ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Της γνωστής οικογενείας (και πάλι)...

Ένταλμα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει  η οικογένεια Μπόμπολα  μετά το ένταλμα σύλληψης κατά του ισχυρού άνδρα της κατασκευαστικής εταιρείας Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα που εξέδωσε η Αστυνομία Κύπρου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος ρωτήθηκε από το ΑΠΕ- ΜΠΕ, απέφυγε επί του παρόντος να αναφέρει όνομα, αλλά είπε πως αν το πρόσωπο για το οποίο εκδόθηκε το ένταλμα δεν έλθει οικειοθελώς στην Κύπρο, τότε θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε η κατάθεση που έδωσε χθες ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Helector Αθανάσιος Κατρής, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για την υπό..

Δημοκρατία και Ακάθιστος Ύμνος

Εκτάκτως το Σάββατο 26 Μαρτίου η εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία» παρουσιάζει τον «Ακάθιστο Ύμνο» με τον Πέτρο Γαϊτάνο.
Ο Πέτρος Γαϊτάνος με τη συνεργασία ιερέων και βυζαντινής χορωδίας, ψάλλει τους υπέροχους ύμνους με αναφορά στην Θεοτόκο Παναγία, αποκλειστικά για τους αναγνώστες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» .
Για πρώτη φορά κυκλοφορούν σε cd η ακολουθία της εκκλησίας μας, με την ακριβή διάταξή τους, όπως ψάλλονται στους ιερούς ναούς.
Στην μοναδική κυκλοφορία - καταγραφή συμμετέχουν και εκφωνούν ο ιερομόναχος, από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, πατήρ Παύλος Ιωσηφίδης, ιερείς και βυζαντινή χορωδία. Την επιμέλεια..

Τελευταίο φύλλο για την βρετανική «The Independent»

Τέλος εποχής και για την βρετανική εφημερίδα The Independent που κυκλοφορεί σήμερα για τελευταία φορά σε χαρτί, καθώς υλοποιείται η απόφαση το ιστορικό φύλλο να εκδίδεται πλέον μόνο ψηφιακά γεγονός με συνέπεια να χάσουν την δουλειά τους δεκάδες εργαζόμενοι.
Η εφημερίδα The Independent «ήταν πάντα γνωστή για την πρωτοποριακή δουλειά της και τη δημοσιογραφία παγκόσμιας κλάσης της και τούτη η ειδική έκδοση το αντανακλά αυτό. Η σημερινή έκδοση αποτίει φόρο τιμής στην τεράστια συμβολή της ομάδας των συντακτών της, τωρινών και του παρελθόντος, σε αυτή την κληρονομιά, καθώς προσβλέπουμε στην εξέλιξη μας, στη μεγέθυνση της ψηφιακής, παγκόσμιας παρουσίας μας», ανέφερε σε σχετικό σημείωμά του ο διευθυντής της εφημερίδας Αμόλ Ράζαν. Η εφημερίδα The Independent είχε ιδρυθεί το 1986 από μια ομάδα..

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Οι μπαταχτσήδες εργοδότες θα πληρώνουν τώρα από την προσωπική τους περιουσία

Ανακοίνωση των εν επισχέσει εργαζομένων του «Επενδυτή» που αφορά και ενδιαφέρει όλους όσοι αντιμετωπίζουν γενικευμένη «στάση πληρωμών» από τους μπαταχτσήδες εργοδότες, δηλαδή τους περισσότερους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ - κι όχι μόνο:

Δικαίωση, με δικαστική απόφαση-σταθμό για όλους τους εργαζόμενους: Νόμιμη η επίσχεση, υπόχρεοι έναντι των εργαζομένων όχι μόνο η εταιρεία DBAS, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που τη διοικούσαν (οικογένειες Σκαναβή και Μπενέκου) με την προσωπική τους περιουσία!
Με μια σπάνια στα δικαστικά χρονικά απόφαση, η οποία έχει εμβληματική σημασία για όλους τους εργαζόμενους που πέφτουν θύματα εργοδοτών κρυμμένων πίσω από την εταιρική «ασυλία» τους ως φυσικά πρόσωπα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε πανηγυρικά, τους απλήρωτους εργαζόμενους του «Επενδυτή», που βρίσκονται σε επίσχεση από τον Ιανουάριο του 2014.
Το δικαστήριο, με την υπ’ αριθμόν 664/2016 απόφασή του, έκανε δεκτή στο σύνολό της..

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τους πρόσφυγες

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θέλοντας να συνεισφέρει στο κίνημα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, οργανώνει σε συνεργασία με την Ένωση  Συντακτών Περιοδικού –Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τους πρόσφυγες, στον οποίο καλούνται να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία της Αττικής.
Τα έργα των παιδιών θα εκτεθούν στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα) και θα γίνει προσπάθεια μέσα από την έκθεση να βρεθούν τρόποι έμπρακτης στήριξης των προσφύγων.
Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν με έργα τους και τα παιδιά των μελών της ΕΣΠΗΤ.
Το βραβείο είναι η ίδια η συμμετοχή και η αλληλεγγύη στα παιδιά που δοκιμάζονται καθώς..

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

H αρχοντιά του Κρόιφ

BINTEO
Γράφει ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης

Στις 19 Μαΐου του 1994, η υπερηχητική Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ αντιμετώπιζε τη γερασμένη Μίλαν για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Η προσδοκία μας ότι θα είμαστε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής νίκης του επιθετικού ποδοσφαίρου της Μπάρτσα απέναντι στην αρτηριοσκληρωτική και αντιπαθή Μίλαν,όχι απλά δεν επιβεβαιώθηκε αλλά έγινε θρύψαλα. Το παιχνίδι αποτέλεσε έναν μονόλογο της Μίλαν και ένα προσωπικό σόου του Ντέγιαν Σαβίσεβιτς και έληξε με το εντελώς εξευτελιστικό 4-0 εναντίον των Καταλανών.
Παρά τη μεγάλη μου απογοήτευση (ήμουν ακόμα τότε οπαδός του φαντασιακού της Μπάρτσα), θυμάμαι ακόμα πολύ έντονα μια σκηνή την επόμενη ημέρα, στην τηλεόραση. Η αποστολή της Μπαρτσελόνα έφθανε στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ με σκυμμένα κεφάλια, όπου τους περίμεναν..

«Σωτήρες» από το παρελθόν

«Σωτήρες» από το παρελθόν αναζητούν κάποιοι στην Κεντροαριστερά, διαπιστώνοντας ότι μέχρι στιγμής η ιστορία δεν τραβάει. Μια τέτοια λύση φαντάζει -για όσους τον προτείνουν- ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος «με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει μπορεί να ενσαρκώσει, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, μια σύγχρονη στρατηγική για την ανασύνθεση της ελληνικής Κεντροαριστεράς και διαθέτει όλα τα εχέγγυα να ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος».
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον νυν ανεξάρτητο βουλευτή, διαγραφέντα από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκο.
Στην έκκλησή του χαρακτήρισε τον κ. Σημίτη «ισχυρή εφεδρεία» για να εμπνεύσει, να..

Προειδοποίηση Παππά σε καναλάρχες και Ψυχάρη

«Ολίσθημα της ΝΔ να θέτει θέμα ασφάλειας της χώρας» - Τί είπε για το Mega

 Το «γάντι» στην ΝΔ έριξε χθες βράδυ ο Νίκος Παππάς, τόσο για την… ιδέα της να συνδέσει προσφυγικό και τρομοκρατία σε μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση όσο και για την εμπλοκή της με σκοτεινά κυκλώματα -ενόψει μάλιστα των αποκαλύψεων που θα κάνει η κυβέρνηση την ερχόμενη Τρίτη, για τις οποίες προϊδέασε άλλωστε. Ενώ αυστηρή προειδοποίηση έκανε σε καναλάρχες, και ονομαστικά στον Σταύρο Ψυχάρη.
Μιλώντας σε συγκέντρωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου, στην αναφορά που έκανε στην πρωτοβουλία της ΝΔ να ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο υπουργός Επικρατείας επέκρινε το «ολίσθημα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατείνεται ότι τίθεται..

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Στον βωμό της "μίας αλήθειας"

Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας

Δεν είναι σπάνιο στις αναλύσεις που γίνονται για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη να αγνοείται- όχι εσκεμμένα ενδεχομένως- το πόσο αντιφατικό είναι το ανθρώπινο είδος, πόσο σκοτεινές ή αδιερεύνητες είναι κάποιες συμπεριφορές του. Αναλύσεις γεμάτες βεβαιότητες, που ακουμπούν πολύ συχνά πάνω σε στερεότυπα τα οποία έχει χτίσει ο καθένας για να έχει έτοιμες και γρήγορες απαντήσεις.
Από την μία οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως βέροι Ευρωπαίοι, οι υπερασπιστές του ευρωπαϊκού οράματος έχουν μια και απλή απάντηση: "Είμαστε ένας πολιτισμός της ελευθερίας, των δικαιωμάτων, των ευκαιριών, μας φθονούν και μας επιτίθενται". Δεν σταματούν όμως εκεί. Όποιος εκφράσει ενστάσεις για το ρόλο της Δύσης σ' αυτό που συμβαίνει, όποιος πει ότι η βία που βιώνει η Ευρώπη είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Δύσης, θεωρείται ούτε λίγο, ούτε πολύ περίπου σύμμαχος του ISIS, άρα και εσωτερικός εχθρός (διάβασα ήδη τέτοιες "αναλύσεις") Είναι και ένα δείγμα..

Δημαγωγικό χιούμορ και κακοήθειες

Γράφει ο Δημήτρης Τρίμης

Το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς κάλεσε δημόσια, με άρθρο του στην «Αυγή», τους ανθρώπους των επιστημών και των τεχνών του εξωτερικού να βοηθήσουν όπως μπορούν τη μεγάλη προσπάθεια ανθρώπινης φιλοξενίας των προσφύγων πολέμου που «εγκλωβίζονται» με ευθύνη της Ε.Ε. στη χώρα μας.
Γράφει συγκεκριμένα ο υπουργός:
"Ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών εδώ, υποχρεώνει την Ελλάδα να σηκώνει τούτο τον καιρό το βάρος του κόσμου. Το βάρος από τα αποτελέσματα πολέμων και καταστροφών για τα οποία η ίδια δεν φέρει καμία ευθύνη. Ωστόσο έχει αναλάβει την ευθύνη να σηκώσει αυτό το βάρος. Πρόθυμα. Υπακούοντας την πανάρχαια επιταγή. Και αναδεικνύοντας το σημερινό της ήθος (...) Αλλά η Ελλάδα είναι χώρα μικρή. Και τούτο το βάρος έχει πολύ σκληρά υλικά συμφραζόμενα. Τα οποία ή ίδια -λαός..

Η διαχείριση της ανασφάλειας

Γράφει ο Δημήτρης Τσίρκας

Μετά τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους το 2001 στη Νέα Υόρκη, οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους τους απάντησαν με δύο πολέμους στη Μέση Ανατολή (Αφγανιστάν, Ιράκ), πάντα στο όνομα της ασφάλειας και της προστασίας των Αμερικάνων πολιτών. Το αποτέλεσμα ήταν δύο διαλυμένες χώρες - μόνιμες εστίες συγκρούσεων, πολέμων και στρατολόγησης αναρίθμητων τζιχαντιστών.
Φυσικά, αντί να μειωθεί ο κίνδυνος για τη Δύση από τρομοκρατικές επιθέσεις, αυξήθηκε και πολλαπλασιάστηκε.Τα χτυπήματα στη Νέα Υόρκη ακολούθησαν αυτά στο Λονδίνο, τη Μαδρίτη, το Μπαλί και αλλού. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη εισήγαγαν μία σειρά μέτρα ασφάλειας που περιόριζαν τις ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα των πολιτών ενώ οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί (εντός και εκτός) στοχοποιήθηκαν ως εχθροί των δυτικών αξιών και δυνάμει τρομοκράτες.
Παρόλα αυτά οι καταστροφικές επεμβάσεις της Δύσης στη Μέση Ανατολή δεν σταμάτησαν. Ακολούθησε η επέμβαση στη Λιβύη που δημιούργησε άλλο ένα διαλυμένο κράτος που..

Η πρόταση Φιλιππόπουλου στο Mega

Πρόταση για deal και Mega-λα κεφάλαια

Τη Δευτέρα το μεσημέρι κατέθεσε την πρότασή του να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Mega ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος των Αττικών Εκδόσεων, αυτή που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Εφ.Συν.». Ενας ομολογουμένως σοβαρός επιχειρηματίας στον χώρο των media.
Κι απέστειλε τη δήλωση γνωστοποίησης ενδιαφέροντος στο Δ.Σ. της «Τηλέτυπος» του Mega κοινοποιώντας την ταυτόχρονα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, την Πειραιώς, την Alpha, την Εθνική και τη Eurobank.
Δεν είναι μόνος του, όπως δηλώνει, αλλά εκπροσωπεί «ομάδα διεθνών και Ελλήνων επενδυτών». «Προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε με σκοπό την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που..

Δικαίωση για τους εν επισχέσει εργαζομένους του "Επενδυτή"

Πανηγυρική δικαίωση για τους εν επισχέσει εργαζομένους της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» αποτελεί η υπ’ αρ. 664/2016 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Το Δικαστήριο επεδίκασε στους εργαζόμενους το σύνολο των μισθών υπερημερίας, αναγνωρίζοντας ως νόμιμη την επίσχεσή τους από τις αρχές Ιανουαρίου 2014, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της εργοδοτικής πλευράς περί δήθεν «οικειοθελούς αποχωρήσεώς τους».
Υπενθυμίζουμε την κατάφωρα παράνομη συμπεριφορά της εργοδοσίας της εταιρείας DBAS έναντι των εργαζομένων της εφημερίδας «Επενδυτής», οι οποίοι ενώ βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας από την αρχή του 2014  και παρ’ ότι είχαν εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής θέλησης για να διευκολυνθεί η επανέκδοση της εφημερίδας, η εταιρεία απέστειλε στα Ταμεία και στον ΟΑΕΔ ψευδείς αναγγελίες περί «οικειοθελούς..

Μια φορά κι έναν καιρό στις Βρυξέλλες

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης 
(newpost)

Μόνο ένας Βέλγος θα μπορούσε να περιγράψει όλα όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες τις τελευταίες ώρες. Ένας Βέλγος συγγραφέας, για την ακρίβεια ο σπουδαιότερος συγγραφέας που προέκυψε ποτέ απ’ αυτή τη χώρα, ο Ζωρζ Σιμενόν. Η φράση κλειδί απαντάται στο βιβλίο του «Τα τρία εγκλήματα των φίλων μου», που κυκλοφόρησε το 1938 κι έτυχε να το διαβάζω αυτές τις μέρες. Γράφει εκεί, στη σελίδα 62, το εξής:
«Κανένας δεν παρατηρεί, κανένας δεν προσέχει τίποτε πλέον. Κι όχι μόνο δεν παρατηρεί κανένας τίποτε, αλλά βοηθάει και στην πραγματοποίησή του δίχως διόλου να το υποψιάζεται.»
Κάπως έτσι και στο Μολενμπέκ, κάπως έτσι και στις Βρυξέλλες, κάπως έτσι και στο Βέλγιο, κάπως έτσι και στην Ενωμένη Ευρώπη ολόκληρη. Οδεύουμε μαγεμένοι από τις σειρήνες των μέσων..

Διοικητής γαλέρας Τάκης Χατζής, αναφέρατε!

Τι ήθελα να γράψω για τις εργασιακές συνθήκες «γαλέρας» που επικρατούν σε κάποια sites, ποιος άκουσε τον Τάκη Χατζή και δεν τον φοβήθηκε (λέμε τώρα). «Σου μοιάζω για γαλεράρχης;» μου είπε χαμογελώντας μόλις με συνάντησε στα γραφεία του στο Newpost.gr.
Μου τηλεφώνησε πιο πριν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, «δεξί χέρι» του Τάκη Χατζή, δουλεύουν μαζί περισσότερο από 14 χρόνια, «τον έχω σαν παιδί μου» μου είπε ο τελευταίος. Μου τηλεφώνησε για την πρόσκληση, «έλα μία βόλτα από εδώ να δεις τη... γαλέρα μας» με προβόκαρε ο Νίκος. Και πήγα. Είχα γράψει παλιότερα σε άσχετο χρόνο και καλά λόγια για τη..

Liberation...





Κάτω από τη «σκιά» της τρομοκρατίας
βρίσκεται για ακόμη μία φορά
η Ευρώπη με τις βομβιστικές επιθέσεις
στις Βρυξέλλες να έχουν συγκλονίσει τη Γηραιά Ήπειρο.
Αυτό το σοκ αποτυπώνει με το πρωτοσέλιδό της η γαλλική Liberation, στο οποίο απεικονίζονται άνθρωποι βυθισμένοι στο σκοτάδι
να προχωρούν κατά μήκος των γραμμών του μετρό, όπου σημειώθηκε μια από τις εκρήξεις.
Παράλληλα, τo λογότυπο της Liberation «ντύθηκε» στα χρώματα της βελγικής σημαίας, ενώ ο τίτλος του δημοσιεύματος γράφει: «O τρόμος στην καρδιά των Βρυξελλών»...

H «γιάφκα» του ΔΟΛ

Εσείς εμπιστεύεστε τον Αλέξη Τσίπρα; - Τρεις "αναγνώσεις" σε μια, ακόμα, επιχείρηση υπονόμευσης του Πρωθυπουργού από τον ΔΟΛιο Τύπο  

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

«Εμπιστεύεστε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα;» ήταν το ερώτημα δημοσιογράφου προς τους υπουργούς. - Εγώ τον εμπιστεύομαι, δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν - Φυσικά και εγώ, απάντησε ο Β. Σόιμπλε. «Πώς έτσι; Είναι γιατί φέτος μιλάει λιγότερο ελληνικά και περισσότερο τη γαλλογερμανική γλώσσα και τη γλώσσα των Βρυξελλών;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Όχι, δεν είναι έτσι» απάντησε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Κάνουμε τα πάντα ώστε οι αποφάσεις, στις οποίες με δυσκολία καταλήξαμε το περασμένο καλοκαίρι, να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Δεν είναι εύκολο για τους Έλληνες να υλοποιήσουν όλα αυτά, εργάζονται όμως»...
Την ώρα που άρχισα να γράφω, ο παραπάνω διάλογος, είχε κλείσει πάνω από δυό εικοσιτετράωρα αναρτημένος, κεντραρισμένος σταθερά ανάμεσα στα άλλα έξι (διαρκώς εναλλασσόμενα)..

«Συλλυπητήρια, αλλά... σας τα λέγαμε εμείς!»

Γράφει ο Παντελής Βαλασόπουλος

Αργά χθες το βράδυ, η πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο –το σύμβολο της γερμανικής πρωτεύουσας- φωτίστηκε με τα χρώματα της βελγικής σημαίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στα θύματα της τρομοκρατίας στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές την ίδια ώρα ασκούν σκληρή κριτική στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου, για τις οποίες θεωρούν ότι παρά το γεγονός πως είχαν δεχθεί πολλές προειδοποιήσεις, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το χθεσινό μακελειό στις Βρυξέλλες.
Οι γερμανικές αρχές θεωρούν πως κεντρικό ρόλο στο χτύπημα στις Βρυξέλλες, όπως και στο Παρίσι, διαδραματίζει ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος και συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στη βελγική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών υπηρεσιών, τις οποίες μετέφεραν τα ΜΜΕ της χώρας, ο άνθρωπος αυτός πριν από καιρό όργωνε την Ευρώπη, σε συνεχή του ταξίδια, μαζί με..

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Η καρδιά του κτήνους

Το Μολενμπέκ των Βρυξελλών, θερμοκήπιο της τρομοκρατίας


Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Χρόνια τώρα, δεκαετίες ολόκληρες ακούμε τα μύρια όσα για την Ελλάδα και το κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας. Ότι είμαστε η χώρα των λωτοφάγων και  το καταφύγιο των τζιχαντιστών, ότι καθόλου δεν μας νοιάζουν η τρομοκρατία και οι παραφυάδες της, ότι τα κρύβουμε όλα κάτω απ’ το χαλί σαν τα γατιά. Και μας πιέζουν και μας καθυβρίζουν και μας μέμφονται, σαν να φταίμε εμείς για όλα τα δεινά του κόσμου, σαν να είναι η Ψωροκώσταινα υπεύθυνη για τις σφαγές, τις μπόμπες, τα αίματα. Αφού οι άλλοι, οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι πράττουν πάντοτε το καλύτερο δυνατό, δεν μπορεί, οι μαλάκες οι Έλληνες είναι που τα κάνουν θάλασσα. Και ύστερα έρχονται οι εκρήξεις στις Βρυξέλλες…
Στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης, που θρηνεί νεκρούς και τραυματίες και την συντριμμένη..

Βαρύ το κλίμα για τον διευθυντή στα Νέα

Βαρύ το κλίμα και γκρίνια στον ΔΟΛ για τον διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα, Δημήτρη Μητρόπουλο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που τον κατηγορούν για την εικόνα που παρουσιάζει το φύλλο εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα.
 Δεν είναι λίγοι και εκείνοι που τον κατηγορούν ότι με τις λανθασμένες επιλογές του και τα «κοκκινα» -που έγιναν «μπλε»-, πρωτοσέλιδα των Νέων, έκανε πολλούς αναγνώστες να γυρίσουν την πλάτη στην εφημερίδα. Μάλιστα καταλογίζουν στον Δ. Μητρόπουλο ότι δεν όρθωσε το διευθυντικό του ανάστημα και δεν προφύλαξε την εφημερίδα αφήνοντας την να εκτίθεται εμπλεκόμενη στις δικαστικές περιπέτειες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι ήταν αυτός που προέτρεπε τον Ψυχάρη να τραβάει το σχοινί σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το κλίμα βάρυνε προ ημερών (στις αρχές του μήνα) με την αποχώρηση του αναπληρωτή διευθυντή των Νέων Στέφανου Τζανάκη. Ο Τζανάκης υποχρεώθηκε, μετά από 28 χρόνια στον ΔΟΛ, να..

«Τρύπα» 80 εκατ. στα φορολογικά Ψυχάρη

Η πολύκροτη υπόθεση της διαχείρισης των οικονομικών του Σταύρου Ψυχάρη μοιάζει με κουβάρι.
Το οποίο όμως, από τη στιγμή που η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ανέλαβε τη διερεύνησή της, μοιάζει να ξετυλίγεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα δεδομένα, των οποίων έχουν λάβει γνώση μέλη της επιτροπής, είναι εξόχως αποκαλυπτικά, ενώ τα σκοτεινά σημεία φωτίζονται ένα-ένα όσο οι αρμόδιοι εμπειρογνώμονες φωτίζουν πτυχές της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Ψυχάρης δεν είχε υποβάλει «πόθεν έσχες» επί εννέα έτη και συγκεκριμένα την περίοδο από το 2000 μέχρι και το 2008, την εποχή δηλαδή..

Alpha Κύπρου με άδεια από την Ελλάδα

«O ALPHA δεν μπορεί να εκπέμψει σε άλλη χώρα, αν δεν έχει άδεια στην Ελλάδα. Εάν λοιπόν δεν έχουμε άδεια στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να εκπέμψουμε εκεί από την Κύπρο. Η μόνη δυνατότητα εκπομπής από την Κύπρο στην Ελλάδα, είναι μέσω συνδρομητικών καναλιών, αλλά αυτό δεν είναι ελεύθερη τηλεόραση και δεν μας ενδιαφέρει».
Αυτό ξεκαθάρισε ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ALPHA ΤV Ελλάδος, Δημήτρης Κοντομηνάς, κατά την συνέντευξη τύπου όπου παρουσιάστηκε ο νέος παγκύπριος τηλεοπτικός σταθμός, ο ALPHA ΚΥΠΡΟΥ. Το κανάλι θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του στις 4 Απριλίου και θα μπει στη μάχη της τηλεθέασης με το κρατικό ΡΙΚ και μεγάλα τα ιδιωτικά κανάλια «ΜΕΓΑ», «ΑΝΤ1» και «ΣΙΓΜΑ».
Το κυπριακής παραγωγής ενημερωτικό πρόγραμμα του ALPHA ΚΥΠΡΟΥ θα είναι περίπου έξι ώρες ημερησίως ενώ ο αριθμός προσλήψεων, σε πρώτη φάση, έφτασε..

Κοινωνία ώρα «Ενικός»…

Ψήνεται κάτι; Ο Οικονομέας της «Κοινωνίας Ώρα MEGA», προσκεκλημένος στον «Ενικό» του Χατζηνικολάου. Στην πρώτη δε ερώτηση που έκανε στη Φώφη Γεννηματά ο πρόλογος ήταν «Νίκο μου, έχω τον λόγο;».
Ο Χατζηνικολάου στην εκπομπή αυτή έκανε ένα ακόμα άνοιγμα. Εκτός από τον Οικονομέα, κάλεσε και τον Σταύρο Λυγερό, με τον οποίο δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις, καθώς πριν από ενάμιση χρόνο ο παλάιμαχος δημοσιογράφος είχε αποχωρήσει από το Real Group (ραδιόφωνο και εφημερίδα).
Οι επιλογές αυτές είχαν ως κριτήριο μόνο τη δημοσιογραφική επάρκεια των..

Κράμπα στη μνήμη τους

Γράφει ο Τάσος Παππάς (ΕφΣυν)

Οσοι κάνουν μακροβούτια στην ταραγμένη θάλασσα της Ιστορίας καλό είναι να χρησιμοποιούν σωσίβια γιατί παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι. Μπορεί το 2016 να έχουμε επανάληψη του 1989 και μάλιστα στη βρόμικη εκδοχή του;
Σύμφωνα με την εδραιωμένη σε ένα τμήμα του πολιτικού και μιντιακού προσωπικού αντίληψη, αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης. Να δούμε πρώτα αν υπάρχουν αναλογίες που δικαιολογούν αυτή την προσέγγιση ή αν πρόκειται για μια κράμπα στη μνήμη εκείνων που την προωθούν.
Τι είχαμε το 1989; Τη συνεργασία της Ν.Δ. με τον ενιαίο Συνασπισμό που οδήγησε στον σχηματισμό της κυβέρνησης Τζαννετάκη και την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Κατά την άποψη των κατασκευαστών του σχήματος («το βρόμικο ’89»), το σχέδιο της τότε Δεξιάς και της τότε Αριστεράς ήταν να διαλύσουν τη λεγόμενη δημοκρατική παράταξη, να λεηλατήσουν το ακροατήριό της και να στείλουν στη φυλακή..

Οι αποκαλύψεις για τη διαπλοκή πήραν αναβολή

Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή λόγω των δραματικών γεγονότων στις Βρυξέλλες - Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Oι αποκαλύψεις για τη διαπλοκή θα πρέπει να περιμένουν, καθώς αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για απόψε συζήτηση στη Βουλή για την Δικαιοσύνη, εξ αιτίας των πολύνεκρων επιθεσεων στις Βρυξέλλες.
Κατά την συζήτηση -σε επίπεδο αρχηγών- επρόκειτο να δημοσιοποιηθούν στοιχεία και  παραδείγματα για τις αμαρτωλές σχέσεις παλαιού πολιτικού συστήματος και επιχειρηματικών συμφερόντων. Επίσης θα καταγγέλονταν και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με στόχο να κουκουλωθούν υποθέσεις διαφθοράς.
Ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή, λόγω..

Νέες απολύσεις εν αναμονή εξελίξεων στον ΔΟΛ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ για νέες απολύσεις προσωπικού στον Οργανισμό και την αντικατάστασή τους από ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η διοίκηση του ΔΟΛ – όπως είχε ήδη προαναγγελθεί προχώρησε σε νέες απολύσεις διοικητικού προσωπικού (μελών της ΕΠΗΕΑ) και συγκεκριμένα από τον εμπορικό τομέα του Ομίλου.
Το αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι την ίδια χρονική στιγμή που με συνοπτικές διαδικασίες απολύονται οι εργαζόμενοι , αντικαθίστανται από ενοικιαζόμενους εργαζόμενους των εταιρειών ACTION PLAN και ACTION LINE όπου συμμετέχει η εμπορική διευθύντρια του Ομίλου Δ. Βουδούρη.
Η αθλιότητα του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο απόγειο της: oύτε μία ανακοίνωση..

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις στις Βρυξέλλες

Τρόμος σε αεροδρόμιο και σταθμούς του μετρό

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν θέσει οι αρχές του Βελγίου την χώρα μετά από τις από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που έπληξαν τις Βρυξέλλες ενώ ο στρατός έχει αναλάβει την φύλαξη της πόλης. Στην βελγική πρωτεύουσα επικρατεί σοκ και πανικός καθώς το πρωί της Τρίτης το αεροδρόμιο των Βρυξελλών συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε βόμβες στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines, ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε έκρηξη και σε σταθμό του μετρό .
Οι εκρήξεις προκάλεσαν τουλάχιστον 21 θανάτους, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που..

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Πως έγινε παρουσιαστής ειδήσεων ο Σρόιτερ

Eβαλα κι εγώ το χεράκι μου για να γίνει παρουσιαστής ο Αντώνης

** Την περασμένη Πέμπτη χάζεψα κι εγώ τον Πέτρο Κωστόπουλο που είχε τον Αντώνη Σρόιτερ. Καλοσύνη του παιδιού που είπε ότι είμαι το γούρι του γιατί διαρκώς εύχομαι την καταστροφή του, επειδή έγραψα ότι ο ΑΝΤ1 πήγε καλά στην αλλαγή ειδήσεων...
** Ολοι ξέρουμε πως κλείνουν τα κυριακάτικα και παραδόξως το ανέφερε κι ο Πέτρος. Αφού λοιπόν θέλω την καταστροφή του, θα πρέπει να το πω πρώτη φορά  δημόσια  -γιατί δεν το συνηθίζω- πως έβαλα κι εγώ το χεράκι μου πριν από 7 χρόνια να γίνει παρουσιαστής ειδήσεων ο Αντώνης...
** Ηταν ένα καλοκαίρι που ρωτήθηκα, εν μέσω διακοπών, πως θα μου φαινόταν ένας συνάδελφος να βγαίνει μάγκας, κάπως σαν τον Χατζηνικολάου -τότε κάτι τέτοιο ψάχνανε στον Alpha-,..

Κλείνει ή «κλείνει» το Mega;

της Ματίνας Παπαχριστούδη
(στο περιοδικό Hot Doc)

Εκτός από το παραπάνω ερώτημα για το αν «κλείνει» το Mega – όπως δηλαδή «έκλεισε» και το Alter αλλά ακόμη υπάρχει ως τηλεοπτική εταιρία – θα άξιζε σε αυτή τη σημαντική υπόθεση, με την οποία αυτό το διάστημα ασχολείται ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κλάδος, να τεθούν και ερωτήματα για τη θέση των εργαζομένων στο εκάστοτε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Ας αρχίσουμε από το γεγονός ότι το «κλείσιμο» μιας επιχείρησης media δεν είναι κάτι απλό, του Mega εν προκειμένω. Μετά την άρνηση των μετόχων του να βάλουν τα 15 εκατ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το αναλαμβάνουν οι τράπεζες. Πριν το βγάλουν στο σφυρί, αν το βγάλουν ποτέ, θα ολοκληρώσουν τον κύκλο επαφών με τους παλιούς μετόχους, ρωτώντας τους αν το θέλουν (!) έτσι ώστε να βάλουν τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνει η αναδιάρθρωση των δανείων της εταιρίας.
Οι μέτοχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε άλλους ιδιοκτήτες ώστε να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους. Κάπως έτσι έχουν ανοίξει τα σενάρια για την είσοδο στο Mega ιδιοκτητών media όπως ο Δ. Μάρης της 24Media και ο Θ. Φιλιππόπουλος του Κεφαλαίου.
Αμφότεροι διατηρούν καλές σχέσεις με τους Φ. Μπόμπολα και Γ. Βαρδινογιάννη αντίστοιχα..

Ποδόσφαιρο και τρομοκρατία στη χώρα του Ερντογάν

Τρομοκράτες δεν είναι μόνο όσοι κρατούν όπλο αλλά και όσοι κρατούν στιλό, δήλωνε ο Ταγίπ Ερντογάν απαιτώντας από τη Βουλή να άρει την ασυλία των βουλευτών του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος HDP και να αλλάξει ο προσδιορισμός της τρομοκρατίας για να περιλάβει δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς και όλους τους εχθρούς του τουρκικού κράτους που αμφισβητούν την επίσημη κατασταλτική πολιτική στο κουρδικό. Σε αυτή τη διεύρυνση, το κράτος και το παρακράτος της Τουρκίας βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τον Ερντογάν.
Στο στόχαστρο βρίσκεται ήδη η ομάδα του Ντιγιάρμπακιρ Amedspor, πρώτα απ' όλα για το όνομά της. Amed είναι η κουρδική ονομασία του Ντιγιάρμπακιρ, της κουρδικής πόλης της νοτιοανατολικής..

Χαμένοι στη μετάφραση

                                                                                                      σκίτσο: Latuff
Συμφωνίες και διαφωνίες στο Ανατολικό Αιγαίο

Το ξέρω, το ξέρω ότι η είδηση των ημερών είναι η πανευρωπαϊκή συμφωνία για το προσφυγικό. Πανευρωπαϊκή ο λόγος το λέει, μιας και μόλις σφίξουν τα γάλατα η κάθε χώρα θα κάνει του κεφαλιού της. Αλλά ας την ονομάσουμε έτσι, ας το δεχθούμε, για λόγους συντομίας. Μια συμφωνία μάλλον προβληματική, που αφήνει δυσαρεστημένες όλες σχεδόν τις πλευρές εκτός από την Τουρκία. Με την Άγκυρα να εισπράττει πλείστα όσα ανταλλάγματα για να μην πλημμυρίσει εκ νέου την Ευρώπη με πρόσφυγες από πολέμους και καταδιωκόμενους από οικονομικές κρίσεις. Και την Ελλάδα να εύχεται ότι οι γείτονες θα σεβαστούν την υπογραφή τους και δεν θα μας κοροϊδέψουν…
Αυτή είναι η είδηση η βασική και ο καθένας τοποθετείται απέναντί της ανάλογα με τις..

Εκατομμύρια σε off shore εκδότη και δημοσιογράφου

Τα θαλασσοδάνεια εκδοτών που έγιναν τρπεζικοί λογαρισμοί στο εξωτερικό αντί να τα επενδυθούν εκεί όπου προορίζονταν

Με πλήρη στοιχεία υπό μάλης για πρόσωπα και παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς ,αναφέρουν έγκυρες πηγές, ότι θα προσέλθει την Τρίτη στη Βουλή​ ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που προίσταται ως υπουργός της Κυβέρνησης στην καταπολέμηση της διαφθοράς.
Από ότι ακούγεται από όλα θάχει ο μπαχτσές. Λίστα Μπόργιανς και Λαγκάρντ, Ζήμενς, κύκλωμα εκβιαστών εκδότη και δημοσιογράφων( αποκαλύφθηκε πρόσφατα και έκανε το γύρο της ειδησεογραφίας και της δικαιοσύνης) αλλά και κάτι άγνωστο μέχρι σήμερα.
Οι αναφορές σε πρόσωπα θα είναι συγκεκριμένες και θα συνδυάζονται με κατάθεση στοιχείων όπως θαλασσοδάνεια εκδοτών που πήραν το δρόμο της ξενιτιάς σε Τράπεζες και off shore ,αντί να..

Στο κέντρο του περιθωρίου

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Περικλή Κοροβέση

Σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros διοργανώνει εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Περικλή Κοροβέση «Στο κέντρο του περιθωρίου» (εκδόσεις Οpportuna).
Ο Περικλής Κοροβέσης αρθρογραφεί στην Εφημερίδα των Συντακτών, από την αρχή της κυκλοφορίας της (Νοέμβριος του 2012) και για πρώτη φορά τα κείμενά του βρίσκονται συγκεντρωμένα σε ένα βιβλίο.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι : Τάσος Τσακίρογλου (Εφ.Συν.) Νίκος Κατσιαούνης (Εκδόσεις..

Γνωστοί και μη εξαιρετέοι στο νέο δεξιό κόμμα

Πιθανό όνομα «Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός», που παραπέμπει στον Εθνικό Συναγερμό του Αλ. Παπάγου. Στόχος, η κάλυψη του χώρου μεταξύ Ν.Δ. και Χ.Α., καθώς θεωρείται ότι δεν υπάρχει πλέον καθαρά δεξιό κόμμα, αφού «η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει ούτε ίχνος δεξιών χαρακτηριστικών».
Υποψήφιος γραμματέας του νέου σχηματισμού, ο πάλαι ποτέ γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου επί κυβερνήσεων Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος. Συμμετέχοντες, γνωστοί και μη εξαιρετέοι: ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ν. Νικολόπουλος, ο Βασ. Καπερνάρος, ο Π. Ψωμιάδης, πιθανώς ο Χρ. Ζώης. Χθες..

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Δυστοπία

Γράφει ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Πάμε λοιπόν: ένα παιδί που γεννήθηκε το 2008 σήμερα είναι οκτώ ετών. Γεννήθηκε στο πρώτο υφεσιακό τοπίο της χώρας και μέχρι στιγμής έχει περάσει τα πρώτα του χρόνια - τα πιο καθοριστικά σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους - εν μέσω παρατεταμένης κρίσης. Το πιθανότερο είναι πως οι γονείς του - ή ένας εκ των δύο - είναι μακροχρόνια άνεργοι και αυτό δεν άλλαξε το 2015. «Το γ' τρίμηνο του 2015 οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούσαν το 73,7% του συνόλου των ανέργων. Με άλλα λόγια, 855.000 άνεργοι βρίσκονται εκτός εργασίας για πάνω από έναν χρόνο» διαβάζω στην ετήσια Εκθεση για το 2016 του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και η απασχόληση».
Πιθανώς επίσης, το παιδί του σημειώματός μας δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει τους γονείς του..

Η ουσία της υποθέσεως...

Γράφει ο Καρτερός Θανάσης

Χθες δίκασαν τον Αλεξιάδη που πήγε να κάνει χιούμορ στη Βουλή με τα άσχημα και τα χειρότερα στη φορολογική ιστορία της χώρας. Προχθές δίκασαν τον Μουζάλα γιατί διάλεξε κάποια στιγμή μια κακιά λέξη από το εθνικό μας λεξικό. Πριν όχι και πολύ καιρό δίκασαν τον Φίλη γιατί τόλμησε να μας πει τη γνώμη του για τη διαφορά εθνοκάθαρσης και εθνικής τραγωδίας ή γενοκτονίας. Κάτι τέτοιο, πού να θυμάσαι. Και κατά καιρούς έχουν καθίσει στο σκαμνί δεκάδες και δεκάδες συριζαίους, επώνυμους κι ανώνυμους, που ανοίγουν το στόμα τους να πουν κάτι.
Πες μου μια λέξη, όπως καταλάβατε, η υπόθεση. Το πράγμα δουλεύει μάλιστα τόσο συστηματικά, ώστε να αναρωτιέσαι μήπως η επιχείρηση γίνεται σε επαγγελματική βάση. Μήπως υπάρχουν δηλαδή ασφαλίτες λέξεων, που, αφού τις επισημάνουν, τις παρακολουθήσουν και τις συλλάβουν, τις..

Πιο Μουρούτης δεν γίνετΕ!..

Ο νόμος του Μέφρι

Ο νόμος του Μέφρι είναι ειδική παραλλαγή του νόμου του Μέρφι, που ισχύει στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον ν. Μέφρι, όταν κάποιος θελήσει να επισημάνει (και να καυτηριάσει) ένα λάθος (γλωσσικό, ορθογραφικό, πραγματολογικό) κάποιου άλλου, στο μήνυμα με το οποίο επισημαίνει το λάθος θα διαπράξει κι αυτός ένα λάθος, ίσως σοβαρότερο από εκείνο που επικρίνει. Παλιότερα τον αποκαλούσα "Νόμο του Μπούμερανγκ" αλλά συμμορφώθηκα με την καθιερωμένη διεθνώς ορολογία.
Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα του νόμου του Μέφρι, η χτεσινή μουρουτιά. Ο Γ. Μουρούτης σε τουίτ του καυτηρίασε τον τύπο "φτώχια" (αντί φτώχεια) που υπήρχε σε τουίτ του Αλ. Τσίπρα. Και επειδή ο Μέφρι χτυπάει τους ημιμαθείς και τους αμαθείς, στο μουρούτειο τουίτ υπήρχε ο τύπος "δεν γίνετε" που δείχνει παχιά αγραμματοσύνη..

Το μόνο όνομα που θα ακουστεί στη Βουλή είναι του Ψυχάρη...

Όλα τα βλέμματα στη συζήτηση την Τρίτη για τη διαφθορά 

Το μόνο όνομα μιντιάρχη που αναμένεται να ακουστεί από το βήμα της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά, είναι του εκδότη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη.
Μάλιστα η αναφορά στο όνομα του επιχειρηματία αναμένεται να γίνει από τον ίδιον τον πρωθυπουργό, στον οποίο ανήκει και η πρωτοβουλία της συζήτησης, μετά την επίθεση που δέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για την υπόθεση Βγενόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ειδική αναφορά στον Σταύρο Ψυχάρη, εστιάζοντας κυρίως στα τραπεζικά δάνεια που έλαβε ο εκδότης χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, αλλά και στα κενά που εμφανίζει το πόθεν έσχες του.
Από την άλλη πλευρά δεν αποκλείεται μέχρι την ερχόμενη Τρίτη να κορυφωθούν οι επιθέσεις..

Πόλεμος στην ψυχή του κτήνους

Όσο πιο άγονα μυαλά βρίσκει ο ρατσισμός τόσο πιο πολύ φυτρώνει. Ο Τσέχος οπαδός της Σπάρτακ Πράγας που ούρησε πάνω σε ζητιάνα στη Ρώμη είναι τα κατακάθι της ρατσιστικής πλέμπας.
Οι Ολλανδοί φίλοι της Αϊντχόφεν που πετούσαν κέρματα σε βασανισμένους πρόσφυγες στη Μαδρίτη είναι τερατογενέσεις της εποχής.
Η Ουγγαρέζα εικονολήπτρια, που κλώτσησε την ώρα της δουλειάς της, τον πατέρα που έτρεχε με το παιδί του στην αγκαλιά, είναι η μεταμόρφωση του ανθρώπου σε κτήνος. Τα τείχη και οι τοίχοι που σηκώνουν Σκοπιανοί, Ούγγροι, Βούλγαροι για να φράξουν το δρόμο στην εισαγόμενη απελπισία είναι χιτλερικός σπόρος που έπεσε σε διπλανά χωράφια και τώρα βλαστίζει.
Γι’ αυτούς τους υπανθρώπους νιώθεις οργή και οίκτο. Και περισσότερο για όσους γεννήθηκαν..

Σκάει παλαιός εκδοτικός οίκος

Χρωστά 45 εκατ. στις τράπεζες. Πως να τα βγάλει πέρα;
Σε μια αγορά που θα χρειαστεί χρόνια για να ξαναπάρει μπρος.
Ας διαθέτει ακόμα ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς.
Δεν έχει και την πολιτική στήριξη που ανέμενε, παρά τις υποσχέσεις του φρέσκου αρχηγού, οι κάνουλες των τραπεζών έχουν κλείσει προ πολλού, άρα η κατάσταση δυσκολεύει συνεχώς. Επίσης,..

Ο ΕΔΟΕΑΠ υπέγραψε σύμβαση με το Ωνάσειο

Στην υπογραφή σύμβασης με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο προχώρησε η διοίκηση του
ΕΔΟΕΑΠ. Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση, εφαρμόζονται ειδικά διαμορφωμένα ΚΕΝ (DRGs)- Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια που είναι ο νέος σύγχρονος τρόπος χρηματοδότησης των Νοσηλευτηρίων, στα οποία περιλαμβάνονται τόσο η νοσηλεία, όσο και οι αμοιβές των ιατρών καθώς και το υγειονομικό υλικό (εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπου αυτό περιγράφεται).
Επιπλέον, οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ και τα προστατευόμενα μέλη τους , θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Ωνασείου καταβάλλοντας πέρα από τη..