ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Βαθύ ρήγμα στις σχέσεις Βαρδινογιάννηδων - Χατζηνικολάου

Το συμβόλαιο και η εγκατάλειψη της οικογένειας στη μάχη για τις άδειες

Η τύχη το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τον Νίκο Χατζηνικολάου… Αφού τα οικονομικά πρόβλημα του «Real group», συνδυαστικά με την αδιέξοδη κατάσταση της χώρας και της αγοράς των media, έχουν οδηγήσει τον εκδότη σε αποφάσεις που λίγα χρόνια πριν θα ήταν αδιανόητο ως επιλογές… Κι αυτό διότι ανατρέπουν σχέσεις και ισορροπίες που ο δημοσιογράφος προστάτευε ως ιερό τοτέμ!
Σύμφωνα με πληροφορίες η πίεση από τα οικονομικά προβλήματα, λέγεται ότι ήταν η αιτία της σύγκρουσης και εν συνεχεία της ρήξης του δημοσιογράφου με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου του με το STAR. Επιλογή που.. οδήγησε σε μια συνολική αλλαγή πλεύσης… Και συγκεκριμένα στην απόφαση να συμμαχήσει με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη νέα τηλεόραση που είναι στα σκαριά, χωρίς να αποκλείεται μια γενικότερη συνεργασία των δυο πλευρών που θα αφορά και στις εκδοτικές δραστηριότητες.

Μοιραία όμως, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο παρασκήνιο που οδήγησε σε βαθύ ρήγμα τις σχέσεις ανάμεσα στον Νίκο Χατζηνικολάου και την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Συγκεκριμένα ο εκδότης της «Real News» – λέγεται, ότι από νωρίς το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει τις συζητήσεις με το αφεντικό του STAR Γιάννη Βαρδινογιάννη για την ανανέωση του συμβολαίου του… Η πίεση όμως από τα οικονομικά προβλήματα στο εκδοτικό συγκρότημα – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανάγκασε τον Νίκο Χατζηνικολάου να ζητήσει όρους στο συμβόλαιό του, τους οποίους η άλλη πλευρά, προτιμούσε να συζητήσει, αφού πρώτα ξεκαθάριζε η κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο.

 Ήταν την περίοδο που εκκρεμούσε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, δηλαδή είχε ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του… Και στις πιεστικές απαιτήσεις του εκδότη για την υπογραφή ενός μεγάλου συμβολαίου… ο Γιάννης Βαρδινογιάννης φέρεται να απαντούσε, «Δεν μπορώ αυτή την στιγμή να πληρώσω… Άσε πρώτα να δούμε τι θα γίνει με το διαγωνισμό».
Κάπου εκεί λοιπόν, ο Νίκος Χατζηνικολάου αποφάσισε να διακόψει τις συζητήσεις και να ξεκινήσει τις επαφές με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Στο μεταξύ ο διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί και ως γνωστόν το STAR δεν ήταν ανάμεσα στους 4 υπερθεματιστές.
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη εξοργισμένη από τη διαδικασία του διαγωνισμού αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της και χωρίς να χάσει χρόνο, αποφάσισε να κινηθεί νομικά, προσβάλλοντας τη διαδικασία, τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είχε πάρει πολύ ζεστά την υπόθεση και δυναμικά ξεκίνησε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες… Αντίστοιχα – θυμίζουμε, κινήθηκε και η ιδιοκτησία του ALPHA… Ώσπου τελικά δικαιώθηκαν!

Εν κατακλείδι όμως, αυτό που ενόχλησε την οικογένεια Βαρδινογιάννη προκαλώντας έκτοτε μεγάλο ρήγμα στη σχέση της με τον εκδότη της «Real News», ήταν η απόφασή του να εγκαταλείψει τη δύσκολη στιγμή το κανάλι και κατ’ επέκταση την ιδιοκτησία που έδινε τη μάχη να κρατήσει το σταθμό ανοικτό!
- από το enimerosi24