ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Δωρεάν διαφήμιση στην πλάτη ανέργων

Βγήκαν τα κοράκια στη γύρα και κυνηγάνε τσάμπα διαφήμιση. Πουλώντας υποσχέσεις και παίζοντας με την αγωνία 450 ανέργων μοιράζουν «150 θέσεις εργασίας» σε γαλέρες ωρομίσθιων. Προκαλεί εντύπωση η ύπαρξη τόσων πολλών κενών θέσεων εργασίας στο τηλεφωνικό κέντρο γνωστής εταιρείας «Παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικών πωλήσεων» που αμέσως μετά το λουκέτο της Ηλεκτρονικής Αθηνών ξεκίνησε να μοιράζει μεροκάματα.
Αλήθεια, όμως, τι θέσεις εργασίας υπόσχεται η συγκεκριμένη εταιρεία που είδε την φίρμα της να φιγουράρει στα «πρωτοσέλιδα» του ηλεκτρονικού τύπου και να γίνεται viral στα social media για την μεγαλοκαρδία και την γαλαντομία της; Αν δεν με απατά η μνήμη μου, πρόκειται για μια εταιρεία με ατομικές συμβάσεις εργασίας 4ήμερης και 3ωρης απασχόλησης με ψίχουλα των 2,93€ (καθαρά) ανά εργατοώρα (με συμβάσεις maximum 2 εβδομάδων) ή συμβάσεις μέσω ενοικιαζόμενης..

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Τα μαθήματα της «Ηλεκτρονικής»

Όταν το σύστημα φτάνει στο απόλυτο όριό του

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Για κάποιους, το κλείσιμο της «Ηλεκτρονικής Αθηνών» σημαίνει ότι τα έκανε όλα μαλλιά ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι αν δεν φύγει γρήγορα θα κλείσουν όλα και θα φάμε τα πόδια μας. Για κάποιους άλλους ότι ο Σαμαράς κι ο Μπένυ ήταν ράιτ θρου  απεσταλμένοι του Νταρθ Βέιντερ για να καταστρέψουν τα πάντα και γι’ αυτό εξακολουθούμε να υποφέρουμε. Είναι και μερικοί που υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση έκλεισε γιατί δεν είχε ηλεκτρονικό κατάστημα, είναι κάτι περίεργοι που μιλάνε για ξενομανία των Ελλήνων και αλυσίδες καταστημάτων εξ αλλοδαπής που θα μας δέσουν με άλλου τύπου είδους αλυσίδες (ξύπνα Κολοκοτρώνη!), είναι και κόσμος που είχε αγοράσει με 48 δόσεις κι έχει πληρώσει τις 12 μέσω πιστωτικής και αναρωτιέται μήπως γλυτώσει τα..

Ο Πολάκης και οι ψευτόμαγκες δημοσιογράφοι

Γράφει ο Θάνος Πασχάλης

Τον υπουργό Πολάκη ​δεν τον γνωρίζω και ούτε θα υπερασπιστώ τυχόν απρεπείς χαρακτηρισμούς του σε βάρος καναλιών η ακόμη και κατά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου ο οποίος τον αποκάλεσε σκύλο ασχέτως αν αυτές έγιναν υπό το βάρος ενός δικαιολογημένου θυμού.
Δεν ξέρω αν θα αντιδρούσα το ίδιο ψύχραιμα αν ο αναιδέστατος "συνάδελφος" με χαρακτήριζε σκύλο και μάλιστα δημοσίως. Μάλλον θα αντιδρούσα σαν σκύλος που όταν του πατάνε την ουρά ορμάει και δαγκώνει. Θα μιλήσω όμως για τον απρεπή "συνάδελφο" που ως άλλος ψευτόμαγκας με την "εξουσία" που του δίνει το επάγγελμα και η ιδιότητα συμπεριφέρθηκε με περισσή αλαζονεία. Δεν με ενδιαφέρει αν το έκανε κατά του υπουργού Πολάκη ή θα το έκανε κατά οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου.
Πρόκειται για ανοίκεια και αναιδέστατη συμπεριφορά που αν ήμουν στη συνέντευξη τύπου του υπουργείου Yγείας θα ένοιωθα ντροπή που δηλώνει "συνάδελφός" μου. Και είναι βέβαιο ότι θα.. 

Τόσκας: Επίδειξη πατρωνίας από την ΕΣΗΕΑ

Κάνει λόγο για χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού και πολυθεσία - Τι απαντά η Ενωση

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την ΕΣΗΕΑ δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Απαντώντας στην ανακοίνωση της Ενωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας («ο στρατηγός, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και ο δόκτωρ με το ξινάρι») ο υπουργός κατηγόρησε την ΕΣΗΕΑ για χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού και επίδειξη πατρωνίας ενώ ειρωνευόμενος έδωσε... συγχαρητήρια στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τους «νικηφόρους αγώνες εναντίον της διαπλοκής και της... πολυθεσίας!».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ:
«Τόλμησα να κάνω κριτική σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ, γιατί σε εκπομπή ενημέρωσης στην οποία έτυχε να είμαι προσκεκλημένος, μετέδιδε, όπως η ίδια είπε, φημολογίες και όχι γεγονότα.
Οι κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν..

Το Πνεύμα της Εστίας

Ο Άδωνις Κ. Κύρου επιβλέπει τη διαδικασία της στερεοτυπίας
Επισκεφτήκαμε τα γραφεία της εφημερίδας που μετρά 140 χρόνια ζωής, έχοντας καταφέρει να επιβιώσει από πολέμους, δικτατορίες, αλλά και την επέλαση του internet, διατηρώντας ακόμη σχέσεις ζωής με τους αναγνώστες της

Ολιγοσέλιδη, με σύντομες ειδήσεις, ασπρόμαυρες εικόνες, περιορισμένες διαφημίσεις και στήλες που ξεπερνούν τον ένα αιώνα ζωής. Διατηρεί το μεγάλο της μέγεθος που υποδηλώνει τη συντηρητική υφή της και αρνήθηκε να γίνει άλλο ένα ταμπλόιντ όταν αυτά άνθιζαν τη δεκαετία του ‘80. Το φετινό πρωταπριλιάτικο πείραγμα της προς τους αναγνώστες ήταν η «είδηση» πως ο Πρίγκηπας Νικόλαος ιδρύει νέο κόμμα με έδρα το Τατόι.
Ο λόγος για την «Εστία», έναν από τους πιο εμβληματικούς τίτλους του χάρτινου Τύπου που μετράει 140 χρόνια ιστορίας.
Η σημερινή καθημερινή πολιτική εφημερίδα ξεκίνησε ως ένα εβδομαδιαίο φιλολογικό περιοδικό το 1876 από τον λόγιο Παύλο Διομήδη δημιουργώντας έναν κύκλο, τον «κύκλο της Εστίας», που..

Μπλέξαμε...

Κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα στο ζήτημα της αξιολόγησης φαίνεται πως περιπλέκονται όλο και περισσότερο. Από το περασμένο καλοκαίρι, που η χώρα προσχώρησε στο 3ο Μνημόνιο, ήταν φανερό ότι υπήρχε σοβαρή διάσταση απόψεων ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τον τρόπο και τα μέσα αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης.
Αυτή η διάσταση είναι πλέον φανερή με αποτέλεσμα να καθιστά εντελώς αβέβαιες τις εξελίξεις.
Χθες, η επικεφαλής του ΔΝΤ, μιλώντας για το ελληνικό ζήτημα, αμφισβήτησε ευθέως τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018. Με δεδομένο ότι αυτός ο στόχος είναι από τους κεντρικούς, αν όχι ο..

Ουρές δημοσιογράφων του MEGA έξω από το STAR

Ο Γιώργος Σαραντάκος είναι από τους τυχερούς …
Ποιοι συζητούν και έχουν πιθανότητες να ενταχθούν στο δυναμικό του καναλιού

Ουρές – τρόπος του λέγειν, κάνουν δημοσιογράφοι του MEGA, έξω από τις εγκαταστάσεις του STAR, αναζητώντας μια θέση στον ενημερωτικό τομέα του καναλιού. Το μεγάλο κανάλι ή διαφορετικά το μεγάλο καράβι άρχισε να μπάζει νερά και ξαφνικά όλοι προσπαθούν να το εγκαταλείψουν… Δεν είναι παράλογο, ούτε άδικο, να θέλει κάποιος να φύγει σε αυτή τη φάση που βρίσκεται το MEGA. Η μισθοδοσία σταμάτησε, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα καταβληθεί το επίδομα του Πάσχα. Ως εκ τούτου οι αντοχές των εργαζομένων είναι περιορισμένες, κι ας αμείβονταν μέχρι πρόσφατα κανονικά.
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ουκ ολίγοι δημοσιογράφοι, γνωστοί, αλλά και λιγότερο προβεβλημένοι..

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ο δόκτωρ με το ξινάρι κι ο αρχισυντάκτης στρατηγός

Τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, «φωτογραφίζει» η Ένωση των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) σε ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο «Δεν θα μας κάνουν σάκο του μποξ». Αναλυτικά η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:
"Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτικές, αλλά και καθοριστικές για την επόμενη ημέρα της ενημέρωσης.
Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ και την ΕΣΗΕΑ άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια.
Διαπλοκή και πολιτική εξουσία έχουν κάθε λόγο να δίνουν «αίμα στην αρένα» και να..

Συνταξιούχος διευθυντής...

Μόνο στην Εθνική και μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά.
Να έχει λήξει η σύμβαση εργασίας του  επικεφαλής του γραφείου τύπου της Εθνικής και αυτός να παραμένει στην θέση του επί μήνες άνευ σύμβασης. Και την ίδια ώρα να λαμβάνει κανονικά την σύνταξη του δημοσιογράφου. Με την οποία προφανώς αγόρασε διαμερίσματα στην Ηρώδου Αττικού, χωράφια στην Δροσιά, μετοχές στην Eurobankκ.λ.π.
Η ΕΣΗΕΑ θα μας πει κάτι για τους τραπεζοϋπάλληλους... δημοσιογράφους; 

...Και άμισθος σύμβουλος
Χορτασμένος είναι (;). Μπορεί να ισχύει αυτό, λοιπόν. Ο ισχυρισμός του ότι είναι άμισθος..

Λεκτικό ατόπημα...

Αγανακτισμένος με τα ΜΜΕ ήταν ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης γι΄αυτό υπέπεσε σε λεκτικό ατόπημα! Ετσι δικαιολόγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τη δήλωση Πολάκη σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον δημοσιογράφο που τον προκάλεσε και με τον οποίο είχε καβγαδίσει σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Δεκέμβριο. «Επρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου!», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολλάκης.
Η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 9.89 είπε ότι ο Πολάκης ήταν..

Προς απεργιακό αγώνα διαρκείας οι δημοσιογράφοι

Απεργιακό αγώνα διαρκείας για το Ασφαλιστικό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Η Ομοσπονδία συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Ενώσεων του Κλάδου, για συντονισμό των απεργιακών κινητοποίησεων.
Η ΠΟΕΣΥ είχε στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό, στην οποία ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να υλοποιήσει την προσωπική του δέσμευση προς τον Πρόεδρο (Δ. Κουμπιά)  και το Γενικό Γραμματέα (Γ. Σαββίδη) της ΠΟΕΣΥ, για τη συνάντησή του με τους Προέδρους των Ενώσεων του χώρου των ΜΜΕ, μέσα στις αμέσως..

950 εκατ. ευρώ χρωστάνε οι ολιγάρχες των media

Τεράστια είναι η ζημιά που έχουν προκαλέσει στην εθνική οικονομία οι «μιντιακοί ολιγάρχες», σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο.
Σε ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα "Μ.Μ.Ε. και Διαπλοκή" που διοργανώθηκε χθες από την Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής και Χαλανδρίου, ο Λ. Κρέτσος τόνισε πως τα χρέη των καναλιών αγγίζουν τα 950 εκατομμύρια ευρώ.
«Τα συσσωρευμένα χρέη των καναλιών είναι γύρω στα 950 εκατομμύρια, οι δημοσιογράφοι έχουν ένα ποσοστό ανεργίας και υποαπασχόλησης σε ποσοστό 50%, η διαφημιστική αγορά έχει μειωθεί κατά 60 %», είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Κρέτσος κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για..

Ο θαυμαστός κόσμος των ΜΚΟ

Δυο λόγια για ένα πρόσφατο και μυστήριο φαινόμενο

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Οπότε γυρνάει Αθήνα ο φίλος μου ο Γιάννης, μετά από έξη μήνες στη Μυτιλήνη. Δούλευε εκεί σε μια διεθνή ΜΚΟ, φρόντιζε τους πρόσφυγες, όλη μέρα στο νταλαβέρι, είδανε τα ματάκια του πολλά. Μερικά απ’ αυτά μου τα είπε κι εμένα χτες που κάτσαμε να πιούμε καφέ. Σας μεταφέρω ό,τι θυμάμαι, μιας και είχε ήλιο φουλ κι ύστερα απ’ τον καφέ δολοφονήσαμε και κάτι ρακές και τέλος πάντων μη ζητάτε κι εσείς τον ουρανό με τα’ άστρα τώρα που ανθίζουν τα σπαρτά και βγάζει η γης χορτάρι.
Το πιο διασκεδαστικό απ’ όλα όσα άκουσα ήταν το στόρι με τις τράπεζες. Όπου πηγαίνανε οι διάφοροι υπεύθυνοι των διεθνών ΜΚΟ για να μπορούν να ανοίξουν λογαριασμούς και να μπορούν να κάνουν τα κουμάντα τους. Κι όταν λέμε διεθνείς ΜΚΟ, εννοούμε οργανώσεις που απασχολούν..

Κατεβάζουν ρολά στον ΕΔΟΕΑΠ

«Kλέβουν» τα λεφτά και από τον ΕΔΟΕΑΠ με την ληστρική επιδρομή που οργανώνει η Κυβέρνηση στα αποθεματικά των ταμείων.
Το ουσιαστικό έσοδο του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ (επικουρικά ταμεία των δημοσιογράφων της περιφέρειας), προέρχεται από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που το κλείνει ο Κατρούγκαλος , καθιερώνοντας ταυτόχρονα σεισάχθεια για εκατομμύρια ευρώ φέσια από εκδότες και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Η ομολογία σκάνδαλο Πετρόπουλου την Δευτέρα το μεσημέρι στο γραφείο του, ότι καταργεί το αγγελιόσημο- τον βασικό πόρο των δημοσιογραφικών ταμείων και των λογαριασμών ανεργίας και αλληλοβοήθειας των Ενώσεων Συντακτών- έκοψε τα πόδια ακόμη και στους προνομιακούς συνομιλητές του.
Τους είχε τάξει φαίνεται κάτι, ή τους είχε παραμυθιάσει για να γίνει η συνάντηση. Μπορεί κα να μην πήρανε χαμπάρι την φάκα. Αλλά αυτό είναι ακόμη χειρότερο.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιάς και ο γραμματέας Γ. Σαββίδης δεν έχασαν μόνο..

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Η διακοπή των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές οφείλεται σε εμπλοκή η οποία μπορεί να αποδειχτεί αρκετά σοβαρή. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο.
Μια κίνηση την οποία αιτιολόγησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τη φράση «η ελληνική κυβέρνηση είναι κυρίαρχη και σε αυτήν ανήκει η απόφαση για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου».
Η δήλωση του υπουργού αναδεικνύει σε όλο του το μεγαλείο ένα τεράστιο πρόβλημα: οι δανειστές δεν αρκούνται στο να δεσμεύουν τη χώρα στους στόχους του μνημονίου. Θέλουν να καθορίσουν μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια τον τρόπο και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει για να τους πετύχει.
Αλλά τότε τι χρειάζεται να κάνουμε εκλογές, να έχουμε κοινοβούλιο και εκλεγμένη κυβέρνηση; Το ταξίδι του πρωθυπουργού σε Παρίσι, Στρασβούργο, Βρυξέλλες είναι μια καταφανέστατη..

Σε απόγνωση 450 εργαζόμενοι της «Ηλεκτρονικής»

Δεσμεύσεις για τις αποζημιώσεις και τα δικαιώματα τους που απορρέουν απο τις συμβάσεις εργασίας, ζητούν από την εργοδοσία και το υπουργείο, οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής που μέσα σε μία νύχτα έμειναν στο δρόμο.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς όπως γνωστοποίησε η εταιρεία όλα τα καταστήματα από σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου, θα παραμείνουν κλειστά καθώς έπειτα από την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η Ηλεκτρονική κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης.
Οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών που συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό κτίριο της εταιρίας στην Λένορμαν και Κηφισού ζητούσαν να πραγματοποιηθεί και τριμερής συνάντηση..

Nέο «χάδι» στους διευθυντές

Τα κατά… συρροή πειθαρχικά παραπτώματα του διευθυντή της εφημερίδας «Μακεδονία» Μιχάλη Αλεξανδρίδη εξέτασε στη συνεδρίαση της Τετάρτης το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ. Μετά τις αλλεπάλληλες καταδίκες του δημοσιογράφου από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του σωματείου τέθηκε από μέλη της παράταξης του Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων θέμα οριστικής του διαγραφής αλλά μετά από ισοψηφία (4-4) δεν ελήφθη τελικά απόφαση.
Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Αλεξανδρίδης μετά τις εκδικητικές απολύσεις στο δημοσιογραφικό συγκρότημα της εφημερίδας «Μακεδονία» όσων δεν είχαν υπογράψει ατομικές συμβάσεις καταδικάστηκε πέντε φορές (!) από το πειθαρχικό συμβούλιο τα τελευταία δύο χρόνια έπειτα..

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Έκρυθμη η κατάσταση στου Μπόμπολα

Επι τρία χρόνια πληρώνονται με τρεις μήνες καθυστέρηση… Στην αγανάκτηση τους οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ, την ΗΜΕΡΗΣΙΑ και τα υπόλοιπα έντυπα του ΠΗΓΑΣΟΥ και ενόψει του Πάσχα, ζήτησαν εξηγήσεις… Αντιμετώπισαν τη γνωστή ανάλγητη στάση του Φώτη Μπόμπολα… Και το μόνο που κατάφεραν να αποσπάσουν στη συνάντηση που είχε στις αρχές της εβδομάδας με τα μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, είναι ότι θα κάνει δυο πληρωμές χωρίς περισσότερες εξηγήσεις… Και επίσης και ότι δεν έχει πρόβλημα να παραδώσει ακόμη και τα κλειδιά της επιχείρησης αν οι εργαζόμενοι προχωρήσουν σε απεργίες!
Με άλλα λόγια εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι!
Μαζεύτηκαν λοιπόν οι εργαζόμενοι, ενημερώθηκαν για τη συνάντηση και όταν η κουβέντα..

Μοιράζει λεφτά ο Χατζηνικολάου!

Οι προσφορές της Real News (και) σε χρήμα, συνεχίζονται. Μετά τις επιταγές των πέντε, δέκα και κάποτε περισσότερων χιλιάδων ευρώ, η εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου μοιράζει τώρα εκατό χιλιάδες όχι με κλήρωση αλλά με κουπόνια και πόντους! Η διαδικασία αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή, θα διαρκέσει τέσσερις εκδόσεις και το ποσό που έχει καθοριστεί θα χωριστεί σε δύο κατηγορίες. Πενήντα χιλιάδες θα δοθούν στον μεγάλο τυχερό και οι υπόλοιπες θα διανεμηθούν σε μικρότερα, κλιμακούμενα, ποσά, μεταξύ των οποίων χιλιάρικα και πεντακοσάρικα για να είναι μεγάλος ο αριθμός των αναγνωστών που θα έχουν κέρδη από τον διαγωνισμό.
Από όσα θυμάμαι η προσφορά χρημάτων από εφημερίδα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πριν.. 

Γενική Συνέλευση της ΕΠΗΕΑ την Κυριακή

Σε Τακτική Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη της η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ). Η Συνέλευση της ΕΠΗΕΑ θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου 2016 ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 14:00 με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1) Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου από 1/2015 έως 12/2015 και υποβολή εκθέσεων από την Εξελεγκτική Επιτροπή.
2) Οικονομικός απολογισμός Δ.Σ. 1/1/2015-31/12/2015.
3) Έγκριση προϋπολογισμού χρήσεως 2016.
4) Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για διαπραγμάτευση και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και..

Θέλει να μας… τα κόψει σύρριζα

Mε 40 σελίδες, σκίτσο τον Πολ Τόμσεν «ψαλιδοχέρη» και πρωτοσέλιδο τίτλο «Θέλει να μας… τα κόψει σύρριζα» κυκλοφορεί την την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, η εβδομαδιαία πολιτική /σατιρική εφημερίδα «Το Ποντίκι».
Η εφημερίδα παρουσιάζει πλήρες αναλυτικό – αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την διαπραγμάτευση κυβέρνησης δανειστών και το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ακόμα:
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ: Πως οι off-shore σκοτώνουν την ανάπτυξη
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Μπάχαλο και..

Mήπως να τα έλεγε στον Σόιμπλε;

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και αρχηγός του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφέρει στο άρθρο του, με τίτλο «Καταρρέει η Ευρώπη; Το μέλλον μιας μεγάλης ιδέας», ότι «είτε το ονομάσουμε “κούρεμα” είτε εφεύρουμε έναν διαφορετικό χαρακτηρισμό, το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια ελάφρυνση χρέους, διότι οι συνεχιζόμενες περικοπές εισοδημάτων δεν πρόκειται να οδηγήσουν τη χώρα σε πορεία ανάπτυξης, αλλά αντίθετα θα επιφέρουν κοινωνικές αναταραχές και ακυβερνησία».
Πολύ ωραία τα λέει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, αλλά μήπως να τα έλεγε στον..

O Χρ. Λαμπράκης πάντως, δεν θα ζήταγε ποτέ ελεημοσύνη

«Η Motor Oil έχει ταμιακά διαθέσιμα πάνω από 650 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2015 και η Ελάκτωρ άλλα 450 εκατ. Μόλις 20 χρειάζεται το Mega!»
Aυτό έγραψε ο διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης στο twitter, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η χθεσινή στάση εργασίας των απλήρωτων στο Mega, που δεν επέτρεψε να μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Mε τη σειρά του ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης, που διάβασε το tweet Καρακούση, έγραψε κι αυτός ένα δικό του, απαντώντας στο νούμερο 2 του ΔΟΛ αλλά ουσιαστικά στο αφεντικό της Μιχαλακοπούλου και μέτοχο του Mega, Σταύρο Ψυχάρη:..

Κάτω από τη βάση ο Πρετεντέρης...

Μόνο φίλοι και συγγενείς τον βλέπουν πια…

Πάλι κάτω από τη βάση πήρε η χθεσινή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη από τους τηλεθεατές. Με 9,8% τη βαθμολόγησαν, αφού ακόμη και οι τελευταίοι ανυποψίαστοι (αν υπάρχουν τέτοιοι) πολίτες αποδεικνύεται ότι αποστρέφονται «στημένες» εκπομπές χωρίς αντίλογο!
Είναι προφανές ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει μετατρέψει τις εκπομπές του σε προσωπική υπόθεση… Δεν αφορούν τους τηλεθεατές οι επιλογές του, με αποτέλεσμα να του γυρίσουν την πλάτη.
Άλλωστε κάθε φορά μια παρέα γνωστών μεταξύ τους συζητούν και συμφωνούν! Δεν..

Τροπολογία για το «υπεράριθμο προσωπικό» της ΕΡΤ

Η δυνατότητα απόσπασης τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. σε δημόσιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα του δημοσίου δικαίου, με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών, προβλέπεται με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς.
 Όπως είπε ο υπουργός, «με την παρούσα τροπολογία δίνουμε τη δυνατότητα όλο το προσωπικό να μπορεί να αξιοποιηθεί», ενώ διευκρίνισε ότι «οι μετατάξεις θα γίνονται κατόπιν αιτήσεως του προσωπικού -δεν θα γίνονται με τη βία- και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Επικρατείας».
Αντιδράσδεις υπήρξαν από τη ΝΔ καθώς ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου (γνωστός από το..

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος και ο πιθηκόμορφος Κινέζος

Τα ρατσιστικά σχόλια στη στήλη του γνωστού «φιλοευρωπαϊστή» δημοσιογράφου της Καθημερινής δίνουν και παίρνουν. Δεν χάνει ευκαιρία, ειδικά τώρα με το προσφυγικό.
Νέο κρούσμα σήμερα, με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα, του Πατριάρχη και του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών, το Σάββατο, στη Λέσβο. «Η συμβολική αξία της χειρονομίας είναι μάλλον προφανής», γράφει, θεωρώντας την κίνηση πολύ σημαντική. Και συνεχίζει: «Επιτέλους, η συμπαράσταση προς τους πρόσφυγες αποκτά τη σοβαρότητα που της αρμόζει, αν σκεφθείτε ότι μέχρι στιγμής την κοινότητα του δυτικού κόσμου εκπροσώπησε το μελό Ρεντγκρέιβ και Αντζελίνα Τζολί, κοντά και ο πιθηκόμορφος Κινέζος performer».
Ο... πιθηκόμορφος Κινέζος performer είναι ο Ai Wei Wei, ένας από τους σημαντικότερους εικαστικούς του εικοστού πρώτου αιώνα. Όχι πως αυτό έχει σημασία βέβαια. Ευτυχώς..

«Δεν σε εμπιστευόμαστε» φώναζαν στον Καψή

Οι διάλογοι που πυροδότησαν το κλίμα στη χθεσινή συνέλευση του MEGA και οι μπροστάρηδες των κινητοποιήσεων

Οι διάλογοι από τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων του MEGA από τους Μανώλη Καψή και Θανάση Ανδρεούλη, αποδεικνύονται πιο ζουμεροί και από το ίδιο το ρεπορτάζ… Εκτός από το κλίμα – σε μεγάλο βαθμό, αποτυπώνουν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι έχουν εξοργιστεί με τη διεύθυνση ειδήσεων… Και παράλληλα αποκαλύπτουν την ποιότητα των σχέσεων ανάμεσα στη διοίκηση.
Κατά την διάρκεια της συνέλευσης η δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ Μίνα Καραμήτρου κράτησε την πιο δυναμική στάση από όλους, ενώ ήταν από τις πρώτες που μίλησε για την ανάγκη κινητοποιήσεων… Αντίθετα ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Πάνος Τουμάσης – σύμφωνα..

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00 στην ΕΡΤ με το Νίκο Αγγελίδη

Με ταχύτητα και ακρίβεια, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, με εγκυρότητα και ακεραιότητα, το Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00, μπαίνει δυναμικά στις καθημερινές μας συνήθειες.
Ο Νίκος Αγγελίδης και η δημοσιογραφική ομάδα της ΕΡΤ, παρουσιάζουν το απογευματινό ωριαίο Δελτίο Ειδήσεων με όλες τις εξελίξεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Συνεχείς συνδέσεις με την ελληνική περιφέρεια, ώστε να αναδειχθούν τα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών. Ανταποκρίσεις από το δίκτυο της ΕΡΤ εντός και εκτός των συνόρων.
Το Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00, περιλαμβάνει πλήρες Αθλητικό Δελτίο, Ενημέρωση για τον..

Οι αγωνιστές της Δημοκρατίας

Η χθεσινοβραδυνή εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη είναι η απόδειξη γιατί ήταν σωστή η απόφαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Επτά άνθρωποι μία άποψη. Ο ορισμός της μονομέρειας.
Με το που είδαμε τον τίτλο της Ανατροπής ("Παρεμβάσεις, διώξεις, εκφοβισμοί στα ΜΜΕ") και κυρίως ποιους είχε καλεσμένους (Παπαχρήστος, Μπογδάνος Πετρουλάκης, Τρέμη, Παν-Πανκ.α) ο Γιάννης Πρετεντέρης στην Ανατροπή αλλάξαμε αμέσως κανάλι και είδαμε την ταινίa στο Star για να μην σπάσουμε την συσκευή.
Κάποιοι όμως το επιχείρησαν (ήρωες). Αναγνώστης των zoornalistas σταχυολόγησε σχόλια τους από τα social media και μας τα έστειλε. Σας τα παραθέτουμε:..

Οταν η Ντέλια συνάντησε τον Γιάνη

Ηταν άγρυπνη από το ξενύχτι των διαπραγματεύσεων στο Hilton και το έδειχνε. Ηπιε μια γρήγορη γουλιά καφέ στο VIP του αεροδρομίου και περίμενε την επιβίβαση. Η Ντέλια Βελκουλέσκου, μαζί με τους άλλους της τρόικας, ταξίδευε με την πτήση της Aegean στο Μόναχο και από εκεί στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Οι αεροσυνοδοί την καλωσόρισαν και της υπέδειξαν τη θέση Α1 στην business class. Της πρόσφεραν τους «Financial Times» και έναν καφέ. Περίμενε να ολοκληρωθεί η επιβίβαση, να κλείσουν οι πόρτες για την πτήση. Ξαφνικά λίγο πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του Airbus εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Τα βλέμματα του Γιάνη και της Ντέλια διασταυρώθηκαν, αλλά έκαναν ότι δεν γνώριζε ο ένας..

Μονοφωνική εκπομπή για την πολυφωνία...

Τον χλευασμό και την απαξίωση, από την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του twitter, απέσπασε η εκπομπή «Ανατροπή» που προβλήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Με θέμα την «ελευθερία του Τύπου» και με αφορμή την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να επιβάλει ποινές διαγραφών σε δημοσιογράφους για παραβίαση της δεοντολογίας κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος, ο Γιάννης Πρετεντέρης, μαζί με τους καλεσμένους του, συμφώνησαν τελικά ότι «υπάρχει κίνδυνος εκτροπής και φίμωσης των δημοσιογράφων»…
Μέσα από μια μονόπλευρη και μάλλον κουραστική τελικά συζήτηση, ο παρουσιαστής, μαζί με τους…συνδαιτυμόνες του (Mπογδάνος, Τρέμη, Πετρουλάκης, Παπαχρήστος κλπ), αφού..

Αυτοί θα σώσουν την Κεντροαριστερά;..

Να με συγχωρέσουν η Φώφη και ο Σταύρος, αλλά έχω μια απορία: Αυτή η «Επιτροπή των 25» είναι που θα φτιάξει την Κεντροαριστερά; Παιδιά δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά...
η Πρωταπριλιά πέρασε.
Χίλιες φορές η «Κίνηση των 58» του Μπίστη και η «Ελιά», που την έφαγε ο δάκος, του Βενιζέλου παρά αυτό το τσίρκο Μεντράνο. Χίλιες φορές...

Ο Καρακούσης «καρφώνει» Βαρδινογιάννη - Μπόμπολα

«Η Motor Oil έχει ταμιακά διαθέσιμα πάνω από 650 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2015 και η Ελάκτωρ άλλα 450 εκατ. Μόλις 20 χρειάζεται το Mega!» Aυτό έγραψε ο διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης στο twitter, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η χθεσινή στάση εργασίας στο Mega, που δεν επέτρεψε να μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Το νο 2 του ΔΟΛ, και προφανώς μετά από συννενόηση με τον Σταύρο Ψυχάρη όπως γράφει το fimotro, "πυροβολεί" τους άλλους δυο Μεγαλομετόχους του καναλιού με αυτό το σκληρό σχόλιο σχετικά με τα κέρδη των εταιρειών τους.
Φυσικά ο Καρακούσης έχει δίκιο γιατί ο ΔΟΛ δεν έχει ταμιακά διαθέσιμα ενώ το πόσα..

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα στην ΕΡΤ

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στην ΕΡΤ1 στις 21.00, στην εκπομπή «CHAMPIONS ΕΡΤ- PRE GAME» με τον Ιωσήφ Νικολάου και τον Περικλή Μακρή και καλεσμένο τον Νίκο Νταμπίζα, θα μάθετε όλα τα νέα της Ατλέτικο και της Μπαρτσελόνα πριν από τον σπουδαίο προημιτελικό.
Στις 21.45, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, την ΕΡΤHD   και το site www.ert.gr, μπορείτε να δείτε την αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Μπαρτσελόνα. Τον αγώνα περιγράφει ο Γιώργος Χαϊκάλης.
Στις 23.45, ακολουθεί η εκπομπή «CHAMPIONS EΡΤ – POST GAME», με συνεντεύξεις των..

Όλοι της ίδιας παρέας…

...και της ίδιας άποψης

Ο Ντερμπεντέρης δεν τόλμησε να καλέσει στην εκπομπή του, ούτε έναν, της άλλης πλευράς…
Η προπαγάνδα λοιπόν συνεχίζεται. Στην «Ανατροπή» του, ο Ντερμπεντέρης δεν κάλεσε κανέναν δημοσιογράφο της άλλης άποψης. Μια θλιβερή παρέα, που τα είπαν μεταξύ τους και…
συμφώνησαν απολύτως, ο ένας με τον άλλον.
Ο Κ. Μπογδάνος (που δεν έκανε την… χάρη στην ΕΣΗΕΑ, να γίνει μέλος της), η εν πολλαίς – δημοσιογραφικές - αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, Όλγα Τρέμη, ο σκιτσογράφος Ανδρέας..

Σφοδρή επίθεση Γιαννακόπουλων κατά Αλαφούζου

Ανοικτή επίθεση στον Γιάννη Αλαφούζο και στα δημοσιογραφικά του Μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, σάιτ) εξαπέλυσε η οικογένεια Γιαννακόπουλου, με αφορμή αναφορά τού Αχιλλέα Μπέου σε αυτήν κατά την εμφάνισή του στη Δίκη της Δευτέρας που παρουσιάζει στην τηλεόραση του Σκάι ο Κυριάκος Θωμαΐδης.
Στην σκληρή ανακοίνωση γίνεται λόγος για την επερχόμενη επιτυχία του μπασκετικού Παναθηναϊκού (δίνει το βράδυ της Τετάρτης τον πρώτο του αγώνα με στόχο την πρόκριση στο φάιναλ φορ) για την οποία «τόση απειλή αισθάνονται ορισμένοι», όπως αναφέρεται (και φυσικά με το «ορισμένοι» δεν εννοεί ανθρώπους εκτός Παναθηναϊκού).
Το πιο καυτό σημείο της ανακοίνωσης (που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και δεν υπογράφεται από τον τωρινό ιδιοκτήτη της, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά από την οικογένεια Γιαννακόπουλου) είναι το υστερόγραφό της όπου διαβάζουμε:..

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η Όλγα Τρέμη υπέβαλε(;) την παραίτησή της...

...Μένει να επιβεβαιωθεί 
 - Αν πουν ΟΧΙ (οι νέοι μέτοχοι), το Mega βάζει λουκέτο άμεσα

Την επόμενη Τετάρτη θα απαντήσουν οι νέοι μέτοχοι (Φιλιππόπουλος, Μάρης) αν τελικά θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega.
Αν πουν το ΝΑΙ, θα μπουν άμεσα και χρήματα (Πέμπτη ή Παρασκευή), το 1/3 της αύξησης, γύρω στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή παρουσιάζοντας και το απαραίτητο business plan. Αν πουν ΟΧΙ τα πράγματα δυσκολεύουν απίστευτα και το μέλλον του καναλιού δείχνει ζοφερό.
O διευθυντής ειδήσεων του καναλιού Μανώλης Καψής δήλωσε αισιόδοξος στη σημερινή ενημέρωση των εργαζομένων, «αν και είμαστε σε δύσκολη φάση». Αντιθέτως ο διευθύνων..

Ολόκληρη η απόφαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους

 Οι ποινές, οι απολογίες, το σκεπτικό

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για τους 4 δημοσιογράφους που είχαν κριθεί πειθαρχικά ελεγκτέοι για αντιδεοντολογικές συμπςεριφορές και προπαγάνδα και επειδή «αντί να ακολουθούν με την επιβαλλόμενη αυστηρότητα τους κανόνες δεοντολογίας, εκτρέπονται σε παραβατικές συμπεριφορές, υποκαθιστώντας το δημοσιογραφικό λειτούργημα με απροκάλυπτη προπαγάνδα». Σχετικά με τους τρεις διαγραφέντες (Πορτοσάλτε, Μαλέλη, Κονιτόπουλο) το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων: «Δυστυχώς παραβίασαν όχι μόνο την δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά και τις βασικές δημοκρατικές αρχές της ισηγορίας  και πολυφωνίας, σε μία απροκάλυπτη..

Οι λαθροχειρίες της διαπλοκής και η «δημοσιογραφία του περίπου»

Τόση «δημοσιογραφία του περίπου», τόσες λαθροχειρίες, τόση καθημερινή διαστροφή της αλήθειας και τόση «ό,τι να 'ναι» αντιπολίτευση, δεν παλεύονται... ούτε από τους ίδιους τους Γιακωβίνους με τις καλογιαλισμένες Γκιλοτίνες τους.
Τι να λέμε τώρα για τη φοβερή και τρομερή απόφαση του πειθαρχικού μιας Ένωσης της οποίας τα μέλη είναι επίσης «ό,τι να 'ναι» (και που συνήθως δεν κάνει ή δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αρκούμενη να διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο). Και οι πλέον προβεβλημένοι εξ αυτών των μελών αυτής της ΕΣΗΕΑ, που μιλούν για τις ελευθερίες τους, στην πραγματικότητα εννοούν ότι δεν δίνουν λογαριασμό σε καμιά ηθική αρχή του σωματείου τους, για τον τρόπο που βγάζουν λεφτά.
Και πορεύονται μαζί με όλους τους άλλους ως «συνάδελφοι» στην ΕΣΗΕΑ σε ένα διαταξικό - αντιφατικό κουβάρι που το «ενώνει» με την εργοδοσία και το βαθύ κράτος, αποκλειστικά το «ειδικό ασφαλιστικό σύστημα» με την «οιονεί εργοδοτική εισφορά», δηλαδή με τα χρήματα του. «Αγγελιοσήμου»:..

«Δίνουν στεγνά» τον πολυθεσίτη Δ. Κοτταρίδη

Τι αναφέρουν οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι σε ανακοίνωσή τους

Δύο θέσεις στο Δημόσιο κατέχει ο δημοσιογράφος (και ταμίας της ΕΣΗΕΑ) Δημήτρης Κοτταρίδης που έχει εκλεγεί στην Ενωση με το ψηφοδέλτιο των «Ενωμένων Δημοσιογράφων». Η συγκεκριμένη παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο Δ. Κοτταρίδης διαγράφεται από τους Ε.Δ, καθώς όπως λένε: «Οι αρχές και οι αξίες με τις οποίες πορευόμαστε, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για τη δημοσιογραφία, δεν βρίσκουν σύμφωνο το έως σήμερα μέλος μας, μέλος του ΔΣ και Ταμία της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Κοτταρίδη».
Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι «δίνουν στεγνά» τον Δ. Κοτταρίδη, αναφέροντας πως «αμείβεται ταυτοχρόνως και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όπως η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου γνωρίζει (πέραν των άλλων εργασιών στον ιδιωτικό τομέα) αλλά και από το γραφείο του κ.

Θέλουν να (ξανα)δουν τον Τσίπρα

Αμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για το ασφαλιστικό, ζητάει με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς και Γιώργος Σαββίδης, είχαν λάβει τις προσωπικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν τίθεται από την κυβέρνηση θέμα κατάργησης του αγγελιοσήμου (δείτε ΕΔΩ).
Βέβαια ο Τσίπρας για το μόνο που είχε δεσμευτεί ήταν ότι πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση του ίδιου και των αρμοδίων υπουργών με τους εκπροσώπους των Ταμείων ΜΜΕ  και τις..

Δεν τους πλήρωσαν και πάλι στο Mega - Καψής: Βάλτε πλάτη!

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι δημοσιογράφοι με στάσεις εργασίας

Όπως αναμενόταν από χθες, και είχε γράψει σχετικά ο Harddog δεν καταβλήθηκε στους εργαζόμενους του MEGA το δεύτερο μισό του μισθού Μαρτίου, όπως είχε δεσμευτεί να κάνει η διοίκηση – και μάλιστα με γραπτή ανακοίνωση.
Στη συνέλευσή τους που έγινε το μεσημέρι, οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν άμεσα και ανάγγειλαν στάση εργασίας για σήμερα το βράδυ, από τις 6 έως τις 10, άρα πλήττεται το δελτίο ειδήσεων, κάτι που «καίει» περισσότερο το κανάλι. Αντίθετα με τους δημοσιογράφους, οι τεχνικοί αποφάσισαν να εργαστούν κανονικά και να τηρήσουν στάση αναμονής έως αύριο.
Οπως έγραφε χθες το ενημερωμένο μπλογκ Harddog (ΕΔΩ) ήταν αναμενόμενο πως το κανάλι δεν θα ανταποκρινόταν στα υπεσχημένα και δεν θα κατέβαλε σήμερα το υπόλοιπου του μισθού..

Δίωξη για κακούργημα στους υπευθύνους του ΚΕΕΛΠΝΟ

…της περιόδου 2011-2013, σχετικά με ποσά που δαπάνησαν σε διαφημιστικές εταιρείες

Ποινική δίωξη για απιστία ασκήθηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος των μελών της Διοίκησης και του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, της περιόδου 2011-2013, σχετικά με ποσά που δαπάνησε το Κέντρο σε διαφημιστικές εταιρείες για την προβολή μηνυμάτων τα οποία θα μπορούσαν να προβάλλονται δωρεάν.
Η δικογραφία για την εν λόγω υπόθεση σχηματίστηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς προκύπτει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δαπάνησε, το..

Στα τρία εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε τηλεοπτική άδεια

Eως την Παρασκευή θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διαβούλευση θα διαρκέσει από επτά έως δέκα μέρες. Κατόπιν, αφού ενσωματωθούν όσες παρατηρήσεις κρίνεται σκόπιμο, θα αναρτηθεί η οριστική προκήρυξη, με προθεσμία 30 έως 45 ημερών για την κατάθεση των φακέλων.
Από την διαδικασία αυτή θα προκύψει η λίστα όσων πληρούν τα κριτήρια, και η συζήτηση των σχετικών ενστάσεων, εφόσον υπάρξουν. Το τελικό στάδιο της διαδικασίας προβλέπει την δημοπράτηση των συχνοτήτων.
Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας για καθεμία από τις τέσσερις άδειες ιδιωτικών καναλιών, ορίστηκε στα 3 εκατομμύρια ευρώ, με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που..

Ξεσαλώνουν τα ΜΜΕ στη Βόρεια Κορέα;

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: οι ποινές που επέβαλε το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ στους δημοσιογράφους για τη στάση τους την περίοδο του δημοψηφίσματος είναι αδικαιολόγητες.
Η συγκεκριμένη απόφαση είναι ευάλωτη στην κατηγορία για μεροληψία. Οφείλει το αρμόδιο όργανο της ΕΣΗΕΑ να δώσει στη δημοσιότητα το σκεπτικό του για να μπορέσουμε να κρίνουμε και επί της ουσίας. Επειδή όμως βρήκαν την ευκαιρία διάφοροι με πλούσιο παρελθόν στην κακοποίηση της πραγματικότητας να υποδυθούν τους ανεξάρτητους, εκτοξεύοντας παχιά λόγια περί δημοκρατίας και πλουραλισμού, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, μπας και συνεννοηθούμε:
Η ιδιοτελής προσέγγιση διαφέρει από την ανιδιοτελή υποκειμενικότητα. Το προπαγανδιστικό..

Είμαστε όλοι μας παρθένες

(...) Δυστυχώς ο χώρος της δημοσιογραφίας δεν είναι απ’ αυτούς που ευωδιάζουν φρεσκάδα και καθαριότητα. Δυστυχώς αυτός ο χώρος έχει θαμμένους πολλούς σκελετούς στην πίσω αυλή του. Δυστυχώς αυτό, αν δεν το γνωρίζει, ο κόσμος το υποψιάζεται γι αυτό και η ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση σ’ αυτό το επάγγελμα.
Αυτό με το οποίο ασχολήθηκε το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ είναι μια παρανυχίδα. Ένα μικρό μόνο μέρος της μεγάλης εικόνας.
Κανείς δεν γνωρίζει ότι στα κανάλια υπάρχει μια black list με αυτούς που δεν θα βγουν στον αέρα γιατί δεν τους γουστάρει ο ιδιοκτήτης ή ο διευθυντής, ακόμα κι αν είναι βαρύνουσα η..

Κίτρινη γραμμή

Δεν έχω προκαταλήψεις. Πιστεύω πως είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να κάνει ό,τι θέλει με την ζωή του. Αλλά σκηνές σαν αυτή, τις βρίσκω απαράδεκτες και παράλογες! Δεν με νοιάζει τι κάνει ο καθένας κατ' ιδίαν αλλά οι πράξεις του όταν γίνονται δημόσια με αφορούν και πολύ μάλιστα. Και αρνούμαι να πω πως αυτή η σκηνή είναι φυσιολογική.
Δεν θέλω το κακό του κανενός αλλά οι άνθρωποι πρέπει να είναι επιφυλακτικοί. Προκαλούν την τύχη τους και τις κοινωνικές συμβάσεις και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο. Τι θα συμβεί αν έχουμε καμιά τραγωδία ή –ακόμη χειρότερα– αν κάποιος πεθάνει; Ποιος θα είναι υπεύθυνος; Είναι το χειρότερο παράδειγμα για τα παιδιά. Τι θα αποκομίσει από μια τέτοια σκηνή ένα παιδί;
Το κάθε παιδάκι θα θεωρήσει πως είναι φυσιολογικό να στέκεσαι μπροστά από την..

Τα μαύρα φεγγάρια της αλληλεγγύης

Όταν η μάσκα της καλής πρόθεσης δεν είναι αρκετή

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost.gr)

Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, δεν ήταν πολύ δυνατός στα ανέκδοτα. Φιλόλογος γαρ ο άνθρωπος, άλλα ταλέντα διέθετε. Που και που ωστόσο, όταν είχε κέφια, μας έλεγε ένα ανεκδοτάκι εμάς τα παιδιά για να ξαλεγράρουμε. Το ίδιο πάντα, άνευ εκπλήξεων, άμα έχεις πάρει το κολάι γιατί να το χαλάς; Και πήγαινε κάπως έτσι το στόρι:
Είναι ένας τύπος και προχωράει σε ένα δρόμο μέσα στη νύχτα. Και βλέπει από μακριά έναν άλλο τύπο σκυμμένο κάτω από έναν φανοστάτη. Και όπως πλησιάζει καταλαβαίνει ότι ο άλλος..

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Υπ΄ ατμόν μεγαλοδημοσιογράφοι του Μega

- Ποιοι μιλάνε με το Star και ποιοι ζητάνε τις αποζημιώσεις τους να φύγουν 
- Ετοιμοι για κινητοποιήσεις οι τεχνικοί

Υπό την πίεση των κινητοποιήσεων για τις οποίες είναι έτοιμοι οι τεχνικοί του Mega, αλλά και πληροφοριών πως μια σειρά δημοσιογράφων πρώτης γραμμής συζητούν με άλλα Μέσα βρίσκεται ο σταθμός. Σύμφωνα με πληροφορίες του «SECRET» της εφημερίδας Παραπολιτικά, η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική και για τα δύο ζητήματα, πέραν των δραματικών εξελίξεων στην υπόθεση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Η ανησυχία για το ενδεχόμενο το Μεγάλο Κανάλι να μην είναι σε θέση να τακτοποιήσει την υποχρέωση που έχει αναλάβει για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του περασμένου μήνα, όπως και να καταβάλει πλήρη μισθοδοσία..

O Σαμαράς μηνύει Γεροβασίλη και ΜΜΕ

Σχετικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που εμπλέκουν συγγενικά του πρόσωπο στη λίστα Λαγκάρντ

«Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα υποβάλει άμεσα μηνύσεις και αγωγές εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη καθώς και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Παραπολιτικά, Κουτί της Πανδώρας και Δημοκρατία) για όσα εν γνώση τους, ψευδή και συκοφαντικά, έγραψαν και είπαν σε βάρος του». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που δείχνει πως ο πρώην πρωθυπουργός ειναι εξοργισμένος με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων, που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της λίστας Λαγκάρντ, βρίσκεται ένας νέος φάκελος που αναμένεται να..