ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ψυχάρης κρύβεται πίσω από mail και «δεσμεύσεις»

Tο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει τον αγώνα της ΕΤΕΡ και των εργαζομένων τεχνικών (ηχοληπτών και ηλεκτρονικών) του ραδιοσταθμού «ΒΗΜΑ FM 99,5», οι οποίοι προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας με αίτημα την εξόφληση των δεδουλευμένων των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016.
Το ΕΚΑ με ανακοίνωσή του καλεί την Διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΒΗΜΑ FM 99,5»:
• Να σταματήσει να κρύβεται προκλητικά πίσω από «mail» και «προφορικές δεσμεύσεις»,
• Να προχωρήσει στην άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα βρίσκεται συνεχώς απέναντι στα φαινόμενα εργοδοτικής..

Ασφαλιστικό - Ως εδώ! Να λάβει τέλος η κοροϊδία!

Ανακοίνωση Μετώπου για την Ανατροπή: Άμεση κάθοδος σε απεργιακό αγώνα διαρκείας μέχρι τη νίκη μαζί με όλη την κοινωνία!

Η αντιστρόφως ανάλογη ταχύτητα αντίδρασης συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου στα ΜΜΕ στο θέμα των αδειοδοτήσεων των τηλεοπτικών καναλιών σε σχέση με τη σχεδόν ολοκληρωτική απουσία οργανωμένης, περιφρουρημένης –και με προοπτική νίκης- αγωνιστικής, απεργιακής αντίδρασης διαρκείας του κλάδου στο φλέγον θέμα της προωθούμενης κυβερνητικής αντι-ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης», αποκαλύπτει πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι «ηγήτορες» της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να αποτρέψουν την επικείμενη κατεδάφιση των υπολειμμάτων της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
Η 7ωρη στάση εργασίας (από τις 6 μ.μ. της 11ης Φλεβάρη) στα τηλεοπτικά κανάλια που κηρύχτηκε εν ριπή οφθαλμού σε έκτακτη συνεδρίαση από την ΕΣΗΕΑ (και δεν φαίνεται να ενοχλεί τους..

«Μακεδονία»: η εργοδοσία οφείλει δεδουλευμένα έξι μηνών!..

...αλλά ορμάει στο «κουφάρι» του Αγγελιοφόρου!
Σε 24ωρη απεργία  από τις 09.00 της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου έως τις 09.00 της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2016 προχωρούν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Μακεδονία» στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα έξι και πλέον μηνών.
H πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ η οποία είχε ενημερωθεί από τους εργασιακούς εκπροσώπους για την κατάσταση στο εκδοτικό συγκρότημα που έλαβε χρηματοδότηση άνω των 10 εκατ. ευρώ στη συνέχεια προσέφυγε και εντάχθηκε στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα (!)  είχε προτείνει ως… λύση στα προβλήματα τη σύγκληση εργασιακής συνέλευσης, γεγονός που ενόχλησε τους εργαζόμενους οι οποίοι και απαίτησαν την άμεση προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. Επίσης αποφασίστηκε η άμεση διερεύνηση των νομικών ενεργειών που υπάρχουν για το ενδεχόμενο παρέμβασής τους για την αθέτηση της συμφωνίας που έγινε στο πλαίσιο του άρθρου 99.
Την ίδια στιγμή η εργοδοσία έχει ρίξει το βάρος στα πιεστήρια του πτωχευμένου «Αγγελιοφόρου» καθώς όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος της Βίκυ Σουλοπούλου έχει γίνει ήδη μία αύξηση..

Αγριεύουν τα πράγματα στον ΔΟΛ

Με τον Σταύρο Ψυχάρη στριμωγμένο (δάνεια, πόθεν έσχες, τηλεοπτικές άδειες) με τους εργαζόμενους απλήρωτους και τους τεχνικούς του ραδιοφώνου του ΔΟΛ να βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, το μέλλον στην Μιχαλακοπούλου 80 φαντάζει εξαιρετικά δυσοίωνο. Την ίδια ώρα τα διευθυντικά στελέχη προαναγγέλλουν και νέο κύμα απολύσεων διοικητικού (κι όχι μόνο) προσωπικού προς τα τέλη του μήνα ενώ εταιρείες ενοικιάσεως προσωπικού, με άμεση σχέση και σε συνεργασία με manager του ΔΟΛ, αναμένουν το OK του Ψυχάρη για την αντικατάσταση των απολυμένων με εργαζόμενους των 300 ευρώ...
Οι απλήρωτοι τεχνικοί (ηχολήπτες και ηλεκτρονικοί) στον «ΒΗΜΑFM 99,5», οι οποίοι είναι οι μόνοι που αντιδρούν, δέχονται απειλές από στελέχη του ραδιοσταθμού περί απολύσεων τις επόμενες..

«Eφυγε» ο Γιάννης Καλαϊτζής

Η οικογένεια της «Εφημερίδας των Συντακτών» και η ελληνική τέχνη είναι από σήμερα πιο φτωχές έπειτα από την απώλεια του Γιάννη Καλαϊτζή. Ένας από τους πιο ένθερμους θιασώτες του συνεταιρισμού της ΕφΣυν δεν είναι πια μαζί μας, καθώς «έφυγε» μετά από μακρά μάχη με την επάρατη όσο.
Ο Γιάννης Καλαϊτζής υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και πολυβραβευμένους σκιτσογράφους στην Ελλάδα με μακρά πορεία στον χώρο του Τύπου και όχι μόνο.
Γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου του 1945, ο Γιάννης Καλαϊτζής υπήρξε ενεργός για αρκετές δεκαετίες και έχει συνεισφέρει με σκίτσα σε έντυπα όπως «Πανσπουδαστική», «Δρόμοι της Ειρήνης», «Αυγή», «Αντί», «Ελευθεροτυπία», «Σχολιαστής», «Ντέφι», «Βαβέλ», «ΔΗΩ», «Σχολιαστής», «Γαλέρα» «Εφημερίδα των Συντακτών».  Το 1976 σχεδίασε τα σκηνικά και τα κοστούμια για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Happy Day. Εξέδωσε και τα άλμπουμ Τσιγγάνικη ορχήστρα,..

Συνάντηση με τον Τσίπρα ζήτησαν οι δημοσιογράφοι

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ζήτησε με επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) με σκοπό τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του τηλεοπτικού τοπίου.
Η ΕΣΗΕΑ, στην επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για τη θεσμοθέτηση κανόνων, που θα διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, αλλά και την κατοχύρωση των δημοσιογράφων με..

Τα τανκς έφτασαν στο Σύνταγμα!..

Το σαρδάμ της Τρέμη που τρελανε τους τηλεθεατές (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ολγα Τρέμη του Mega είχε πάρει φόρα. Οι αγρότες είχαν γεμίσει την πλατεία Συντάγματος και η τηλεπαρουσιάστρια έδωσε πάσα  στον ρεπόρτερ Γιάννη Σωτηρόπουλο λέγοντας: «Βλέπω ότι είσαι μπροστά από τη Βουλή, μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, δηλαδή φαντάζομαι στο σημείο εκείνο που είναι ακριβώς μπροστά σου τα τανκς τα οποία έφτασαν στο Σύνταγμα». Δείτε το βίντεο:..

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Οταν ο Μπόμπολας εξόργισε τον Καραμανλή

Οξεία αντίδραση σε δημοσίευμα του Έθνους
 
Εξοργίστηκε (πρώτη φορά μετά από καιρό) ο Κώστας Καραμανλής με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος του Φώτη Μπόμπολα που τον ενέπλεκε σε σενάρια με τους Γλύξμπουργκ. Ο πρωην πρωθυπουργός έστειλε προσωπική επιστολή στην διοίκηση της εφημερίδας κάνοντας λόγο για ανυπόστατο και παραπλανητικό δημοσίευμα ενώ ζήτησε από τη διεύθυνση του Εθνους να ανασκευάσει το δημοσίευμα και να το διαψεύσει στο επόμενο φύλλο. Μάλιστα οανέφερε ότι σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων του...
Το δημοσίευμα έκανε λόγο για δείπνο στην Αθηναϊκή Λέσχη στο οποίο ήταν παρόντες ο..

ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στο Αιγαίο «χωρίς καθυστέρηση»...

ΝΑΤΟ Η πολυεθνική συμμαχία αποφάσισε χθες επίσημα την αποστολή ισχυρής ναυτικής δύναμης στο Αιγαίο, ύστερα από αίτημα της Γερμανίας και της Τουρκίας με το οποίο συμφώνησε και η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την απόφαση, Ελλάδα και Τουρκία θα επιχειρούν στα δικά τους χωρικά ύδατα, ενώ τα πλοία του ΝΑΤΟ στα χωρικά ύδατα και των δύο.
Πρωταρχικός στόχος της ΝΑΤΟϊκής αποστολής στο Αιγαίο είναι τα δίκτυα διακινητών προσφύγων.
Ο Νορβηγός γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ότι «ο διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ο Aμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ, δίνει αυτήν τη στιγμή διαταγή στη μόνιμη ναυτική δύναμη να αναπτυχθεί στο Αιγαίο πέλαγος χωρίς..

Ποτάμι, ποταμάκι…

Ο Σταύρος, η Ακρίτα και άλλα αστρικά φαινόμενα
Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Κανονικά σήμερα έπρεπε να γράφω για την Έλενα Ακρίτα. Που βγήκε στο φούμπου κι έγραψε τα κάτωθι:
    «Με τόσους παιδόφιλους, εμπόρους ναρκωτικών, δουλέμπορους, νταβατζήδες, βασανιστές, φονιάδες, τραφικινγκ ανηλίκων, εμπορία οργάνων - γιατί τα πειράματα πρέπει να γίνονται στα ζώα; (Ακραίο, όμως κάποιοι από μας το σκεφτόμαστε κι ας μην το λέμε “ανοιχτά”.)»
Τα διάβασα και ομολογώ ότι σάστισα. Πρώτον διότι αγωνιζόμαστε να σταματήσουν τα φρικτά πειράματα, όχι για να τα φορτώσουμε από την καμπούρα του ενός στην καμπούρα του άλλου, δεύτερον διότι τα τελευταία τέτοιου είδους πειράματα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου (ξέρουμε όλοι και όλες από ποιους…), τρίτον διότι είχα την εντύπωση..

Προανήγγειλαν νέο κύμα απολύσεων στον ΔΟΛ

Ανακοίνωση Εργασιακής Επιτροπής εκπροσώπων-εργαζομένων στον ΔΟΛ:

ΟΧΙ άλλα κροκοδείλια δάκρυα από τους πρόθυμους αβανταδόρους συνδικαλιστές της εργοδοσίας.
Η εργασιακή επιτροπή εκπροσώπων εργαζομένων στον ΔΟΛ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας, με 5ωρες στάσεις εργασίας, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα-fm», θυγατρικής εταιρείας του Σταύρου Ψυχάρη, διεκδικώντας την μη καταστρατήγηση της συλλογικής τους σύμβασης του ΟΜΕΔ και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που φτάνουν τους 3 μήνες .
Επισημαίνουμε ότι η αγωνιστική διεκδίκηση των συναδέλφων τεχνικών στο Βήμα fm 99.5 για την καταβολή των δεδουλευμένων μηνών Νοεμβρίου 2015 έως και Ιανουάριο  2016 αφορά κατά βάση όλους τους εργαζόμενους στο συγκρότημα του Ψυχάρη και έρχεται σε αντιδιαστολή με τους..

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Εσπευσαν να πουλήσουν εκδούλευση στους καναλάρχες...

- Α. Τσίπρας: Λαϊκή επιταγή να βάλουμε τέλος στη διαπλοκή
- Ψηφίστηκε η τροπολογία για 4 τηλεοπτικές άδειες 

"Έρχεστε όλοι εσείς που συγκροτήσατε το πλέγμα της διαπλοκής, που κάνατε πλάτες στους φοροφυγάδες και καλύπτατε για 27 χρόνια τη μη αδειοδοσία των Μέσων Ενημέρωσης, έρχεστε και ζητάτε να γίνει το ίδιο ξεχνώντας ότι έχει ψηφίσει 3 φορές ο ελληνικός λαός για να αλλάξει αυτό. Είναι λαϊκή επιταγή να βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά". Aυτό τόνισε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την αδειοδότηση των καναλιών.
"Συγκρουστείτε με το κατεστημένο, καθαρίστε τη χώρα από τις πραγματικές αιτίες της ανομίας. Η εντολή για σύγκρουση με τα συμφέροντα επαναλήφθηκε όχι μία αλλά τρεις φορές", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: "Εκαναν λάθος όσοι έσπευσαν να πουλήσουν..

«Δεν το θέλουν οι καναλάρχες, το θέλει όμως ο λαός!»

 Ν. Παππάς: Κόψτε το κατενάτσιο και παίξετε μπάλα

«Κόψτε το κατενάτσιο και μπείτε στο γήπεδο να παίξετε μπάλα». Με αυτή την φράση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απευθύνθηκε στην «ενωμένη αντιπολίτευση» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, η οποία ζητούσε από τη Βουλή να μην συζητηθεί η τροπολογία που αφορά την διενέργεια διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και συγκεκριμένα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απειλούν ότι θα προσφύγουν στο ΣτΕ
«Η αντιπολίτευση έχει βάλει στο τραπέζι το επιχείρημα ότι βιαζόμαστε. Εσείς δεν βιαζόσασταν καθόλου. Το πανελλήνιο καταλαβαίνει γιατί εσείς ζήσατε επί 25 χρόνια μαζί και με το καθεστώς της ανομίας. Δεν δέχομαι ότι αιφνιδιάσαμε. Το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί πριν από 3,5 μήνες και είπαμε ότι είναι το πρώτο βήμα. Ακούγαμε προφάσεις εν αμαρτίαις», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.
 «Προσπαθείτε να καθυστερήσετε την δημοκρατική τομή επί 3,5 μήνες. Η κυβέρνηση δεν βιάζεται. Προσπαθεί όμως να εφαρμόσει το Σύνταγμα. Περιμέναμε επί 3 μήνες η ΝΔ να βγάλει πρόεδρο,..

Εξώδικο στον Τράγκα για το «γουρλομάτης»

«Φεστιβάλ και πανηγύρι» απαντήσεων μέσω της εκπομπής του αναγγέλλει ο εκπομπάρχης του Real fm

Εξώδικο κατά του Real FM και του Γιώργου Τράγκα έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απειλώντας με αγωγές, ενοχλημένος για τους χαρακτηρισμούς («μπαρακούντα», «γουρλομάτης», «Μερκελόπαιδο», «μπάμιας γερμανόφιλος» κ.α) που του προσδίδει ο δημοσιογράφος κατά την διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής.
Ο Μητσοτάκης ζητάει τόσο από τον Real όσο και από τον Τράγκα να διαβαστεί το εξώδικο στην εκπομπή ενώ απαγορεύει να το σχολιάσουν περαιτέρω. Το εξώδικο περιέχει πέντε σχόλια του Γ. Τράγκα που αναφέρονται στις μνημονιακές και φιλογερμανικές τοποθετήσεις Μητσοτάκη.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ ζητάει από τον Τράγκα να διαβάσει στην εκπομπή του το εξής: «Στις εκπομπές μου έχω επανειλημμένως επιτεθεί με συκοφαντικούς, προσβλητικούς και..

Επτάωρη στάση εργασίας στα κανάλια...

Επτάωρη στάση εργασίας κήρυξαν η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ από τις 18.00 σήμερα (Πέμπτη 11/02) έως τις 01.00 της Παρασκευής, όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται σε όλα τα τηλεοπτικά Μέσα καθώς και στα sites των τηλεοπτικών σταθμών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την τροπολογία του Ν. 4339/15, που κατέθεσε η Κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ζητούν:
• τη θεσμοθέτηση, ύστερα μάλιστα από 25 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι, των κανόνων που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ.
• την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσων ακόμη εργάζονται, και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και των διοικητικών..

O θλιμμένος εκδότης...

Παρασκήνιο! Απεγνωσμένα ο γνωστός εκδότης προσπαθεί να βρει νέους «συνεργάτες» (βλέπε χρηματοδότες!), ώστε να ξεπεράσει τα σοβαρά οικονομικά (και όχι μόνο) προβλήματα που αντιμετωπίζει, πλην επί ματαίω.
Ως τώρα τουλάχιστον «πρόθυμους» δεν έχει βρει.
Πάνε οι - καλές- εποχές, τότε που απλώς με ένα νεύμα του όλοι περνούσαν από τον... πάγκο του για ό,τι ήθελαν από την πολιτική εξουσία!
Τώρα ψάχνει και δεν βρίσκει. Και τα προβλήματα τρέχουν. Κια η προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών έρχεται, παρά τη λυσσώδη αντίδραση. Και νιώθει -μαθαίνουμε- ξεκρέμαστος. Δεν πα να γράφει πρωτοσέλιδα.
Κάποτε αποτελούσαν βάση συζήτησης για τα πολιτικά μελλούμενα.Τώρα μάλλον αντικείμενο..

Ο σφουγγοκωλάριος του Τύπου...

...παιδί -και αυτός- της κρίσης στο επάγγελμα
Σε κάποιους – ανεξαρτήτως τάξης και επαγγέλματος – η υποκρισία και, κυρίως, το γλείψιμο είναι βιολογική ανάγκη. Στην κρίση εξαθλίωσης που βιώνουμε έχει γίνει και επαγγελματική. Ειδικά στον δικό μας χώρα, τον δημοσιογραφικό, υπάρχουν σιελογόνοι αδένες που μεταβλήθηκαν σε αρδευτικές πηγές μετά τον καταποντισμό των Μέσων.
Το συναντάμε παντού. Έχουν γεμίσει υγρασία και μούχλα τα διευθυντικά γραφεία. Διαβρώθηκαν από το γλείψιμο τα De Padova τραπέζια και καρέκλες τους. Αλλά το σπορ τον σύγχρονων Βυζαντινών σφουγγοκωλάριων το βρίσκουμε και στο facebook όπου τα σχόλια κάτω από..

Independent: πωλείται έναντι 32 εκατ. ευρώ...

Κρατάει μόνο την διαδικτυακή έκδοση

Ο ιδιοκτήτης Αλλάζει χέρια η βρετανική εφημερίδα Independent καθώς ο ιδιοκτήτης της Evgeny Lebedev, έχει αποφασίσει να πουλήσει το γνωστό έντυπο και να κρατήσει μόνο την διαδικτυακή έκδοση.
Σύμφωνα με την βρετανική Guardian, o Lebedev και οι σύμβουλοί του σκέφτονται την πώληση της εφημερίδας, που μετρά 30 χρόνια στον χώρο της ενημέρωσης στη Βρετανία, αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι υποψήφιος αγοραστής είναι το ειδησεογραφικό δίκτυο..

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ο Γιάννης Πρετεντέρης

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης είναι το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Πρετεντέρης, καθώς η  μετακόμιση της «Ανατροπής» από τη Δευτέρα στην Τρίτη, για να μη βρίσκεται πίσω από τον Νίκο Χατζηνικολάου, αλλά και τους «Ράδιο Αρβύλα», κάθε άλλο παρά έφερε για αυτόν τα πολυπόθητα αποτελέσματα στην τηλεθέαση.
Μετά την ψυχρολουσία της «κόντρας» με τον Αλ. Παπαχελά την ημέρα που φιλοξενούσε τον Γιάννη Βαρουφάκη, ενώ ο παρουσιαστής του Mega είχε καλεσμένο τον Σταύρο Θεοδωράκη, ήρθε και δεύτερο... κρύο ντους την Τρίτη, την..

Ολοι στο πλευρό των τεχνικών του «Βήμα Fm»

O Ψυχάρης τους χρωστάει δεδουλευμένα τριών μηνών

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις* στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ δηλώνουν τη δυναμική αλληλεγγύη τους στην Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στους εργαζόμενους τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού «ΒΗΜΑ FM 99,5 οι οποίοι υπερασπίζονται το αναφαίρετο δικαίωμα της απαίτησης των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους.
Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας των τεχνικών στο ρ/σμε αίτημα την εξόφληση των δεδουλευμένων των μηνών Νοεμβρίου,..

Τον «κάρφωσαν στα αφεντικά»

Aνακοίνωση της παράταξης Ενωμένοι Δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ)

Σας ενημερώνουμε ότι αμέσως μετά την χθεσινή ολοκλήρωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, μόλις  ο συνάδελφος Χρήστος Μαζανίτης έφθασε στον ΑΝΤ1 όπου εργάζεται, κλήθηκε από τον διευθυντή του να δώσει εξηγήσεις για τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής του δράσης.
Είχε προηγηθεί, όπως του δήλωσε ο διευθυντής του, τηλεφώνημα του Α΄ Αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τσαλαπάτη, με το οποίο ζητούσε εξηγήσεις για όσα είπε ο συνάδελφος..

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τρεις χιλιάδες ευρώ για τον «σκατόψυχο»;

Πανηγυρίζουν οι ναζιστοφυλλάδες του Μιχαλολιάκου για την πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου που υποχρεώνει τον Πέτρο Τατσόπουλο να καταβάλει 3.000 ευρώ στον χρυσαυγίτη Χρ. Παππά. Η αγωγή του βουλευτή της Χ.Α. αφορούσε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Π. Τατσόπουλος στις 20.5.2013 στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».
Ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων είχε χαρακτηρίσει τον υπαρχηγό της Χ.Α. «σκατόψυχο» και ναζί. Το ναζί το κατάπιε ο Χρ. Παππάς, μια και ουδέποτε έκρυψε τον θαυμασμό και την αγάπη του για τον Αδόλφο Χίτλερ και το Τρίτο Ράιχ. Με το «σκατόψυχος», όμως, είχε πρόβλημα ο Χρ. Παππάς και προσέφυγε στη..

Πέθανε ο Αγγελος Μαστοράκης

Ο Αγγελος Μαστοράκης, ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την ιστορία του ελληνικού κόμικ, «έφυγε» σήμερα, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή στις 3 μ.μ. στο νεκροταφείο του Σχιστού, και αντί στεφάνων, όσοι και όσες το επιθυμούν, παρακαλούνται να διαθέσουν τα χρήματα σε δομές ή έμπρακτες δράσεις αλληλεγγύης.
Ο Άγγελος Μαστοράκης υπήρξε υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «9» της «Ελευθεροτυπίας», ενώ παλιότερα είχε εκδώσει το περιοδικό Nova (1978 και 1993-1994, σε δύο διακριτές περιόδους). Ηταν ιδρυτικό μέλος..

Η Ολγα ανησυχεί για την ανεργία στον κλάδο...

Με τους εργοδότες ταυτίστηκε για άλλη μια φορά η τηλεπαρουσιάστρια του Μega Ολγα Τρέμη βάζοντας μπροστά την ανακοίνωση της... ανησυχούσας ΕΣΗΕΑ αλλά και τους εργαζόμενους που «κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους» με τις 4 άδειες τηλεόρασης που δίνει η κυβέρνηση...
Με καλεσμένο τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά δεν έκρυψε τις προθέσεις της να υπερασπιστεί τα αφεντικά της, κάνοντας κριτική στις κυβερνητικές επιλογές.
Η τηλεπαρουσιάστρια αμφισβήτησε τις μελέτες για την αδειοδότηση των καναλιών και έκανε..

Στριμωγμένοι οι καναλάρχες - Πυρετός διαβουλεύσεων

- Ο Βαρδινογιάννης συζητά με τους μετόχους του MEGA
- Τι θα κάνουν Κοντομηνάς, Αλαφούζος, Κυριακού 
- Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες οι καναλάρχες ξεκίνησαν ένα γύρο διαβουλεύσεων και συζητήσεων τόσο με τους άμεσους συνεργάτες τους, αλλά κυρίως μεταξύ τους καθώς και με επιχειρηματίες για να λάβουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους. Τα δεδομένα είναι πλέον πάνω στο τραπέζι. Οι άδειες για τα κανάλια όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι 4 και αν δεν υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις (πχ εκλογές), οι καναλάρχες θα πρέπει άμεσα να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.
Κομβικό ρόλο στο νέο τηλεοπτικό τοπίο παίζει η οικογένεια Βαρδινογιάννη η οποία είναι δεδομένο ότι θα παραμείνει ενεργή με ενημερωτικό κανάλι. Γνωρίζουμε ότι αμέσως μετά την ομιλία του..

25 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής...

...και η ΕΣΗΕΑ εύλογα ανησυχεί... 

Aνακοίνωση ΕΣΗΕΑ:
Η εσπευσμένη επιδίωξη της Κυβέρνησης να ρυθμίσει το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, παρακάμπτοντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκαλεί τις εύλογες ανησυχίες του δημοσιογραφικού Κλάδου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το πρωί, για το συγκεκριμένο θέμα, οφείλει να επαναλάβει, για άλλη μια φορά, τις πάγιες θέσεις του:
- Επιμένει στη θεσμοθέτηση των κανόνων που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην..

Ο Βύρων και η ασυδοσία των νταβατζήδων

Με το «νομοσχέδιο Παππά», τίθενται κανόνες εφαρμογής της συνταγματικής νομιμότητας και μπαίνει τέλος στην ασυδοσία των «νταβατζήδων». Αυτό τόνισε με δήλωση του στο ΑΠΕ ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.«Είναι ωραίο να καταγγέλλεται ανέξοδα η «διαπλοκή» καναλαρχών-τραπεζιτών και συστημικών κομμάτων, καθώς και προστατευομένων προσώπων, που «κοσμούν» κατ' επάγγελμα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σαλόνια. Νόμιζαν, αρχηγοί και στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι μπορούν να τα πράττουν δημοκοπούντες και αβλαβώς. Αλλά έρχεται η ώρα της αλήθειας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Β. Πολύδωρας ο οποίος έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος επί ΝΔ και αρμόδιος υφυπουργός Προεδρίας-Τύπου.
«Όσοι και όποιοι προβάλλουν ωρυόμενοι, με δουλόφρονα φανατισμό μάλιστα, διάφορα..

Αναστέλλεται ο αποκλεισμός του Μαρινόπουλου

Η εταιρεία δεσμεύτηκε να καταβάλει άμεσα τις οφειλές προς την ΕΒΟΛ

Αποτελεσματική ήταν η πίεση προς την εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος από την συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ και τους κτηνοτρόφους για πληρωμή των χρεών της.
Ετσι αναστέλλεται ο προγραμματισμένος για σήμερα στις 11 π.μ., αποκλεισμός του σούπερ μάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος στην οδό Λαρίσης, εκ μέρους εργαζομένων της ΕΒΟΛ, αγροτών και κτηνοτρόφων καθώς και προγραμματισμένοι αποκλεισμοί σε άλλα σημεία της περιοχής.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος ανέφερε ότι σε..

Ο μικρός από τον ΑΝΤ1 και η παρέα της Αντωνιάδου

Αποφασίστηκε έκτακτη Γ.Σ. στην ΕΣΗΕΑ  

Ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων - και απάντηση στον Χρ. Μαζανίτη

Ούτε συμψηφισμοί ,
Ούτε και συγκάλυψη…
Όλη και όλη ή έννοια του μικρού από τον Αnt1, που κοσμεί την παρέα Αντωνιάδου, είναι μήπως βρεθεί κάτι και « καταδείξει ότι λειτουργεί κατά των εργοδοτών!!!» του.
Είναι το πρόβλημα  του… Και η αγωνία του μήπως φανεί…
Δεν το λέει μόνο. Το γράφει καθαρά ό ίδιος στην τελευταία επιστολή του προς το ΔΣ. Ταυτόχρονα όμως συνεχίζει στο ίδιο παραλήρημα το εργολαβικό της λάσπης κατά του ΔΣ ,που έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζει με άλλη επιστολή του, ως πραξικόπημα την συγκρότηση  προεδρείου από έξη παρατάξεις στην ΕΣΗΕΑ, προεξοφλώντας, (μόνος του ή όχι έχει πλέον σημασία),ό τι δήθεν «τα ψωμιά του είναι λίγα».
Μιλάει όμως από μόνη της και η  πρόταση των δύο που έχουν απομείνει ως «ενωμένοι..

Ζητούν έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή της Μαρίας Αντωνιάδου, του Μάκη Διόγου και του Χρήστου Μαζανίτη που απευθύνεται προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και με την οποία ζητούν άμεση σύγκληση του ΔΣ της Ενωσης. Αναλυτικά οι τρεις στην επιστολή του αναφέρουν:
"Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ζητούμε την ΑΜΕΣΗ σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων συναδέλφων στο Μεικτό από τα..

Χρ. Μαζανίτης: Ο Δ. Τσαλαπάτης με "κάρφωσε" στον ΑΝΤ1

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ του μέλους του ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Χρήστου Μαζανίτη. Ο δημοσιογράφος κατηγορεί τον συνάδελφό του και Α' αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τσαλαπάτη, ότι «λειτούργησε σαν χαφιές  ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης» (ΑΝΤ1)  και πως «με ψεύδη προσπαθεί να ξεκαθαρίσει προσωπικούς λογαριασμούς με όσους τον αντιπολιτεύονται».
 Αναλυτικά η επιστολή του Χρ. Μαζανίτη:
"Τη στιγμή που η συνδικαλιστική δράση δημοσιογράφων στοxoποιείται καθημερινά από διάφορα κυβερνητικά και εξωκοινοβουλευτικά κέντρα και συγκεκριμένοι εργοδότες βάλουν κατά της ΕΣΗΕΑ, ο κύριος Δημήτρης Τσαλαπάτης, Α’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ πληροφορούμαι ότι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αήθους και χυδαίας συμπεριφοράς,.
 Συγκεκριμένα, όπως πληροφορήθηκα μετά το πέρας της έντονης συνεδρίασης του ΔΣ, την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016, ο κύριος Τσαλαπάτης τηλεφώνησε στην διεύθυνση του ΑΝΤ1, ζητώντας να μιλήσει με τον Γενικό Διευθυντή του Σταθμού, Στρατή Λιαρέλη. Δεν τα κατάφερε, λόγω..

Οι μετακλητοί του Σταύρου στη Βουλή

Δ. Τσιόδρας, Bασιλική Αποστολάκη, Μαρία Αντωνιάδου, Δήμητρα Χατζηεμμανουήλ

Απάντηση στον Σταύρο Θεοδωράκη έδωσε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μετά από την επίθεση που δέχτηκε στο θέμα των μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων, δίνοντας στη δημοσιότητα ΦΕΚ και Αποφάσεις, που δείχνουν διορισμούς ως "μετακλητών" στελεχών του Ποταμιού στο Γραφείο του Κόμματος στη Βουλή. Ανάμεσά τους τα ονόματα του δημοσιογράφου Δ. Τσιόδρα, της επιχειρηματικής εταίρου του Θεοδωράκη στο protagon Βασιλικής Αποστολάκη, της Μαρίας Αντωνιάδου (δεν είναι η πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ) και της κόρης της συζύγου του ιδρυτή του Ποταμιού Δήμητρας Χατζηεμμανουήλ.
Στην ανακοίνωσή του ο Χρ.Σπίρτζης αναφέρει:
"Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Θεωρούμε ότι είναι και νόμιμο και ηθικό, όπως άλλωστε γίνεται..

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η Ντένια στη Βοστώνη

Συγκίνηση σε όλη την Ελλάδα προκαλεσε η ιστορία της νεαρής Ντένιας Παράσχη από τη Ζάκυνθο, η οποία πριν καλά-καλά κλείσει τα 28 της χρόνια, διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά. Το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο και έγινε προσπάθεια συγκέντρωσης χρηματικού ποσού για την κάλυψη του τεράστιου κόστους νοσηλείας σε εξειδικευμένο κέντρο της Αμερικής.
Μάλιστα ο υφυπουργός Αθλητισμού και συντοπίτης της 23χρονης, Σταύρος Κοντονής, έπειτα από προσωπικές επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, εξασφάλισε τη μετάβασή της  στη Βοστώνη των ΗΠΑ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο θα εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα.
Το ταξίδι της ίδιας και των γονιών της θα πραγματοποιηθεί άμεσα (ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες) και η εισαγωγή της νεαρής κοπέλας στην εξειδικευμένη ογκολογική κλινική αναμένεται..

Ανησυχία για δόλια πτώχευση τηλεοπτικών εταιρειών

Ν. Παππάς: "Με fast track" προχωράει το θέμα των καναλιών

Με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν όψει της προκήρυξης του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, συναντήθηκε ο Νίκος Παππάς.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας συζήτησε με τις διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ), του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και της Ενωσης Τραγουδιστών Ελλάδος (ΕΤΕ) και το ενδεχόμενο αξιοποίησης πόρων που σήμερα είναι χαρακτηρισμένοι ως φορολογικοί αλλά δεν εισπράττονται προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ελληνική παραγωγή. Ο Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε θετικά στη συγκεκριμένη προοπτική και τόνισε ότι θα εξεταστούν τρόποι υλοποίησής της.
Οι εκπρόσωποι των φορέων επεσήμαναν την ανάγκη να ρυθμιστούν θέματα Συλλογικών Συμβάσεων, ασφαλιστικά, συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων. Επίσης δεν παρέλειψαν να δηλώσουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο δόλιας πτώχευσης τηλεοπτικών εταιρειών, οι οποίες θα..

Αν περάσει το δικό της, να ξέρετε εγώ θα παραιτηθώ!..

ΚΟΥΙΖ 1:
Ποια δημοσιογράφος - παρουσιάστρια με τις τελευταίες κινήσεις της προκάλεσε την οργή υψηλόβαθμου στελέχους, που δήλωσε στο εσωτερικό του καναλιού: «Αν περάσει το δικό της, να ξέρετε εγώ θα παραιτηθώ»...

ΚΟΥΙΖ 2:
Ποιο στελεχος μεγάλου καναλιού ζητά από τους συντάκτες του δελτίου ειδήσεων, συγκεκριμένου είδους ρεπορτάζ, με στόχο να προωθήσει παράλληλη δραστηριοτητά του στον..

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

«Θέλω να συνεχίσω να ονειρεύομαι, να συνεχίσω να ζω»

Ευαισθητοποίηση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα έχει προκαλέσει ο αγώνας της 28χρονης Ντένιας Παράσχη από τη Ζάκυνθο που διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό για τη νοσηλεία της νεαρής κοπέλας σε εξειδικευμένο κέντρο της Αμερικής
Το κόστος για την νοσηλεία της σε εξειδικευμένο κέντρο της Αμερικής ξεπερνά την οικονομική δυνατότητα της οικογένειάς της, ενώ την ίδια στιγμή η γραφειοκρατία των δημοσίων υπηρεσιών «στραγγαλίζει» τις ελπίδες της για την έγκαιρη αντιμετώπιση της ασθένειάς της.
Η σελίδα που δημιουργήθηκε για την 28χρονη Ντένια στο facebook αριθμεί ήδη πάνω από 10.000 μέλη μέσα σε μόλις 2 ημέρες. Η ίδια αναφέρει:..

Well done Stavros

(...) Καταρχάς έχουμε τη μοναδική στα ελληνικά χρονικά περίπτωση που ένας δημοσιογράφος (κυριολεκτικά αυτοδημιούργητος) φτάνει αρχικά στην κορυφή του ρεπορτάζ που καλύπτει και στη συνέχεια γίνεται ιδιοκτήτης του Μέσου στο οποίο εργάζεται και το οποίο τυγχάνει να είναι ένας από τους ιστορικούς πυλώνες των ΜΜΕ στη χώρα.
Προφανώς και σε όλη αυτή την πορεία ο Σταύρος Ψυχάρης δεν πήγε με το σταυρό στο χέρι, αλλά το γεγονός ότι έμεινε στην κορυφή επί δεκαετίες όταν δεν υπήρχαν ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά μόνο το χαρτί, ότι κανένα πολιτικό ή επιχειρηματικό σύστημα με τα οποία αντιπαρατέθηκε δεν κατάφερε να διακόψει την πορεία του και κυρίως δεν κατάφερε να χαλάσει τη σχέση του με τον Χρήστο Λαμπράκη σε σημείο τέτοιο που ο πανίσχυρος εκδότης να του παραδώσει αρχικά τη διεύθυνση όλου του συγκροτήματος και σε δεύτερη φάση να του δώσει και τις μετοχές του, θεωρώντας ότι με αυτόν ο ΔΟΛ θα παραμείνει ένα ισχυρό μιντιακό «μαγαζί», είναι από μόνο του ένα τεράστιο respect!
Ας έρθουμε όμως στα τρέχοντα και πιο επίκαιρα…

Στην αναμπουμπούλα, οι γκαιμπελίσκοι χαίρονται

Με το Αιγαίο να έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο υγρό τάφο, τους πολιτικούς να ξιφομαχούν μέσα από τα τηλεπαράθυρα για τα hot spots, την «κυβερνώσα αριστερά» να προσπαθεί να πείσει για το «μονόδρομο» της ασφαλιστικής κατεδάφισης, με τα τρακτέρ στους δρόμους και τους φασίστες να προσπαθούν να δηλητηριάσουν τον αγροτικό κόσμο, τις μειοψηφίες να «εξεγείρονται» κατά των μεταναστών, τα ΜΑΤ να συνεχίζουν τη «δουλειά» τους απερίσπαστα, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια να «αξιοποιούνται» με το ξεπούλημά τους και με τα… καρναβάλια να πλησιάζουν ολοταχώς, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για να ξεμυτίσουν διάφοροι σύγχρονοι γκαιμπελίσκοι και να κάνουν το παιχνίδι τους επιτιθέμενοι κατά των πιο ανυποχώρητων κομματιών της κοινωνίας, πάντοτε υπό το πρόσχημα της… «δημοκρατίας» και στη βάση ενός ανέξοδου «ρεαλισμού».
Πιο επικίνδυνοι από όλους είναι οι μετανοήσαντες πρώην κατακεραυνωτές του συστήματος..

Στάσεις εργασίας στο ραδιόφωνο του Ψυχάρη

Οι τεχνικοί ζητούν την εξόφληση των δεδουλευμένων τριών μηνών

Μετά την αρνητική κατάληξη του Δημοσίου Διαλόγου στον Ο.ΜΕ.Δ με τον εκπρόσωπο της διοίκησης του ραδιοσταθμού «ΒΗΜΑ FM 99,5» το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας ( ΕΤΕΡ) αποφάσισε την πραγματοποίηση της  εξαγγελθείσας:
5ωρης στάσης εργασίας από την 07.00η ώρα της Τετάρτης 10ης Φεβρουαρίου 2016 μέχρι  και την 12.00η ώρα της Τετάρτης 10ης Φεβρουαρίου 2016, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑFM 99,5».
Και
5ωρης στάσης εργασίας από την 09.00η ώρα της Πέμπτης 11ης Φεβρουαρίου 2016 μέχρι..

Mάζεψαν από τα περίπτερα τα Sante και το Aσσος σκέτο

Αποσύρθηκαν από την αγορά λόγω χαμηλών πωλήσεων

Τα κάπνιζε ο πατέρας μου, τα κάπνιζα κι εγώ... Δυστυχώς τώρα όσο και να τα ψάξεις στα περίπτερα δεν θα τα βρεις... Τα ελληνικά τσιγάρα Sante, με το χαρακτηριστικό κόκκινο vintage πακέτο, το Άσσος άφιλτρο και το Άσσος φίλτρο κασετίνα αποσύρθηκαν από την αγορά (λόγω χαμηλών πωλήσεων) μετά από απόφαση της Philip Moris.
Το χαρμάνι του Sante αν και βαρύ ήταν εξαιρετικά ποιοτικό κι όποιος το κάπνιζε δεν μπορούσε να βάλει στο στόμα του άλλη μάρκα τσιγάρου.
Το Sante ξεκίνησε να κυκλοφορεί στην αγορά το 1931 από την εταιρεία Αφοί Κωνσταντίνου.Η εταιρεία που ίδρυσε ο Χαρίλαος Κωνσταντίνου έδρευε στην οδό Λυκούργου, αλλά τα τσιγάρα φτιάχνονταν στο δημόσιο καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν. Το όνομα Sante επιλέχθηκε για να πείσει τον κόσμο ότι επρόκειτο για ένα υγιεινό τσιγάρο, αφού βγαίνει από τη λέξη sanitas που στα λατινικά σημαίνει υγεία. Εκείνη την εποχή δεν ήταν και τόσο οξύμωρο, αφού ακόμη και λίγο..

Ποιος μας γηροκομεί τη σήμερον ημέρα;

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης
 (protagon.gr)

«Εσύ» ήθελα να του φωνάξω. Και μετά θα του έλεγα ότι μισό αιώνα τώρα γηροκομεί μία κοινωνία που αρνείται να ωριμάσει, χωρίς ποτέ να ήταν και νέα. Δεν το αποτόλμησα, φυσικά. Πρώτον επειδή δεν θα του άρεσε. Θα νόμιζε ότι ήταν κάτω κανένας από «του Κουτσόγιωργα, τους δασύτριχους πολίτες.» Και δεύτερον, δεν θα μου το επέτρεπε το δέος. Πώς θα μπορούσα να απευθυνθώ εγώ προς τον Σαββόπουλο, απλωμένος στην καρέκλα, με το χέρι στο ποτήρι, να θολώνει το γυαλί από το αλάτι των φυστικιών… Τον βλέπω, βέβαια, τον ακούω. Είναι εκεί, στη σκηνή του «Κύτταρου». Μορφή αέρινη, λες και φτιάχτηκε από τον καπνό διονυσιακής θυσίας. Και δίπλα η Βιτάλη. Τούτη πρώτη φορά την έβλεπα από κοντά. Τόσο όμορφη, σαν θεά! Με ένα φωτεινό χαμόγελο, σαν να παίρνει πάνω της τον ήλιο που πέφτει στον Ολυμπο. Κοιτάζω ..

Deal Αλαφούζου με Λάτση για ΣΚΑΪ

Δίαυλο επικοινωνίας με την Μαριάννα Λάτση έχει ανοίξει ο Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΪ και κάποια στιγμή, διακινήθηκε η πληροφορία που ήθελε την θυγατέρα του Γιάννη Λάτση να γευματίζει  στις εγκαταστάσεις των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων Αλαφούζου στο Νέο Φάληρο.
Εσχάτως, τα σενάρια έχουν αναζωπυρωθεί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν κάνει μια πρώτη κουβέντα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της συνεργασίας στον ευρύτερο χώρο των media.
Ως γνωστόν, η Λάτση τα τελευταία χρόνια έχει αποφασίσει μέσω τρίτων προσώπων να επενδύσει στον χώρο του Διαδικτύου. Στο πλαίσιο αυτό, συνέδραμε αρχικά το The Toc της Ελλης Στάη ενώ τώρα συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα που «τρέχει» την ελληνική έκδοση της..

Η ωραία του κουρέα...

Όταν την βλέπεις καταρχήν σκέφτεσαι, πόσους κουρείς θέλει αυτό το μαλλί. Και όταν στη συνέχεια την ακούσεις, αναρωτιέσαι γιατί την καλεί και την ξανακαλεί ο σοβαρός κύριος Χατζηνικολάου στην...
σοβαρή εκπομπή του (η απάντηση ότι δουλεύουν στο ίδιο μαγαζί, δεν είναι επαρκής).
Αφού λοιπόν «η ωραία του κουρέα», Πόπη άκουσε μετα προσοχής τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, τον ρώτησε με βαθυστόχαστο ύφος.. 

Βουλή καλεί Ψυχάρη...

...μετά τις αποκαλύψεις της «ΕΦ.ΣΥΝ.»

Να προσκομίσει αποδείξεις για το πόθεν έσχες του καλεί τον Σταύρο Ψυχάρη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μετά τις αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών» πως ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ δεν έχει κάνει δηλώσεις από το 2000 μέχρι και το 2008.
Η επιτροπή θα στείλει στον εκτελεστικό πρόεδρο του Οργανισμού και εκδότη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» επιστολή καλώντας τον να προσκομίσει αποδείξεις πως όντως κατέθεσε δήλωση πόθεν έσχες τα συγκεκριμένα έτη.
Στο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο..

Ο Αντώνης με τα κόκκινα γυαλιά

Διαξιφισμοί Καρπετόπουλου - Πανούτσου με Νικολογιάννη στον αέρα του Σπορ fm: «Ειρωνίες εκει που σε παίρνει!..»

Περίπου για ένα 15λεπτο οι δυο Αντώνηδες του Σπορ FM (Πανούτσος-Καρπετόπουλος από το στούντιο) και Τάσος Νικολογιάννης (από το τηλέφωνο) επιδόθηκαν στον ραδιοφωνικό αέρα σε έντονους διαξιφισμούς, που κάποιες στιγμές εκτραχύνθηκαν. Αφορμή η συζήτηση για τη διαιτησία του Μάνταλου στον αγώνα Παναθηναϊκού-Ξάνθης, την αποβολή του Ζέκα και τη μη αποβολή του Μπαξεβανίδη. Ο Καρπετόπουλος υποστήριξε ότι υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις που ο διαιτητής θα μπορούσε να βγάλει κόκκινη κάρτα σε παίκτες του Παναθηναϊκού και εκεί ο Νικολογιάννης είπε:..

Ο Κουρής και τα 610 τηλεφωνήματα στον Χατζηνικολάου...

...από τα οποία τα 580 του έδιναν συγχαρητήρια για την ιδέα και του δήλωναν ότι ήταν έτοιμοι να βάλουν και χρήματα για να γίνουν μέτοχοι στο κανάλι του!..

Η Kontra News της Δευτέρας ήταν απολαυστική, έδωσε ρεσιτάλ σχετικά με την... απόφαση του Νίκου Χατζηνικολάου να ανοίξει το Real Group, ψυχαγωγικό κανάλι στην Τουρκία. «Ολοι οι Έλληνες ενθουσιάστηκαν με την απόφαση του Χατζηνικολάου» γράφει η καλή εφημερίδα. Ναι, όλοι! «Θα πρέπει να τονιστεί ότι το θέμα της δημιουργίας ελληνικού καναλιού στην Τουρκία από το Νίκο Χατζηνικολάου τις τελευταίες μέρες ήταν αυτό που απασχόλησε περισσότερο από κάθε άλλο γεγονός την ελληνική κοινή γνώμη». Όντως, δείτε τις εφημερίδες, τα δελτία ειδήσεων τα ραδιόφωνα, όλοι γι' αυτό μιλούσαν και μιλούν.
Εντάξει είναι γκροτέσκο λίγο η φάση, δεν λέω. Είναι όντως απολαυστική. Αν και μένουμε..

Υπομονή τέλος: ο Δ. Σούλτας μήνυσε τον Χειμωνά...

Tι απαντάει ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ

Mήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Χειμωνά, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σούλτας. Ο Θ. Χειμωνάς στο fb είχε αποκαλέσει τον δημοσιογράφο "γνωστό payroll του ΣΥΡΙΖΑ", που ηγειται μάλιστα και των υπολοίπων παπαγαλακίων.
Ο Δ. Σούλτας του ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, προειδοποιώντας τον μάλιστα ότι αν δεν το κάνει θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Ο Χειμωνάς αρχικά άλλαξε τη φράση "το γνωστό payroll" με την λέξη... "τσάτσος" και συνέχισε με τον χυδαιότερο δυνατό τρόπο την δυσφήμηση κατά του Δ. Σούλτα αναρτώντας επί 3 ολόκληρες μέρες στο προφίλ με διάφορους τρόπους, σε..

Το Ραδιόφωνο σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης

Στις 13 Φεβρουαρίου 1946, λειτούργησε για πρώτη φορά το ραδιόφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καθιερώνοντας, χρόνια μετά, την ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου.
«Το Ραδιόφωνο σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης και Καταστροφών» είναι για την UNESCO το κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου 2016.
Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα, «ζωντανεύουν» δύο ραδιόφωνα που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ιστορία του Ελληνισμού στην πιο κρίσιμη, έκτακτη περίοδό της: ο Ραδιοσταθμός του Πολυτεχνείου και ο Ελεύθερος Ραδιοσταθμός της Πάφου..

Πάλι απόντες οι καναλάρχες από τη συζήτηση για τις άδειες

Για μια ακόμη φορά οι καναλάρχες φαίνεται πως αποφάσισαν να απέχουν από τον όποιον διάλογο με την κυβέρνηση και τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τα ΜΜΕ, Νίκο Παππά όσον αφορά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του σάιτ koutipandoras, οι καναλάρχες και συγκεκριμένα η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) θα απέχει και από τον δεύτερο γύρο επαφών του Νίκου Παππά με τους εμπλεκόμενους φορείς.
H ΕΙΤΗΣΕΕ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας κατά τον πρώτο γύρο επαφών καθώς οι επικεφαλής της βρίσκονταν εκτός Αθηνών.
Μάλιστα, δεν είχαν δεχθεί ούτε καν την πρόταση από πλευράς κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί μια πρώτη, προκαταρκτική συνάντηση, με τα μέλη της διοίκησης που βρίσκονται στην Αθήνα.
Το οξύμωρο με την ΕΙΤΗΣΕΕ είναι πως τον Ιούλιο του 2015, εκπρόσωποί της δήλωναν..

Μαίνεται ο πόλεμος στον αθλητικό Τύπο!

Μπραουδάκης Vs Harddog

Ο διευθυντής του Goal χαρακτήρισε «πονηρή», υπέρ SportDay, είδηση του μπλογκ! O Harddog απαντά: Εμείς τους ξεμπροστιάσαμε με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για την απεργοσπαστική της προσπάθεια. Τα επίμαχα λινκ

«Η κυκλοφορία του Ιανουαρίου -5.500 καθημερινός μέσος όρος- κάλυψε τον στόχο που τέθηκε τον Δεκέμβριο όταν αποφασίσαμε τη μείωση της τιμής», αναφέρει για το Goal, την αθλητική εφημερίδα του «Πήγασου», ο διευθυντής του, Βαγγέλης Μπραουδάκης. Η αναφορά αυτή περιλαμβάνεται σε απάντηση που έστειλε ο ίδιος στο μπλογκ του Harddog, το οποίο με σχόλιό του είχε καταγγείλει ανάρτηση του Μπραουδάκη στο fb που ανέφερε για είδηση του μπλογκ ότι «έμοιαζε με δελτίο Τύπου» («Γιατί μας προσβάλλεις, Βαγγέλη;» ήταν το αρχικό σχόλιο).
Ο διευθυντής του Goal αφήνει να εννοηθεί ότι ο Harddog έκανε… αβάντα στην Sportday, την οποία, όμως, το μπλογκ με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα έχει «καρφώσει», κυρίως για την προσπάθειά της να σπάσει την πρώτη απεργία των δημοσιογράφων – αλλά και όχι μόνο γι’ αυτό (τα δημοσιεύματα..