ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Σταύρο, άφησες τη δουλειά στη μέση

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Το ερώτημα «Σταύρο που πας;» αναδύθηκε σαν φυσαλίδα στον εγκέφαλό μου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όταν ο πρωθυπουργός έτεκεν τη νέα κυβέρνηση ύστερα από ωδίνες περί ανασχηματισμού αρκετών εβδομάδων. Το δεύτερο ερώτημα εξερράγη στα εγκέφαλό μου χθες το μεσημέρι, όταν μάθαμε για την πυρκαγιά στο σπίτι του Μπίκα, και ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι είχε μεταπεισθεί και θα ανακαλούσε την απόφασή του για παραίτηση από την ΚΕΔ. Ο Κοντονής δεν τελείωσε τη
δουλειά του και έφυγε, ήταν η πρώτη σκέψη πριν ακούσω τα επιχειρήματα περί αναβάθμισης (ισχύει) και τον ισχυρισμό ότι έβαλε το νερό στο αυλάκι της κάθαρσης και πλέον όλα θα κυλήσουν και χωρίς της δική του παρουσία (φυσικά, δεν ισχύει).

Ο Σταύρος Κοντονής τόλμησε ό,τι δεν τόλμησαν – ή τόλμησαν και δεν μπόρεσαν – ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι. Ένας υφυπουργός αθλητισμού έκανε δουλειά για πενήντα! Αντιπαρατέθηκε με..
πανίσχυρους επιχειρηματίες τεράστιου οικονομικού εκτοπίσματος, με κυρίαρχους εκδότες, με ανελέητους μιντιάρχες (που έβαζαν τα ορκισμένα δημοσιογραφικά πρωτοπαλίκαρα, του πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα, να του επιτεθούν από τα τηλεοπτικά και τα ραδιοφωνικά ερτζιανά), με ανίκητους κορακοζώητους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που επιβίωναν με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ήρθε σε σύγκρουση με σκληρούς πυρήνες οπαδών, λιθοβολήθηκε από γηπεδικά συνθήματα με βαρείς χαρακτηρισμούς, κρεμάστηκε σε κιγκλιδώματα με πανό που είχαν το όνομά του στολισμένο με υλικό από τον φραστικό βούρκο, επιτιμήθηκε σκληρά ή χλευάστηκε για κάποιες αποφάσεις του από καλοπροαίρετους δημοσιογράφους, λοιδορήθηκε και ελεεινολογήθηκε από εγκάθετους γραφιάδες – και άντεξε σε όλα αυτά.

Ώσπου την περασμένη Παρασκευή ο Κοντονής έφυγε για άλλες πολιτείες της Εξουσίας. Αναβαθμισμένος ως υπουργός Δικαιοσύνης, ναι. Ανθρώπινο να θέλει να ανέβει σκαλοπάτι στην πολιτική του καριέρα. Κατανοητό αν κουράστηκε κολυμπώντας κόντρα στο ρεύμα – που συχνά κατέβαζε βαθρολήμματα. Αλλά τη δουλειά την άφησε στη μέση και ας μην προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν:
** Λίγες ώρες μετά τη νέα υπουργοποίησή του ήρθαν οι νυχτερινές απειλές στον Τσαχειλίδη με όλες τις συνακόλουθες εξελίξεις στην υπόθεση της ΚΕΔ.
** Και λίγο μετά, πριν συμπληρωθεί εβδομάδα από την αποχώρησή του, ήρθε η πυρκαγιά στο σπίτι της Χαλκιδικής που μπορεί να είναι μια ακόμα επίδειξη δύναμης του ποδοσφαιρικού παρακράτους. 

Γι’ αυτό, λοιπόν, ουδεμία κάθαρση τελείωσε και το νερό που μπήκε στο αυλάκι δεν φτάνει να καθαρίσει την κόπρο του ποδοσφαίρου. Μη βαυκαλιζόμαστε με τις ισχυρισμό ότι από το νέου του πόστο ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού θα μπορέσει (και να θέλει, που το θέλει) να «τρέξει» τις υποθέσεις εκκρεμοδικίας που λιμνάζουν. Ο κύκλος του Κοντονή γύρω από το παρασκήνιο, τη βία, τις εγκληματικές ενέργειες έκλεισε. Και, δυστυχώς, παγίδεψε μέσα στο κλειστό περίγραμμα δυνάμεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξυγίανση.

(* Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης)
- πηγή: harddog-sport