ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Κακές παρέες - σκέτο

Ο Πέτρος Κατσάκος με ένα άρθρο του στην Αυγή -και χωρίς να τρολάρει- βάζει τα πράγματα στη θέση τους καθαρά και ξάστερα, χωρίς χιουμορ, υπαινιγμούς και ειρωνικούς τίτλους σχετικά με το «παρεάκι» του Καστελόριζου και το σόου Καμμένου σε Ρω και Στρογγύλη.
Ακολουθεί το άρθρο του Πέτρου Κατσάκου:

«Κακές παρέες»
Και επειδή με το χιούμορ, τους υπαινιγμούς και τους ειρωνικούς τίτλους δεν είναι απαραίτητο πάντα να βρίσκεις το επιθυμητό “κέντρο” του στόχου, αλλά αντιθέτως να δίνεις λαβή για κακοπροαίρετα σχόλια, ας αφήσουμε στην άκρη τον πλάγιο λόγο κι ας προσπαθήσουμε ..
να μιλήσουμε όσο πιο καθαρά και ξάστερα γίνεται.
Όταν προ ημερών, από αυτή τη στήλη, ζητούσαμε από τη διοίκηση της ΕΡΤ να πάψει να κρύβεται πίσω από τους κανόνες που το ΕΣΡ επιβάλλει για την προεκλογική προβολή των κοινοβουλευτικών κομμάτων και να σταματήσει να παρουσιάζει τα φασιστικά πανηγύρια της Χ.Α. εντός και εκτός Βουλής, θα ήταν άδικο αν δεν ζητούσαμε την ίδια στάση και από τους βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων πολλώ δε μάλλον των βουλευτών της Αριστεράς. Θα ήταν υποκριτικό να μιλάμε για πολιτική απομόνωση των στελεχών του νεοναζιστικού μορφώματος συνταξιδεύοντας και συνυπάρχοντας μαζί τους σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας εκδηλώσεις στο όνομα μιας γενικής, αλλά συνάμα νομιμοποιητικής υποχρέωσης. Η υποχρέωση των δημοκρατικών πολιτών αυτού του τόπου εξαντλείται με την εικόνα της Χ.Α. στη Βουλή και πέραν τούτου οτιδήποτε άλλο αποτελεί έναν επικίνδυνο και ενοχλητικό πλεονασμό που προσβάλλει τις συνειδήσεις μας.
Η Χ.Α. είναι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που, ελέω κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων, απολαμβάνει ότι το Σύνταγμα προβλέπει εντός του Κοινοβουλίου και μέχρις εκεί. Πέραν του κτηρίου αυτού και η παραμικρή συνύπαρξη λειτουργεί νομιμοποιητικά για τους βουλευτές και τα στελέχη της και μόνο ως κηλίδα παραμένει σε όποιον συνευρίσκεται μαζί τους. Όταν ο πρωθυπουργός αποκλείει με δική του επιλογή τον αρχηγό της Χ.Α. από τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, δείχνει έναν πολιτικό δρόμο που καλό θα είναι να ακολουθούν και οι υπόλοιποι, καθώς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι δεν ήταν λίγες οι φορές στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν που οι βουλευτές και τα στελέχη της Αριστεράς αρνούνταν να παραστούν σε επίσημες εκδηλώσεις (περίπτωση παρέλασης Θεσσαλονίκης) στις οποίες βάσει πρωτοκόλλου καλούνταν και οι χρυσαυγίτες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που εκπρόσωποι της Αριστεράς έφευγαν από τηλεοπτικά πάνελ άμα τη εμφανίσει του Κασιδιάρη. Δεν ήταν δε λιγότερες οι φορές που ο κόσμος της Αριστεράς κατήγγειλε τη Νέα Δημοκρατία ότι έβαζε τη Χ.Α. από την “πίσω πόρτα” στο πολιτικό παιχνίδι προς άγρα ψήφων από το ακροδεξιό ακροατήριο.
Όλα αυτά καλό θα ήταν να τα θυμόμαστε όταν αποφασίζουμε να πάμε ταξίδι με αυτούς, και μάλιστα στο όνομα μιας δήθεν επίδειξης εθνικής ομοψυχίας. Λες και αμφισβητήθηκε ποτέ αυτή, όσον αφορά τουλάχιστον την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, και έπρεπε να πάνε οι βουλευτές μιας Επιτροπής στο Καστελλόριζο για να ανυψωθεί το φρόνημα των κατοίκων και να τρομάξουν οι απέναντι. Και μόνο που το σκέφτηκε αυτό ο οργανωτής και εμπνευστής της επίσκεψης, δείχνει και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τόσο λεπτά και ευαίσθητα θέματα. Γεγονός που, πέρα από τις “κακές παρέες”, θα ήταν αρκετό ώστε να προκαλέσει τουλάχιστον κάποιες εύλογες αντιρρήσεις σε όσους έσπευσαν να συμμετάσχουν στην άτυπη αυτή “συνεδρίαση” της Επιτροπής στο Καστελλόριζο.