ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Παππάς: Ενοίκιο 25 εκατ. ετησίως για προσωρινή άδεια

«Θα γίνει σεβαστή η δικαστική απόφαση αλλά δεν θα υποχωρήσουμε. Θα μπει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου και η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω. Το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών δεν θα συνεχιστεί». Αυτό  ξεκαθάρισε, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ1  ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες .
Οι δικαστές, όπως είπε ο Ν. Παππάς, κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων ενώ η κυβέρνηση είχε εξαντλήσει κάθε πιθανότητα συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Ο υπουργός Επικρατείας ευχήθηκε να γίνει σύντομα ο διαγωνισμός από το Εθνικό Συμβούλιο ..
Ραδιοτηλεόρασης ενώ εκτίμησε το τίμημα των προσωρινών αδειών στα περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σαν «ενοίκιο» όπως είπε για τη χρήση των συχνοτήτων.
Διευκρίνισε πάντως ότι το ακριβές τίμημα θα γίνει με βάση την αποτίμηση του ποσού του διαγωνισμού που διεξήχθη ενώ τόνισε πως «θα έχουν την ίδια νομική ισχύ οι επιχειρηματίες στα υπό σύσταση κανάλια με αυτούς που διατηρούν ήδη συχνότητες». Διευκρίνισε όμως ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφανθεί για τον συνολικό αριθμό των τηλεοπτικών αδειών εάν δεν δει πρωτίστως το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης».