ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Οι στρουθοκάμηλοι της ΕΡΤ

Επειδή οι ιθύνοντες αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ αδυνατούν να αντιληφθούν ότι έχουν και το δικαίωμα και την υποχρέωση να αρνούνται τη μετάδοση ρατσιστικού λόγου κι ότι αυτή η υποχρέωση υπερισχύει των όποιων γραφειοκρατικών "υποχρεώσεων" της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κι επειδή ακούσαμε χθες σε μετάδοση δυστυχώς από την ΕΡΤ, για την οποία αγωνιστήκαμε, τον Μιχαλολιάκο να δηλώνει ότι είναι τίτλος τιμής για την ΧΑ οι επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, αισθάνομαι την υποχρέωση να αναρτήσω τη δημόσια θέση της Συλλογικότητας Εργαζομένων ΕΡΤ3, όταν, πριν από δύο μήνες, είχε επίσης μεταδοθεί ο ρατσιστικός λόγος της ΧΑ από τις.. Θερμοπύλες:
"Δηλώνουμε ότι ως εργαζόμενοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3, που συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ακηδεμόνευτη ενημέρωση για ένα πραγματικά κοινωνικό μέσο, μαζί με την κοινωνία, καταδικάζουμε την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να μεταδοθεί ο ρατσιστικός, ναζιστικός λόγος της Χρυσής Αυγής. Θεωρούμε προσχηματική τη θέση ότι η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να καλύπτει με ποσόστωση τις ανοιχτές εκδηλώσεις που της υποδεικνύουν τα ίδια τα κοινοβουλευτικά κόμματα μετά από σχετικό τους αίτημα, την ώρα που η ηγεσία του εν λόγω κόμματος είναι υπόδικη με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης".

Στέλιος Νικητόπουλος (fb) 

Kαι μια υπενθύμιση, χρήσιμη 
και για... στρουθοκαμήλους 
από τον καθηγητή και μέλος του νέου ΕΣΡ Γιώργο Πλειό στο fb:

"Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 - 20.000) ευρώ".
Άρθρο 1, Ν. 4285/ΦΕΚ Α 191/10.09.2014
"2. Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται όποιος με πρόθεση και με τα μέσα και τους τρόπους που αναφέρονται στην παράγραφο 1, υποκινεί, προτρέπει, προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων, εφόσον αυτά χρησιμοποιούνταν από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.
3. Αν η πρόκληση, προτροπή, διέγερση ή υποκίνηση των προηγούμενων παραγράφων είχε ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή δεκαπέντε έως τριάντα χιλιάδων (15.000-30.000) ευρώ.
Σε περίπτωση επιβολής ποινής φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους, επιβάλλεται η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων από ένα έως πέντε έτη.
4. Όποιος συγκροτεί ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των πράξεων των παραγράφων 1 και 2, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη".