ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

H EΣΗΕΑ και τα επικοινωνιακά παιχνίδια παραπληροφόρησης

Το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα με τους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες έγινε πεδίο αντιπαράθεσης όπου η επικοινωνία υποκατέστησε την έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση, η φημολογία το ρεπορτάζ, με αποτέλεσμα οι ευθύνες να  οδηγούνται σε δεύτερο πλάνο.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι με non papers, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τη φήμη να υποκαθιστά την είδηση, η επικοινωνία «πνίγει» την ενημέρωση,  με αποτέλεσμα κρίσιμα ερωτήματα να μένουν χωρίς απάντηση.
Ο πόλεμος που καλλιεργείται και συντηρείται με επιμέλεια ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε ..
δημοσιογράφους, υποδηλώνει ότι η διαπλοκή εξακολουθεί να προσφέρει άλλοθι για πολιτικές και πρακτικές, ώστε να συντηρηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των ΜΜΕ που οδηγεί σε άλλου τύπου μεθοδεύσεις.
Αποτελεί παρακαταθήκη ζωής για μας ότι «η είδηση είναι ζόρικη υπόθεση» όταν μάλιστα ενοχλεί και βεβαίως ότι η δημοσιογραφία έχει κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση.  
ΔΣ ΕΣΗΕΑ