ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καταδικάζουν την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού

Το σύνολο των Ομοσπονδιών και Ενώσεων Εργαζομένων στο χώρο της Ενημέρωσης, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στη Θεσσαλονίκη για το Ασφαλιστικό, καταδικάζουν ομόφωνα την απόπειρα ποινικοποίησης του συνδικαλισμού, που επιχειρείται εις βάρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, Γ. Μιχαλόπουλος, κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ ζητώντας να του καταβληθούν 30.000 ευρώ για ηθική αποζημίωση μετά από ανακοίνωση της Ένωσης, που στηλίτευε εργασιακές ανακατατάξεις στην επιχείρηση.. (απολύσεις, διαθεσιμότητες, υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας).
Ενέργειες όπως αυτή δυναμιτίζουν βασικές αρχές του κοινωνικού διαλόγου, και για τον λόγο αυτό, όλες οι Ενώσεις εργαζομένων και οι εκπρόσωποι Ταμείων του κλάδου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους της Ένωσης, οι οποίοι διώκονται επειδή εκτέλεσαν το συνδικαλιστικό τους καθήκον, να υπερασπιστούν δικαιώματα εργαζομένων.
Το κείμενο υπογράφουν: ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ,  ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΗΠΤ-Θ, ΕΤΙΤΒΕ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΕΑΣ, ΕΤΑΣ