ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Λουκέτο (μέχρι νεωτέρας) στον ΔΟΛ!..

Τελειώνει ο ΔΟΛ καθώς μπαίνει λουκέτο μέχρι νεωτέρας με τους απλήρωτους εργαζόμενους να  προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες σε ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, Βήμα FM κ.ά.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την άμεση έναρξη κινητοποιήσεων μετά και την αθέτηση της τελευταίας υπόσχεσης του Σταύρου Ψυχάρη περι πληρωμής ενός δεκαπενθημέρου του Αυγούστου, την περασμένη Παρασκευή.
Το αίτημα του προσωπικού είναι η άμεση καταβολή μισού μισθού για το μήνα Αύγουστο και του δώρου Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε από τη διοίκηση καταβάλλονται προσπάθειες να ξεμπλοκάρει..
ο λογαριασμός από την Εθνική Τράπεζα όπου είχαν πιστωθεί τα χρήματα. Οπως γνωστοποιήθηκε στο τέλος του έτους οπότε και λήγει η δόση ύψους 2 εκατ. ευρώ για το ομολογιακό δάνειο του ΔΟΛ, δεν θα καταστεί δυνατή η εξόφλησή της.
Αυτό σημαίνει ότι θα εκπέσει όλο το δάνειο και η επιχείρηση από 1/1/2017 θα περάσει στον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών, φεύγοντας από τα χέρια του σημερινού βασικού μετόχου Σταύρου Ψυχάρη, με άγνωστη την επόμενη μέρα για το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα.
Από σήμερα στις 7 το απόγευμα όλα τα Μέσα του Οργανισμού νεκρώνουν και Τα ΝΕΑ δεν θα εκδοθούν αύριο ενώ στο ραδιόφωνο του ΔΟΛ θα παίζει μόνο μουσική και τα sites θα σταματήσουν να ανανεώνονται.
Στη συνέλευση, στο αμφιθέατρο του ΔΟΛ, ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα» Αντώνης Καρακούσης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι -αν τα πράγματα πάνε καλά- να δοθεί το δώρο, αλλά όχι 15νθήμερο γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Ο Καρακούσης ανακοίνωσε, επίσης, ότι η οικογένεια Ψυχάρη αποχωρεί από τον ΔΟΛ ο οποίος, στις 31 Δεκεμβρίου, μπαίνει σε εκκαθάριση εν λειτουργία.

ΥΓ Με ενδιαφέρον αναμένεται η σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, μεταξύ των διοικήσεων της Πειραιώς, της Εθνικής και της Alpha Bank (και) για το θέμα του ΔΟΛ.
 
- διαβάστε:  Δραματικές εξελίξεις στον ΔΟΛ