφικού στόλου μπάζουν ακατάσχετα νερά. Το ένα ο ΔΟΛ, για το οποίο θα τα πούμε μιαν άλλην φορά – άλλωστε δεν είναι αυτό που καταποντίζεται τούτες τις ημέρες. Το άλλο; Φυσικά το Μεγάλο Κανάλι, ένας τηλεοπτικός κολοσσός (κολοσσός για τα μέτρα της Ελλάδας, φυσικά).
Για τον κλάδο της δημοσιογραφίας και του θεάματος η πτώση είναι οδυνηρή – ισοδυναμεί με επαγγελματική τραγωδία. Τα κατά συρροή λάθη (ή «λάθη») που έκανε το ίδιο το MEGA..

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Υπέρ Βαρουφάκη λόγος

Κάπως, κάπου, κάποτε είχε και τα δίκια του

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Είναι σαφώς αμετροεπής. Άπαξ και αρχίσει ένα στόρι αρνείται να το τελειώσει πριν εξαντλήσει συντρόφους, συνομιλητές και συνοδοιπόρους. Λες κι έχει απέναντί του το φοιτητικό ακροατήριο, που τόσο τον λάτρευε όταν αγόρευε από την έδρα. Λες και ο ήχος της ίδιας του της φωνής είναι από εκείνες τις εξαίσιες μουσικές που μάγεψαν τον ποιητή. Και δεν αντέχει καμιά άλλη εκτός από τη δική του, να διακονεί την αιώνια αλήθεια. Αλλά για το χρέος, αυτό το κομβικό ζήτημα για την επιβίωση της Ελλάδας, των Ελλήνων και των Ελληνίδων, ο Βαρουφάκης είχε δίκιο. Απόλυτο δίκιο!
Είναι ιεραπόστολος του πολιτικού ερασιτεχνισμού. Εμπιστεύεται τόσο τις ικανότητές του και την διάνοιά του, που έχει την εντύπωση ότι μπορεί να φέρει βόλτα τους πάντες και να επιβάλλει το..

Το «συναισθηματικό τομάρι του Mega» και η βαθιά σκ@τοψυχιά

Γράφει ο Δημήτρης Καλαντζής

Μου είπαν ότι κάποιος έμπορος, που παλαιότερα προωθούσε προγράμματα υπολογιστών και τώρα «αδέσμευτη δημοσιογραφία με την οκά», με αποκαλεί «συναισθηματικό τομάρι του Mega» και μάλιστα δίνει συμβουλές δημοσιογραφίας και… επιχειρηματικότητας του είδους: γιατί διαμαρτύρεσαι εσύ στο Mega; Εδώ, στο project μου, έχω απλήρωτους τόσους μήνες τους δημοσιογράφους και κάνουν μόκο. Εσύ γιατί σαλτάρεις;
Ο κύριος είναι από τα αρπαχτικά, που σιχαινόμουν σε όλη τη ζωή μου. Το είδος του «ξύπνιου μάγκα» με το δόγμα «κοίτα φίλε πως θα τα αρπάξω από τους αφελείς». Έχω συναντήσει τέτοιους τύπους. Και έτρεξα χιλιόμετρα μακριά… Βλέπετε, εγώ είχα δασκάλους στη δημοσιογραφία. Δεν κατέβηκα αλεξιπτωτιστής…
Θυμάμαι, όταν στήναμε το «Καρφί» με τον Νίκο Κακαουνάκη, του πρότεινα να τονίζαμε στο πρώτο φύλλο ότι είμαστε μία μικρή και ανεξάρτητη εφημερίδα, που θα λέει αλήθειες… «Εγώ δεν λέω..

Εξαλλος ο Πρετεντέρης

Εκνευρισμένος, με άγριες διαθέσεις και απειλητικός με όποιον του έφερνε αντίρρηση εμφανίστηκε εχθές στο MEGA ο Γιάννης Πρετεντέρης! Ο δημοσιογράφος που δεν φημίζεται για την εκδήλωση των συναισθημάτων του – λόγω και των εξελίξεων στο σταθμό, προφανώς δεν άντεξε… Και άρχισε να βάζει τις φωνές σε όποιον τον πλησίαζε για να του πει «Ακούγεται ότι οι μέτοχοι κλείνουν το κανάλι, αλλά τουλάχιστον θα μας πληρώσουν»!
Όχι μόνο αρνιόταν να δεχθεί αυτό που οι περισσότεροι συζητούσαν… Αλλά απειλούσε λέγοντας ότι δεν θέλει να τα ακούει όλα αυτά, γιατί εκνευρίζεται! Μάλιστα αναζητούσε να μάθει ποιοι τα διαδίδουν… Χωρίς όμως αποτέλεσμα,..

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Τσακαλώτος - Στουρνάρας πριν από 36 χρόνια

Μια συλλεκτική φωτογραφία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Οι δύο άνδρες, πολύ πριν έρθουν σε αντίπαλα ιδεολογικά στρατόπεδα και ασχοληθούν με την πολιτική, ήταν στενοί φίλοι, συμφοιτητές και συγκάτοικοι από την περίοδο που σπούδαζα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. 
Η φιλία τους είναι γνωστή για τους δύο καθηγητές Οικονομικών που, στα αθώα φοιτητικά χρόνια,..

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων στο MEGA

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com», από τις 06.00 της Παρασκευής 27, Μαΐου 2016, έως τις 06.00 του Σαββάτου, 28 Μαΐου 2016.
Η 24ωρη απεργία πραγματοποιείται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών του μηνός Απριλίου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο..

Δεν είναι δυνατόν! Η Μάνια Τεγοπούλου στα Νέα;

Ξεφυλίζοντας σήμερα την εφημερίδα Τα Νέα, το μάτι μας έπεσε σε ένα μαύρο ευμεγέθες πλαίσιο στις σελίδες του Μικροπολιτικού.
Το τρίστηλο πλαίσιο έφερε τον τίτλο «Ιπποδρομίες» και το συνοδευτικό, μικρό και ακαταλαβίστικο, κείμενο έγραφε: Σκέφτεστε σαν άλογο αλλά τρέχετε πιο γρήγορα.
Εκείνο που προξένησε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η υπογραφή του συγγραφέα με τα αρχικά Μ.Τ.
Εδώ σήμανε συναγερμός. Κάπου πήγε το μυαλό μας αλλά... το αποκλείσαμε. Δεν είναι δυνατόν! Η Μάνια Τεγοπούλου στα Νέα;..

Ο γιός του Αλέκου

Από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Θ. Καλαντζή, εκπρόσωπο των συνταξιούχων της ΕΣΗΕΑ λάβαμε και δημοσιευουμε την αποψή του για τα τεκταινόμενα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega:

Το δικό μας Mega
Γράφει ο Δημήτρης Θ. Καλαντζής*

Περπατούσα χτες στη Φιλελλήνων και θυμήθηκα, με αφορμή όλη τη συζήτηση για το Mega εκείνο το Νοέμβρη του 1989, που σ’ ένα γραφειακι τόσο-δα (το είχε παραχωρήσει προσωρινά ο Αλαφούζος) ανοίγαμε κουτιά, τα αναποδογυρίζαμε και πάνω σ αυτά τοποθετούσαμε τις μονταζιέρες.
Εμείς πρώτη φορά βλέπαμε τέτοια πράγματα. Το μόνο που ξέραμε - το είχαμε μάθει καλά από τον Αλέκο Φιλιππόπουλο και άλλους μεγάλους δασκάλους της εποχής - ήταν να γράφουμε ειδήσεις.
Εκεί στην οδό Νίκης λοιπόν, στο «δανεικό» γραφείο – μέχρι να ετοιμαστεί η Ξενοφώντος- ήταν και μερικοί που ήξεραν πολύ καλά το άθλημα. Πρώτος απ όλους ο άνθρωπος που «έστησε»..

Συνάντηση κορυφής στο Κόμο

Στις όχθες της λίμνης Κόμο διοργανώνεται κάθε χρόνο ένα λαμπερό πάρτι με πρωταγωνιστές κλασικά αυτοκίνητα. Στη διάρκεια αυτής της γιορτής μετατρέπεται η Villa d’Este σε τόπο προσκυνήματος για τους φίλους των σπάνιων και ξεχωριστών ιστορικών μοντέλων, τα οποία αξιολογούνται και βραβεύονται από το κοινό και τους κριτές, που είναι βέβαια και αυτοί ντυμένοι σε στυλ περασμένων δεκαετιών. Εφέτος έλαμψαν 51 τέτοια μοντέλα, ενώ για πρώτη φορά διοργανώθηκε διαγωνισμός ομορφιάς και για κλασικά μοντέλα αγώνων ράλι. Οσο για τις μοτοσικλέτες, έχουν βρει και αυτές τη θέση τους από το 2011, στο πλαίσιο των δικών τους καλλιστείων.
Την παράσταση έκλεψε στην κατηγορία των προπολεμικών μοντέλων μία..

Ψυχάρης (μέσω Καρακούση): Καιρός για ειρήνευση κ. Τσίπρα!

(...) «Στην επόμενη περίοδο δεν χωρούν εντάσεις, ούτε τεχνητές διαιρέσεις
Η ειρήνευση αποτελεί ίσως την πρώτη προϋπόθεση για την αξιοποίηση αυτής, της τελευταίας ευκαιρίας διάσωσης. Θα ήταν μάλιστα ευχής έργον την πρωτοβουλία να ανελάμβανε προσωπικά ο πρωθυπουργός.  Αρκεί βεβαίως να χαμηλώσει κι αυτός λίγο τα μάτια...»
Τα παραπάνω αναφέρει σε άρθρο του ο έμπιστος του Σταύρου Ψυχάρη και διευθυντής στην εφημερίδα Το ΒΗΜΑ, Αντώνης Καρακούσης
Είναι φανερό πως μέσω του άρθρου Καρακούση (υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο..

Μύθοι και αλήθειες για τις αρπαγές παιδιών

Η γιαγιά με το λευκό βαν κι άλλες ιστορίες
 
«Γονείς προσοχή, κλέβουν παιδιά στην Αθήνα»! «Ειδήσεις» με αυτόν ή κάποιον άλλο παρεμφερή τίτλο κατακλύζουν τους τελευταίους μήνες ιστοσελίδες και blogs, προκαλώντας τρόμο στους γονείς.
Σε πολλά από αυτά τα δημοσιεύματα υπάρχουν διάφορες περιγραφές των «δραστών» και των μέσων που χρησιμοποιούν. Χαρακτηριστικότερη όλων είναι εκείνη που κάνει λόγο για ένα λευκό βαν με φιμέ τζάμια και για μία γιαγιά-μέλος σπείρας στη θέση του συνοδηγού.
«Αρπαγές ανηλίκων από εξαφανίσεις δεν έχουν καταγραφεί, δεν έχουν καταγγελθεί και δεν έχουν διαπιστωθεί ούτε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ούτε για βιασμό, ούτε για εμπόριο οργάνων..

Να λέμε την αλήθεια...

Τι πραγματικά έγινε στην προχθεσινή σύνοδο του Eurogroup;
Γεφυρώθηκαν οι αντιθέσεις ανάμεσα στους δανειστές και κυρίως η διαφωνία ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους; Η απόφαση που λήφθηκε σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση;
Και στα δύο ερωτήματα η απάντηση είναι αρνητική. Υπάρχει μια κοινή παραδοχή ότι το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο και κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό. Παράλληλα θα αποδεσμευτούν τα χρήματα της δόσης για τη χώρα μας, εφόσον αυτή λάβει ορισμένα, επιπλέον, μέτρα.
Η κάθε πλευρά βέβαια θέλει να βλέπει τις εξελίξεις από τη σκοπιά της. Εάν, όμως, θέλουμε..

ΕΣΗΕΜ-Θ: Συνέλευση για τους ταμειακώς εντάξει...

Πόσα «ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη» της ΕΣΗΕΜ-Θ υπάρχουν στο σημερινό βομβαρδισμένο και αποψιλωμένο εργασιακό τοπίο; Κι όμως: η διοικητική ομάδα του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ φροντίζει και πάλι να υπενθυμίσει τυπολατρικά με ανακοίνωσή της και βάσει της συστημικής γραφειοκρατικής της λειτουργίας, ότι, «σύμφωνα με τo Καταστατικό της ΕΣΗΕΜ-Θ, απαρτία στην αυριανή Γενική Συνέλευση υπάρχει με όσα ταμιακώς τακτοποιημένα μέλη προσέλθουν».
Η «διευκόλυνση» δε που ισχυρίζεται ότι προσφέρει σε μέλη που χρωστούν παλαιότερες συνδρομές είναι να τους επιτρέψει να δώσουν 20 ευρώ και τα υπόλοιπα να τα χρωστούν στην Ένωση και να αφαιρεθούν(!) από τα βοηθήματα των… Χριστουγέννων σε άπορους και άνεργους συναδέλφους μας! Για πολλοστή φορά δε, ΔΕΝ κηρύσσεται και πάλι στάση εργασίας..

Mε ποιον μέτοχο μίλησε η Ολγα Τρέμη;

Σε τεταμένο κλίμα και με έντονη αγωνία για τον καθέναν είχαν συνεδριάσει μερικές ώρες πριν από την λυτρωτική - ως φαίνεται - ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ οι εργαζόμενοι του καναλιού.
Ήταν η ώρα των δύσκολων αποφάσεων αλλά και της ευθύνης καθώς οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί αλλά και το διοικητικό προσωπικό του σταθμού, είχαν να "ζυγίσουν" από τη μια την κλιμάκωση ενός πολυήμερου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα αγώνα, και από την άλλη το ενδεχόμενο να είναι εκείνοι που θα βάλουν λουκέτο ή θα δώσουν το επιχείρημα σε κάποιους να πουν ότι οι εργαζόμενοι έβαλαν ταφόπλακα στο Μεγάλο Κανάλι.
Κατά τις τοποθετήσεις των δημοσιογράφων, αλλά και των διοικητικών, ακούστηκαν διάφορες προτάσεις, ενώ η Όλγα Τρέμη έκανε καίρια παρέμβαση, αρχικά λέγοντας πως χθες το βράδυ..

Συνεργασία Κακλέα με το Gazarte

Έχω νέα!!!
Στην αναζήτηση μου για έναν εναλλακτικό τρόπο παραγωγής θεαμάτων και με την εμπειρία από την πολύχρονη δραστηριότητα του «Τεχνοχώρου» θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι αρχίζω μια καινούργια συνεργασία με τον χώρο πολιτισμού «Gazarte» ώστε να υπάρξει ένας θεατρικός χώρος που να ικανοποιεί τις ανάγκες μιας ουσιαστικής θεατρικής πρότασης .
Δημιουργείται λοιπόν για την επόμενη θεατρική σαιζόν ένας αμιγώς θεατρικός χώρος - ένα θεατρικό black box- χωρητικότητας 200 θεατών και με μεγάλη μου χαρά και προσδοκία αναλαμβάνω την καλλιτεχνική διεύθυνση του εγχειρήματος.
Θα είναι ένας χώρος ανοιχτός στην έρευνα της θεατρικής πράξης με παραγωγές,..

Επαναστατικές συγγένειες

Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τις "Ακυβέρνητες Πολιτείες" το επίκαιρο πολιτικό δοκίμιο των Ολιβιέ Μπεζανσενό και του Μικαέλ Λεβύ «Επαναστατικές Συγγένειες - Τα κόκκινα και τα μαύρα αστέρια μας».
Μετάφραση από τα γαλλικά:
Γιάννης Ανδρουλιδάκης – Δημήτρης Κουσουρής
Η ιστορία του εργατικού κινήματος αφηγείται με λεπτομέρειες τις διαφωνίες, τις διαμάχες και τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους μαρξιστές και τους αναρχικούς. Οι οπαδοί των δύο ρευμάτων δεν παραλείπουν να καταπιάνονται με θεωρητικά ή ιστοριογραφικά κείμενα με τα οποία καταγγέλλουν τις αθλιότητες του αντιπάλου. Ορισμένοι από αυτούς κατέληξαν να είναι ειδικοί σε αυτήν τη διαδικασία ηθικής «εκτέλεσης» του άλλου. Στον αντίποδα βρίσκεται το βιβλίο των Ολιβιέ Μπεζανσενό και του Μικαέλ Λεβύ:
"Το αντικείμενο του βιβλίου μας είναι ακριβώς το αντίθετο. Τοποθετείται κάτω από το έμβλημα της Α΄ Διεθνούς –της οποίας τα εκατοστά πεντηκοστά γενέθλια γιορτάστηκαν το 2014 (28 Σεπτεμβρίου 1864)–, μιας πλουραλιστικής επαναστατικής ένωσης,..

Μην ξεχνάτε: Ρεάλ – Ατλέτικο το Σάββατο στην ΕΡΤ

 Απευθείας στις 21:45 ο τελικός του Champions League

Η ΕΡΤ σε ρυθμούς τελικού Champions League. Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στις 21:00, στην εκπομπή «CHAMPIONS  ΕΡΤ – PRE GAME», με τον Ιωσήφ Νικολάου και τον Περικλή Μακρή και καλεσμένους στο στούντιο τον Γιάννη Αναστασίου και τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, θα μάθετε τα τελευταία νέα των ομάδων, λίγο πριν από τη σέντρα του μεγάλου τελικού αγώνα.
Στις 21:45 σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, την ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τελικό ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την..

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Για κακούργημα ο Βρυώνης

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σενάριο ταινίας θυμίζει η κομπίνα που σκαρφίστηκε ο καναλάρχης Φίλιππος Βρυώνης, προκειμένου, όπως καταγγέλλεται, να υφαρπάξει 700.000 ευρώ και κάτι ψιλά από τα στελέχη μιας κυπριακής επενδυτικής εταιρείας.
Σήμερα, το zougla.gr φέρνει στο φως ένα βούλευμα-βόμβα που εξέδωσε στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο ο γνωστός επιχειρηματίας και ακόμη ένας συνεργάτης του, ονόματι Κ.Μ., παραπέμπονται να δικαστούν για απάτη κακουργηματικού..

Ανοίγει ο δρόμος για αύξηση κεφαλαίου στο Mega

Ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ

Την πρόθεση να συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι καθώς και τρίτοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega ανακοίνωσε το Διοικητικό συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι..

Ετσι τα βλέπει ο Στάθης Σχινάς

Ο Στάθης Σχινάς
Βαθιά ανάσα και αλλαγή σελίδας

Οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα κλείνουν μια μεγάλη περίοδο αβεβαιοτήτων αλλά και πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση.
«Μαρτύριο της σταγόνας» και εκβιασμοί τέλος. Με την άμεση εκταμίευση των 7,5 δις. και των 2,8 δις του Σεπτεμβρίου καλύπτονται αφενός οι δανειακές ανάγκες (αποπληρωμή χρέους) και παράλληλα άλλα 3,5 δις. περισσεύουν (700 εκατ. ευρώ επί 5 μήνες,3,5 δις συνολικά) για την αποπληρωμή υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες.
Είναι η πρώτη συμφωνία με τους θεσμούς που προβλέπει ότι θα πέσουν άμεσα λεφτά στην αγορά.
Συμπέρασμα πρώτο: Δημιουργείται η χρηματοδοτική «άνεση» και ο πολιτικός χρόνος για την άσκηση της πολιτικής της από την παρούσα κυβέρνηση, χωρίς τους ασφυκτικούς κορσέδες..

Οπαδιλίκια...

Διαβάζω διάφορα κανιβαλιστικά για τους εργαζόμενους του Mega που συνοψίζονται στο "ας πρόσεχαν" ή "επέλεξαν να ακουλουθήσουν το άρμα της διαπλοκής". Αυτές μάλιστα οι απόψεις πλασάρονται ως "αριστερές". Να φανταστώ ότι ο εργάτης που σκάβει το δρόμο που πήρε ο Μπόμπολας θεωρείται συνυπεύθυνος για τις συμβάσεις που υπέγραψε ο επιχειρηματίας με το Δημόσιο, το ίδιο και ο εργαζόμενος στα πετρέλαια του Βαρδινογιάννη. Αριστερή προσέγγιση το να θεωρείται ο εργαζόμενος σε έναν μεγαλοεπιχειρηματία "όργανο της διαπλοκής" και "καλά να πάθει" αν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του!
Από την άλλη πλευρά υπάρχει η "αγωνιστική" στάση ορισμένων που αποφαίνονται ότι το Mega το κλείνει η κυβέρνηση. Την κυβέρνηση θα την ελέγξουμε για τα πάντα (και έχουμε πάρα πολλά-..

Περί Mega από -άλλον- έναν που έμεινε άνεργος από την Ελευθεροτυπία

Eνα «δακρύβρεχτο κείμενο» και ο «καρπαζοεισπράκτορας του Καμπουράκη»

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Σε ότι αφορά τους τεχνικούς, διοικητικούς και λοιπό προσωπικό (του Mega), που είναι εκατοντάδες, σαφώς και είναι πολύ σκληρό που χάνουν τη δουλειά τους. Έχω φίλους και γνωστούς και τί να πω... Καλή τύχη, κουράγιο και υπομονή τους εύχομαι, γιατί ακόμη και αν «σωθεί» τελικά το κανάλι, τα «ψαλίδια» και οι απολύσεις θα πάνε σύννεφο.
Σε ότι αφορά τους επώνυμους προπαγανδιστές του, αυτούς που ναι, σιχαίνεται ο κόσμος, κάποιοι θα βρουν αμέσως αλλού δουλειά ως χρήσιμα καθάρματα που είναι και κάποιοι θα βγουν στη σύνταξη. Δεν έχουν ανάγκη ετούτοι, τα έχουν κάνει τα «κουμάντα» τους. Δεν έχω απάντηση, όμως, για τον δημοσιογράφο εκείνον του οποίου κείμενο δακρύβρεχτο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο..

Ποιος κυβερνάει αυτό το κόμμα;

Μερικές απορίες για το τζιχάντ της Νέας Δημοκρατίας

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Κάθομαι εγώ τώρα και διαβάζω στο Newpost ότι ο Μητσοτάκης υπολογίζει σε εκλογές και ανάληψη της εξουσίας εντός του 2017. Το αργότερο, μάλιστα, ως τον Απρίλιο του 2017, όπως δήλωσε ο πρώην Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης. Κάτι το οποίο δεν μοιάζει και τόσο παράλογο όσο ακούγεται εκ πρώτης όψεως, μιας και βασίζεται σε μια σχετικώς σωστή υπόθεση: Η πολιτική σαιζόν πάει σε τάιμ άουτ, καθότι έρχονται τα μπάνια του λαού. Χρήμα θα πέσει στην αγορά, πρώτον από τη δόση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεύτερον από τους τουρίστες. Κόσμος ένα σωρό θα δουλέψει παρτ τάιμ εντός του θέρους και κάτι θα χαζοκονομήσει. Επομένως, το να ζητάς (ή μάλλον το να..

Vardis Channel: με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια

Παρότι ο κυβερνητικός μηχανισμός προπαγάνδας προσπαθεί εμμέσως να παρουσιάσει τη διαφαινόμενη πτώχευση του Mega ως ένα αποφασιστικό πλήγμα στη διαπλοκή, στην πραγματικότητα πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο: μια ακόμη απόδειξη για το πώς η πραγματική διαπλοκή συνεχίζει να ελέγχει τα κρίσιμα νήματα που συνδέουν ενημέρωση, πολιτική εξουσία και την –πραγματική– εξουσία του πλούτου.
H πτώχευση του Mega είναι στην πραγματικότητα το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, ή για την ακρίβεια ενός φόνου στον οποίο, όπως και στο Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές, όλοι ήθελαν να βάλουν το χέρι τους.
Αυτό ισχύει πρώτα και κύρια για τον πραγματικά ισχυρό άντρα του «μεγάλου» καναλιού, αλλά και αυτόν που έχρισε αρκετά χρόνια πριν τον Αλέξη Τσίπρα υποψήφιο πρωθυπουργό:..

Ταλαμάγκας ο πολυάσχολος

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΑΞΙΑ» μάς πληροφορεί ότι «ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Η Αξία» και του AXIAplus.gr, έγκριτος αναλυτής πολιτικών, οικονομικών και διπλωματικών θεμάτων (με γεωπολιτική διάσταση), Βασίλης Ταλαμάγκας, ανέλαβε νέα καθήκοντα… πλέον ως διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ.Ο έμπειρος δημοσιογράφος μετείχε ήδη στην πρώτη σύσκεψη στελεχών του κρατικού καναλιού που πραγματοποιήθηκε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, υπό την Προεδρία του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης Σταύρου Καπάκου. Ο Βασίλης Ταλαμάγκας, χρημάτισε επί πολλά έτη Γενικός Διευθυντής στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθήνα 9.84 (σ.σ. επιλογή επί δημάρχιας Δ. Αβραμόπουλου), ενώ το τελευταίο διάστημα έπαιζε σημαντικό ρόλο στον τηλεοπτικό σταθμό SBC».
Το επίσημο δελτίο τύπου του ορισμού του στη θέση του διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ..

«Οχι» από το Συμβούλιο Εφετών στην έκδοση Μπόμπολα

Nα μην εκδοθεί στην Κύπρο ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας που απέρριψε σχετικό αίτημα των δικαστικών αρχών της Μεγαλονήσου.
Το δικαστικό συμβούλιο -που προχώρησε και στην άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα- έκρινε ότι ο Λ. Μπόμπολας δεν πρέπει να εκδοθεί στην Κύπρο σχετικά με τη γνωστή υπόθεση με μίζες που φέρεται να δόθηκαν ώστε να ευνοηθεί η εταιρία του στα έργα του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης στη Λεμεσό.
Ο Λεωνίδας Μπόμπολας είχε συλληφθεί στα τέλη Μαρτίου καθώς εναντίον του εκκρεμούσε..

Μega δεν είναι η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο Καψής...

Είμαι εργαζόμενος του MEGA(;)

Γράφει ο Δημήτρης Καλαντζής

Λένε ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να παίρνει αποστάσεις από τα γεγονότα για να μπορεί να μεταφέρει στους αναγνώστες την αντικειμενική εικόνα. Δεν έχουν πει τίποτα όμως, για το τι πρέπει να κάνει, όταν είναι μέρος των γεγονότων. Όταν αυτά αφορούν στη δουλειά του, στη ίδια του τη ζωή… Έτσι θα αυθαιρετήσω. Θα καταθέσω τη δική μου οπτική γωνία για τις δύσκολες ημέρες που περνά το Mega. Ως απλός εργαζόμενος γράφω. Με γενναίες δόσεις υποκειμενικότητας. Διαβάζοντας αυτό το κομμάτι, δεν θα βγείτε σοφότεροι για το μέλλον του καναλιού. Θα καταλάβετε όμως, πως αισθάνεται ένας δημοσιογράφος, που είναι απλήρωτος..

Εμπόδια στο όνειρο του Φιλιππόπουλου να γίνει καναλάρχης

Το σχέδιο σωτηρίας του MEGA και τα στελέχη του STAR…

Ο μοναδικός «παίκτης» που επιθυμεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του MEGA είναι ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος… Κι αυτό διότι βλέπει μπροστά του μια πρώτης τάξεως ευκαιρία από απλός εκδότης να γίνει και καναλάρχης. Είναι πέρα για πέρα θεμιτή η φιλοδοξία του, δεδομένου ότι τα κίνητρά του είναι αυστηρά επιχειρηματικά και δεν υποκρύπτονται πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Ωστόσο από την πρόταση που έχει καταθέσει – σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκύπτει η συγκατάθεση των πιστωτών του καναλιού ή έστω ότι θα «πειθαρχήσουν» κατά τη διάρκεια..

Λογοκριτική η παρεμπόδιση των δημοσιογράφων

Η ελεύθερη και ανεμπόδιστη διακίνηση των δημοσιογράφων για εξάσκηση των επαγγελματικών υποχρεώσεών τους, είναι η βασική προϋπόθεση και εγγύηση για πραγματικά ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην παρεμπόδιση και απαγόρευση των δημοσιογράφων να παρακολουθήσουν και καταγράψουν στην Ειδομένη την αστυνομική επιχείρηση για απομάκρυνση των προσφύγων και μεταφορά τους σε άλλους καταυλισμούς.
Η επιλογή μόνο της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κάλυψη των γεγονότων είναι πρωτοφανής..

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Όχι παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων του Mega

Η κρίση που έχουν προκαλέσει οι εργοδότες-μέτοχοι στο «MEGA» οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις.
Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας, από το 1989, στο «Μεγάλο Κανάλι» η αντιπαράθεση εκδοτικών (Ψυχάρης), εργολαβικών (Μπόμπολας) και ενεργειακών (Βαρδινογιαννης) συμφερόντων, τα οποία ελέγχουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. έχει πάρει τη μορφή ανοιχτής σύγκρουσης, ενόψει της διεκδίκησης στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, που τακτοποιεί η κυβέρνηση.
Οι μεγαλομέτοχοι του «MEGA», αφήνουν τώρα και μήνες επίτηδες απλήρωτους τους εργαζόμενους, δεν δίνουν εξηγήσεις, καλλιεργούν την ανασφάλεια, δεν ανταποκρίνονται ως εργοδότες στη στοιχειώδη υποχρέωση συνάντησης και παροχής εξηγήσεων για τους ανομολόγητους σκοπούς τους, στους εργαζόμενους και στα Σωματεία.
Στην πολυετή διαδρομή τους, πρωταρχική επιδίωξή τους ήταν και παραμένει ο έλεγχος..

Έκπληκτοι στον ΔΟΛ από την πρόταση Ψυχάρη

Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ διαβάζουν αυτές τις ώρες στα ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο Mega, ότι ο Σταύρος Ψυχάρης δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού με το ποσό των 5 εκ. ευρώ.
Οι εργαζόμενοι μαθαίνουμε ότι θα ζητήσουν από τους εκπροσώπους τους να ενημερωθούν άμεσα αν αυτό ισχύει, γιατί ως γνωστόν στον ΔΟΛ μετά τη μη καταβολή του μισθού του Απριλίου τα οφειλόμενα πλέον θα ξεπεράσουν τους τρεις μήνες και γενικά το κλίμα είναι πολύ δυσάρεστο με τα στελέχη να κάνουν λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση και κρίσιμο καλοκαίρι.
Όπως είναι ευνόητο οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ δεν θα δεχτούν αδιαμαρτύρητα τη χρηματοδότηση του Mega από τον Σταύρο Ψυχάρη, ενώ εκείνοι είναι απλήρωτοι, ενώ επίσης θα διατυπώσουν..

To Mega έπεσε από μέσα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Όλα τα μεγάλα μαγαζιά από μέσα πέφτουν. Όσο ισχυροί κι αν είναι οι εξωτερικοί εχθροί, όσο και να φταίει η συγκυρία, όσο και να κάνει τα καπρίτσια του ο καιρός, τα προβλήματα τα εσωτερικά είναι που γκρεμίζουν τους ισχυρούς οίκους. Έτσι έπεσε η Ρώμη, έτσι έπεσε η Πόλη, έτσι πέφτει και το Mega. Λόγω εσωτερικής έριδας, λόγω ασυμφωνίας, λόγω αδυναμίας συνεννόησης των μετόχων του. Των νυν μετόχων του και των υποψηφίων. Κι εκεί που μας προετοίμαζε για λύσεις οριστικές και αισιόδοξες ο Γιάννης Πρετεντέρης πριν από κάνα πενθήμερο βρεθήκαμε στην πτώχευση εδώ και τώρα. Είναι αυτό που λένε για το δημοσιογραφικό δαιμόνιο και τις παραφυάδες του…
Αλλά δεν πέφτει σήμερα το Mega, έχει πέσει εδώ και πολύ καιρό. Κι αν έψαχνα ποτέ ένα..

Νέος γενικός διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Ταλαμάγκας αναλαμβάνει με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ από σήμερα (Τρίτη 24 Μαΐου 2016) τα καθήκοντα του Γενικού Συντονιστή του Τομέα Ειδήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος, με πολύχρονη θητεία στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και τον Τύπο, θα έχει το συντονισμό και τη συνολική εποπτεία του τομέα των ειδήσεων και – ειδικότερα – την επίβλεψη της διαδικασίας υποδοχής, επεξεργασίας και τεκμηρίωσης κάθε είδους ειδήσεων, εθνικών και διεθνών.
Η τοποθέτηση του κ. Ταλαμάγκα δεν επιφέρει επιπλέον μισθολογικό κόστος για την ΕΡΤ, καθώς..

Οι εργαζόμενοι του ΜΕGA έδιωξαν την Γκολεμά

Γκολεμά: Μερσί για την φιλοξενία!..

Να αποχωρήσει από το MEGA υποχρεώθηκε η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά ύστερα από παρέμβαση των εργαζομένων του σταθμού.
Αρχικά μία διοικητική υπάλληλος της ζήτησε να φύγει, εκείνη αρνήθηκε και μαζί με τους εργαζομένους μετέβη στο γραφείο του Νίκου Πεφάνη, ο οποίος εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου.
Εκεί, εργαζόμενοι με ευγενικό αλλά απολύτως αποφασιστικό τρόπο της ζήτησαν να αποχωρήσει λέγοντας της: «Είναι απαράδεκτο αυτό που έγραψες», εννοώντας κείμενο της που εμφάνιζε τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο να αποσύρει την πρόταση του για συμμετοχή..

Μega: «εισβολή» εργαζομένων στο γραφείο του Πεφάνη

Με τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή του Mega Channel Νίκο Πεφάνη συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι του καναλιού (φωτογραφία). Η συνάντηση έγινε έπειτα από «εισβολή» περίπου 160 εργαζομένων στο γραφείο του Πεφάνη ο οποίος εξήγησε στο προσωπικό πως έχουν τα πράγματα με τις τράπεζες.
Την ίδια ώρα η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων του Mega Channel τάσσεται η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «επαναλαμβάνεται το ανεπίτρεπτο φαινόμενο σε ιδιωτικά κανάλια να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι, εδώ και μήνες, ενώ με αυτοθυσία κρατούν τους σταθμούς ανοικτούς. Είναι απαράδεκτο και προσβολή του πολιτισμού μας..

Υστατη διαπραγμάτευση για τη διάσωση του MEGA

Koρυφώνεται η αγωνία των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Mega καθώς αυτές τις ώρες είναι σε εξέλιξη η ύστατη διαπραγμάτευση και οι τελικές προσπάθειες για τη διάσωση του καναλιού.
Tο πρωί στη συνεδρίαση του ΔΣ της Τηλέτυπος σε μία τελευταία προσπάθεια να βρεθεί λύση ο Νίκος Πεφάνης, πρώην εκτελεστικός διευθυντής, εξήγησε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και πως πρέπει όλοι να δεσμευτούν στις τράπεζες με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Ο νέος παίχτης, επιχειρηματίας Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, δήλωσε ότι μπορεί να συνεισφέρει 5 εκατ., ο Δημήτρης Μάρης (κι αυτός νέος παίχτης) με τον Φώτη Μπόμπολα μίλησαν για 7,5 εκατ. ενώ ο Σταύρος Ψυχάρης δεσμεύτηκε τελικά ότι θα βάλει 5 εκατ. Η πλευρά Βαρδινογιάννη δήλωσε πως θα απαντήσει αν θα συμμετάσχει, μέχρι απόψε το βράδυ, κάνοντας όμως σαφές ότι εφόσον τηρηθούν τα συμπεφωνημένα με τους υπόλοιπους μετόχους η πλευρά Βαρδινογιάννη θα καταβάλλει αυτομάτως σε μετρητά όλο το ποσό (5 έως 7 εκατ.) που της αναλογεί.
Κατόπιν τούτων κατεβλήθη προσπάθεια να συνταχθεί πρακτικό, με το οποίοι οι μέτοχοι θα..

Aστραψε ο Βαρδής εναντίον του Καψή

Η μυστική συνάντηση και η σφοδρή ενόχληση για τις επαφέςτου διευθυντή με τον Μπόμπολα
Η συνάντηση του διευθυντή ειδήσεων του Mega, Μανώλη Καψή, με τον ισχυρό άνδρα του καναλιού, Βαρδή Βαρδινογιάννη, στο στρατηγείο των εταιρειών του κορυφαίου επιχειρηματία ήταν η πιο δύσκολη από τις ελάχιστες, έτσι κι αλλιώς, που είχαν τα τελευταία χρόνια. Ο Μ. Καψής, κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στο κανάλι, βρέθηκε απέναντι στον «καπετάνιο» του Mega, ο οποίος κάθε άλλο παρά θετικές διαθέσεις είχε. Εχοντας πολύ καλή πληροφόρηση για όσα συμβαίνουν στο κανάλι το τελευταίο διάστημα και όσα λέγονται από τους εργαζόμενους, επέπληξε με δριμύτητα τον διευθυντή ειδήσεων.
Η σκληρή κριτική του Β. Βαρδινογιάννη εστιάστηκε στη γενικότερη ενόχλησή του από τους..

Θα βάλουν γραβάτα όταν πληρωθούν!...

ΒΙΝΤΕΟ
Στις δυσκολίες που περνά το Mega αλλά και την κατάσταση που επικρατεί αναφέρθηκαν, ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης στην εκπομπή τους.
«Θες να πούμε και εμείς ότι θα φορέσουμε γραβάτα, όταν πληρωθούμε;», είπε ο Γιώργος Οικονομέας, με τον Δημήτρη Καμπουράκη να απαντάει: «Ναι, αμέ. Έχουμε βάλει εμείς, αλλά πιο εύκολο μου φαίνεται να βάλει ο Τσίπρας γραβάτα, παρά εμείς να πληρωθούμε. Ας είναι».
Μετά το βίντεο των εργαζομένων του καναλιού που προβλήθηκε οι δύο δημοσιογράφοι είπαν ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και πως υπάρχουν συνάδελφοί τους, οι οποίοι είναι σε πολύ δυσχερή κατάσταση και δεν έχουν να φάνε. «Ας πάρουν μία απόφαση σήμερα να..

Γιατί ο Βρυώνης «τέλειωσε» την Ελεωνόρα Μελέτη

«Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON TV ανακοινώνει την λήξη της συνεργασίας του με την παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη στην οποία εύχεται καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά της βήματα.»  Με αυτή την λιτή ανακοίνωση ο Φίλιππος Βρυώνης «τέλειωσε» την Ελεονώρα Μελέτη από το κανάλι Εψιλον, το οποίο κατήγγειλε τη σύμβαση της παρουσιάστριας.
Η Μελέτη παρουσίαζε την εκπομπή Hashtag ενώ στις αρχές της τηλεοπτικής σεζόν, έστειλε εξώδικο στον σταθμό «Ε», επειδή το πλατό του δελτίου ειδήσεων που τότε παρουσίαζε δεν ήταν έτοιμο.Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα..

Πρετεντέρης: Τι μου τα λες εμένα αυτά, δεν είμαι εγώ Πεφάνης!


Λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ στο MEGA...

Μπορεί ο Γιάννης Πρετεντέρης την περασμένη Τρίτη, να υποστήριζε στην εισαγωγή της εκπομπής του ότι η λύση στο πρόβλημα του MEGA απέχει μόλις λίγα 24ωρα… Εχθές αντίθετα, στη γενική συνέλευση των εργαζομένων του καναλιού, όπου σημειωτέον ήταν και ο μόνος από τους «γνωστούς» που συμμετείχε, εμφανίστηκε αρκετά πιο απαισιόδοξος και άρχισε να τα «γυρίζει», λέγοντας στο περίπου ότι «δεν τα βλέπει καλά τα πράγματα»!
Μάλιστα στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει κατά των κυλιόμενων στάσεων εργασίας,..

Γιατί "εξαφανίστηκε" το νέο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων;

Εχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που ενημερωτικές ιστοσελίδες καθώς και εφημερίδες με πηχυαίους τίτλους προανάγγειλαν ότι μετά την σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολης» και των συνεργατών του θα επακολουθήσει η σύλληψη ενός άλλου κυκλώματος δημοσιογράφων – εκβιαστών που θα δημιουργούσε πάταγο.
«Νέα βόμβα μεγατόνων! Δεύτερο κύκλωμα δημοσιογράφων εκβιαστών για ιστοσελίδες - 700.000 ευρώ η μηνιαία ταρίφα» τιτλοφορούσε την ανάρτηση της η ιστοσελίδα newsit, του Ευαγγελάτου στις 26/2/2016.
Δυο μέρες μετά στις 28/2 κυκλοφορεί η εφημερίδα «Εθνος» με ρεπορτάζ του Λευτέρη Μπιντέλα και της Μαρίας Ψαρρά που το τιτλοφορεί «Σκάει βόμβα με νέο κύκλωμα εκβιαστών». Η εφημερίδα..

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Αριστερά και αντιπάθεια

Όταν τα νέα μέτρα στέλνουν στο χρονοντούλαπο το αγαπητικό κλίμα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Και κάπου εδώ τελειώνουν τόσο το τσάι όσο και η συμπάθεια για την Αριστερά. Αυτή την Αριστερά τέλος πάντων την κυβερνητική, που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλετε να την πείτε ροζ, θέλετε να την πείτε σοσιαλδημοκρατική, θέλετε να μιλήσετε για «δεξιά στροφή», θέλετε να καταγράψετε «ρεαλισμό και σύνεση», κανένα πρόβλημα από εμένα. Αλλά για την οικονομία του λόγου, ας μείνουμε στο σκέτο Αριστερά και ας πάμε παρακάτω. Στο πως δηλαδή για πρώτη φορά από την Μεταπολίτευση και δώθε, αυτός ο χώρος ο αριστερός δείχνει να χάνει την αγαπητική διάθεση του ευρέως κοινού.
Πλην ΚΚΕ βεβαίως, διότι το ΚΚΕ ούτε τη ζήτησε ούτε την έλαβε ποτέ τη συμπάθεια. Σεβασμού απολάμβανε για την επιμονή του στις ιδέες του, οι οποίες όμως «είναι ιδέες μιας άλλης εποχής», «είναι απαρχαιωμένες», «δεν ταιριάζουν στο σήμερα» κλπ. κλπ. μπορώ να συνεχίσω μέχρι..

Εργοδοτικός δε γεννιέσαι, γίνεσαι...

...αλλά πιο εργοδοτικός πεθαίνεις!

Πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της μια «νέα», όπως θέλει να αποκαλείται, πρωτοβουλία στον κλάδο τον ΜΜΕ με ένα κείμενο υπό τον τίτλο “Μια νέα αρχή με ανοιχτά ΜΜΕ” και στη συνέχεια με συλλογή υπογραφών από δημοσιογράφους.
 Μέχρι στιγμής περί τα 400 άτομα έχουν προσυπογράψει αυτή την κίνηση η οποία όπως η ίδια αναφέρει έχει ως στόχο ν’ αλλάξει τα κακώς κείμενα του κλάδου κυρίως σε συνδικαλιστικό επίπεδο, προτάσσοντας αιτήματα όπως «νέες μορφές κινητοποίησης», τις οποίες αποφεύγουν να κατονομάσουν, «δημοκρατικές διαδικασίες και αξιόπιστες εναλλακτικές προτάσεις».
Ποιοι είναι τελικά όμως αυτοί που συμμετέχουν σ’ αυτήν την πρωτοβουλία και πόσο «νέα» μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η κίνηση;
Παρατηρώντας κανείς τα ονόματα των δημοσιογράφων που προσυπογράφουν το κείμενο..

Η γκάφα της Λίνας Δρούγκα on air

Τα έχασε όταν κατάλαβε ότι ήταν στον «αέρα» (BINTEO)

Ενα ευτράπελο σημειώθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του MEGA.
Μετά το τέλος των διαφημίσεων η παρουσιάστρια Λίνα Δρούγκα ετοιμαζόταν για αποφώνηση.
Όμως δεν κατάλαβε ότι οι διαφημίσεις είχαν τελειώσει -προφανώς κανείς δεν την ειδοποίησε- και ότι ήταν στο αέρα...
Στο βίντεο φαίνεται για λίγα δευτερόλεπτα χαλαρή να συνομιλεί με κάποιον συνάδελφό της ενώ όταν διαπιστώνει (κάποιος την ειδοποιεί τελικά) ότι είναι στον «αέρα», έντρομη γυρίζει προς..

Σκάνε οι επιταγές του εκδότη...

Από ποιον ζήτησε βοήθεια - Τι λέει η «πιάτσα»

O εκδότης, που έχει στηρίξει κατά καιρούς όποιον κυβερνάει -αποτέλεσμα αυτής της σοφής τακτικής είναι σήμερα να στηρίζει per mare per terra τον ΣΥΡΙΖΑ- αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οχι πως αυτό είναι προς θάνατον στις εποχές που ζούμε, αλλά το αναφέρω, διότι έχει ένα μικρό, πλην ενδιαφέρον, παρασκήνιο.
Τις ημέρες του Πάσχα που εκείνος τις περνούσε ανέμελα σε κοσμοπολίτικο νησί, στην Αθήνα έσκαγαν η μία μετά την άλλη επιταγές του. Οταν με το καλό επέστρεψε στην πρωτεύουσα, έκανε απελπισμένες προσπάθειες να αποφύγει τον Τειρεσία, πράγμα το οποίο θεωρώ λογικό: κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την επιχείρηση και βλαπτικό για το προφίλ του, τώρα που άνοιξε το παιχνίδι με τις τηλεοπτικές άδειες.
Κατέφυγε μου είπαν, αλλόφρων για βοήθεια στους φίλους του στο Μέγαρο Μαξίμου,..

Η οργή Μπόμπολα και το εξώδικο στον εκδότη Φιλιππάκη

Γιάννης Φιλιππάκης - Λεωνίδας Μπόμπολας
Εξοργισμένος εμφανίζεται ο Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «δημοκρατία» σχετικά με τη γνωστή υπόθεση των συμβάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην Κύπρο.
Εστειλε, μάλιστα, και εξώδικο προς την εφημερίδα και τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, στο οποίο υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, για το περιεχόμενο της κατάθεσης του γενικού διευθυντής της Helector Cyprus, θυγατρικής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Γιάννη Κοκότση, είναι «ψευδές και συκοφαντικό».
Οπως αναφέρει η εφημερίδα σε απάντησή της «πιθανώς ο κ. Μπόμπολας δεν διάβασε με προσοχή το ρεπορτάζ. Αν το διάβαζε, λέει..