ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Χρ. Ράπτης: Ακου γιγαντάκο Βαξεβάνη!

Σφοδρή και σε συνέχειες είναι η δημοσιογραφική αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα στον διευθυντή της εφημερίδας Documento Kώστα Βαξεβάνη και τον διαχειριστή της ιστοσελίδας iefimerida Χρήστο Ράπτη. Ολα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα του Documento υπό τον τίτλο «Το "φαινόμενο" iefimerida, και οι σχέσεις Ράπτη-Γριβέα / Όταν ο εμπλεκόμενος στα σκάνδαλα του ΤΤ και του 9.84 Κυριάκος Γριβέας, συνάντησε διαδικτυακά τον δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη».
Ο Χρ. Ράπτης απάντησε ο ίδιος με προσωπική του ανάρτηση στο iefimerida. Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο που έχει τον τίτλο «Ακου γιγαντάκο Βαξεβάνη»:
Φαίνεται ότι ο Κωστάκης ο Μπαξεβάνης, που βλέπει τη φυλλάδα του να πατώνει κυκλοφοριακά (πήγαινε για 150.000 φύλλα την εβδομάδα και με το ζόρι κρατιέται λίγο πάνω από τα 10.000 φύλλα χωρίς καπέλο και χωρίς να έχει δει ακόμα τον..
πάτο), χάνει την ψυχραιμία του και γράφει αγυρτείες, νομίζοντας ότι αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά του iefimerida.
Ενώ, στην πραγματικότητα, πουλάει φούμαρα και στα δικαστήρια που θα τον πάμε θα δει τα δικά μας απόκρυφα, θα τα κάνει όλα γαργάρα και θα κάνουμε όλοι εδώ στο iefimerida διακοπές το καλοκαίρι με τα λεφτά που θα του πάρουμε.
Στην αρχή σκέφτηκα να μην απαντήσω στις γελοιότητές του. Τι «διάλογο» να κάνεις με ένα βόθρο, αλλά τελικά λέω να τον γλεντήσω και να φτιάξω τη διάθεση των αναγνωστών μας με τα έργα και τις ημέρες του Κωστάκη του Μπαξεβάνη.
Μάλλον τον έτσουξε το δημοσίευμά μας για τα 300 ευρώ που δίνει στις γαλέρες του στους εργαζομένους του προσπαθώντας και από πάνω να τους πείσει ότι θα τους αλλάξει τη ζωή.
Και επειδή η δημοσιογραφία και ο Μπαξεβάνης είναι δύο κόσμοι που δεν συναντήθηκαν και δεν θα συναντηθούν ποτέ, επινόησε τον Γριβέα και τη βραχύβια συνεργασία που είχα μαζί του όταν ξεκίνησα το 2011 το iefimerida.gr με 9 εργαζομένους και 12.000 ευρώ κεφάλαιο που πήρα δανεικά από ένα φίλο.
Για να ξέρεις λοιπόν, Κωστάκη, και να μη γράφεις γελοιότητες, με τον Γριβέα συνεργάστηκα επαγγελματικά για μερικούς μήνες από τον Μάρτιο του 2011, όταν βγήκε το site στον αέρα, έως τον Νοέμβριο του 2011 (Δείτε το ΦΕΚ με το ΔΣ της εταιρείας από 16/11/2011), οπότε ο Γριβέας αποχώρησε από το site, έχοντας ήδη εγκατασταθεί στο Λονδίνο. Δες το ΦΕΚ να ξεστραβωθείς, αν και είμαι βέβαιος ότι το ήξερες και το απέκρυψες νομίζοντας ότι θα δημιουργήσεις εντυπώσεις.
Ο Γριβέας λοιπόν έφυγε το 2011 (και όπως θα πληροφορηθούν -με στοιχεία- στην αγωγή που στέλνω για μποναμά οι δικηγόροι σου, και όχι με αέρα κοπανιστό όπως κάνεις εσύ), αφήνοντάς μου χρέη που έκανα χρόνια να ξεπληρώσω. Αυτά είναι γνωστά πράγματα στην πιάτσα και θα σ' τα έλεγαν αν ρώταγες. Πριν από εσένα, Κωστάκη, με έψαξαν οι πολιτικοί σου προϊστάμενοι και δεν βρήκαν τίποτα. Τα απόκρυφά μου βρήκαν, αυτά που θα δεις και εσύ στα δικαστήρια.
Σου θυμίζω λοιπόν ότι ο Γριβέας πήρε το δάνειο το 2009 και μέχρι το 2011 που συνεργαστήκαμε δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Εκτός και αν έπρεπε να κάνω τη δημοσιογραφία της χαρτορίχτρας που κάνεις εσύ και να μαντέψω ότι η εταιρεία του Γριβέα θα χρεοκοπούσε λόγω της κρίσης και δεν θα μπορούσε ο άνθρωπος να αποπληρώσει τα δάνειά του. Μέχρι και τον Ιούλιο του 2011 που αποχώρησε από το site ο Γριβέας δεν είχε τίποτα το μεμπτό.
Εσύ όμως που συνεταιρίστηκες με τον Καλογρίτσα για να βγάλεις τη φυλλάδα που ειδικεύεται στην ψευδολογία, ήξερες πολύ καλά τις μέρες και τα έργα του μέγα φοροφυγά, μπροστινού πολλών κυβερνήσεων (και του ΣΥΡΙΖΑ) και συνομιλητή του Τρομπούκη και του Βλαστού. Με τον βαρυποινίτη Βλαστό δεν συνομιλούσε ο Καλογρίτσας στο τηλέφωνο από τον Κορυδαλλό και τον αποκαλούσε γιγαντάκο του, αγάπη του, παιδί του; Και ο Βλαστός δεν ήταν αυτός, όπως καταγράφηκε η τηλεφωνική τους συνομιλία από τον κοριό της ΕΥΠ, που αποκαλούσε τον Καλογρίτσα «πατέρα» του; Ευλόγως δεν μπορώ να αναρωτηθώ και εγώ αν με τον Βλαστό έχετε τον ίδιο «πατέρα», αφού ο συνεταίρος σου σε βοήθησε να βγάλεις τη φυλλάδα και να κοροϊδεύεις την κοινωνία και να συκοφαντείς όποιον μιλάει ελληνικά;

 Εσύ, Κωστάκη Μπαξεβάνη, δεν διάβασες το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ που έγραφε ότι ο Καλογρίτσας για να φοροδιαφεύγει παρίστανε ότι ζούσε με 300 ευρώ το μήνα ενώ είχε στις τράπεζες εκατομμύρια ευρώ; (Την ταρίφα αυτή των 300 ευρώ για τους εργαζόμενους από εκεί την εμπνεύστηκες;) Δεν διάβασες, Κωστάκη Μπαξεβάνη, πριν συνεταιριστείς με τον Καλογρίτσα ότι ελέγχεται για φοροδιαφυγή ύψους 32,8 εκατομμυρίων ευρώ; Και καλά δεν διάβασες, δεν άκουσες ότι το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει ότι ο Καλογρίτσας πήρε δάνειο 77 εκατομμυρίων ευρώ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ από την Τράπεζα Αττικής; Να δούμε πότε και αν θα τα γυρίσει. Να μην αναρωτηθώ και εγώ αν τα λεφτά που βρήκες για την εφημερίδα σου δεν είναι γνωστό αν προέρχονται από φοροδιαφυγές και θαλασσοδάνεια; Ή από τα άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ που πήρε πάλι από την Τράπεζα Αττικής για να καπαρώσει την άδεια για τα «βοσκοτόπια TV»;
Ο συνεταίρος σου και εκδότης της φυλλάδας σου δεν είναι ο Καλογρίτσας που πήρε τηλεοπτική άδεια με μαϊμού βοσκοτόπια και γελούσε το πανελλήνιο και στο τέλος αναγκάστηκε η κυβέρνηση να τον αποσύρει γιατί έγιναν όλοι μαζί ρόμπα;
Και θα έπρεπε εσύ ο «Ρομπέν των ΣΥΡΙΖΟδιαπλεκόμενων» να μας εξηγήσεις πώς συνεργάζεσαι με φοροφυγάδες που έχουν πάρε-δώσε με βαρυποινίτες και πήραν δάνεια επί ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως να αναρωτηθώ και εγώ πώς εσύ που κατήγγειλες τον συγχωρεμένο τον Βγενόπουλο και παριστάνεις τον απολογητή της διαφάνειας και της αντιδιαπλοκής συνεργάζεσαι με όλους αυτούς; 
Εσύ δεν ήσουν, Κωστάκη Βαξεβάνη, που όταν έβγαλες τη λίστα Λαγκάρντ το πρώτο πράγμα που έκανες ήταν να προσπαθήσεις να λουφάρεις το όνομα του τότε αφεντικού σου και σε πήραν χαμπάρι και έγινες ρόμπα ξεκούμπωτη;
Εσύ, γιγαντάκο Κωστάκη, που πολεμούσες τον Βενιζέλο με τον πιο χυδαίο τρόπο δεν ήξερες ότι όταν ο Βενιζέλος ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομικών τον έγλειφε πατόκορφα ο συνεταίρος σου ο Καλογρίτσας; Και του έλεγε «Βαγγέλη μου, ζω μόνο για σένα και ευτυχώς που υπάρχεις και εσύ και σώθηκε η χώρα»; Και τον εγκατέλειψε επειδή δεν του έδωσε δουλίτσες και μετά ήθελε ο Καλογρίτσας να κάνει τον Σπίρτζη αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και τελικά τον πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ;
Εσύ, γιγαντάκο Κωστάκη Μπαξεβάνη, δεν ήσουν διευθυντής ενημέρωσης (και παχυλά αμειβόμενος) στην τηλεόραση του επιχειρηματία Γιάννη Καραγιώργη που ζήτησε η Ιντερπόλ την έκδοσή του στην Ολλανδία για απάτη; Πώς γίνεται ένας ρεπόρτερ της δικής σου κλάσης να μην έχει προβλέψει ότι θα κυνηγούσαν το πρώην αφεντικό σου για απάτη στην Ολλανδία;
Εσύ δεν έμαθες ότι ο Σπίρτζης έκοψε την Εθνική Οδό Πάτρας-Πύργου σε οκτώ κομμάτια και τα τρία τα έδωσε στον εκδότη σου τον Καλογρίτσα; Μήπως από αυτά πληρώνετε τη φυλλάδα σας;
Εγώ, όπως βλέπεις, μιλάω με ονόματα, διευθύνσεις και στοιχεία και όχι με ψέματα. Και τι φταίμε εμείς, βρε Κωστάκη, που ήθελες να γίνεις και εκδότης και πάτωσες και έχεις φλομώσει την αγορά στα καπέλα;
Και επειδή στη χαζοχαρούμενη, γυμνή από περιεχόμενο φυλλάδα σου κάνεις τις γνωστές χωριάτικες εξυπνάδες, εγώ στον ΑΘΗΝΑ 9,84 έπαιρνα 1.500 ευρώ όταν εσύ κονομούσες χοντρά (δείτε τις αμοιβές που έπαιρνε στην ΕΡΤ) επί Γιώργου Παπανδρέου στην ΕΡΤ με εκείνες τις ταξιδιωτικές κουταμάρες που δεν τις έβλεπε ούτε η μάνα σου.
Τρέχα λοιπόν να κάνεις μαγκιές και εκβιασμούς εκεί που σε παίρνει, γιατί κάτι μαχαλόμαγκες σαν και εσένα εδώ στο iefimerida τους έχουμε για πρωινό.
Να δούμε τώρα τι θα λες στις τράπεζες και στις διαφημιστικές που πήγαινες και τους έλεγες ότι θα πουλάς 150.000 φύλλα την εβδομάδα, όταν σε λίγο με τη φυλλάδα σου θα τυλίγουν ψάρια στο λιμάνι.
Εχεις καταντήσει τόσο αστείος που σήμερα στη φυλλάδα σου οι μόνες διαφημίσεις που έχεις είναι κρατικές και μία πολυεθνικής φαρμακευτικής.
Εσύ, ο τιμητής της αριστερής ηθικής που κατήγγειλε τη διαπλοκή των ΜΜΕ με τις τράπεζες και το κράτος, τώρα ζεις με κρατικές διαφημίσεις που σου δίνουν για να βρίζεις τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.
Και πες στον συνέταιρό σου τον μπαρμπα-Χρήστο Καλογρίτσα που είναι γνωστός χουβαρντάς να σου δώσει κανένα φράγκο να δώσεις στα παιδιά που θέλεις να τα προσλάβεις με 330 ευρώ μεικτά και προσπαθείς να τα πείσεις ότι θα αλλάξει η ζωή τους.
Κι αν είσαι μάγκας σε προκαλώ να δώσουμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς στη δημοσιότητα για να δούμε ποιος έχει και ποιος δεν έχει λεφτά, για να μην κοροϊδεύουμε την κοινωνία.
Αυτά για σήμερα και ραντεβού στα δικαστήρια, Κωστάκη Μπαξεβάνη γιγαντάκο, «αδερφούλη» του Βλαστού!  

ΥΓ: Για τα δημόσια έργα του αφεντικού σου θα γράψεις τίποτα;
Εναν Τοξότη που έχει πάρει όλα τα έργα της ΔΕΗ επί ΣΥΡΙΖΑ τον ξέρεις; Και τι σχέση έχει με το αφεντικό σου;