ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

«Να βρούμε δουλίτσα σε κανένα δικό μας...»

Κανάλι 1», η εργοδοσία ζητά μισθούς από απολυμένους!

Ανακοίνωση - καταγγελία της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ):
Πρόσφατα η διοίκηση του δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά «Κανάλι 1» επέδωσε στους απολυμένους, ταυτόχρονα και δικαιωμένους σε όλες τις μέχρι τώρα ένδικες διαδικασίες, αγωγή στην οποία τους ζητά τους μισθούς των δύο τελευταίων ετών!
Προσχηματικά αναφέρεται στη διαδικασία του ΑΣΕΠ χωρίς να εισέρχεται σε λεπτομέρειες που δεν την βολεύει στην πολυετή αυτή μάχη που δίνουν οι παρανόμως απολυμένοι από την τότε διοίκηση του «Καναλιού 1». Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποί της περιφέρονται σε υπουργικά γραφεία.. ζητώντας την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στις ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις των ΟΤΑ. Είναι φανερό πως το μένος έναντι των απολυμένων τεχνικών περισσεύει, όμως δεν θα απαντήσουμε εδώ στα ανυπόστατα επιχειρήματά τους και στις πρωτοφανείς ενέργειές τους. Τους ενημερώνουμε μόνο πως η συμπεριφορά τους αυτή έχει σαν μοναδικό αποτέλεσμα να δυναμώνει την θέλησή μας ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή μας που πλέον δεν αργεί.
Δεν θα ασχοληθούμε ξανά με παραινέσεις προς τη σημερινή διοίκηση που νομίζει ότι έχει καταφέρει κάτι με την, κατ’ εξακολούθηση, ανάλγητη και επιλεκτική συμπεριφορά της απέναντι σε ανθρώπους που εργάζονταν στο «Κανάλι 1», όταν αυτή δεν ήξερε κατά που πέφτει και τι είναι. Τους λέμε μόνο να δουν την κατάληξη των προκατόχων  τους.
Απαιτούμε από τους κυβερνώντες μέσω της επικείμενης αδειοδότησης των ραδιοσταθμών αλλά και της νομοθετικής ρύθμισης που θα αφορά τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς, μεταξύ άλλων,  να πάψουν πλέον οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων να είναι όμηροι των εκάστοτε διοικήσεων και να εργάζονται με ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, με ΣΣΕ και με αξιοπρέπεια η οποία  σήμερα έχει αντικατασταθεί με το ψηφοθηρικό : «να βρούμε δουλίτσα σε κανένα δικό μας….»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ