ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ο δικηγόρος του Μega (και κουμπάρος του Μπόμπολα) επιτίθεται στους δημοσιογράφους του καναλιού!

Ολομέτωπη επίθεση στους δημοσιογράφους του Μega εξαπέλυσε ο εκ των δικηγόρων του σταθμού Βασίλης Δεληβοριάς, κατηγορώντας τους -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι δεν στηρίζουν το κανάλι και νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους.
Μάρτυρες της πρωτοφανούς αυτής συμπεριφοράς ήταν οι περίπου 100 εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής στον 2ο όροφο των γραφείων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ για να πληροφορηθούν από τους εκπροσώπους τους τις εξελίξεις μετά τη συνάντησή τους με στέλεχος της Aplha bank.
Εκεί, λοιπόν, πήρε τον λόγο ο νομικός σύμβουλος και κατήγγειλε ανοιχτά τους δημοσιογράφους ότι έριξαν «μαύρο» στην ενημέρωση του σταθμού, αντί να βάλουν πλάτη για να κρατηθεί στη ζωή. Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Προχώρησε σε ένα βαθιά διχαστικό κήρυγμα,..
διαχωρίζοντας τούς (επί επτά μήνες απλήρωτους) εργαζόμενους σε «καλούς» και «κακούς», σε εκείνους που ενδιαφέρονται για την επιχείρηση και στους άλλους που αδιαφορούν, επειδή «έχουν δυο και τρεις δουλειές».
Είναι χαρακτηριστικό ότι έπλεξε το εγκώμιο των διοικητικών υπαλλήλων, που πλειοψηφούσαν στη συγκέντρωση, λέγοντας «εσείς κρατάτε ζωντανό το μαγαζί παρότι δεν πληρώνεστε», σε αντίθεση με τους δημοσιογράφους που -όπως είπε- αρνούνται να βγάλουν δελτία ειδήσεων, έχοντας εξασφαλισμένους πόρους από τη δουλειά τους σε άλλα ΜΜΕ.
Όπως ήταν φυσικό υπήρξε αντίδραση από τους λίγους παριστάμενους δημοσιογράφους, οι οποίοι του ζήτησαν τον λόγο, καθώς είχε περάσει στην επόμενη «πίστα» και απαξίωνε πλήρως τη δουλειά τους, διατυπώνοντας την απίθανη άποψη ότι το κανάλι πάει καλά σε τηλεθέαση, παρότι μεταδίδει μόνο επαναλήψεις, πράγμα που -κατά τη γνώμη του- αποδεικνύει ότι το κοινό είχε πρόβλημα με την ενημέρωση που του προσφερόταν.
Στο σημείο εκείνο φάνηκε να αντιλαμβάνεται ότι υπερέβη κάθε όριο και προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμάζευτα, υποστηρίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε όλους τους δημοσιογράφους αλλά σε «μεγαλοστελέχη», που αμείβονταν με μεγάλους μισθούς και σε άλλα που πήραν υψηλές αποζημιώσεις.
Το «διάλειμμα» κράτησε λίγο, όμως, καθώς  στη συνέχεια προχώρησε σε οιονεί «προγραμματικές δηλώσεις», περιγράφοντας το πώς θα είναι ο σταθμός στο μέλλον. Μικρότερος, πιο νοικοκυρεμένος κλπ…
Το ερώτημα που διετύπωναν δημοσιογράφοι είναι από πού αντλεί νομιμοποίηση ο δικηγόρος μιας εταιρείας σε κρίση, να επιτίθεται στο ένα τρίτο των απλήρωτων εργαζομένων της και να προσπαθεί να στρέψει εναντίον τους, όλους τους άλλους. Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα τονίζουν ότι η επίκληση του ιδιόρυθμου χαρακτήρα του δεν προσφέρει επαρκή εξήγηση και επισημαίνουν την «κουμπαριά» που τον συνδέει με τον Φώτη Μπόμπολα.
Ήταν, λένε, εν αγνοία του μεγαλομετόχου του Mega τα όσα εξέμεσε εναντίον των δημοσιογράφων ή μήπως μετέφερε και τη δική του θέση;
- από το aixmi