ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ο άνθρωπος της πρώτης σελίδας

Ο Κούγιας υπερασπίζεται εγκληματίες, αλλά καταδικάζει ένα λάθος στο γήπεδο

Γράφει ο Διον. Βραϊμάκης*
Ο Αλέξης Κούγιας, λες και ζει για τη διάσπαση, την αντιδικία και τη σύγκρουση. Ανοίγει μέτωπα με την ευκολία που ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου. Η πινακοθήκη των αντιπάλων, με τους οποίους έχει συγκρουστεί ανοικτά και δημοσίως, είναι μεγάλη και με πλατιά κοινωνική, επαγγελματική και ποιοτική γκάμα: Λαζόπουλος, Σιτιμπέ (τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα), Μπέος, Βατίδου, Γιαλιάς (πρόεδρος των Τρικάλων) , Βίκτωρας Μητρόπουλος, Βαλλιανάτος  – ένας σωρός άλλοι και προχθές Ντεγκρά!
Ο άνθρωπος που δίνει μάχη για να υπερασπιστεί μέχρις αθωώσεως δολοφόνους, σατανιστές,.. κάθε είδους ποινικούς, καταδίκασε στο άψε σβήσε τον τερματοφύλακα της Λάρισας για ένα λάθος πάνω στον αγώνα. Βλακώδες λάθος, αλλά λάθος! Ούτε πυροβολισμός στο ψαχνό ήταν ούτε δολοφονία με μυστικιστικές τελετές ούτε κάνα κακούργημα.
Όμως, ο ποινικολόγος πέρασε αμέσως στην ποινή: χειροδικία! Μικρός το δέμας, αλλά τόλμησε να τα βάλει με τον παρά εννέα πόντους δίμετρο Ντεγκρά. Γιατί πάντα λειτουργεί στην ηρωική λογική «το ξέραμε πως θα τις φάμε, αλλά τον τσαμπουκά έπρεπε να τον κάνουμε». Ο Αλέξης Κούγιας είναι άνθρωπος της πρώτης σελίδας. Ζει από τη δημοσιότητα και για τη δημοσιότητα. Δημοσιογραφικός τύπος, δίνει θέματα με δηλώσεις –που σπάνια τις αρνείται– και τροφοδοτεί την επικαιρότητα με τις πράξεις του.
Αλλά, μαζί, είναι δικομανής. Βήχεις και σε απειλεί με εξώδικο. Ξαναβήχεις και σου επισείει την αγωγή. Τολμηρός στην επιστημονική του καριέρα, τολμηρός και στη δημόσια συμπεριφορά του. Πέρσι σε αγώνα της Παναχαϊκής με την ΑΕΚ πιάστηκε στα χέρια, πάνω στις κερκίδες, με αστυνομικό. Η αντίσταση κατά της Αρχής δεν θα μπορούσε να φοβίσει έναν νομικό τού δικού του επιστημονικού διαμετρήματος.
Νομίζω, πιστεύω καλύτερα να πω, ότι η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο δεν είναι ιδιοτελής. Μπήκε για να προσφέρει. Περισσότερο χάνει παρά κερδίζει από την μπάλα. Αλλά με τη συμπεριφορά του ζημιώνει τις ομάδες, όπως συνέβη και με τη Λάρισα, που αναστατώθηκε με αφορμή ένα σοβαρό αγωνιστικά, αλλά ανθρώπινο, λάθος του τερματοφύλακά της. Ο οποίος μπλέχτηκε σε ένα επεισόδιο χωρίς εκείνος να ευθύνεται. Άλλωστε είναι κανόνας ότι όταν δυο άνθρωποι τσακώνονται φταίει πάντα ο πιο έξυπνος. Και ο πιο μορφωμένος. Αν ο Κούγιας δεν είναι το πρώτο, σίγουρα είναι το δεύτερο.

*Το άρθρο του Διον. Βραϊμάκη δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης με τίτλο «Ο Κούγιας υπερασπίζεται εγκληματίες, αλλά καταδικάζει ένα λάθος στο γήπεδο»

- πηγή: harddog-sport