ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Τι γυρεύει η ΕΣΗΕΑ στου Μητσοτάκη;

Με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από δική του πρωτοβουλία. Η συνάντηση έγινε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε αργότερα στο fb:
Συναντήθηκα σήμερα με τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Πρέπει να διασφαλιστεί η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι..
ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε 4. Περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα κανάλια, περισσότερα χρήματα, περισσότεροι εργαζόμενοι.
Την ίδια ώρα «κύκλοι» του Μαξίμου αναφέρουν:
«Για πολλοστή φορά σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος εμμέσως στους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια, είπε ότι "η ΝΔ θα προκηρύξει νέες τηλεοπτικές άδειες". Παρέλειψε, όμως, επίσης για πολλοστή φορά, να πει τι θα κάνει με τους καναλάρχες που πήραν άδεια. Και που υπερθεμάτισαν με 246 εκατομμύρια στον πρόσφατο διαγωνισμό:
1. Θα τους δώσει πίσω τα 246 εκατομμύρια;
2. Θα προκηρύξει τις νέες άδειες με ανάλογο τίμημα;
3. Θα εφαρμόσει σύστημα αδειών δύο ταχυτήτων;
4. ΔΞ/ΔΑ;
Περιμένουμε με αγωνία από το γραφείο Τύπου της ΝΔ μια ακόμη ασαφή και γενικόλογη απάντηση που θα πετάει την μπάλα στην εξέδρα.»