ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η οικογένεια Δασκαλόπουλου συζητά με μιντιακό όμιλο

Οι φήμες, η προσέγγιση και ο «πολεμος» με τον Ψυχάρη

Διερευνητικές συζητήσεις, που έχουν στόχο την επέκταση της δραστηριοποίησης της θυγατέρας του επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλου, Αλεξάνδρας, στον χώρο των media, βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα. Μετά τη δυναμική της είσοδο στο ραδιόφωνο, η νεαρή και φιλόδοξη επιχειρηματίας δείχνει να έχει αποφασίσει να επεκτείνει τη δραστηριότητά της τόσο στις εφημερίδες και στα περιοδικά όσο και στο Διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι έχει ξεκινήσει..  συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη μεγάλου μιντιακού ομίλου, εξετάζοντας το ενδεχόμενο συμμετοχής της στο group. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η σχετική κουβέντα που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Μάλιστα, όπως λέγεται, επί τάπητος έχουν τεθεί διάφορα σενάρια. Το ένα προβλέπει τη δημιουργία ενός ομίλου ο οποίος θα χειρίζεται αποκλειστικά τα ραδιόφωνα.
Η δεύτερη εκδοχή αφορά αποκλειστικά τις εφημερίδες και τα sites.
Ανεξάρτητα, πάντως από την έκβαση που θα έχουν οι παρασκηνιακές συζητήσεις, σημειώνεται ότι και μόνο το ενδιαφέρον της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου για τα media αποτελεί ένα νέο σημαντικό στοιχείο για τον χώρο. Και αυτό γιατί η οικογένεια Δασκαλόπουλου διαθέτει ζεστό χρήμα, κάτι που έχει αρχίσει να εκλείπει τα τελευταία χρόνια από τις επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης.
Και η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια του πρώην προέδρου του ΣΕΒ δείχνει διάθεση να συμμετέχει στο υπό συγκρότηση νέο μιντιακό σκηνικό.
Μάλιστα, αποτελεί κοινό μυστικό ότι κατά καιρούς έχει προσεγγιστεί από ιδιοκτήτες μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων, όπως, για παράδειγμα, ο Σταύρος Ψυχάρης, προκειμένου να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΟΛ. Ωστόσο, ο ίδιος ο Δ. Δασκαλόπουλος προσπάθησε κατά κάποιον τρόπο να εμφανιστεί αποστασιοποιημένος από την επιχειρηματική δραστηριότητα της θυγατέρας του, θέλοντας προφανώς να αποφύγει τέτοιου είδους προτάσεις.  (πηγή: Παραπολιτικά)



σημ. zoornalistas:  Πριν από 2 χρόνια, τον Νοέμβριο του 2014, οι εφημερίδες του Ψυχάρη κατηγορούσαν τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο για φοροαποφυγή. Τα Νέα και το Βήμα σε εκτενή ρεπορτάζ αποκάλυπταν «πώς από κατήγορος των φοροφυγάδων χρησιμοποιεί έναν δαίδαλο εταιρειών στο Λουξεμβούργο για να πληρώνει λιγότερους φόρους». Τότε ο Δ. Δασκαλόπουλος είχε επιλέξει να αντιδράσει με την απειλή της αγωγής σε δημοσίευμα του "Βήματος" για «φορολογική συμφωνία εταιρείας που ανήκει στον Όμιλο Damma με τις αρχές του Λουξεμβούργου». Σε δήλωσή του τότε ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Δεν πτοούμαι, βέβαια, ούτε... συγκινούμαι επειδή μια τέτοια εφημερίδα με έχει βάλει στο στόχαστρο. Μάλλον το θεωρώ τίτλο τιμής. Η συγκαταβατική ανοχή μου, ως προς το συγκρότημα, έχει εξαντληθεί και στη βάση αυτή, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη με την άμεση κατάθεση αγωγής κατά της εφημερίδας».
Τώρα, το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα και τι συνέβη αργοτερα μόνο οι Ψυχάρης και Δασκαλόπουλος μπορούν να γνωρίζουν..