ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Δύο νέες (φιλοκυβερνητικές) εφημερίδες στα περίπτερα

Χρ. Καλογρίτσας - Γιάννης Καραγιώργης
Με δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες στα περίπτερα, είναι πολύ πιθανόν να μας βρει ο Οκτώβριος. Kαι δεν εννοούμε ότι κάποιες θα αλλάξουν γραμμή και θα συμπλεύσουν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά ότι θα έχουμε νέες εκδοτικές απόπειρες. Ηδη τα δύο φύλλα προετοιμάζονται και οι επικεφαλής τους έχουν αρχίσει να βλέπουν κόσμο και βιογραφικά προκειμένου να προχωρήσουν στην στελέχωσή τους.
Η έκδοση της πρώτης εφημερίδας, με χρηματοδότη τον Χρήστο Καλογρίτσα, έχει προαναγγελθεί από τον Ιούνιο και αναμενόταν να βγει στα περίπτερα, στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Στο θέμα είχε προκύψει εμπλοκή καθώς τότε οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο εκδοτικός μηχανισμός της νέας εφημερίδας και ειδικότερα το πολιτικό του σκέλος, επέβαλε καινούρια πρόσωπα σε διευθυντικούς ρόλους, γεγονός που φαίνεται ότι συνάντησε την έντονη αντίδραση του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Τσαγκρή που είχε αναλάβει τον σχεδιασμό της. Τότε οι zoornalistas έγραφαν πως τα καινούργια αυτά πρόσωπα..
είναι ο παλιός αρθρογράφος του Εθνους και παλιά πρόεδρος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Παναγιώτου (γνωστός κι ως ΠΑΝ ΠΑΝ), καθώς κι ο επίσης προερχόμενος από το Εθνος και την ΕΡΤ, (αλλά και την ΔΗΜΑΡ που υπήρξε εκπρόσωπος της), Χρήστος Μαχαίρας.
Τώρα, που κόπασε(;) ο θόρυβος με τις τηλεοπτικές άδειες, η ιστορία με την εκδοση της νέας κυριακάτικης εφημερίδας που χρηματοδοτεί η οικογένεια Καλογρίτσα, επανέρχεται και (πράγματι) ο Χρήστος Μαχαίρας πραγματοποιεί καθημερινά ραντεβού στα γραφεία της Νέα Σμύρνη για τη στελέχωσή της. Στόχος είναι η εφημερίδα να κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου αφού όμως πρώτα βρεθούν καινούργια (μεγαλύτερα) γραφεία...
Τη δεύτερη εφημερίδα που θα είναι κι αυτή εβδομαδιαία, έχει αναλάβει να «τρέξει» ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Ηδη στον Πύργο των Αθηνών γίνονται προετοιμασίες για την έκδοση του φύλλου που φιλοδοξεί να βγει στα περίπτερα μέσα στον Οκτώβριο. Οπως είχε διαρρεύσει το καλοκαίρι ο τίτλος της νέας εφημερίδας θα είναι «ΑΝΤΙpress» και πέραν του Βαξεβάνη, που έχει τη βασική ευθύνη της έκδοσης, τη νέα προσπάθεια θα πλαισιώνουν δημοσιογράφοι όπως η Κατερίνα Κατή, η Βιβή Πλούτζου, ενώ είχε ακουστεί και το όνομα του αρθρογράφου της Αυγής  Θανάση Καρτερού.
Στην πιάτσα ακούγεται πως έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του φύλλου για έναν χρόνο και πως στην προσπάθεια θα συμμετέχει οικονομικά και ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης που συνδέεται στενά με τον υπουργό Αμυνας και αρχηγό των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.
Θυμίζουμε ότι ο εφοπλιστής Καραγιώργης είχε δημουργήσει πέρυσι τον Δεκέμβριο το τηλεοπτικό δικτύου  Hellas Net (με τον Κώστα Βαξεβάνη διευθυντή Ενημερωτικού Τομέα) που περιλάμβανε την κοινή μετάδοση προγράμματος σε 11 περιφερειακούς σταθμούς της χώρας, το Attica TV, τον Alfa, το TVM, το ΕΝΑ, το SITIA, το ΔΙΚΤΥΟ1, το ATLAS, το IRIDA, το Corfu, το TRT και το PLP.
Στην παρουσίαση του φιλόδοξου εγχειρήματος (τελικά δεν προχώρησε όπως θα ήθελαν), στο Μουσείο της Ακρόπολης είχαν παραστεί μεταξύ πολλών άλλων και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.