ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

«Φάγαμε ψωμί από το MEGA»

Ιδιαίτερα δύσκολες είναι οι μέρες που περνούν οι συνάδελφοί μου στο ΜΕΓΚΑ! Δοκιμάζονται σκληρά! Δεν γνωρίζουν τι θα γίνει αύριο! Το μέλλον είναι αβέβαιο και μάλιστα το άμεσο μέλλον!
Δούλεψα για πολλά χρόνια στο ΜΕΓΚΑ και συνεργάστηκα με όλους τους εργαζόμενους (περίπου 400), με τους οποίους μιλάω και προσπαθώ να τους δώσω κουράγιο.
Θλίβομαι ειλικρινά, γιατί στο ΜΕΓΚΑ έζησα! Φάγαμε, με την οικογένειά μου, ψωμί απ αυτό το κανάλι! Ο Θεός να βάλει το χέρι Του και να βρεθεί λύση. Τόσο για το καλό της..

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιωμόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος και δάσκαλος του οικονομικού ρεπορτάζ Γιάννης Σιωμόπουλος.
Μέχρι τις τελευταίες, αν και δύσκολες, εβδομάδες εργαζόταν στην εφημερίδα Το Βήμα παρέχοντας τις γνώσεις του για οικονομικά και φορολογικά θέματα.
O Γιάννης Σιωμόπουλος ήταν ο πατέρας του επίσης οικονομικού συντάκτη του Βήματος..

Μαλαγάνας, νταβραντισμένος ή εισοδιστής;

Γράφει ο Τάσος Παππάς (EφΣυν)

Αποκαλυπτικός ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Ευρώπη υποχώρησε στις αριστερές ανοησίες του κ. Τσίπρα», «την Λαγκάρντ την έχει μαγέψει ο Τσίπρας και υποχωρεί σ' όλες τις απαιτήσεις του».
Γιατί τα λέει αυτά ο κ. Γεωργιάδης; Μήπως έχει δίκιο; Μήπως έχει συμβεί κάτι που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν το έχουμε αντιληφθεί ;
Τρεις εκδοχές:
1) Κατάφερε ο μαλαγάνας Τσίπρας με το μπίρι, μπίρι, τις κλάψες και τα παρακάλια να ρυμουλκήσει τους χτεσινούς ορκισμένους εχθρούς του στις δικές του θέσεις.
2) Κατάφερε ο νταβραντισμένος Τσίπρας πουλώντας γοητεία στην Λαγκάρντ (είναι σε κρίσιμη ηλικία) να την πείσει ότι αυτός έχει δίκιο και όχι το Ταμείο της.
3) Κατάφερε ο εισοδιστής Τσίπρας να μολύνει με το μικρόβιο του αριστερισμού τις..

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Αποχαιρέτησε ο Β. Χιώτης - Ο Ψυχάρης δεν μασάει...

Bασίλης Χιώτης - Νότης Παπαδόπουλος
Τη θέση του στη διεύθυνση του ΒΗΜΑ fm θα πάρει ο Νότης Παπαδόπουλος

Την τελευταία του εκπομπή στον ΒΗΜΑ FM έκανε το πρωί της Παρασκευής ο πρώην πλέον διευθυντής του σταθμού Βασίλης Χιώτης. Κράτησε πολύ χαμηλούς τόνους για την αποχώρηση του για την οποία ανέφερε ότι έχει να κάνει με προσωπικούς του λόγους και δεν σχετίζεται με το επεισόδιο που προκλήθηκε μετά την καταγγελία που έκανε ο ίδιος για το σπίτι που διαμένει ο Αλέξης Τσίπρας η οποία αποδείχτηκε… λανθασμένη (sic).
Ο Χιώτης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία ενόχληση της κυβέρνησης στον Σταύρο Ψυχάρη για να τον απομακρύνει από τον ΔΟΛ όπως κάποιοι έγραψαν γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο Ψυχάρης δεν μασάει» και ακόμη και αν δεχόταν..

Στο Mega έχουμε χάσει τον ύπνο μας...

«Πολλοί από τους εργαζόμενους, εδώ στο Mega, έχουμε αρχίσει να χάνουμε τον ύπνo μας». Με αυτές τι λέξεις κι ένα τραγούδι αφιερωμένο στους εργαζομένους του καναλιού ξεκίνησε ο Γιώργος Οικονομέας την εκπομπή με τον Δημήτρη Καμπουράκη, την Παρασκευή το πρωί.
Η επιλογή του Οικονομέα ήταν το τραγούδι «Ακροβάτης» των Χαΐνηδων ερμηνευμένο από τον Γιάννη Χαρούλη.
Ο Καμπουράκης προσυπέγραψε την επιλογή του συναδέλφου του, όταν όμως ο Οικονομέας του είπε ότι «για τη Δευτέρα θα σκεφτούμε κάτι άλλο» εκείνος σχολίασε δυσοίωνα: «Α, εσύ είσαι αισιόδοξος».
Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέων κυλιόμενων 4ωρων στάσεων εργασίας για..

Οι θησαυροί του Χολομώντα

 Όταν οι Ευρωπαίοι ανακαλύπτουν αμύθητα πλούτη στην Ψωροκώσταινα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Υποθέτω ότι έχει να κάνει με τις αντιλήψεις περί Ανατολής. Η οποία Ανατολή είναι πάντοτε μυστηριώδης, σε αντίθεση με το Γουέστ που τη βγάζει βυθισμένο στην περιπέτεια και στην αγριάδα. Μιλάμε για μυστήριο μέγα, για παλάτια κρυφά, για θησαυρούς στα σεντούκια, για χαρέμια με γκομενάκια τρελά και βάλε και πάρε και δώσε. Είναι αυτό το πράγμα που ό,τι και να πεις στους Δυτικούς (το έχω ζήσει στη δεκαετία του ενενήντα στο Λονδίνο), σε κοιτάνε με νόημα και χαμογελάκι πικρό, με μάτι μισόκλειστο και χέρι να ακουμπάει στο πορτοφόλι, με ένα στυλάκι..

Στο «σκοτάδι» οι εργαζόμενοι του MEGA

Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται η έλλειψη ενημέρωσης των εργαζομένων του MEGA από τους εκδότες ή κάποιον εκπρόσωπό τους, δεδομένου ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας έχει παραιτηθεί. Βεβαίως σε ένα πλαίσιο ευθύνης, θα μπορούσε και ο παραιτηθείς Νίκος Πεφάνης ως πρώην στέλεχος, μιας και ακόμη διατηρεί το γραφείο του στο κανάλι και εξακολουθεί να συμμετέχει στις συσκέψεις των εκδοτών, να πάρει την πρωτοβουλία και να απευθυνθεί στους εργαζόμενους του σταθμού που ζουν κυριολεκτικά στο σκοτάδι για το τι μέλλει γενέσθαι!
Η απουσία ενημέρωσης σε έναν κόσμο που μόχθησε και μοχθεί ακόμη για να παραμένει ζωντανό το κανάλι, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον απαράδεκτη… Δεδομένου ότι η τελευταία επίσημη..

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

«Βόμβα» με την παραίτηση Χιώτη στον ΔΟΛ

Μαζεύει τα πράγματα από το γραφείο  του - Γιατί οδηγήθηκε στην έξοδο της Μιχαλακοπούλου ο διευθυντής του «Βήμα Fm»

Πριν από λίγο καιρό ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΔΟΛ, Βασίλης Χιώτης, είχε απειλήσει με παραίτηση όταν ο Σταύρος Ψυχάρης του ζήτησε απολύσεις και μειώσεις στον «Βήμα Fm». Τελικά οι απολύσεις δεν έγιναν και ο Χιώτης βγήκε ενισχυμένος και ήρωας στα μάτια των εργαζομένων του σταθμού.
Σήμερα η είδηση για (νέα) παραίτηση Χιώτη από τον «Βήμα Fm» και γενικότερα από τον ΔΟΛ έπεσε σαν «βόμβα» στη Μιχαλακοπούλου και έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια.
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν η παραίτηση Χιώτη ήρθε λίγη ώρα μετά την ραδιοφωνική εκπομπή του, όπου υποστήριξε ότι το σπίτι που δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πόθεν έσχες του, είναι αυτό που μένει στην Κυψέλη και το αγόρασε σε πλειστηριασμό... Ο ίδιος ο..

Αν δεν είχε ο Τράγκας οφσόρ, ποιος θα είχε;

Μιχ. Τσιντσίνης - Γ. Τράγκας
Ο αρθρογράφος - αγιογράφος της τελευταίας σελίδας της εφημερίδας Τα Νέα Μιχάλης Τσιντσίνης, «περιποιείται» σήμερα στη στήλη του, τον συνάδελφό του δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα. Αφορμή για την «αγιογραφία» Τράγκα η αποκάλυψη ότι ο συγκεκριμένος είχε οφσόρ εταιρεία στον Παναμά... Φυσικά ο αρθρογράφος του ΔΟΛ κλείνει το κείμενό του με αιχμές για "το «νέο τοπίο» στην ενημέρωση που πάει να στηθεί" και μοιάζει στον Γιώργο Τράγκα... Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Μιχ. Τσιτσίνη..

Το «Εθνος» αριστερότερο της «Αυγής»

(και τα γαυγίσματα των «Νέων»)

Το Έθνος έχει γίνει Ανί Ζιραρντό: «Πεθαίνω από αγάπη». Ένας από τους Ηρακλείδες του κυβερνητικού αριστερού στέμματος. Ίσως ο πιο ένθερμος από όλους. Αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον σήμερα.
Πιο συριζαίικο και από τη συριζαία Αυγή. Η οποία στη σημερινή έκδοση περιμένει τις καλύτερες μέρες από τον τουρισμό. Ενώ το εκ μεταγραφής αριστερό Έθνος ρίχνει κουβάδες αισιοδοξίας στη φωτιά της απογοήτευσης και βλέπει «Πρώτο φως στο τούνελ». Δεν λέει πόσα..

Ο αναλυτής του ΔΟΛ που συμβουλεύει την αντιπολίτευση

Το κουίζ θα μπορούσε να ήταν κάπως έτσι: ποιος δημοσιογράφος του ΔΟΛ ζήλεψε τη δόξα των διαφημιστών και δίνει συμβουλές πολιτικής επικοινωνίας στα κόμματα της αντιπολίτευσης;
Δεδομένου ότι αυτό θα σκεφτεί κανείς διαβάζοντας στα χθεσινά «ΝΕΑ» εν είδει πολιτικής ανάλυσης: «Πιο χρήσιμη είναι μια οργανωμένη καμπάνια που θα περιέχει συνθήματα, που θα κάνει φόκους στα ψέματα και στις επιπτώσεις τους, που δεν θα προτείνει μόνο, αλλά και θα ειρωνεύεται και θα απαξιώνει»!
Και τονίζουμε το «πολιτική» ανάλυση, διότι οι λέξεις και οι έννοιες κινδυνεύουν να χάσουν τη σημασία τους! Εξηγούμαστε. Είναι δικαίωμα του..

Ο επίμονος δημοσιογράφος και η αντίδραση Παππά

ΒΙΝΤΕΟ

Ιδιαίτερα επίμονος στις ερωτήσεις του ήταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης, δημοσιογράφος της Deutsche Welle, σε σημείο που ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ζήτησε δύο φορές τη διακοπή της συνέντευξης.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας δυσφόρησε αρκετές φορές με τα σχόλια του δημοσιογράφου της εκπομπής «Conflict Zone», Michel Friedman, που έφτασε σε σημείο να αναφωνήσει «ω, Θεέ μου!», ενώ δύο φορές ζήτησε να διακοπεί η συνέντευξη.
Ο παρουσιαστής, αρκετές φορές ήταν ιδιαίτερα επίμονος στις ερωτήσεις του στον κ. Παππά, με αποκορύφωμα τα σχόλια του για την περίφημη φράση της Τασίας Χριστουδουλοπούλου..

Δίωξη σε Ψυχάρη για το πόθεν έσχες

Δίωξη για ανακριβείς ή ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» κατά του αφεντικού του ΔΟΛ και μετόχου του Mega, Σταύρου Ψυχάρη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Η κατηγορία αφορά το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ' έξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, σχετίζεται με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014.
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο Στ. Ψυχάρης παραπέμπεται απευθείας σε δίκη στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα, εάν το επιθυμεί, να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος, διατυπώνοντας τις αντιρρήσεις του επί της κατηγορίας.
Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία του φακέλου των δηλώσεων Ψυχάρη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία εντόπισε ανακρίβειες..

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Λήξτο σου λέω!

Το τάιμινγκ, η αγανάκτηση και η τύχη της κυβέρνησης

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Σφύρα το, ρε παιδάκι μου! Όπως λένε και στο γήπεδο το ποδοσφαιρικό δηλαδή, όταν προηγείται η ομαδάρα και έχει πάει το ρολόι ένα, δύο, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα και είναι οι φίλαθλοι σε ατελείωτη τσίτα και έχουν ανεβάσει σφυγμούς και γράδα. Τότε είναι που θα σηκωθεί κάποιος, εκατό στις εκατό φορές, και θα φωνάξει στον διαιτητή: «Λήξτο ρε, λήξτο σου λέω!» Λήξτο το γaμημένο θα πει για την ακρίβεια, αλλά μην περιμένετε να το βάλω στον τίτλο, μπαίνουν και μικρά παιδιά στην ιστοσελίδα για να δούνε τα βίντεα με τα ζωάκια. Λήξτο τέλος πάντων, σφύρα το, στείλε τις ομάδες στα αποδυτήρια, γιατί..

Mega: απαιτούν άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους

BINTEO

Εντείνεται η αβεβαιότητα για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του MEGA έβγαλαν ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στο κανάλι ζητώντας άμεσα απαντήσεις από τους μετόχους και τις τράπεζες, καθώς και την άμεση αποκατάσταση της ομαλής εξόφλησης της μισθοδοσίας. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του MEGA συνεχίζουν να εργάζονται, με αίσθημα ευθύνης και διάθεση διαρκούς προσφοράς στην ενημέρωση, παρά το γεγονός ότι δεν αμείβονται εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Με αυτό τον τρόπο επιδεικνύουν εμπράκτως την απόφασή τους να διασφαλίσουν την ομαλή..

Δικαίωση για απολυμένο τεχνικό του MUSIC 89,2

Με την απόφαση 952/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώνεται εργαζόμενος τεχνικός, μέλος της Ενώσεως Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), που είχε απολυθεί από την διοίκηση του ραδιοσταθμού Music 89,2.
Με την απόφασή του το δικαστήριο: «Αναγνωρίζει την ακυρότητα της από 26-1-2015 έγγραφης καταγγελίας της συμβάσεως εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου του ενάγοντος (μέλους μας) εκ μέρους της εναγόμενης (ραδιοσταθμός Music 89.2). Υποχρεώνει την εναγομένη να αποδέχεται τις προσηκόντως προσφερόμενες υπηρεσίες του ενάγοντος στην ίδια θέση που κατείχε και με τους ίδιους μισθολογικούς και εν γένει εργασιακούς όρους, όπως αυτοί ίσχυαν πριν από τις 26-1-2015, ήτοι πριν από την ως άνω απόλυση…..Κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς..

Ποιος τρελός ανοίγει εφημερίδα;

Ποιος τρελός ανοίγει εφημερίδα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς; Κι όμως...
Το επόμενο Σάββατο (14 Μαϊου) βγαίνει στα περίπτερα η εφημερίδα «#είδηση» από την IDMedia, με επικεφαλής την Σοφία Νικολάου και τον νεαρό, πλην έμπειρο, δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό (του ereportaz.gr). Η νέα εκδοτική προσπάθεια αποτελεί αποτέλεσμα της σύμπραξης αναγνωρισμένων νομικών με μαχητικούς δημοσιογράφους.
Οπως αναφέρουν οι συντελεστές θα πρόκειται για μια φρέσκια εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα με δύο ένθετα - «έκπληξη»: ένα ερευνητικό περιοδικό για την Δικαιοσύνη, τα «Παραδικαστικά», και ένα ευρωπαϊκό περιοδικό, το «Eurοview», για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα των Βρυξελλών.
Διευθυντής του νέου εντύπου θα είναι..

Τα οιονεί ψεύδη του Κατρούγκαλου

N. Kαρούτζος - Αντζυ Σταθάτου
Ανακοίνωση του Νίκου Καρούτζου, ΓΓ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και της Άντζυς Σταθάτου, Πρόεδρου ΤΥΠ ΕΔΟΕΑΠ, για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου στον ρ/σ Αθήνα 9,84

Με έκπληξη ακούσαμε τα όσα ανέφερε, στον Αθήνα 9,84, ο υπουργός Εργασίας για τον ΕΔΟΕΑΠ και το Αγγελιόσημο καθώς ενώ ισχυρίστηκε ότι βασικό του μέλημα είναι τάχα να σωθεί το Αγγελιόσημο την ίδια στιγμή αμφισβήτησε, επιδιδόμενος σε ασύστολα ψεύδη, τη νομική υπόσταση του ΕΔΟΕΑΠ. Ο κ Κατρούγκαλος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι φορέας υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης και δεν έχει καμία σχέση με επαγγελματικό ταμείο ή «οιονεί επαγγελματικό ταμείο», ένας όρος που υπάρχει μόνο στο μυαλό του κ. Υπουργού.
Αντ’ αυτού ο κ. Κατρούγκαλος δεν είχε καμία απάντηση για σοβαρά ζητήματα τα οποία δεν..

Επαγγελματικό ταμείο για τον Κατρούγκαλο ο ΕΔΟΕΑΠ

Δυο ημέρες μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου ο υπουργός Εργασίας χωρίς φόβο πλέον άνοιξε τα χαρτιά του. Τα όσα είπε σε συνέντευξη του στον “Αθήνα 9,84” είναι η τελευταία μαχαιριά στον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της ΠΟΕΣΥ και στην τακτική του “διαλόγου με τον υπουργό”, την ανταλλαγή non paper με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, τις ψεύτικες υποσχέσεις…
Ο Γ. Κατρούγκαλος χαρακτηρίζει χωρίς αντίλογο στη συνέντευξη πως ο ΕΔΟΕΑΠ είναι επαγγελματικό ταμείο, που δεν είναι. Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ελεγχόμενο από το υπ. Οικονομικών. Ανερυθρίαστα το ονομάζει επαγγελματικό ταμείο και δηλώνει πως προσπαθεί να φέρει σε επαφή του εργοδότες με τους εργαζόμενους(!) για να βρεθεί λύση “πόρου” για τον ΕΔΟΕΑΠ. Δηλαδή να συμφωνήσουν εργοδότες media-άρχες και συνδικαλιστικές ενώσεις να πληρώσει..

Τι μου λέτε τώρα, κύριε Γιάννη μου...

Ο Λεβέντης ζήτησε στην εκπομπή του Ντερμπεντέρη, να κοπούν οι συντάξεις των πρώην βουλευτών. Για τον Μητσοτάκη είπε, ότι έκαψε το χαρτί του, επειδή ζήτησε εκλογές και για τον Τσίπρα, πως όσο μένει καταστρέφεται η χώρα.
Η εκπομπή ξεκίνησε με ένα μικρό κους κους για το τι είπε στον Τσίπρα, όταν τον πήρε στο τηλέφωνο.
Τον ρώτησα τι είναι ο κόφτης και μου απάντησε, πως «θέλουν (οι δανειστές) να έχουν μια εξασφάλιση».
Κατά τ’ άλλα ο Λεβέντης είπε περίπου τα ίδια, που είπε και στην Κορομηλά. Ο Ντερμπεντέρης είχε καλέσει τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον συνάδελφο του στο ΒΗΜΑ, Βασίλη Χιώτη, για τον βοηθήσουν στην συνέντευξη. Ιδιαίτερα..

Τι ενόχλησε την SportDay;

Η SportDay ενοχλημένη από τις αναρτήσεις του μπλογκ Harddog γύρω από την απεργία των δημοσιογράφων, οι οποίες την αφορούσαν, καταφέρθηκε εναντίον του με δηκτικό – έως και κακεντρεχές – σχόλιο (στη σελίδα της εφημερίδας στο facebook). Ο λόγος; Το ρεπορτάζ που ανάρτησε το μεσημέρι του Σαββάτου χρησιμοποιώντας για την εικονογράφηση το πρωτοσέλιδό της εκείνης της ημέρας και με τίτλο «Αυτή είναι η SportDay που (πάλι!) προσπάθησε αλλά δεν κυκλοφόρησε!» (δείτε εδώ). Τι ενόχλησε; Το «δεν κυκλοφόρησε».
Στο διαδικτυακό σχόλιο της εφημερίδας αναφερόταν ότι η SportDay βρισκόταν κανονικά στα περίπτερα και το δημοσίευμα του μπλογκ στόχευε στην παραπλάνηση των αναγνωστών ώστε να μην την αγοράσουν! Ο Harddog με τη δημοσιογραφική επαγγελματική ευθύνη που έχουν οι συντελεστές του, έγραφε στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ που είχε ώρα ανάρτησης 15:22 του Σαββάτου:..

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Νέα αναταραχή στο MEGA

Εργατολόγος στις συνελεύσεις των δημοσιογράφων!

Νέες κυλιόμενες στάσεις εργασίας αποφάσισαν πριν από λίγο οι δημοσιογράφοι του MEGA καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από την πλευρά της εργοδοσίας για το τι μέλλει γενέσθαι τόσο με την καταβολή των δεδουλευμένων τους, όσο και με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.
Έτσι σήμερα δεν  μεταδόθηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αύριο δεν θα μεταδοθεί η εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, μεθαύριο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων κ.ο.κ. μέχρι τη Δευτέρα..

Ποιοι παραπέμπονται για απεργοσπασία σε αθλητικές εφημερίδες και σάιτ

Tα απεργοσπαστικά φαινόμενα συγκεκριμένων ΜΜΕ, στηλιτεύει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και παραπέμπει διευθυντές και στελέχη αθλητικών εφημερίδων και ιστοσελίδων στα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, για εξηγήσεις, Συγκεκριμένα δε:
  • Της εφημερίδας Sport Day που κυκλοφόρησε την δεύτερη ημέρα (Σάββατο, 7.5.2016) της πρόσφατης 48ωρης απεργίας
  • Των Αθλητικών Ιστοσελίδων, GAZZETTA.GR, CONTRA.GR, ONSPORTS.GR, SPORT24.GR, SPORT FM.GR, SDNA.GR, που λειτούργησαν όλες τις ημέρες της απεργιακής κινητοποίησης
Το Δ.Σ του Συνδέσμου, στη βάση των άρθρων 1 παράγραφος β. 6, 7 παράγραφος η. και 8 παράγραφοι α. και γ., αποφάσισε κατά πλειοψηφία:
   - Την παραπομπή του Προέδρου του Δ.Σ της SPORTDAY AEBE και μέλος του Συνδέσμου..

Βιομηχανία μηνύσεων από τον άφαντο “σωτήρα” της Ελευθεροτυπίας Χάρη Οικονομόπουλο

Tον άφαντο “σωτήρα” της ιστορικής «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» Χάρη Οικονομόπουλο καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Ο Οικονομόπουλος μετά το ναυάγιο της επανέκδοσης της εφημερίδας, αναλώνεται σε αβάσιμες μηνύσεις εναντίον εργαζομένων της εφημερίδας, δημοσιογράφων και τεχνικών, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους.
Η ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει στον μέτοχο της πτωχευμένης «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» κύριο Χάρη Οικονομόπουλο, ότι, έως και σήμερα οφείλονται: μισθοί και αποζημιώσεις στους οκτακόσιους (800) πρώην εργαζομένους, καθώς και δεδουλευμένοι μισθοί και μισθοί επίσχεσης στους..

Ο Γιώργος Τράγκας (με φρέσκια offshore) στα Panama Papers

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το ICIJ το βράδυ της Δευτέρας τα ονόματα των προσώπων που εμπλέκονται στα Panama Papers και διατηρούν εταιρείες offshore σε φορολογικούς παραδείσους. Αναλύοντας στα στοιχεία στο OpenProject βρήκαμε και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Τράγκα.
Ο Γιώργος Τράγκας φαίνεται να είναι μέτοχος της TACANA PORTFOLIO S.A. με έδρα τον Παναμά και μάλιστα... κρυφός μέτοχος αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του επιμελητηρίου δεν εμφανίζεται πουθενά.
Σημειώνεται ότι όταν είχε εμφανιστεί το όνομά του δημοσιογράφου στη Λίστα Λαγκάρντ,..

Η λίστα με τους Έλληνες των Panama Papers

Την περίφημη λίστα των Panama Papers, που περιλαμβάνει 223 υπεράκτιες εταιρείες και 400 δικαιούχους που συνδέονται άμεσα με την Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).
Τα Panama Papers έχουν προκαλέσει ένα τεραστίων διαστάσεων παγκόσμιο σκάνδαλο, καθώς αποκάλυψαν αναρίθμητα κρούσματα φοροδιαφυγής στα οποία εμπλέκονται ονόματα πολλών πρώην και εν ενεργεία πολιτικών, καλλιτεχνών, ποδοσφαιριστών κ.ά.
Μεταξύ των προσώπων, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου..

Ο Πιτσιρίκος επέστρεψε!

Νέα ανάρτηση-τρολιά του Πιτσιρίκου μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το σημείωμά του περί αποχώρησής του απο τον χώρο του διαδικτύου. Η ανάρτηση υπό τον τίτλο «Ποιος είναι ο Πιτσιρίκος;» σηματοδοτεί την επιστροφή του μετά από μακρόχρονη απουσία 48 ολόκληρων ωρών.
Θυμίζουμε ότι ο Πιτσιρίκος, σε ανάρτησή του το μεσημέρι του Σαββάτου είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από το χώρο του διαδικτύου αναφέροντας: «Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να σταματήσω. Γράφω 11 χρόνια στο μπλογκ και κουράστηκα. Αν η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν διαφορετική, θα συνέχιζα.»
Τότε πολλοί ήταν αυτοί που το θεώρησαν ως μια ακόμη από τις γνωστές τρολιές του..

Μετέωρο Βήμα

Οι Ελληνες σκιτσογράφοι για το προσφυγικό - Έκθεση στο Μετρό ΣυντάγματοςΟι Ελληνες σκιτσογράφοι για το προσφυγικό - Έκθεση στο Μετρό Συντάγματος 

Με χρώματα, πενάκια, φαντασία και κυρίως ανθρωπιά, 28 Ελληνες σκιτσογράφοι αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, το προσφυγικό.
Η μεγάλη έκθεση σκίτσων, με τίτλο «Μετέωρο Βήμα», παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ έως τις 12 Μαϊου.
Οι είκοσι οκτώ Έλληνες γελοιογράφοι, με 120 έργα, χρησιμοποιώντας την παγκόσμια γλώσσα και δύναμη του σκίτσου, της εικόνας και της σάτιρας, ανοίγουν διάλογο για το μεγάλο θέμα του προσφυγικού, καταθέτουν τις απόψεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης.
Συμμετέχουν με σκίτσα τους οι Γιάννης Καλαϊτζής, Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Γιάννης Κυριακόπουλος (ΚΥΡ), Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Κώστας Μητρόπουλος,..

Ο διαρκής θάνατος της Αριστεράς

Και η διαρκής απόδρασή της από τις πύλες του Άδη

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Από τον καιρό της Γαλλικής Επανάστασης, από την εποχή της Συντακτικής Συνέλευσης, δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην πεθαίνει η Αριστερά. Ούτε μια ώρα, ούτε ένα λεπτό, ούτε ένα δευτερόλεπτο. Βροχή τα κηδειόχαρτα, ωκεανός ολόκληρος, αν τα είχανε μαζέψει και τα είχανε κρατήσει από τότε ως σήμερα σε καμιά αποθήκη θα είχαμε υλικό για κάψιμο να ζεσταθεί ο κοσμάκης όλο το χειμώνα. Εκατομμύρια φορές έχει πεθάνει η Αριστερά ως τώρα. Κι εκεί που είναι έτοιμοι άπαντες να της περάσουν την ταφόπλακα, σηκώνεται ατσαλάκωτη απ’ το μνήμα, χαιρετάει τους συγκεντρωμένους και συνεχίζει τη βόλτα της. Σαν να μην συνέβη τίποτε…
Όλα εύκολα είναι σ’ αυτή τη ζωή. Κολλάς μια ετικέτα, κοτσάρεις μια ταμπέλα και βγάζεις τα συμπεράσματά σου. Δεν τρέχει και τίποτα άλλωστε, υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι για να σε..

Τίνος είναι το Protagon, κύριε Καμμένε;

Η ομάδα του Protagon απαντάει στους ισχυρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Kαμμένου ο οποίος στη Βουλή είπε ότι το site ανήκει ακόμη στον πρώην δημοσιογράφου κι αρχηγό του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
Οι ισχυρισμοί Καμμένου έγιναν με αφορμή τα ποσά που εισέπραξε το Protagon, από τις διαφημίσεις τραπεζών κατά τη διάρκεια του 2015. Η ομάδα του Protagon αφού αναρωτιέται «τίνος είναι το Protagon, κύριε Καμμένε;» απαντάει: «Οχι πάντως του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού, όπως συνεχίζει να προπαγανδίζει για δικούς του λόγους ο αρχηγός των ΑΝΕΛ που την Κυριακή στη Βουλή χρησιμοποίησε για μία ακόμη φορά ανακριβή και μπαγιάτικα στοιχεία».
Οπως αναφέρεται στην απάντηση το site Protagon τελεί υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς από την άνοιξη του 2015 και δεν είχε ποτέ επιχειρηματικές σχέσεις με μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Βασικός μέτοχός του είναι ο δημοσιογράφος..

Ανοιχτή επιστολή προς Πιτσιρίκο

Από τον κ. Θωμά Παπατόλη λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Ανοιχτή επιστολή προς Πιτσιρίκο
Διάβασα με λύπη την ανακοίνωσή σου για την παύση του ιστολογίου σου και έτσι αποφάσισα να σου γράψω την παρούσα επιστολή.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Έχω κλείσει και εγώ διάφορα στην πορεία μου. Θυμάμαι είχα κλείσει σε ένα βράδυ την πολυπληθή σελίδα της “Σπίθας” στο facebook όταν το κίνημα τοποθέτησε στην ηγεσία ανθρώπους με σοβαρά νοητικά προβλήματα.
Θυμάμαι να γράφω και γω το “καληνύχτα Ελλάδα” στο κίνημα getgreeceback που είχα φτιάξει. Μην ξεχνάς ότι εμπνευστής του τίτλου του κινήματος ήσουν εσύ.
Υπάρχουν στιγμές που πιστεύεις ότι είσαι μόνος. Ότι δεν σε καταλαβαίνει κανείς. Αναρωτιέσαι..

Διανομή δικαιωμάτων στον Τύπο

Στη διανομή των χρηματικών ποσών που αντιστοιχούν στα δικαιώματα εύλογης αμοιβής για τον Τύπο προχωρά ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου, στο πλαίσιο του έργου που προσφέρει στον κόσμο της πνευματικής δημιουργίας και των εκδόσεων.
Ο ΟΣΔΕΛ είναι ο μοναδικός ελληνικός οργανισμός που διαχειρίζεται τα δικαιώματα δημιουργών και εκδοτών του γραπτού Λόγου αναφορικά με την αναπαραγωγή που γίνεται στα έργα τους για ιδιωτική χρήση. Εισπράττει από το φωτοτυπικό χαρτί και άλλα μέσα με τα οποία γίνεται αναπαραγωγή..

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

10 + 1 φράσεις που δεν θα ξανακούσουμε ποτέ...

...στον πολιτικό βίο του τόπου

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)
 
1) «Εμείς θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουνε.»
(από τον Αλέξη Τσίπρα)
2) «Λεφτά υπάρχουν!»
(από τους πάσης φύσεως, αποχρώσεως και είδους Πασόκους)
3) «Σέβομαι τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον εκτιμώ και θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα.»..

Katrougalication

Υποθέτουμε ότι οι Red Hot Chilli Peppers, αν και αναφέρθηκαν από το βήμα της Βουλής, δεν θα έχουν άποψη για το έργο του Γιώργου Κατρούγκαλου. Δεν θα έχουν επίσης καμία αγωνία για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, καθώς δεν ανήκουν στις ομάδες που πλήττονται, ούτε τα εισοδήματά τους είναι τέτοια που θέτουν εν κινδύνω την επιβίωση τους. Όσοι ιθαγενείς όμως είδαν την ομιλία του υπουργού έχουν την χαρά και την τιμή να ζουν αυτό που συνοπτικά θα μπορούσε να ονομαστεί
Katrougalication είναι να δηλώνεις «ταξικός αποστάτης» με την έννοια ότι θα μπορούσες να είσαι ένας μεγαλοδικηγόρος που θα αδιαφορούσε για τα λαϊκά συμφέροντα, ενώ αντιθέτως εσύ βρίσκεσαι δίπλα στην εργατική τάξη. Αυτή είναι..

Οταν ο «αναρχικός» αποκαλύπτεται στα ΜΑΤ...

ΒΙΝΤΕΟ

Μια σκηνή, που επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουν όλοι, κατέγραψε (άθελα του) ο φακός του τηλεοπτικού σταθμού MEGA από τις χθεσινές επιθέσεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα:
Στο 11ο δευτερόλεπτο του βίντεο βλέπουμε μια ομάδα κουκουλοφόρων να έχει πετάξει φωτοβολίδα και μολότοφ εναντίων των ΜΑΤ κι αυτά να κινούνται απειλητικά προς το μέρος τους. Ενας από τους κουκουλοφόρους οπισθοχωρεί και ταυτόχρονα κάνει κινήσεις με τα χέρια σαν να λέει "ώπα, σταθείτε, εμείς είμαστε".
Και το κερασάκι στην τούρτα: ο κουκουλοφόρος, που χειρονομεί και μοιάζει σαν να ζητάει..

His Master's Voice...

Με αθλητική περιβολή προσέρχεται ο Πρετεντέρης (η φωνή του Ψυχάρη) στις συνελεύσεις του MEGA
Μπορεί ο Γιάννης Πρετεντέρης να προσέρχεται με αθλητική φόρμα στις συνελεύσεις του MEGΑ, περιβολή που συμβολίζει χαλαρότητα, αλλά μόνο χαλαρός δεν κάθεται, αφού όχι μόνο πρωτοστατεί αλλά επιπλέον επιχειρεί με άκομψο τρόπο να περάσει – όπως λέγεται μεταξύ των εργαζομένων του καναλιού, τη γραμμή του Σταύρου Ψυχάρη.
«Γραμμή» που συνοψίζεται στη φράση, «για το MEGA δεν φταίνε οι εκδότες που το εγκατέλειψαν, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα και οι τράπεζες»!
Είναι προφανές ότι η γραμμή Ψυχάρη έρχεται σε σύγκρουση με την κοινή λογική αλλά κυρίως τα ίδια τα γεγονότα… Για αυτό και το έργο του Γιάννη Πρετεντέρη δεν είναι μόνο δύσκολο..

Τύπος: απεργίες σαν τιμητικά αγήματα

(...)
Η φωτιά έφτασε (όχι σήμερα, αλλά από το 2012) ώς το καλοραμμένο κοστούμι των δημοσιογράφων που νόμιζαν – με εξοργιστική αφέλεια – ότι ήταν πυρίμαχο και δεν αντιδρούσαν. Οι απεργίες της ΠΟΕΣΥ, την ώρα και με τον τρόπο που έγιναν, ήταν τουφεκιές στον αέρα. Τιμητικά αγήματα που συνόδευσαν τον νεκρό (τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δηλαδή) στην τελευταία του κατοικία. Και αυτό – πάλι – μέσα στη γενική αδιαφορία του δημοσιογραφικού κόσμου που και χθες ήταν ελάχιστος στη συγκέντρωση της Ακαδημίας 20. Όπως ήταν και στις προηγούμενες. Κάθε φορά και λιγότερος. Κάθε φορά και πιο συρρικνωμένος. Καταλαμβάνοντας αρχικά πεζοδρόμια και οδόστρωμα, μετά μόνο πεζοδρόμια, κατόπιν μία από τις δύο πλευρές του δρόμου και στο τέλος (στην προηγούμενη απεργία)..

Ξανά πρόεδρος ο Μάριος Λώλος

Στην Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.
Πρόεδρος: Μάριος Λώλος
Αντιπρόεδρος: Αντώνιος Νικολόπουλος
Γεν. Γραμματέας: Νικόλαος Μήτσουρας
Ειδ. Γραμματέας: Ηλίας Κουτουλογένης
Ταμίας: Βασίλιος Κουτρουμάνος
Μέλη: Ζαχοπούλου Χριστίνα, Παπαθανασίου Γεώργιος, Μακρής Ανάργυρος,..

Σφυρίχτρες η Αντωνιάδου; Nτουντούκα η Βλάχου!

Ούτε αυτή τη φορά η ανταπόκριση του κλάδου στο αγωνιστικό κάλεσμα των δημοσιογραφικών ενώσεων ήταν θερμή – το αντίθετο μάλιστα.
Απόντος και του ΠΑΜΕ (που συνήθως δίνει μια αίσθηση μαζικότητας στις κινητοποιήσεις της Ακαδημίας 20) η εικόνα της συγκέντρωσης ήταν ακόμα πιο παγωμένη και φτωχή.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπερνούσαν τα 600 άτομα και η πορεία προς τη Βουλή ήταν σύντομη, δηλαδή απευθείας από το μέγαρο της ΕΣΗΕΑ προς τη πλατεία Συντάγματος, ενώ παλιότερα αυτό γινόταν περιμετρικά, μέσω της οδού Σταδίου. Οι ομιλίες ήταν σύντομες, τα από μικροφώνου συνθήματα (από τη Νανά Νταουντάκη) δεν είχαν απήχηση στους συγκεντρωμένους και η ομάδα των «Ενωμένων..

Πέθανε η δημοσιογράφος Μάγδα Χρυσοστομίδου

Σε ηλικία 60 ετών έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της Κυριακής, η δημοσιογράφος Μάγδα Χρυσοστομίδου, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 9/5/2016, στις 12 το μεσημέρι, στην εκκλησία του Μαυρονερίου Κιλκίς.
Η Μάγδα Χρυσοστομίδου γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1955 στο Μαυρονέρι Κιλκίς. Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ήδη ως φοιτήτρια άρχισε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα «Μακεδονία». Στα πολλά χρόνια της δημοσιογραφικής της καριέρας στην εφημερίδα, κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Παιδείας, ενώ επίσης για μακρό διάστημα έγραφε σχόλια για τη στήλη «Βόρειος» και ήταν από τις βασικές τακτικές αρθρογράφους  της εβδομαδιαίας σελίδας για τη Γυναίκα, όπως και του περιοδικού «Επιλογές».
Η Μάγδα Χρυσοστομίδου ξεχώριζε για τη φιλομάθεια και τον συστηματικό, ερευνητικό τρόπο..

Τελικά ο Σταύρος πούλησε το protagon στον Μεμή;..

...ή του παραχώρησε μόνο το management; 
- Καταγγελία Καμμένου στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγγελία έκανε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επικαλούμενος μάλιστα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι το site, protagon, ανήκει ακόμη στον αρχηγό του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη! Η καταγγελία έγινε με αφορμή τα ποσά που εισέπραξε το site του πρώην δημοσιογράφου, από τις διαφημίσεις των τραπεζών κατά τη διάρκεια του 2015.
Η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη εξαιρετικά αναιμική, δεν κατάφερε να αντικρούσει με στοιχεία, τα στοιχεία Καμμένου. Συγκεκριμένα ο Θεοδωράκης επανελαβε παλαιότερη δήλωσή του, στην οποία έκανε λόγο για «παραίτησή του από το protagon την άνοιξη του 2014».
Πάντως από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ένα χρόνο μετά την ίδρυση του Ποταμιού, δηλαδή τον..

Το ραβασάκι του Ψυχάρη στον Παυλόπουλο

Νουθεσίες μιντιάρχη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο απευθύνεται, μέσω επιστολής του στην εφημερίδα Το Βήμα, ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης.
Αφορμή για την επιστολή Ψυχάρη ήταν η δήλωση Παυλόπουλου περι νομισμάτων («το νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο») που από πολλους παρερμηνεύτηκε.
Και τώρα ήρθε ο Ψυχάρης (που ό,τι θυμάται χαίρεται) να βάλει τα πραγματα στη θέση τους και να νουθετήσει τον Πρόεδρο.
Στην γεμάτη «καρφιά» επιστολή του ο Ψυχάρης συμβουλεύει τον Παυλόπουλο να μην εμπλέκεται σε αντιπαράθεσεις και να μείνει έξω και πέρα από τις πολιτικές συγκρούσεις, καθώς -όπως αναφέρει σκωπτικά- και πείρα διαθέτει και βαθιές νομικές γνώσεις έχει αλλά και έχει λάβει μαθήματα υπομονής σε υπουργικούς θώκους!..
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Ψυχάρη:..

Με τους γιεγιέδες άρχισες παρέα...

...και δεν θα καθαρίσουμε ωραία!

Προσπαθεί ένας συνάδελφος διαβάζω να επινοήσει έναν αντίστοιχο όρο του "φιλελέ" για να την μπεί στην Αριστερά.
Ως ο πατέρας του όρου να σου πω φίλε μου πως αποτελεί σύντμηση του απεχθούς νεοφιλελευθερισμού και του "γιε -γιέ" των 70s, κάτι σαν τον Βουτσά που παριστάνει τον Λονδρέζο με περούκα στην γνωστή ελληνική ταινία.
Μια νεότερη ανάγνωση του όρου ελπίζω να είναι και σε σχέση με αυτόν που μονίμως ξεκινάει την κουβέντα με το "ναι αλλά για το τάδε δεν λέτε τίποτε" ή που μονίμως αναθέτει στους άλλους και κάθεται με τα λάπτοπ πάνω στα μπούτια..

Καταγγέλουν την αστυνομική βία και βαρβαρότητα

Τραυματισμό της Σόφης Παπαδόγιαννη και του Βασ. Μακρίδη από δακρυγόνα καταγγέλλει η ΛΑΕ (BINTEO)

«Τα ΜΑΤ, χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εξαπολύοντας δακρυγόνα και βομβίδες στο ειρηνικό πλήθος, χτύπησαν με δακρυγόνο στο κεφάλι την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ. Χτύπησαν και τραυμάτισαν, επίσης, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑ.Ε, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ», αναφέρει η ΛΑΕ σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της. Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Λαικής Ενότητας:..

Η ελπίδα έρχεται και ρίχνει δακρυγόνα σε ευθεία βολή στους διαδηλωτές

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, για το «όργιο κρατικής καταστολής κατά της απεργιακής διαδήλωσης της 8ης Μαΐου»:

"Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε χαιρετίζει τις χιλιάδες των διαδηλωτών/ριών της απεργιακής συγκέντρωσης της 8ης Μαΐου στην πλατεία Συντάγματος, καθώς και τους/τις πολλαπλάσιους/ιες  απεργούς σε όλη τη χώρα. Χαιρετίζει ιδιαίτερα την παρουσία πολλών εκατοντάδων προσφύγων που διαδήλωσαν στο πλάι των εργαζομένων, μέσα από το μπλοκ του κατειλημμένου Χώρου Στέγασης Προσφύγων City Plaza.  Η μαζικοποίηση του κοινωνικού κινήματος σε κατεύθυνση ταξική και διεθνιστική και με απεργιακό αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, μακριά από κοινοβουλευτικές και κυβερνητικές αυταπάτες είναι η μόνη πραγματική δυνατότητα για να..

Mε 153 ΝΑΙ πέρασε το ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο

Λόγω αδιαθεσίας δεν συμμετείχε η Ντόρα στην ψηφοφορία

Με 153 ψήφους από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψηφίστηκε από την Ολομέλεια, το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Αρνητική ψήφο έδωσαν 143 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος, Στάθης Παναγούλης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Χάρης Θεοχάρης..
Ειδικότερα, καταψήφισαν την αρχή και το σύνολο των άρθρων τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ενώ η ΝΔ δήλωσε «παρών» στο άρθρο 38, το οποίο αφορά σε ρυθμίσεις εισφορών εργοδοτών και μισθωτών (και στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση που αφορά στην μεταβατική περίοδο έως την 1η Αυγούστου για το αγγελιόσημο).
Τέσσερις βουλευτές απουσίαζαν από την ψηφοφορία, χωρίς η πρόθεση ψήφου τους να μπορεί να..

Για τη μανία της εξουσίας

Τελικά αποδείχτηκε πως η χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση είχε αρχηγό τον Τσίπρα. Και όλα αυτά γιατί; Για τη μανία της εξουσίας. Και είναι τουλάχιστον θλιβερό να βλέπεις έντιμους αγωνιστές της Αριστεράς, που για τον έρωτα της καρέκλας και της εξουσίας τα ξεπούλησαν όλα, να μην μπορούν πια να κυκλοφορήσουν στον δρόμο.
Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν συνείδηση αυτοί οι άνθρωποι πως με τη στάση τους καταστρέφουν το έργο της ζωής τους και μαζί με αυτό την Αριστερά ως πολιτικό πρόταγμα και κοινωνική..

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Στον ΣΚΑΪ έβαλαν την Κωνσταντοπούλου μαζί με μία δραχμή!

Ένταση επικράτησε στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ που φιλοξενούσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν, στην αρχή της εκπομπής, κάτω από τα τηλεοπτικά «παράθυρα» με τους παρουσιαστές και την πρώην πρόεδρο της Βουλής εμφανίστηκε το λογότυπο της Πλεύσης Ελευθερίας αλλά και μια… δραχμή!
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκε έντονα, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια, ενώ το επεισόδιο έληξε όταν ο παρουσιαστής Tάκης Χατζής δήλωσε ότι επρόκειτο για λάθος στη ροή του τηλεοπτικού προγράμματος.
Κατά τα άλλα η πρώην πρόεδρος της Βουλής προχώρησε σε μία ακόμη σκληρή επίθεση..

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς

Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι χαιρετίζουν τον αγώνα που δίνουν όλοι οι συνάδελφοι άνεργοι, απλήρωτοι , συνταξιούχοι και όσοι ακόμη έχουν εργασία.
Και μπορεί κάποιοι να κατηγορούν το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ πως αντί να συσπειρώσει τον Κλάδο έχει μετατρέψει την επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσή μας σε βιομηχανία έκδοσης ανακοινώσεων, διχαστικού περιεχομένου και στοχοποιήσεων, ωστόσο η κρισιμότητα των στιγμών δεν αφήνει περιθώρια για εσωτερικές διαμάχες, τουλάχιστον αυτή την ώρα που γκρεμίζεται το σπίτι μας!
Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι σε αυτή την μάχη δεν..

Πιτσιρίκος: η Ελένη Μενεγάκη (μέρους) της αριστεράς

Ποτέ δεν ήμουν φαν του Πιτσιρίκου. Στα πρώτα του κείμενα αναγνώρισα κάποιες φορές έναν ευφυή τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, αλλά μέχρι εκεί. Τον θεωρούσα πάντοτε επηρμένο και από τους τύπους που θα μπορούσαν να γράψουν ο,τιδήποτε για να τραβήξουν την προσοχή, έστω και αρνητικά (χαρακτηριστικό είναι το χυδαίο του σχόλιο για την Marfin).
Χαρακτηριστικό του επίσης και το μπλαζέ ύφος, η συνεχής υπενθύμιση ότι δεν είναι ένας από μας, είναι πιο έξυπνος, πιο ικανός, πιο καπάτσος. Για τη θητεία του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (όπου έκανε μια εξαιρετικά μέτρια εκπομπή) μας είπε ότι πήρε τόσα λεφτά που θα έβγαζε με μια κανονική δουλειά σε 10 χρόνια, χωρίς να μας εξηγήσει πώς κατάφερε να πείσει το κατεστημένο να τον πληρώσει τόσο καλά, όσο δεν πληρώνεται ένας..