ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ο Φίλης, τα πτυχία του και η ιταμή αξίωση της Εκκλησίας...

Το συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του και πως με «τη στήριξη του μιντιακού κατεστημένου» απομάκρυναν έναν (ομολογουμένως) επιτυχημένο υπουργό

Οχι που δεν θα τα έλεγε έξω από τα δόντια ο Nίκος Φίλης κριτικάροντας την απόφαση Τσίπρα να τον απομακρύνει από τη θέση του υπουργού Παιδείας μετά την «ιταμή αξίωση της Εκκλησιάς» και την «απειλή πρόθυμων πολιτικών παραγόντων» (λέγε με Καμμένο) να ρίξουν την κυβέρνηση αρκεί να τους το ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος...
Σταχυολογούμε δηλώσεις του Νίκου Φίλη κατά την τελετή παράδοσης  του υπουργείου στον Κ. Γαβρόγλου.
** «Ποτέ δεν μου επισημάνθηκαν ανεπάρκειες στο έργο μου. Το αντίθετο αν κρίνω και από τις θετικές αναφορές στο έργο της Παιδείας που έγιναν χθες (σ.σ. στη συνέδρίαση του υπουργικού )»
** «Παρόλα αυτά, αιφνιδίως, το άριστα 20 έγινε σε 1,5 μήνα μη προβιβάσιμος βαθμός».
** «Σε τέτοιες πολύ σπάνιες περιπτώσεις συνηθίζεται να εξετάζουμε ποιος κάνει λάθος ο..
γαλαντόμος καθηγητής ή ο μέχρι χθες άριστος μαθητής. Όσο αυτά δεν εξηγούνται η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ακόμα και αν αυτό είναι κοτζάμ υπουργείο».

** «Κάποιοι απο εμάς σφυρηλατήσαμε τη στάση μας στην αριστερά όταν ανοίγαμε τη δική μας περπατησιά όταν καταπατούσαμε τα δήθεν χρηστά ήθη. Αυτά είναι τα νήματα που συνδέουν τη δική μας γενιά με αυτή την κρίσης. Αυτό θελήσαμε να εμφυσήσουμε στο υπ. Παιδείας. Όλα αυτά με τους αγώνες μας στο Ρήγα Φεραίο για τα δικαιώματα είναι το μέταλλο που ακολούθησε τη γενιά της διδακτορικής πάλης»
**«Αυτά είναι τα πιο ακριβά πτυχία μας. Αυτά είναι όσοι δεν θα αποκτήσουν οι δοτοί, οι κυνικοί, οι άδειοι από τη ζωή με όσους τίτλους απόκτησαν με τα χρήματα του μπαμπά τους. Αυτό το μέταλλο δεν ανταλλάσσεται ακόμα και με την υπουργική θέση».
** «Αυτή είναι η απάντησή μου στο ερώτημα γιατί ο Φίλης δεν δέχθηκε υπουργεία. Δεν υποψιάζονται τι μπορεί να παραχθεί όταν η ατομική αξιοπρέπεια συναντά τη συλλογική»

** «Την περασμένη εβδομάδα παρά την "άρση παρεξηγήσεων" όπως ειπώθηκε δια στόματος Αρχιεπισκόπου μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου εκτελέστηκε ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου σε βάρος μου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ με τη γνωστή σε όλους συνέντευξη του κυρίου Ιερώνυμου στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά. Εκεί ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας εν όψει του ανασχηματισμού η καθαίρεση του "προβληματικού" υπουργού Παιδείας».
** «Στη συνέχεια της εκπομπής Παπαχελά, με την αναφορά σε πλευρές της συζήτησης στο πρωθυπουργικό γραφείο,  εκτοξεύτηκε η από κάθε άποψη "προβληματική" απειλή περί προθύμων πολιτικών  παραγόντων να ρίξουν την εκλεγμένη κυβέρνηση αρκεί να το ζητήσει η Εκκλησία».
** «Το θέμα αυτό υπερβαίνει εμένα τον πρωθυπουργό και την αριστερά. Αφορά στο σύνολο τον πολιτικό κόσμο απέναντι στην ιταμή αξίωση η Εκκλησία να απαιτεί και να επιτυγχάνει, με τη στήριξη του χρεοκοπημένου μιντιακού κατεστημένου, την απομάκρυνση ενός υπουργού»