ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Αλλαγή γραμμής στον ΔΟΛ;

Ενδιαφέρουσα η σημερινή πρόταση διευθυντικού στελέχους του ΔΟΛ, για την αναγκαιότητα μιας ελληνικής έρευνας βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, την οποία -βεβαίως- αποδίδει σε «αξιόπιστους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες».
Συγκεκριμένα, το στέλεχος του ΔΟΛ γράφει ότι ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την συγκρότηση «ανεξάρτητης επιτροπής αποτελούμενης από εμπειρογνώμονες και ανώτερα στελέχη της Τράπεζας Ελλάδος, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία θα αναλάβει να καταγράψει πλήρως το χρέος και να περιγράψει σενάρια βιωσιμότητάς του».
Ως προϋπόθεση τίθεται η «οικουμενική πολιτική κάλυψη» αυτής της πρωτοβουλίας ώστε.. «να ξεκινήσει διεθνής καμπάνια ενημέρωσης σε κυβερνήσεις και κοινοβούλια» και «να κερδηθούν συμμαχίες για μια λύση ικανή να στηρίξει την επανεκκίνηση της χώρας».
Δεν μπορώ ασφαλώς να ξέρω τι ακριβώς έχει στο κεφάλι του ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ψυχάρη -με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα- και «οι αξιόπιστοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες» τους οποίους επικαλείται το σχετικό δημοσίευμα, αλλά νομίζω πως είναι αξιοπρόσεχτο ότι πρώτη φορά μετά από τον Ιανουάριο 2015 καλούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε διεθνείς κινήσεις με διακομματική συναίνεση για το καλό της χώρας.
Ως γνωστόν έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και όλα τα μέλη της κυβέρνησής του, κατά την αρθρογραφία και την ας πούμε ειδησεογραφία του ΔΟΛ, ήταν οι ολετήρες, οι ανίκανοι, οι απατεώνες κ.λπ. που έπρεπε να ξεκουμπιστούν αμέσως από την κυβέρνηση για να έρθει να μας σώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αδωνι, τον Βενιζέλο, τον Σταύρο Θεοδωράκη... και τον Πρετεντέρη.

 Δημήτρης Τρίμης (ΕφΣυν)