ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Σήμερα έχουμε «τα σαράντα» του αγγελιόσημου...

Συνέλευση ΕΔΟΕΑΠ: Εως το τέλος Νοεμβρίου αρκούν τα αποθεματικά για μισθούς και συντάξεις

Οι δημοσιογράφοι σηκώθηκαν από τις καρέκλες, τους καναπέδες και τον ανεξήγητο εφησυχασμό που έδειξαν σε προηγούμενες συνελεύσεις και έσπευσαν στο Κάραβελ. Όπου άκουσαν ότι «σήμερα έχουμε τα 40 τού αγγελιόσημου». Ειπώθηκε έτσι στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού που είχε σημαντική προσέλευση (για γύρω στα 1.500 άτομα κάνει λόγο ένας πρόχειρος υπολογισμός) αν αντιπαραβάλουμε τη σημερινή εικόνα με τη γενική ραθυμία που διακρίνει τον κλάδο – και, φυσικά, όχι μόνο αυτόν.
Μια ραθυμία ευθέως ανάλογη με τη μεγέθυνση της κρίσης στον Τύπο. Από τη συνέλευση..
αναδύθηκαν μαύρες εικόνες για το μέλλον των δημοσιογραφικών ταμείων που έχουν λεηλατηθεί από τις «σωτήριες» κρατικές παρεμβάσεις. Κατ’ αρχάς, γιατί σήμερα «έχουμε τα 40» όπως ειπώθηκε από το πάνελ της συνέλευσης; Γιατί από τις 15 Σεπτεμβρίου το αγγελιόσημο έχει πάψει να υφίσταται και ο υπουργός που του έδωσε τη χαριστική βολή, ο Κατρούγκαλος, δεν έχει βγάλει λέξη για τον πόρο που (δήθεν;) θα εξασφαλιζόταν σε αντικατάστασή του. Ένας πόρος για τον οποίο είχαν συναινέσει – έτσι τουλάχιστον έλεγε ο υπουργός – εργοδοτικοί φορείς και, κυρίως, οι καναλάρχες. Αυτοί, όμως, τώρα κάνουν πίσω όπως ειπώθηκε στη συνέλευση, με πρόφαση (ή και με πραγματική αιτία) το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
- διαβάστε τη συνέχεια στο harddog-sport (ΕΔΩ)