ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

H Εφημερίδα των Συντακτών κι εγώ

Γράφει ο Σπύρος Δερβενιώτης 

Όπως ίσως θα έχετε μάθει (από τα social κι από επιστολές, γιατί η Εφημερίδα δε θεώρησε απαραίτητο να ενημερώσει τους αναγνώστες της) από τις 18/10/16, το κόμικ στρίπ «Εφημερίδα: Oδηγίες Χρήσεως» που ήταν η εβδομαδιαία συνεισφορά μου στο κόμικς ένθετο «Καρέ-Καρέ» έχει σταματήσει να δημοσιεύεται, κατόπιν της μονομερούς λύσης της συνεργασίας μου με τη «Συντακτών» με πρωτοβουλία της Εφημερίδας. Ως πρόσχημα χρησιμοποιήθηκε η έναρξη μηνιαίας συνεργασίας μου με το περιοδικό Report, που δίνεται ως έξτρα προσφορά με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ένα Σάββατο κάθε μήνα. Αυτό θεωρήθηκε ασυμβίβαστο βάσει ενός «εθιμικού δικαίου» που απαγορεύει να δουλεύεις ταυτόχρονα σε δύο ευθέως ανταγωνιστικά..
έντυπα (π.χ. δύο ημερήσιες ή δύο κυριακάτικες). Ως εθιμικό δεν είναι γραμμένο σε κανένα καταστατικό, και ο καθένας το ερμηνεύει κατά πώς τον βολεύει, ειδικά σε μια εφημερίδα που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο μόνος που δεν έχει παράλληλη δεύτερη απασχόληση να είναι ο φίκος του ισογείου-και δεν έχει καν φίκο το ισόγειο.
Έτσι, η παράλληλη συνεργασία του συναδέλφου Πέτρου Ζερβού σε έτερη Σαββατιάτικη εφημερίδα δεν θεωρείται από τη «Συντακτών» ασυμβίβαστη, «επειδή είναι οικονομικό φύλλο (η «Αγορά») κι όχι πολιτικό» ενώ η κυρίως απασχόληση του Τάσου Αναστασίου στην εφημερίδα «Αυγή» (κυκλοφορεί κανονικά και τα Σάββατα) επίσης δε συνιστά ασυμβίβαστο, δεδομένου ότι ουδέποτε του ζήτησαν να διαλέξει μεταξύ των δύο εφημερίδων (δίνει μία φορά το μήνα συνεργασία στη «Συντακτών», όσο ακριβώς κι εγώ στο «Report»)
Τεκμαίρεται λοιπόν, ότι το «Ασυμβίβαστο» είναι ένα πανάρχαιο έθιμο που μόλις έφτιαξαν, και έχει εφαρμογή μόνο σε όσους αρχίζουν από «Δερβ» και τελειώνουν σε «νιώτης».

- διαβάστε τη συνέχεια στο derveniotis.wordpress (ΕΔΩ)