ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τουρκία: η μεγαλύτερη φυλακή δημοσιογράφων

«Η Τουρκία είναι σήμερα η μεγαλύτερη φυλακή δημοσιογράφων παγκοσμίως. Μην αφήνετε την καταπίεση να υπερισχύσει και να καταστρέφει τα ελεύθερα μέσα μαζικής ενημέρωσης μιας χώρας μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης». Με αυτα τα λόγια ο πρώην αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ, Τζαν Ντουντάρ (φωτό), απηύθυνε έκκληση από το Στρασβούργο στους Ευρωπαίους να κινητοποιηθούν για την αποφυλάκιση των δημοσιογράφων που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας 
«Αυτή η μάχη δεν είναι σημαντική μονάχα για το μέλλον μας, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης. Η πίεση που ασκείτο στα ΜΜΕ ήταν ήδη μεγάλη πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος, όμως έχει καταλήξει ανυπόφορη» δήλωσε ο Ντουντάρ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο τούρκος δημοσιογράφος που ζει σήμερα εξόριστος στη Γερμανία είχε κατηγορηθεί ότι..  αποκάλυψε «κρατικά μυστικά» στην Τουρκία καθώς δημοσίευσε ένα άρθρο όπου περιέγραφε πώς η κυβέρνηση Ερντογάν προμήθευε όπλα στους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία.
Για αυτήν την υπόθεση, καταδικάστηκε τον Μάιο σε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 10 μηνών. Θύμα και απόπειρας δολοφονίας, ο Ντουντάρ έφυγε από την Τουρκία για τη Γερμανία εξηγώντας ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις δικαστικές αρχές της χώρας του.