ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Η ΝΔ «διαφημίζει» το Documento

Αρχισε η δωρεάν διαφήμιση της εφημερίδας των Καλογρίτσα - Βαξεβάνη (και επίσημα) από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας καθώς από το Γραφείο Τύπου, για το σημερινό δημοσίευμα του Documento, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η εφημερίδα “Documento” φροντίζει από το πρώτο κιόλας φύλλο της, να εμφανίσει υπόγειες διασυνδέσεις και μεθόδους παρακρατικών λογικών.
Παρακολουθήσεις, κασέτες, υποκλοπές, ψέματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, σε μια νέα κυριακάτικη εφημερίδα, που κατάφερε να απαξιωθεί ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της.
Συγχαρητήρια!
Συνεχίστε την επίδειξη κιτρινισμού.
Σύντομα, δεν θα υπάρχει κανένας Έλληνας, καμία Ελληνίδα να σας δίνει την παραμικρή σημασία
».
Η εφημερίδα Documento απάντησε στην ανακοίνωση της ΝΔ ως εξής:..

«Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία αντιμετωπίζει το Documento από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του ως πολιτικό αντίπαλο, προσφεύγοντας μάλιστα σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Το άγχος όσων έγραψαν την ανακοίνωση και οι λόγοι του πανικού τους είναι δική τους υπόθεση και επιλογή.
Δική μας είναι η προάσπιση της αλήθειας και της ελευθερίας του Τύπου.
Είναι απαράδεκτο ένα πολιτικό κόμμα, να αντιμετωπίζει τον Τύπο όχι με βάση τον θεσμικό του ρόλο, αλλά με βάση το αν είναι αρεστός ή όχι. Η εφεύρεση εχθρών από τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να εξυπηρετεί εσωκομματικά την ίδια, αλλά είναι επικίνδυνη υπόθεση, ειδικά όταν οι εχθροί είναι η ελευθερία του Τύπου και οι εφημερίδες.
Σε ότι αφορά την ουσία του δημοσιεύματος, καλό θα ήταν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να απαντήσουν αν όσα γράφει το δημοσίευμα είναι αληθινά, όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση να κάνουν ως δημόσια πρόσωπα.
Αν δηλαδή συμμετείχαν στην διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Για εμάς, όπως και για το Σύνταγμα, υπέρτατο αγαθό είναι το δημόσιο συμφέρον.
Το δημοσίευμα θα σταλεί στην Εισαγγελία και ας απαντήσει εκεί ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι.
Θα συνεχίσουμε την δημοσιογραφία, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιός μας θεωρεί εχθρούς. Μας αρκεί που φίλοι μας είναι η αλήθεια και οι αναγνώστες».