ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ο «ξεχασιάρης» κύριος Σταύρος Ψυχάρης

Μια από τις δικαστικές υποθέσεις που υπό άλλες συνθήκες θα συγκέντρωνε τα φώτα της δημοσιότητας αφορά τη δικαστική διερεύνηση γύρω από τον υπέρογκο δανεισμό του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).
Κεντρικό πρόσωπο στην όλη ιστορία είναι ο Σταύρος Ψυχάρης, εκτελεστικός πρόεδρος του Οργανισμού και εκδότης, μεταξύ άλλων, των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα».
Ο Σταύρος Ψυχάρης έχει ήδη καταθέσει ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία αναφορικά με την υπέρογκη δανειοδότηση που έλαβε ο Οργανισμός από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες (συνολικά οφείλει το ιλιγγιώδες ποσό των 197.695.331 ευρώ).
Η έρευνα των αρμόδιων οικονομικών εισαγγελέων αφορά αυτά τα δάνεια, για τα οποία ελέγχονται ως ύποπτοι για φυσική αυτουργία 45 στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν αυτά τα δάνεια, καθώς..

Κανάλι στην Τουρκία από Χατζηνικολάου - Κουρή!

Κι από κοντά κι ο Γιώργος Τράγκας

Ρελάνς στον τούρκο καναλάρχη Ατζούν Ιλιτζαλι, που διεκδικεί τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα, αποφάσισε να κάνει ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ο εκδότης - τηλεπαρουσιαστής ανακοίνωσε, μέσα από την ραδιοφωνική του εκπομπή αλλά και κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του Star, ότι το «Real Group» αποφάσισε να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια στην Τουρκία!
«Το Real Group αποφάσισε να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια, όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία. Το λέω δημόσια για να το ακούσει η τουρκική πρεσβεία ώστε να μας βοηθήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του.
Μάλιστα ο δημοσιογράφος αφού επανέλαβε πολλές φορές ότι τα όσα λέει είναι πολύ σοβαρά,..

«Η οικογένειά μας δέχεται ανοίκεια επίθεση»

Ανακοίνωση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου

Με μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το ζεύγος Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, απαντά σε πρόσφατα δημοσιεύματα, που αφορούν τον γιό τής οικογένειας Παναγιώτη Αγγελόπουλο, κάνοντας λόγο για «συκοφαντική και ανοίκεια» επίθεση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Δεχόμαστε ως οικογένεια, τον τελευταίο καιρό, πέρα από κάθε ανεκτό όριο συκοφαντική και ανοίκεια επίθεση κατά της υπόληψης και της ακεραιότητάς μας. Όπως συχνά έχει γίνει στο παρελθόν.
Με ψευδές δημοσίευμα επιχειρήθηκε επίθεση ακόμη και κατά του γιου μας. Δεν υπάρχει πια κανένα..

Ενωση διευθυντών και όχι συντακτών

Ξανά στους φιλεύσπλαχνους κόλπους της ΕΣΗΕΜΘ ο κάποτε διαγραμμένος Τραϊανός Χατζηδημητρίου
Μόνο οργή και θυμηδία προκαλεί το γεγονός ότι η ΕΣΗΕΜΘ, παρά το γεγονός ότι τον Φεβρουάριο του 2014 διέγραψε οριστικά τον Τραϊανό Χατζηδημητρίου λόγω σωρεία καταγγελιών για αντισυναδελφική συμπεριφορά, με νέα απόφασή της στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο τον επανέγραψε!!
Η επανεγγραφή έγινε μετά από σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου στο οποίο προσέφυγε ο Χατζηδημητρίου σύμφωνα με την οποία, καλείται να τον επανεντάξει ως μέλος της γιατί δεν τηρήθηκε ορθά η διαδικασία διαγραφής. Το δικαστήριο στηρίζεται συγκεκριμένα στο γεγονός ότι, στη συνεδρίαση του ΔΣ, πριν από σχεδόν 2 χρόνια όπου αποφασίστηκε η οριστική διαγραφή του, δεν κλήθηκε σε απολογία.
Και για όσους δεν θυμούνται, αναφερόμαστε στη συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου 2014..

"Παρασκήνιο" και στο... ταμείο!

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου η εφημερίδα "Παρασκήνιο" παίζει μπάλα και στο στοίχημα με το περιοδικό "1Χ2 και ταμείο"!
64 σελίδες με αναλύσεις, στατιστικά και προτάσεις από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Με τις πιο έγκυρες προτάσεις για τα ειδικά στοιχήματα και με το μάτι έμπειρων δημοσιογράφων και εξπέρ του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. "1Χ2 και ταμείο", δωρεάν μαζί..

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Tο τριπλό πόκερ των δανειστών με την Ελλάδα

Τρεις πόλοι και τρεις διαφορετικές γραμμές πολιτικών και προσωπικών επιδιώξεων συγκρούονται στο μεγάλο πόκερ των δανειστών με την Ελλάδα, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τα χάσματα στο μπλοκ των πιστωτών αλλά και τους κινδύνους για νέες παγίδες και ομηρίες.
'Ανγκελα Μέρκελ, Κριστίν Λαγκάρντ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δίνουν καθαρά πλέον το δικό τους, διαφορετικό στίγμα ο καθένας, με απολύτως διακριτές αφετηρίες και στοχεύσεις, απειλώντας να ..

H κυρία του μεγάλου καναλιού


«Τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια επιχείρησαν να αμαυρώσουν κουκουλοφόροι...» λέει η γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων του μεγάλου καναλιού, προλογίζοντας το ρεπορτάζ με τις (συνήθεις) εικόνες επεισοδίων μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής πορείας στο κέντρο της Αθήνας.
Λόγια μετρημένα, που όμως δεν έχουν καμιά σχέση με το «ένδοξο» παρελθόν και τις κραυγές κατά των εργατικών διεκδικήσεων της συγκεκριμένης κυρίας και του καναλιού που υπηρετεί.
Πάνε οι εποχές -δεν είναι και πολύ μακρινές- που οι απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν μόνο συγκρούσεις μεταξύ κουκουλοφόρων και..

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Oι «εντυπώσεις» της ημέρας

Ακολουθεί αντιδημοφιλές στάτους (3 σε 1)
Οι "εντυπώσεις" της ημέρας που εμφανίζονται ως "ειδήσεις"
- Το ότι η γυναίκα του Μητσοτάκη έκανε κάποια δουλειά με τον Παπασταύρου δεν λέει τίποτα από μόνο του. Για να έχει νόημα πρέπει να έχει κάνει παράνομη δουλειά μαζί του. Αυτό βέβαια δεν αθωώνει τον Παπασταύρου για άλλες του δραστηριότητες
- Ο Σόιμπλε είναι από τους αθλιότερους εκβιαστές. Είναι επίσης κυνικός και έχει μια οικονομίστικη οπτική των πραγμάτων. Αλλά όταν λέει ότι "η έξοδος από το ευρώ - πριν από 5 χρόνια- θα δημιουργούσε λιγότερο πόνο στους Έλληνες" έχει δίκιο. Και έχει δίκιο γιατί ξέρει οικονομικά. Βρισκόμαστε σε μια χώρα που πλησιάζει το 30% η απώλεια στο ΑΕΠ.Το νόμισμα δεν είναι ιδεολογία, όπως βλακωδώς σκέφτονται ορισμένοι που αυτοπροσδιορίζονται ως "ευρωπαϊστές". Το νόμισμα είναι εργαλείο. Και αν αυτό το εργαλείο..

Διαθέσιμα στο διαδίκτυο 3.189 μαθήματα που διδάσκονται στα Πανεπιστήμια

Ψηφιακά μαθήματα που διδάσκονται στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, ελεύθερα προσβάσιμα προσφέρονται δωρεάν στη διαδικτυακή πλατφόρμα του opencourses.gr
Αυτό που προσφέρουν είναι νέες γνώσεις, επιμόρφωση, εξειδίκευση και ευκαιρία στη μάθηση. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται όπως φοιτητές και απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές, επαγγελματίες αλλά και κάθε άνθρωπος που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε μια σειρά από πολλά μαθήματα που διδάσκονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση (και όχι μόνο). Αυτή την στιγμή υπάρχουν συνολικά 3.189 μαθήματα από 25 διαφορετικά..

Το λόμπινγκ του κλειστού επαγγέλματος του καναλάρχη

από τη Ματίνα Παπαχριστούδη στο περιοδικό Hot Doc

Οπως τελικά αποδείχθηκε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι αρμόδιοι υπουργοί περί των ΜΜΕ ήταν πολύ αισιόδοξοι για το μέτωπο ενάντια στην τηλεοπτική διαπλοκή. Οι καναλάρχες το είπαν και το έκαναν. Ενεργοποίησαν το ισχυρό, όπως αποδεικνύεται λόμπι των Βρυξελλών για να «πολεμήσουν» την πρόθεση της κυβέρνησης να δοθούν για πρώτη φορά στην 25χρονη λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης επίσημες άδειες λειτουργίας. Όσοι πίστεψαν πως η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα σταματούσε στο 12σέλιδο των ερωτημάτων, που αφορούσαν τις διατάξεις του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, σήμερα διαψεύδονται.
Γιατί ο Γερούν Ντάισεμπλουμ, στο πρόσφατο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας, συσχέτισε την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει μόνο 4 ή 5 τηλεοπτικές άδειες ιδιωτικών σταθμών με το..

Ζητάει το κεφάλι του Κατρούγκαλου..

Το είπε κομψά. Αλλά, το είπε: Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν υπάρχει. Από την Τρίτη, το σχέδιο του Κατρούγκαλου το κατήργησε το κουαρτέτο. Μπήκε με γραβάτα και μαντιλάκι και βγήκε χωρίς αυτά.
Στη συνέχεια επικαλέστηκε και την μαρτυρία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος σε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων τους είπε «δεν υπάρχει νομοσχέδιο, δεν υπάρχει σχέδιο για το Ασφαλιστικό, ελάτε να τα βρούμε».
Κι έκλεισε το σχόλιο του λέγοντας: To σχέδιο Κατρούγκαλου δεν υπάρχει πλέον. Αναρωτιέμαι..

Να είσαι ο Πρετεντέρης και να λες την εκπομπή σου Ανατροπή

Δεν είναι οξύμωρο σχήμα;

Πόσο χωρούν στην ίδια φράση οι λέξεις «Πρετεντέρης» και «ανατροπή», δύο... έννοιες εντελώς ξένες μεταξύ τους. Τέλος πάντων, άλλο είναι το θέμα μας: η... λογοκρισία του σε μία εκπομπή που έκανε για τη λογοκρισία.
Αφού κάλεσαν λοιπόν τον ηθοποιό Χριστόφορο Ζαραλίκο να συμμετάσχει στο πάνελ της προηγούμενης Τρίτης με θέμα «Τρομοκρατία ή Λογοκρισία;» για όσα συνέβησαν στο Εθνικό Θέατρο και το κατέβασμα της παράστασης «Ισορροπία του Nash», τελικά την πήραν πίσω την πρόσκληση. Ίσως γιατί ο Χριστόφορος τους είπε πως παρακολούθησε το έργο και μάλιστα έχει και άποψη. Υπέρ όμως, όχι κατά.
«Την προηγούμενη Πέμπτη μου τηλεφώνησε μία κυρία και με ενημέρωσε ότι θα κάνουν εκπομπή με θέμα την παράσταση στο Εθνικό Θέατρο και καλεσμένους ανθρώπους του χώρου»,..

Χτύπησαν δημοσιογράφο του «Αθήνα 9,84» στην Ομόνοια

Επίθεση από ομάδα 15 ατόμων, δέχτηκε ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» Δημήτρης Πέρρος, ο οποίος κάλυπτε την πορεία διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού.
Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Πατησίων και  Πανεπιστημίου, στην Ομόνοια κοντά στο Metropolis.
Ο δημοσιογράφος δέχθηκε χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού με αποτέλεσμα να  σωριαστεί στο έδαφος αιμόφυρτος. Mεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ερυθρός..

Ψυχάρης και Μπόμπολας ξεπουλάνε...

Εκπτώσεις στην ενημέρωση...

Τώρα 1 ευρώ!.. Οπως στις λαϊκές αγορές όταν πλησιάζει η ώρα να μαζέψουν τους πάγκους και να ξεπουλήσουν τα τελευταία προϊόντα... Ετσι κι ο Φώτης Μπόμπολας διαφημίζει την μείωση της τιμής της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ από το 1,30 στο 1 ευρώ... Μπας και ξεπουλήσει...
Από την άλλη ο Σταύρος Ψυχάρης κρατάει την τιμή της εφημερίδας "Τα Νέα" στο 1,30 ευρώ αλλά μειώνει, κατά το δοκούν, τις σελίδες από 48 στις 40 και στις 32!..
Και οι κυκλοφορίες; Γύρω στις 10 με 11 χιλιάδες πουλάει το ημερήσιο "Εθνος" πανελλαδικά,..

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Επικοινωνία 94FM: 40% μειώσεις και εκ περιτροπής εργασία

Στον πάγκο του προκρούστη κάθε εργασιακό δικαίωμα, μετά από μακρά περιόδο "αποψίλωσης" του ραδιοσταθμού του δήμου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία  94 FM», με απολύσεις εργαζομένων (είναι - δεν είναι 10 οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει). Η δημοτική αρχή προωθεί 40% μειώσεις και εκ περιτροπής εργασία και το θέμα συζητήθηκε χθες Τρίτη στη συνεδρίαση του ΔΣ ραδιοφωνίας και εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση (κάντε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση).
Τα δεδουλευμένα που δεν έχουν καταβληθεί στον «Επικοινωνία  94 FM» αντιστοιχούν σε 8,5 μήνες (πληρώθηκε ο Γενάρης 2016, αλλά υπάρχουν "ουρές" από το παρελθόν).
Είχε προηγηθεί η Χριστουγεννιάτικη απόπειρα να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι οριζόντιες..

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου

Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αναμένεται στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, στην οποία καλούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα και επιστημονικοί φορείς.
Στην απεργία συμμετέχουν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ, ΕΚΠΑ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ. Οι γιατροί θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία με βάση τις αποφάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ–ΕΟΠΥΥ) και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ). Κλειστά και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.
Ακινητοποιημένα τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, καθώς και ακυρώσεις πτήσεων, ολοκληρώνουν το απεργιακό σκηνικό.
Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Στην απεργία συμμετέχει, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί, ενώ στους δρόμους..

Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία

"Το ασφαλιστικό να μην κατατεθεί με αγώνες ταξικούς να ανατραπεί"
Με συνθήματα σαν το παραπάνω συμμετείχε η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην απεργιακή διαδήλωση τη 3ης Φεβρουαρίου, ενάντια στην απόπειρα διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης από την κυβέρνηση και τους δανειστές.
 Σε αρκετές ομιλίες εκπροσώπων σωματείων κατά τη διάρκεια τη συγκέντρωσης, τα «πυρά» επικεντρώθηκαν στον Κατρούγκαλο, επιχειρώντας έτσι να συγκαλυφθεί ότι πρόκειται για συνολικές πολιτικές επιλογές μιας κυβέρνησης που εφαρμόζει το μνημόνιο 3 σε ΟΛΟΥΣ τους κλάδους και όχι επιλεκτικά.
«Κακές λέξεις» όπως μνημόνιο3, τρόικα – κουαρτέτο –ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, αρκετοί προσπάθησαν να τις αποφύγουν, αλλά η συνθηματολογία των απεργών τις «υπενθύμιζε» συνεχώς.
Στο τέλος των ομιλιών ενωτικό και αγωνιστικό κάλεσμα απεύθυνε η Πόπη Χριστοδουλίδου (στη φωτογραφία), από τη μειοψηφία του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, του Οργανισμού που από την πρώτη..

Δημιουργική Σαφήνεια

Η νέα τηλεοπτική εκπομπή με την Αγλαΐα Κυρίτση και τον Μιχάλη Σιάχο

Το ThePressProject σε συνεργασία με τον Δρόμο της Αριστεράς παρουσιάζει τη νέα τηλεοπτική εκπομπή «Δημιουργική Σαφήνεια» κάθε Παρασκευή στις 9:30 μ.μ.
Αυτή την Παρασκευή η Δημιουργική Σαφήνεια ανοίγει τον φάκελο των ιδιωτικοποιήσεων και παρουσιάζει συνέντευξη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα. Στο πάνελ η Αναστασία Φρατζεσκάκη, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου μονίμων υπαλλήλων ΟΛΠ και ο Γιώργος Γώγος, γενικός γραμματέας Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων λιμενεργατών ΟΛΠ.
Η Αγλαΐα Κυρίτση επιστρέφει στην τηλεόραση, αυτή τη φορά από την «συχνότητα» του..

Λιάνα Κανέλλη, είναι θέμα αισθητικής...

Αυτό που συμβαίνει με την Κανέλλη στα κανάλια έχει αρχίσει και καταντά εκνευριστικό. Οι φωνές της, ο απαξιωτικός τρόπος που μιλάει, η αναίδειά της, όλα. Πόσο ακόμα θα αποτελεί μια τηλεοπτική ατραξιόν που προκαλεί (τουλάχιστον) απογοήτευση;
Χθες το πρωί σε ένα ακόμα τηλεοπτικό κρεσέντο της, η Λιάνα Κανέλλη αποκάλεσε τον Νίκο Μανιό, μεταξύ πολλών άλλων, και «ο Μανιός ο Μεγαλοπρεπής».
Δεν θα πω τίποτε, άλλωστε την εικόνα στο απόσπασμα στο βίντεο (πιο κάτω) τη βλέπετε κι εσείς, οπότε μπορείτε να κρίνετε.
Θα χρησιμοποιήσω όμως τα λόγια της Άννας Χατζησοφιά η οποία προφανώς γνωρίζει περισσότερα: «Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, ο Μανιός βασανιζόταν στην Χούντα όταν η Λιάνα..

Κρίμα για τον κ. Βούτση

Απασφαλίσεις και άλλα ιλαρά

Γράφει ο Γιώργος Σταματόπουλος

Για τον «αξιότιμο» (αλλά ολίγιστο, όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του) πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν «η γυναίκα που είχε απασφαλίσει», ότι «μετά το δημοψήφισμα έκανε τέρατα και σημεία» και άλλα ασυνάρτητα, με κορυφαίο, κατ’ εμέ, τούτο: «Δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα που ξέρουμε, ηθελημένα, κι εγώ πρωταγωνιστώ σ’ αυτό, για να μη φτύνει ο κόσμος την Αριστερά».
Αντιπαρέρχομαι τον όρο «δημοσιοποιήσει» (που αφορά κτίρια, γέφυρες και υλικοτεχνικά προϊόντα)· ας βγει λοιπόν ο νυν πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος κατά τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξαναέφτιαξε «τη Βουλή που ξέρανε», και να μας πει ποια είναι αυτά που ξέρουν και δεν τα λένε..

Οι απεργοσπάστες δούλεψαν, οι σελίδες έγιναν, η ΕΣΗΕΑ τι έκανε;

Φτάσαμε, λοιπόν, στη νέα απεργία τού Τύπου και ακόμα δεν μάθαμε πώς ο κλάδος απέφυγε τη βαριά πληγή μιας απεργοσπασίας στην προηγούμενη κινητοποίηση.
Τότε που ο απεργοσπαστικός μηχανισμός αθλητικής εφημερίδας στήθηκε (θεωρητικά εν κρυπτώ αλλά έγινε σαν μια παράσταση πίσω από το ριντό και ακούγονταν όλοι οι ήχοι) λειτούργησε, ΕΓΙΝΑΝ ΣΕΛΙΔΕΣ, προχωρούσε ακάθεκτος και τελικά τα παρακάλια της ΕΣΗΕΑ (τα παρακάλια, όχι η πυγμή και το κύρος της) την απέτρεψε μερικές ώρες πριν οι κύλινδροι του πιεστηρίου αρχίσουν να περιστρέφονται.
Τελικά,ο κλάδος δεν εκτέθηκε και η ΕΣΗΕΑ σήμανε λήξη συναγερμού. Όμως η απεργοσπαστική κίνηση έγινε και μάλιστα με στόχο όχι κάνα..

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Δεν παίρνουμε… άδεια από κανέναν

Επιδημία nonpapers και διαρροών
ακολούθησε και χθες, αυτή τη φορά, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις εκπροσώπων εργαζομένων στα ΜΜΕ και παραγόντων της αγοράς των Media με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος είχε και τη σχετική πρωτοβουλία για τις επαφές αυτές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στη σημερινή συνεδρίασή του καταδίκασε ομόφωνα την πρακτική των nonpapers, η οποία μόνο την ενημέρωση δεν υπηρετεί και αποφάσισε να καλέσει την Κυβέρνηση και τα κόμματα που την υιοθετούν, να εγκαταλείψουν αυτές τις τακτικές, που οδηγούν σε κατευθύνσεις παραπληροφόρησης, όταν μάλιστα δε γνωστοποιείται η προέλευση των μηνυμάτων.
Η ΕΣΗΕΑ σχετικά με το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, που αποτέλεσε το θέμα για το οποίο ο Ν. Παππάς προκάλεσε τις συναντήσεις, οφείλει να επαναλάβει, αυτό που επισημάνθηκε και στη συνάντηση, δηλαδή, ό,τι:..

Κατέβαλε τα 3,3 εκατ. ευρώ ο Στ. Παπασταύρου

Το πρόστιμο του είχε επιβληθεί από το ΚΕΦΟΜΕΠ, για λογαριασμό στον οποίο φέρεται δικαιούχος στην τράπεζα HSBC που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ

Στην καταβολή του προστίμου ύψους 3,3 εκατομμύρια ευρώ που το επιβλήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ, προχώρησε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και δικηγόρος, Σταύρος Παπασταύρου.
Ο δικηγόρος εμπλέκεται στην υπόθεση του λογαριασμού των 5,4 εκατ. δολαρίων στην τράπεζα HSBC που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με τον πρόσφατο έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο λογαριασμός στην Ελβετία ανήκει στον Σταύρο Παπασταύρου και τους γονείς του και του καταλογίζει ως αποτέλεσμα του φορολογικού ελέγχου που διατάχθηκε..

Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ

Οι  Συνεργαζόμενες  Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, σύμφωνα με σχετική απόφαση της από 25/1/2016 συνεδρίασης και στο πλαίσιο  της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη 4/2/2016, πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 3 Φεβρουαρίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 4 Φεβρουαρίου 2016 σε όλη τη χώρα.
Οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, ως αναπόσπαστο κομμάτι της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στο καίριο πλήγμα που επιφέρει το σχέδιο Κατρούγκαλου στα ασφαλιστικά Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οδηγεί το σύνολο των (ακόμη) εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των απλήρωτων και των οικογενειών τους, στην πλήρη εξαθλίωση, επιβραβεύοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μαύρη εργασία.
Μετά τις διαδοχικές ληστείες των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων, το κούρεμα..

Κάλεσμα της ΕΤΕΡ στην 24ωρη απεργία

ETEΡ: Όλοι αυτή την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στην 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ καλεί τους τεχνικούς ραδιοφωνίας να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ) για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 (από 06.00 της Τετάρτης 3/2 έως τις 06.00 της Πέμπτης 4/2) και σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Απεργούμε και ζητάμε:
Την άμεση υπογραφή και ισχύ Συλλογικής σύμβασης Εργασίας.
Την ισχυροποίηση της τριμερούς χρηματοδότησης της κοινωνικής..

Είναι ψέμα ότι ο Καψής δεν χωνεύει την Τρέμη

Γιατί ο διευθυντής δεν "έπαιξε" τη βράβευσή της από το Ιδρυμα Μπότση

Δεν είναι ότι ο Μανώλης Καψής δεν χωνεύει την Όλγα Τρέμη και για αυτό στο δελτίο ειδήσεων δεν «έπαιξε» ένα ολοκληρωμένο βίντεο με τη βράβευση της δημοσιογράφου από το ίδρυμα Μπότση την περασμένη Τετάρτη! Ούτε φυσικά οτι ο Γιώργος Παππούς ήταν η παράπλευρη απώλεια, δεδομένου ότι βραβεύθηκε κι αυτός!
Μπορεί λοιπόν το δελτίο ειδήσεων του MEGA να είχε δυο βραβευμένους απο το ίδρυμα δημοσιογραφίας, εκ των οποίων – όλως τυχαίως, η μια ήταν η κεντρική του παρουσιάστρια, αλλά ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού να αναγκάστηκε να το «ξεπετάξει» με ενα «ζωντανό» της..

Ξέρετε κανέναν;..

Σε γραφείο δημοσιογραφικού σάιτ:
"Συνάδελφοι, ψάχνουν στον Ενικό έναν δημοσιογράφο, για δουλειά 11 το βράδυ με 7 το πρωί, 12 μέρες συνεχόμενες και ένα Σαββατοκύριακο στα δύο ελεύθερο, για 500 ευρώ. Αν ξέρετε κανέναν..."
Μετά από τρία λεπτά : "Άκυρο συνάδελφοι, βρέθηκε"...

Βεντέτα Τατσόπουλου με την εφημερίδα «Δημοκρατία»...

...και τον αρθρογράφο της Παναγιώτη Λιάκο

Βεντέτα φαίνεται πως άνοιξε ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος με την εφημερίδα «Δημοκρατία» και τον αρθρογράφο της Παναγιώτη Λιάκο.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο Τατσόπουλος εγκάλεσε στην «Δημοκρατία» χαρακτηρίζοντάς την «γνωστή λαϊκιστική δεξιά εφημερίδα», επισημαίνοντας ότι το βιβλίο του Μ. Ν. Χατζιδάκη που μοιράζει «είναι χουντικό ΜΕ ΒΟΥΛΑ»...
Ο Τατσόπουλος μάλιστα κάλεσε (εις μάτην) τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει (δείτε τι έγραφαν οι zoornalistas ΕΔΩ) την εκδοτική... πρωτοβουλία της "Δημοκρατίας"...
Η εφημερίδα του Γιάννη Φιλιππάκη απάντησε στις εγκλήσεις Τατσόπουλου, μέσω του αρθρογράφου Παν. Λιάκου, στην τελευταία της σελίδα με κείμενο υπό τον τίτλο «Τατσόπουλος καλεί Μητσοτάκη»..

Κι άλλη εφημερίδα από τον Γιάννη Κουρτάκη!

«Το σκεφτήκαμε. Το αποφασίσαμε. Το...αρχίζουμε. Ακόμη ενα ταξίδι (μόλις) ξεκίνησε».
Αυτό  έγραψε στο facebook ο δημοσιογράφος - εκδότης Γιάννης Κουρτάκης για τη νέα έκδοση που ετοιμάζει στο χώρο των ημερήσιων εφημερίδων. Μάλιστα ο Κουρτάκης ποστάρισε και το λογότυπο του νέου φύλλου («Η Ελληνική») που θα βγάλει στα περίπτερα περί τα τέλη Φεβρουαρίου.
Η στελέχωση της «νέας ημερήσιας πολιτικής και οικονομικής εφημερίδας» θα γίνει από..

Φίλης: Δεν φιλώ ποτέ χέρια παπάδων

Αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει μια εξήγηση ο Νίκος Φίλης στη βαθιά υπόκλιση που έκανε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την ώρα που του προσέφερε αντίδωρο, με τη σημείωση ότι «εγώ χέρια παπάδων δεν φιλώ ποτέ».
Τι είχε συμβεί κατά τον υπουργό Παιδείας; Ηταν στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο Χαλανδρίου (δηλαδή, κοντά στην οικία του), όταν τον προσκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος να παραστεί στη Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αθανασίου στις 18 Ιανουαρίου. Ο Ν. Φίλης ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων πήγε, έψαλε κιόλας και, όταν ήρθε η ώρα να πάρει αντίδωρο από τον Αρχιεπίσκοπο, πήγε εκεί ευχαρίστως.
 «Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν πιο ψηλά και φαίνεται ότι υποκλίνομαι, αλλά κάτι δεν τέτοιο δεν συνέβη» εξήγησε. Είπε όμως και κάτι άλλο. Μη νομίζετε ότι ο Ν. Φίλης έφυγε από την εκκλησία..

Συναντήσεις Παππά με τους ανθρώπους των Μέσων

Oι εκπρόσωποι των καναλαρχών
Συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ), αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, κόντρα στις...
φήμες που θέλουν τις δυο πλευρές να μην έχουν καμία επικοινωνία μεταξύ τους.
Αντίθετα με τα όσα λέγονται ή γράφονται οι δύο πλευρές το τελευταίο διάστημα έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας… Ενώ η επικείμενη συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο υπουργός Επικρατείας με τους φορείς των ΜΜΕ… Ύστερα και από την ψήφιση της τροπολογίας την περασμένη Παρασκευή που προβλέπει ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα αποφασίζεται από το κοινοβούλιο… Ανοίγοντας στην ουσία τη διαδικασία για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.
Σημειώνεται ότι ο Νίκος Παππάς, ήδη από χθές Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, είχε διαδοχικές..

Aπεργιακή ενημερωτική εκδήλωση για το Ασφαλιστικό

Την Τετάρτη 3/2 στις 7 μ.μ. στην ΕΣΗΕΜ-Θ
Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους για συμμετοχή στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για το «ασφαλιστικό» που συνδιοργανώνουν το «ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» και το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 (ημέρα 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ) στις7 το απόγευμα στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρ. Καλάρη 5).
Εισηγητής ο δημοσιογράφος Γιάννης Αγγέλης (μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ), ενημερώσεις από μέλη ΔΣ ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΜ-Θ και από μέλη εργατικών-κοινωνικών συλλογικοτήτων. Θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση.
Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η δημόσια έκθεση των επιπτώσεων του νέου κυβερνητικού (αντι)ασφαλιστικού νομοσχεδίου σε βάρος των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών-εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και γενικότερα σε βάρος όλης της κοινωνίας. Ενάντια..

Νέα αναστάτωση στον ΕΔΟΕΑΠ

Εκοψαν τους μισθούς παρά το ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά!..

Eτοιμο για κινητοποιήσεις δηλώνει το προσωπικό του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης μη αποδεχόμενο περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς.
Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ δεν δέχτηκαν να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά για περικοπή των αμοιβών τους, η διοίκηση προχώρησε σε μονομερείς ενέργειες καταβάλοντάς τους «κουτσουρεμένο» το μηνιάτικο...
Κατόπιν τούτων οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, Γενική Συνέλευση και έβγαλαν νέο ψήφισμα όπου αναφέρεται πως «σε περίπτωση που μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δεν υπάρξουν έμπρακτες κινήσεις για καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων στο σύνολο των..

Ο πρώην αρχισυντάκτης της SportDay έπιασε δουλειά στην Goal New

Ο Γιώργος Μαζιάς, από χρόνια αρχισυντάκτης της SportDay, ανήκει πλέον στο δυναμικό της Goal News που μετά τις απολύσεις και αποχωρήσεις δείχνει διάθεση να επανδρωθεί. Ο Γ.Μ. υπήρξε βασικότατο στέλεχος της SD με το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς – η ψυχή της εφημερίδας κατά πολλούς και εξαιρετικός «εφημεριδάς». Αποχώρησε λίγο καιρό μετά τις εκτεταμένες αλλαγές που έγιναν στο αθλητικό έντυπο της Κάντζας και αφού προηγουμένως αρνήθηκε τη δραστική μείωση των αποδοχών του. Μαζί του αποχώρησε και
ο έτερος των αρχισυντακτών Γιώργος Κουτσογιαννέλης, επίσης ένα άξιο επιτελικό στέλεχος που αρνήθηκε, και αυτός, τη μείωση του μισθού. Σήμερα ο Γ.Κ. ασκεί χρέη αρχισυντάκτη στη Live Sport μαζί με τον Στέφανο Κούμπη. Δηλαδή το δίδυμο των..

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

O Τούρκος του TV8 και τα περί αγοράς καναλιού στην Ελλάδα

Toυρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του τουρκικού καναλιού TV8, Ali Ilicali συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν τον ενδεχόμενο αγοράς καναλιού στην χώρα μας.«Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο», φέρεται να έχει δηλώσει στον τουρκικό Τύπο ο Ali Cemal Karabudak, διευθυντής μάρκετινγκ.
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδιοκτήτης του TV8 ήταν ανάμεσα στους Τούρκους επισήμους..

Στους 6,5 οι απλήρωτοι μισθοί στην «Μακεδονία»

...αλλά ο Ρήγας «αγοράζει» το πιεστήριο του Αγγελιοφόρο

Στους 6,5 μισθούς είναι το «άνοιγμα και η ψαλίδα» στο συγκρότημα της «Μακεδονίας«, με τους εργαζόμενους αυτή τη περίοδο να πληρώνονται τα δεδουλευμένα του περασμένου Αυγούστου ενώ μεγάλο μέρος της Κυριακάτικης εργασίας και το επίδομα αδείας, παραμένουν στις ταμειακές καλένδες του Καπόν και της Σουλοπούλου.
Η μόνιμη επωδός των δύο εκπροσώπων του μεγαλομετόχου του συγκροτήματος Γιάννη Ρήγα είναι «κάντε υπομονή, το μαγαζί δεν βγαίνει, δουλέψτε περισσότερο, γιατί εσείς φταίτε που δεν..

Μαλλιά Κουβάρια

Αφού ο κλάδος των δημοσιογράφων αποφάσισε να απεργήσει και πάλι για τα ασφαλιστικά του δικαιώματα, μήπως θα ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να συζητήσουμε και για κάποια άλλα θέματα, που κανένας δεν τολμά να θίξει;
Για τις απληρωσιές και την ανασφάλεια, για τα εξευτελιστικά μεροκάματα και τις συνθήκες εργασίας σε κάποια sites, που οι ιδιοκτήτες τους υπερηφανεύονται ότι κατευθύνουν την κοινή γνώμη, αλλά οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν «αναγνωρίζονται» ως δημοσιογράφοι...
Μήπως επίσης πρέπει να συζητήσουμε πώς γίνεται να ανήκουν στην Ενωσή μας εκδότες, έμποροι, ψιλικατζήδες και χονδρέμποροι, αλλά όχι η «εργατιά» της δημοσιογραφίας; Μπορείς να είσαι και αφεντικό και εργαζόμενος ταυτόχρονα; Σε ποιό άλλο κλάδο, σε ποιά βιομηχανία οι μάνατζερς και οι εργαζόμενοι είναι στο ίδιο συνδικάτο;..

Ζούμε τις χειρότερες μέρες του Μega

Κατέρρευσε το δελτίο - Προβληματισμός και γκρίνιες για Καψή και Σπυρόπουλο

Εν αναμονή του νέου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο ανάμεσα στους εργαζομένους στο Mega, ενώ το κλίμα στη μεγάλη αίθουσα σύνταξης του 6ου ορόφου του κτιρίου της Μεσογείων είναι εξαιρετικά βαρύ. Σαν να μην έφτανε το άγχος για το αν το Μεγάλο Κανάλι θα είναι τελικά ανάμεσα σε αυτά που θα πάρουν μία από τις άδειες, ήρθε και η... ανώμαλη προσγείωση μετά τη χαρά για την πρωτιά στο δεύτερο εξάμηνο του 2015. Παρά την κινητοποίηση του μηχανισμού που επικεντρώθηκε στα αγροτικά μπλόκα, όλη την προηγούμενη εβδομάδα στους πίνακες της AGB το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ήρθε δεύτερο και καταϊδρωμένο. Αυτή τη φορά, μάλιστα, για τον Μανώλη Καψή δεν υπήρχε η δικαιολογία του lead in, καθώς το «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» παραδίδει καλύτερα νούμερα στο δελτίο από εκείνα που δίνει στη Μαρία Χούκλη η σειρά του ANT1 «Χωρίς Εσένα».
Οι ρεπόρτερ -κυρίως οι παλαιότεροι- έχουν στρέψει τα πυρά τους εναντίον του δίδυμου..

Να ανακληθούν αμέσως οι διαθεσιμότητες στην «Ελευθερία»

Nέο πογκρόμ στοχευμένων διαθεσιμοτήτων έχει εξαπολύσει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας, σε βάρος των δημοσιογράφων και των υπολοίπων εργαζομένων. Η επιχείρηση επικαλούμενη μείωση κερδών, βάζει για 4η φορά τα τελευταία δύο χρόνια σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους, και έχει κάνει απολύσεις, επειδή δεν αποδέχτηκαν μειώσεις στους μισθούς τους με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Πρόσφατα, με το νόμο 3846/2010, έθεσε σε διαθεσιμότητα 9 εργαζόμενους, 3 από το διοικητικό τμήμα, 3 δημοσιογράφους και 3 τεχνικούς.
Ειδικότερα, η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΠΗΕΘΣΤΕ), καταγγέλλει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας για το νέο πογκρόμ στοχευμένων διαθεσιμοτήτων που έχει εξαπολύσει..

Ο επινοημένος κιτρινισμός δεν είναι δημοσιογραφία

Tι απαντάει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε δημοσιεύματα για την προσωπική του ζωή - «Δεν ανέχομαι τη στοχοποίηση. Τα όρια θα τα θέσει η δικαιοσύνη»

Στα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν "φωτογραφίζοντάς" τον για δήθεν υπογραφή συμφώνου συμβίωσης και υποτιθέμενο γάμο στη Νέα Υόρκη, απαντάει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Με κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Σακελλαρίδης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας ότι ο "επινοημένος κιτρινισμός δεν είναι δημοσιογραφία, οπότε ενίοτε τα όρια μπορεί να τα θέτει και η Δικαιοσύνη".
Αναλυτικά στην ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Γ. Σακελλαρίδης αναφέρει:
«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κόσμο, όμως υπάρχουν φορές που διαβάζεις πράγματα για τον εαυτό σου και ενώ στην αρχή γελάς, μετά αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι πάει στραβά. Ενώ έχω επιλέξει να παραιτηθώ από βουλευτής και να μην βγαίνω στα ΜΜΕ, διαβάζω ότι δουλεύω στο Λονδίνο, ότι κάνω παρέα με ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει ποτέ και μία σειρά από άλλα μυθεύματα. Έπειτα βέβαια μαθαίνω ότι παντρεύομαι στη Νέα Υόρκη. Μεγαλεία!..

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Υπεράνω κριτικής τα ΜΜΕ;

Επειδή έγινε μεγάλος ντόρος για τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης με αφορμή το βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή παρενέβη η ΕΣΗΕΑ εγκαλώντας την κυβέρνηση για στοχοποίηση δημοσιογράφων, ας αναφερθούμε σε μερικά περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων.
■ Πριν από λίγες μέρες, στη στήλη του συναδέλφου Γ. Παπαχρήστου στα «Νέα», καταγγέλθηκε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης για συμμετοχή σε στημένους διαγωνισμούς για μικρά έργα του ΟΛΠ την περίοδο 2001-2004.
Το ρεπορτάζ, μαζί με τη διάψευση του υπουργού, βρήκε περίοπτη θέση σε όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών - κάτι όχι συνηθισμένο, αφού τα μέσα ενημέρωσης..

Kαλή αντάμωση στα τσιπουράδικα...

Αντέχει η κυβέρνηση; Όταν το ερώτημα τίθεται όχι από το κλαμπ των ορκισμένων εχθρών της, αλλά από ένα μέρος της κοινωνίας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Γιατί όποια κι αν είναι η απάντηση, το ίδιο το ερώτημα θέτει εν αμφιβόλω αυτό που πιο πολύ χρειάζεται ο Τσίπρας -κατά τη γνώμη πολλών και η χώρα- τους ερχόμενους κρίσιμους μήνες: Πολιτική σταθερότητα και αποφυγή κάποιου πολιτικού μπερδέματος, που θα οδηγήσει σε κακά ξεμπερδέματα. Ανεξάρτητα σε ποιον θα χρεωθεί.
Από πού πηγάζει η αμφιβολία, ή και αγωνία, για την κυβερνητική σταθερότητα; Από την πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής. Από το καθημερινό της λιντσάρισμα από το σύστημα διαπλοκής, οικονομικής εξουσίας, και μεγάλων συμφερόντων, με δύναμη κρούσης τα γνωστά ΜΜΕ. Και, ίσως το σημαντικότερο, από τις αντιδράσεις που συναντούν στην κοινωνία μέτρα όπως το ασφαλιστικό,..

ΔΟΛιες επιθέσεις, Ποταμίσιες λάσπες και τα βέλη της Ζωής

Στις αιτιάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου που επιτέθηκε  κατά του Νίκου Φίλη με αφορμή  μήνυμα του υπουργού Παιδείας για την... σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών, απάντησε με σημείωμά της η εφημερίδα Αυγή.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Zωή Κωνσταντοπούλου την περασμένη εβδομάδα είχε αναρτήσει το ακόλουθο σχόλιο στη σελίδα της στο Twitter:  «Ο Ν. Φίλης αναφέρθηκε, λέει, στην ανιδιοτέλεια των τριών ιεραρχών. Ώρα απολογισμού για τους πακτωλούς που διαχειρίστηκε ως δ/ντής της Αυγής».
Η εφημερίδα στο σημείωμά της υπό τον τίτλο «Γνωριζόμαστε» απάντησε:
«Μετά τις ΔΟΛιες επιθέσεις, τις Ποταμίσιες λάσπες, ήρθαν και τα δηλητηριώδη βέλη της Ζωής για τα οικονομικά της "Αυγής". Για όλα, ένα έχουμε να πούμε: Η έκδοση της "Αυγής" στηρίζεται..

Η ιστορία των δημιουργών του ελληνικού ροκ

Τα πάντα για το ελληνικό ροκ στο elliniko-greek-rock ! Ιστορική καταγραφή των συγκροτημάτων αλλά και των ανθρώπων που γράψανε την ιστορία του ροκ στην Ελλάδα. Από την γέννησή του μεχρι τις μέρες μας.
Μια ηλεκτρονική εγκυγκλοπαίδεια, της ελληνικής ροκ σκηνής, που θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται συνεχώς: elliniko-greek-rock
Ο διαχειριστής του μπλογκ αναφέρει σχετικά:
"Οι πληροφορίες που αναγράφονται στο blogspot είναι από το προσωπικό μου αρχείο (cd, βιβλία, περιοδικά, fanzine, διάφορα αρχεία κλπ), άλλα και από φιλικά site και blogspot, από επίσημες σελίδες συγκροτημάτων και δημιουργών καθώς και από τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Σκοπός μου είναι να υπάρχει ένας πλήρης κατάλογος των ονομάτων της ελληνικής σκηνής με όσο το δυνατόν..

Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι για το νόμπελ στους νησιώτες

Ανακοίνωση
Οι Ενωμένοι δημοσιογράφοι καλούμε τον δημοσιογραφικό κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες μας. Με ένα πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης οι Έλληνες του αιγαίου άνοιξαν τα σπίτια τους έθεσαν ακόμα και σε κίνδυνο τις ζωές τους για να βοηθήσουν πρόσφυγές που αναγκάστηκαν να  εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγο του πολέμου. Υπογράφουμε το ψήφισμα, για να ζητούμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους..

Ο έμπιστος του Κυριάκου, διευθυντής Γρ. Τύπου ΝΔ στη Βουλή

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζεται Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Κόμματος στη Βουλή ο δημοσιογράφος Σπύρος Καπράλος.
Ο Σπύρος Καπράλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και κατάγεται από τα Καμένα Βούρλα.
Σπούδασε Μedia (BA Ηons Τelevision and Radio) στο πανεπιστήμιο του Salford στο Manchester της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Πολιτικές Επιστήμες από το ίδιο πανεπιστήμιο.
Παρακολούθησε με υποτροφία το πρόγραμμα Digital Media στο πανεπιστήμιο του Furtwangen στη Γερμανία. Εξειδικεύθηκε στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων σε σχετικό πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.
Ο Σπύρος Καπράλος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Δημοσιογραφία στις αρχές της..