ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Διαλέξτε: Αναρχοκομμουνιστές ή φασίστες;

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Το αντικομμουνιστικό κρεσέντο του Άδωνη Γεωργιάδη βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ αποφαίνεται το ΚΚΕ! Γιατί; Μα, του δίνει κομμουνιστικά εύσημα, τα οποία δεν δικαιούται και έτσι συντηρεί με τον τρόπο του το νέο δικομματισμό (ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Δημοκρατία), ο οποίος ως γνωστόν παγιδεύει τους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες σε μια διαμάχη που δεν τους αφορά.
Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στο ΚΚΕ ότι για πολιτικούς με τον ιδεολογικό προσανατολισμό του Α. Γεωργιάδη, οτιδήποτε βρίσκεται αριστερότερα της Δεξιάς είναι σχεδόν κομμουνιστικό; Πρώτη φορά συναντούν το φαινόμενο; Σάμπως ο Α. Γεωργιάδης είναι ο πρώτος διδάξας; Έχουν προηγηθεί.. ισχυρότεροι απ' αυτόν και με διεθνή εμβέλεια παράγοντες της Δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας.
Ο Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ακούει ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύει ότι έχει να κάνει με μπολσεβίκους. Ο επικεφαλής του SPD Γκάμπριελ την περίοδο της πρώτης φάσης της διαπραγμάτευσης είχε χαρακτηρίσει την ελληνική κυβέρνηση «εν μέρει κομμουνιστική». Για την κυρίαρχη σκέψη στην Ευρώπη ό,τι αμφισβητεί τη στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού- ακόμη και ο κεινσιανισμός- είναι κομμουνιστικό, παλιομοδίτικο, παρωχημένο και φυσικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία και την ελεύθερη αγορά.
Πάντως σε καμία περίπτωση ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει την πρόθεση να αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντίπαλο δέος της παράταξής του ώστε το σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί ακόπως με τις εναλλακτικές του λύσεις. Για τον κ. Γεωργιάδη και τους ομοτράπεζους του ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλυθεί, να εξαφανιστεί και αν είναι δυνατόν ο αρχηγός του και τα κορυφαία στελέχη του να οδηγηθούν στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.
Άλλωστε κι αυτός, όπως και πολλοί άλλοι στη Δεξιά, τα έχουν μπερδέψει στο μυαλό τους. Τη μία φορά μιλούν για αναρχοκομμουνιστές, την άλλη για φασίστες-μία κυρία μάλιστα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ έκανε συγκρίσεις με την εξόντωση των Εβραίων από τον Χίτλερ! Η πλήρης σύγχυση δηλαδή.
Αυτό που κατά την ταπεινή γνώμη μου πρέπει να απασχολεί το ΚΚΕ και όλους τους εχέφρονες πολίτες αυτής της χώρας είναι η προσπάθεια που γίνεται από τμήματα της μισαλλόδοξης Δεξιάς (και όχι μόνο) να περάσει η αντίληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου. Κι αν αυτό εμπεδωθεί θα ακολουθήσουν κι άλλοι, με πρώτο και καλύτερο το ΚΚΕ. Άλλωστε το είπε ο κ. Γεωργιάδης «παντού στον κόσμο αν πεις πως είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή».
 - efsyn.gr