ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Θέμης Αλαφούζος καταθέτει για τα θαλασσοδάνεια

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» των τραπεζών σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και κόμματα καταθέτει σήμερα ως μάρτυρας ο εκδότης της «Καθημερινής» Θεμιστοκλής Αλαφούζος.  Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ, Γιάννης Αλαφούζος, είχε καταθέσει στις 2 Αυγούστου και μεταξύ άλλων είχε κατηγορήσει τους πάντες, και κυρίως τους ανταγωνιστές του, για διαρκή διαπλοκή.
Θυμίζουμε ότι ο όμιλος Αλαφούζου, με ζημιές 100 εκατ. ευρώ σε έξι χρόνια, οφείλει στην Εθνική Τράπεζα 51,3 εκατ. Παρότι μια δόση ύψους 1,7 εκατ. δεν πληρώθηκε, δεν υπήρξαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις με δεσμεύσεις λογαριασμών. Η συμμετοχή της Εθνικής σε ποσοστό 95% του συνολικού δανεισμού υπερβαίνει κάθε τραπεζική πρακτική.
Οι εκθέσεις ορκωτών λογιστών (2012, 2013, 2014) καταγράφουν αμφιβολίες για την ικανότητα.. της εταιρείας να συνεχίσει τη δραστηριότητά της, καθώς από το 2011 είχε ζημιογόνα αποτελέσματα χρήσης (όπως και οι θυγατρικές) και πορεία μετοχών προς το μηδέν.
Στις Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε. χορηγήθηκε εφάπαξ ποσό 3,4 εκατ. με λήξη 31.10.2010 και με εξασφάλιση εκχώρησης επιδότησης του ελληνικού Δημοσίου. Εξι χρόνια μετά το ποσό αυτό δεν έχει εξοφληθεί και εγκρίνονται συνεχείς παρατάσεις της λήξης του. Η Εθνική το 2015 «χρηματοδότησε» τον όμιλο με 800.000, ενώ το συνολικό διαφημιστικό πακέτο για τον όμιλο ήταν 3,5 εκατ. ευρώ.
- πηγή: efsyn.gr