ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ο «ναύαρχος» του Κουρτάκη και το μήνυμα Μαρινάκη..

 ...για τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο

«Κανείς πλέον δεν παραμυθιάζεται με τις δήθεν υποσχέσεις για νέο διαγωνισμό. Τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να γίνει και το καθεστώς παρανομίας θα συνεχίζεται με την ανοχή της Πολιτείας. Άλλωστε ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα δεχθεί να συμμετάσχει σε έναν νέο διαγωνισμό παρωδία, ο οποίος θα έχει την τύχη του προηγούμενου». Θα μπορούσε κανείς να αγνοήσει την παραπάνω πρόβλεψη, παρότι έχει λογική… αν δεν αποτελούσε απόσπασμα ενός κομματιού που φιλοξενείται στο ένθετο των «Παραπολιτικών» που φέρει την υπογραφή  «ναύαρχος»!
Το θέμα όμως, δεν είναι η υπογραφή, αλλά η εφημερίδα στην οποία δημοσιεύεται το.. συγκεκριμένο κομμάτι που εξαπολύει πυρά, τόσο εναντίον της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, για το χειρισμό με τις τηλεοπτικές άδειες κάνοντας λόγο για «αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος», αλλά και για «συνέχιση του καθεστώτος παρανομίας και ανομίας στα κανάλια»!
Με δεδομένο λοιπόν ότι ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης προσήλθε μαζί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου, το παραπάνω απόσπασμα, αποκτά άλλο ενδιαφέρον, αφού μπορεί να ερμηνευθεί και ως μήνυμα Μαρινάκη.
Μάλιστα σε άλλο σημείο του κομματιού αναφέρεται: «Για έναν ολόκληρο χρόνο η κυβέρνηση είχε επενδύσει στρατηγικά στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, προκηρύσσοντας σχετικό διαγωνισμό και εξασφαλίζοντας τίμημα – μαμούθ. Τώρα ο πρόεδρος της Βουλής, αλλά και η κυβέρνηση ακυρώνουν ουσιαστικά τον νόμο Παππά, αδιαφορώντας για την περιπέτεια στην οποία οδήγησε σειρά επιχειρηματιών, οι οποίοι δέσμευσαν τεράστια ποσά για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας και είχαν προετοιμαστεί για τη δημιουργία καναλιών»!
Είναι προφανές ότι η τελευταία φράση, για τα ποσά μαμούθ και τις προετοιμασίες για τη δημιουργία καναλιών, φανερώνει πικρία και απογοήτευση, ενώ σε συνδυασμό με την τοποθέτηση, «ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα δεχθεί να συμμετάσχει σε έναν νέο διαγωνισμό παρωδία, ο οποίος θα έχει την τύχη του προηγούμενου», προκαλεί προβληματισμό για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του εφοπλιστή σε σχέση με το project της τηλεόρασης.
- πηγή: enimerosi24