ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Καρφιά, τρακ και ζωντάνια στην Αίθουσα Σύνταξης

Με ζωντανή εκπομπή, την «Αίθουσα Σύνταξης», απάντησε ο Λάμπης Ταγματάρχης θέλοντας να δείξει ότι μπορεί να κάνει δημοσιογραφικό κουμάντο στην δημόσια ραδιοτηλεόραση χωρίς τον Σταύρο Καπάκο της Αυγής, τον οποίο απέπεμψε προ δεκαπενθημέρου αφού ειχαν έντονα συγκρουστεί για ζητήματα ουσίας αλλά και μη. Στην πρεμιέρα της εκπομπής πολλοί (κυρίως οι "δεξιοί") εστίασαν σεξιστικά στην νεαρή Νατάσα Γιάμαλη της Αυγής, ένα νέο 30χρονο κορίτσι που στάθηκε πάντως καλά χτες το βράδυ -οι «αντιπολιτευόμενοι» κυκλοφόρησαν προσωπικές αναρτήσεις της από το διαδίκτυο με φωτογραφίες από καλοκαιρινές διακοπές για να προβάλουν κακόπιστα τα φυσικά της προσόντα ή την παρουσίασαν σαν «φωνή του κόμματος».
Στο πάνελ ήταν συντονιστής ο Νίκος Παναγιωτόπουλος πλαισιούμενος από τους..
Μανώλη Κοττάκη, την Ερρικα Βαλιάνου, τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, τη Νατάσα Γιάμαλη, τη Νικολ Λειβαδάρη (πρώην συνεργάτιδα της Ελλης Στάη) και άλλους. Κανονικά μετέχει και η Πηνελόπη Γαβρά που έλειπε όμως χτες.
Στην αρχική σύνθεση της ομάδας υπήρχαν ο Δημήτρης Τρίμης και ο Γιώργος Καπόπουλος, που τελικά είπαν ‘όχι’ οπότε αντικαταστάθηκαν από Βαλιάνου και Λειβαδάρη.
Στα σχόλια που ακούστηκαν προς εσωτερική και εξωτερική κατανάλωση ήταν του Παναγιωτόπουλου όταν  μνημόνευσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, το Λάμπη Ταγματάρχη, στον οποίο απέδωσε τον τίτλο «Αίθουσα Σύνταξης», σαν μια ιδέα εκπομπής όπου ο κόσμος θα παρακολουθεί την παραγωγή ειδήσεων όπως (υποτίθεται) πραγματικά συμβαίνει.
Ο Κοττάκης έκανε και το ας πούμε λογοπαίγνιο  «Από έναν Ταγματάρχη, τι θα περίμενες εκτός από το να δώσει το παράγγελμα για σύνταξη και ανασύνταξη;» Σε ετοιμότητα ο Παναγιωτόπουλος αντέτεινε  «ναι, αλλά δεν είμαστε τάγμα».
Γενικώς, οι πρώτες εντυπώσεις για την «Αίθουσα Σύνταξης» θα έλεγε κανείς ότι είναι μάλλον θετικές, υπό την έννοια ότι η ΕΡΤ προσπάθησε να αποδείξει ότι αναπνέει και  είναι ζωντανή.
Η Πηνελόπη Γαβρά υπήρξε διευθύντρια του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. επί προεδρίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ο Μανώλης Κοττάκης είναι ο μόνος μέχρι στιγμής βιογράφος του Κώστα Καραμανλή
Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος έχει τεράστια πείρα στο πολιτικό ρεπορτάζ και έχει παρακολουθήσει από κοντά όλες τις αλλαγές σκηνικού κατά τη Μεταπολίτευση.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι  στενός συνεργάτης του Τάκη Χατζή στον ενημερωτικό ιστότοπο  Newspost
Οι δύο που επρόκειτο να συμμετάσχουν αλλά τελικά αρνηθηκαν ήταν ο Δημήτρης Τρίμης,  πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και στέλεχος της «Εφημερίδας των Συντακτών», ιστορικός φορέας του «Ιού» της «Ελευθεροτυπίας»
Ο Γιώργος Καπόπουλος είναι επαΐων περί τα διεθνή και ούτως ή άλλως εμφανίζεται σε πάνελ της ΕΡΤ σχεδόν καθημερινά. 
  - απόσπασμα από ρεπορτάζ στο presspublica
YΓ Σημειώνουμε οτι η έμπειρη Ερρικα Βαλιάνου έχει αφήσει τη σφραγίδα της στο δικαστικό ρεπορτάζ