ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Eθαβαν βιομηχανικά απόβλητα στις όχθες του Ασωπού!

Επικίνδυνα βιομηχανικά εντοπίστηκαν από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος θαμμένα σε βάθος 8 μέτρων και σε απόσταση 200 μέτρων από την πλατεία του χωριού Συκάμινο Ωρωπού.
Από την εκσκαφή, που έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών, σε ιδιόκτητο χώρο σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από την όχθη του Ασωπού και δίπλα σε κατοικίες, οι επιθεωρητές εντόπισαν λάσπες βιομηχανικών αποβλήτων και τέφρα από επεξεργασία μετάλλων και δείγματα των ευρημάτων στάλθηκαν για ανάλυση στο ΙΓΜΕ.
Οι έρευνες θα συνεχιστούν μετά τα αποτελέσματα των αναλύσεων ενώ οι πολίτες που έκαναν τις καταγγελίες επιμένουν ότι στην περιοχή βρίσκονται θαμμένα και βαρέλια με τοξικά υγρά.. Οι επιθεωρητές είναι βέβαιοι ότι τα απόβλητα που εντοπίστηκαν είναι ιδιαίτερως επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και μπορούν να ρυπάνουν το έδαφος, το νερό και να καταλήξουν στη διατροφική αλυσίδα. Στο χώρο εντοπίστηκαν και ορύγματα γεγονός που κάνει τους επιθεωρητές να πιστεύουν ότι η περιοχή λειτουργούσε ως παράνομη χωματερή αποβλήτων..

- από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Προκόπης Γιόγακας στην εφημερίδα «Τα Νέα»