ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Αλλος ο ρόλος του Ταγματάρχη κι άλλη η δουλειά του Καπάκου

Ένα σωρό ανακρίβειες και μυθεύματα συνοδεύουν την είδηση για την απομάκρυνση του Σταύρου Καπάκου από τη Γενική Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ.
Ο Σταύρος Καπάκος δεν είναι μόνο πρώην διευθυντής σύνταξης της «Αυγής» της Κυριακής. Η επαγγελματική του διαδρομή είναι μεγάλη και σημαντική. Πριν από την «Αυγή» εργάστηκε επί περίπου 20 χρόνια σε θέσεις ευθύνης στον ενημερωτικό τομέα του Mega, αυτό θα έπρεπε να είναι γνωστό, αλλά και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η διαδρομή του στη δημοσιογραφία είναι μεγάλη -έστω και λόγω ηλικίας- και πάντως δεν περιορίζεται στα τρία τελευταία χρόνια της «Αυγής».
Αυτά με τα επαγγελματικά. Σε σχέση με την Αριστερά, ο Καπάκος έχει μια συνεπή διαδρομή περίπου 40 χρόνων, ούτε χθεσινός είναι, ούτε νεοφώτιστος. Δεν ανέλαβε γενικός διευθυντής..
Ενημέρωσης της ΕΡΤ ως εγκάθετος της κυβέρνησης και αλεξιπτωτιστής στην ΕΡΤ, αλλά ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, έμπειρος και έντιμος, ενταγμένος ιδεολογικά στην Αριστερά. Για λόγους δεοντολογίας, δεν έθεσε υποψηφιότητα για σύνεδρος στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε μια τέτοια στάση να συνδυαστεί με αυτό που του καταλογίζουν, ότι δήθεν ανήκει στην τάδε «τάση» του ΣΥΡΙΖΑ;
Ο Καπάκος θέλει να κάνει τη δουλειά του, αυτή για την οποία πληρώνεται από τον ελληνικό λαό. Με σύνεση, με συνέπεια, με εντιμότητα, στις συγκεκριμένες δύσκολες αντικειμενικά συνθήκες: μειωμένος προϋπολογισμός, περιορισμένο προσωπικό. Υποστηρίζει ότι οι ρόλοι του διευθύνοντος συμβούλου και του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης πρέπει να είναι διακριτοί. Άλλη η δουλειά του ενός, άλλος ο ρόλος του άλλου - σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ο διαχωρισμός είναι σαφής.
Aγγέλα Νταρζάνου (Αυγή)