ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Τσίπρας: 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους

«Η Ελλάδα με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος ολης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση. Και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη». Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό που
τόνισε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% το 2016 υπερκαλύφθηκε και η κυβέρνηση αποφάσισε την κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων, άμεσα, στους χαμηλοσυνταξιούχους. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, χορηγούνται άμεσα 617 εκατ. ευρώ σε περίπου 1.600.000 συνταξιούχους, που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ.
Παράλληλα, ανακοίνωσε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.. του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου -ήτοι τα νησιά «πρώτης γραμμής» που δέχονται προσφυγικές ροές.
«Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, αλλά συνεχίζουμε χωρίς υποχωρήσεις», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις αποφάσεις της 5ης Δεκεμβρίου από το Eurogroup. Αφού αναφέρθηκε στον στόχο της επιστροφής στις αγορές, υπογράμμισε ότι τελικός στόχος είναι η έξοδος από την κρίση και η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.