ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

«Καλούμε τους απλήρωτους του ΔΟΛ να ενωθούν μαζί μας»

Συγκέντρωση των απλήρωτων του Mega έξω από τα γραφεία του Ψυχάρη

«Καλούμε τους απλήρωτους εργαζόμενους του ΔΟΛ να βγουν από τα γραφεία τους και να ενωθούν με τους απλήρωτους του Μega». Αυτό ακούστηκε πολλές φορές από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του τηλεοπτικού σταθμού της Μεσογείων.
Οι απλήρωτοι του Mega συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι  έξω από τα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στην οδό Μιχαλακοπούλου 80 στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκε (από ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ) να γίνουν έξω από τα κεντρικά γραφεία των τριών κυρίων μετόχων της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε» λόγω.. της μη καταβολής των αποδοχών που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Παναγιώτη Ψυχάρη, διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΟΛ καθώς και με τον εκτελεστικό πρόεδρο του Οργανισμού, Σταύρο Ψυχάρη.
 απαιτώντας την άμεση ενημέρωσή τους επί των προβλημάτων που αφορούν στην λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.
Αύριο στις 12 οι εργαζόμενοι του Mega θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Έθνος του Φώτη Μπόμπολα (σημείο συγκέντρωσης Μπενάκη 5, Χαλάνδρι ΠΗΓΑΣΟΣ, ώρα 12.00), ενώ την Παρασκευή θα συγκεντρωθούν στην εταιρεία πετρελαιοειδών Μότορ Όιλ του Βαρδινογιάννη (σημείο συγκέντρωσης Ηρώδου Αττικού 12Α, Μαρούσι  (ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ), ώρα 12.00).
Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για έξι μήνες, καθώς ενώ οι τράπεζες είχαν συμφωνήσει στην αποδέσμευση 2 εκατομμυρίων ευρώ για να καλυφθεί η μισθοδοσία δύο μηνών, υπήρξε εμπλοκή αφού δεν συμφώνησαν να βάλουν τα χρήματα στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

ΥΓ Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της «επιμένει και απαιτεί από τις Τράπεζες και τους μετόχους του «MEGA» την άμεση καταβολή των μισθών των συναδέλφων με βάση τα χρήματα, που έχουν, ήδη, εξασφαλιστεί. Η συνδικαλιστική μέριμνα αφορά τη δουλειά των συναδέλφων και όχι τις δουλειές των αφεντικών…»