ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΕΔΟΕΑΠ: μια γενική συνέλευση χωρίς αποφάσεις

Μπροστά στην κυβερνητική και εργοδοτική κοροϊδία, οι συνδικαλιστικοί υπεύθυνοι πλειοδότησαν σε… κινητοποιήσεις, λεκτικά! 

Αν η κατάσταση δεν ήταν τραγική για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ θα μπορούσε να βγάλει γέλιο. Μπροστά στην εξόφθαλμη πλέον κοροϊδία της κυβέρνησης (που εδώ και  40 μέρες έχει αφήσει  τον κάδο χωρίς ασφαλιστικό πόρο) και τους εκβιασμούς των εργοδοτών, οι υπεύθυνοι των συνδικαλιστικών ηγεσιών για την κατάντια του κλάδου,… πλειοδότησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Προφανώς και για να εκτονώσουν..
το κλίμα οργής που εκδηλώθηκε  στη συνέλευση, στην οποία παραβρέθηκαν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι, αγωνιούντες για την  πορεία παράδοσης άνευ όρων στις μνημονιακές επιταγές των κυβερνώντων και των ακολουθούντων φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστών (εκ των οποίων ελάχιστοι στην αίθουσα).
Οι τοποθετήσεις ξεκίνησαν με τον πρόεδρο  της ΠΟΕΣΥ Δημήτρη Κουμπιά να ενημερώνει το σώμα για την σημερινή δήλωση Κατρούγκαλου για λύση μέχρι… το τέλος του χρόνου, κάτι που δεν πρέπει να μας καθησυχάσει, για το ότι προγραμματίζονται κινητοποιήσεις. Από τον Οκτώβριο πρότεινα κινητοποιήσεις, είπε ο γγ της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης.
Η κυβέρνηση είναι θύμα των εκβιασμών των καναλαρχών και εμείς όμηροι, είπε ο  πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία για την ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ και την θέσπιση πόρου και η κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να προχωρήσει στη νομοθέτησή του. Σε παρελκυστική τακτική των εργοδοτών, οι οποίοι βρίσκονται σε πόλεμο με την κυβέρνηση κι εμείς τα θύματα,  αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Νίκος Καρράς, τασσόμενος υπέρ άμεσων κινητοποιήσεων έως και διαρκείας.
Το Μέτωπο για την Ανατροπή (Πρωτοβουλία  για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ και Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα στην ΕΣΗΕΜΘ) ήταν παρόν, με χαρακτηριστικές τις  τοποθετήσεις μελών του. Τα μέλη του δσ του ΕΔΟΕΑΠ Πόπη Χριστοδουλίδου και Γιάννης Αγγέλης, αποκάλυψαν με στοιχεία τις δραστηριότητες της μνημονιακής πλειοψηφίας του ΕΔΟΕΑΠ που προήλθε από συνεργασία δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ο δεύτερος επιτακτικά ζήτησε τον καθορισμό του επόμενου βήματός μας, αφού οι μαύρες απαιτήσεις των μνημονίων οδηγούν στην ασφαλιστική ρύθμιση με την διάσταση  της… προσωπικής διαφοράς. Ενώ η πρώτη κάλεσε σε ξεσηκωμό με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις. Ο Γιώργος Παυλόπουλος (μέλος γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ) είπε ότι θα μείνετε στην ιστορία ως οι δήμιοι του κλάδου, ενώ ο Νάσος Μπράτσος (μέλος γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ) κάλεσε να επιλεγεί με ποια πλευρά είναι κάποιοι  που διαχειρίζονται  τις συνδικαλιστικές τύχες των σωματείων. Κατήγγειλαν τη σκόπιμη κωλυσιεργία του δήθεν διαλόγου με την κυβέρνηση που έχει σκοπό να οδηγήσει τον κλάδο μπροστά σε τετελεσμένα, ενώ τονίστηκε η ανάγκη άμεσων αγωνιστικών – απεργιακών κινητοποιήσεων, μαζί με άλλους πληττόμενους και αγωνιζόμενους κλάδους.
Στον ίδιο τόνο και ο Μπάμπης Μπίκας (μέλος του δσ της ΕΣΗΕΜΘ), καλώντας επιτέλους να πούμε το μεγάλο «Όχι» της γενιάς μας στο μαύρο που ρίχνουν στον κλάδο, στα δικαιώματά μας, στις ζωές μας, στην ενημέρωση, στην ίδια την δημοκρατία. Κι αν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι δεν μπορούν και ετοιμάζουν την παράδοση άνευ όρων, οι  από τα κάτω δεν θα  τους αφήσουν. Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, καλά  οργανωμένες και περιφρουρημένες. Ενώ χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Χαραλαμπίδης (μέλος του δσ του ΠΣΑΤ) είπε ότι ο μόνος  δρόμος η πάλη για διεκδίκηση όσων μας έκλεψαν.
Η γγ της ΕΣΗΕΑ Νανά  Νταουντάκη αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ΣΣΕ και ζήτησε τον προγραμματισμός κινητοποιήσεων, όπως και το μέλος των δσ της ΠΟΕΣΥ και του  ΕΔΟΕΑΠ Κώστας Ντελέζος ο οποίος είπε ότι με ενότητα θα νικήσουμε. Οι εκπρόσωποι του  ΠΑΜΕ αναφέρθηκαν στο 4ο μνημόνιο με όλους προς τα κάτω (Γιώργος Μηλιώνης, μέλος δσ ΕΣΗΕΑ) και στις συνδικαλιστικές ευθύνες (Κουτσοβίλης).
Όσο για  την διοικητική «τρόϊκα» του ΕΔΟΕΑΠ (πρόεδρος Τάτσης, γγ Καρούτζος, ταμίας Παπαϊωάννου) ήταν… παρόντες, με τον πρώτο, κατά τη γνωστή τακτική του, να κλείνει τις εργασίες χωρίς να διεξάγει ψηφοφορία, λέγοντας ότι στην αίθουσα είχαν μείνει λίγα μέλη. Κι όταν, όπως έγινε γνωστό, ο ΕΔΟΕΑΠ έχει διαθέσιμα μόνο για να καλύψει μισθούς και  συντάξεις μέχρι και τον Νοέμβριο, με τους διοικούντες να αναφέρονται σε… χρηστή διοίκηση!

πηγή: asyntaxtostypos.org