ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Είναι παρά φύσιν η συνεργασία Unfollow και Παραπολιτικών;

Σχόλια από το διαδίκτυο για τη συνεργασία Χαραλαμπόπουλου - Ζενάκου με τον Κουρτάκη του ομίλου των Παραπολιτικών μέσω του περιοδικού Report:

***
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο τελευταίο τεύχος του Unfollow θα σταματήσει σίγουρα στο άρθρο με την, επιβλητική, φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη και τον τίτλο «Αυτός ο καναλάρχης ποιανού είναι; Άνοιξε το επάγγελμα. Διευκολύνσεις εκατέρωθεν. Τιμές φιλικές!».
Το άρθρο υπογράφει ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η ένταση με την οποία επεδίωξε κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει τη «μαγική» άδεια δείχνει πόσο πολύτιμο είναι γι’ αυτούς να έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο που.. διαμορφώνει το πολιτικό κλίμα και επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα. Η κυβέρνηση, από τη μεριά της, αν δεν υπήρχαν οι επιχειρηματίες Μαρινάκης, Σαββίδης, Καλογρίτσας, δεν θα οργάνωνε δημοπρασία με τόσο υψηλό τίμημα με τους υπάρχοντες καναλάρχες».
Η κριτική αυτή, ωστόσο, περί των «εργαλείων διαμόρφωσης του πολιτικού κλίματος», δεν εμπόδισε την εκδοτική ομάδα του – αυτοπροσδιοριζόμενου ως «αντισυστημικού» Unfollow – να συμπράξει πάραυτα με έναν από τους νέους… διαμορφωτές, τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η εφημερίδα «Παραπολιτικά», που απηχεί σταθερά τις απόψεις και τις θέσεις Μαρινάκη από την πρώτη ημέρα της έκδοσής της, ανακοίνωσε πανηγυρικά την κυκλοφορία, ως ένθετου στην εφημερίδα, ενός νέου «μηνιαίου περιοδικού έρευνας», του REPORT.
Πρόκειται για μια σύμπραξη μεταξύ... «αντισυστημικών» και «συστήματος» που – αν μη τι άλλο ― γεννά ενδιαφέρον, αλλά και πολλά ερωτήματα στην τρέχουσα συγκυρία του επιχειρηματικού και πολιτικού πολέμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Πόσο μάλλον, αφού το Unfollow διαπρέπει εδώ και πολύ καιρό στην έντονη κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.
tvxs

***
Πριν από 3 χρόνια, όταν το ThePressProject δημοσίευσε ένα πολύ καλό αφιέρωμα στην Ελευθεροτυπία που επανεκδιδόταν ο Άρης Χατζηστεφάνου είχε δημοσιεύσει ένα δελτίο Τύπου με τίτλο «Δεν συνεργάζομαι με το ThePressProject». Να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο για το Unfollow τώρα που η ομάδα του θα βγάζει περιοδικό με τα Παραπολιτικά του Κουρτάκη και του Μαρινάκη;
 Κώστας Εφήμερος (fb)

***
Είναι παρά φύσιν η συνεργασία Unfollow και Παραπολιτικών; Απάντηση δεν έχω. Μου φαίνεται πως είναι. Έστω κι αν η πλευρά του περιοδικού Unfollow διαθέτει πλήρη ελευθερία. Τότε, γιατί όχι; Γιατί να μη συνεργαστεί και με τα Παραπολιτικά; Τι να σας πω...
Καταρχάς να δούμε τα στοιχεία όπως τα παρουσιάζουν τα Παραπολιτικά γιατί από το Unfollow προς το παρόν έχουμε σιγή ιχθύος: θα βγάλουν μαζί ένα περιοδικό που θα λέγεται REPORT (μηνιαίο) και θα κυκλοφορεί κάθε τρίτη εβδομάδα του μήνα, ένθετο στην εφημερίδα. Κάθε τεύχος θα είναι μονοθεματικό. Εκδότης – Διευθυντής θα είναι ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και Διευθυντής σύνταξης ο Αυγουστίνος Ζενάκος. Να και τι γράφουν οι ίδιοι: «Η ομάδα του REPORT είναι αυτόνομη και έχει την πλήρη και συνολική ευθύνη της σύνταξης, του σχεδιασμού, της παραγωγής και της έκδοσης του περιοδικού».
Παρά φύσιν είναι σίγουρα ένα: αυτό που θα πάθουν οι αναγνώστες και των δύο εντύπων. Εκείνοι του Unfollow θα ντρέπονται να πάνε στα περίπτερα να ζητήσουν τα Παραπολιτικά (ιδίως όταν θα έχει και cd της Πάολα για δώρο) και οι αναγνώστες των Παραπολιτικών θα ξεφυλλίζουν το REPORT και δεν θα καταλαβαίνουν τίποτε, θα παρουσιάζει πράγματα το περιοδικό που εκτός απροόπτου δεν θα τους ενδιαφέρουν καν. Εκτός κι αν θα αναφέρεται σε νέους έρωτες και σε ζευγάρια που επιτέλους θα ανέβουν τα... σκαλοπάτια της εκκλησίας. Αλλά ξέχασα, αυτό αποτελεί δουλειά της Real Life, του ένθετου της Real News. Μην τα μπλέκουμε.
 Δημήτρης Κανελλόπουλος (e-tetradio)