ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Νέος ιός στο Facebook

Νέος ιός έχει κάνει την εμφάνισή του στο Facebook τις τελευταίες ημέρες, με δεκάδες χρήστες από την χώρα μας να έχουν ήδη πέσει «θύματα» και να προσπαθούν να προειδοποιήσουν τους διαδικτυακούς τους φίλους μέσω αναρτήσεων στα προφίλ τους.
Ο ιός αυτός εμφανίζεται ως post (ανάρτηση) βίντεο στο χρονολόγιό σας και μάλιστα φαίνεται ότι έχει αναρτηθεί από κάποιον γνωστό σας. Μόλις ο χρήστης προσπαθήσει να δει το βίντεο, ένα μήνυμα τον ενημερώνει ότι πρέπει να εγκαταστήσει ένα plug-in (πρόσθετο πρόγραμμα) για να μπορέσει να το παρακολουθήσει. Σε περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να το κατεβάσει το πρόσθετο αυτό πρόγραμμα και δώσει την συγκατάθεσή του, τότε ουσιαστικά.. επιτρέπει στο κακόβουλο λογισμικό να εισβάλει στο σύστημά του.
Aν δείτε ένα τέτοιο post στο χρονολόγιό σας πρέπει να το διαγράψετε αμέσως χωρίς να το ανοίξετε και στη συνέχεια, καλού - κακού, να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.