ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Εκρηκτική η κατάσταση στον ΔΟΛ

Kι ο Ψυχάρης βολτάρει με τη θαλαμηγό του...
Aναβολή στην αναβολή η καταβολή των δεδουλευμένων στους εεργαζόμενους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Αυτή τη φορά η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΔΟΛ με ανακοίνωσή της ενημερώνει το προσωπικό ότι: Λόγω απρόβλεπτων καθυστερήσεων των αναμενομένων ταμειακών εισροών της εταιρείας, η αναβληθείσα για τις 18/8/2016 πληρωμή της μισθοδοσίας, έναντι 50% μηνός Ιουνίου 2016, μετατίθεται εκ νέου για την Τρίτη 23/8/2016 και θα πραγματοποιηθεί με πίστωση των λογαριασμών μισθοδοσίας μετά το πέρας της εργάσιμης ημέρας. Η Διοίκηση του Ομίλου δεσμεύεται για την εξόφληση της μισθοδοσίας μηνός Ιουνίου 2016 στις 31/08/2016, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.
Ο εκπρόσωπος Συντακτών της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ", Κώστας Ντελέζος έστειλε επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Ενωσης καθώς και των άλλων σωματείων,.. κάνοντας λόγο γιοα εκρηκτική κατάσταση στα Νέα και γενικότερα σε ολόκληρο τον ΔΟΛ.
Οι zoornalistas έλαβαν mail από εργαζόμενους της Μιχαλακοπούλου στο οποίο προσάπτουν στον Κ. Ντελέζο την κατηγορία ότι «σαμποτάρει τους συναδέλφους του στα ΝΕΑ» και ότι «θα έπρεπε να αποστείλει επιστολή στην ΕΣΗΕΑ για προκήρυξη απεργίας». Συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Ούτε πρώτη, ούτε δεύτερη, αλλά η πολλοστή φορά που άλλα αποφασίζει η συνέλευση εργαζομένων της εφημερίδας και άλλα πράττει ο εκπρόσωπος.
Χθες, με ομόφωνη απόφαση συνέλευσης εργαζόμενων αποφασίστηκε προκήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιών.
Ο εκπρόσωπος της εφημερίδας Κώστας Ντελέζος ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να αποστείλει επιστολή στην ΕΣΗΕΑ για προκήρυξη απεργίας.
Τι έκανε; Έστειλε επιστολή με την οποία όχι μόνο δεν ζητά την προκήρυξη απεργίας, αλλά ζητά απλώς «παρέμβαση», δηλαδή ακόμη ένα τηλεφώνημα στο γραφείο του Ψυχάρη.
Μήπως τελικά δεν είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων;»
Η επιστολή Ντελέζου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Συνάδελφοι,
μόλις προ ολίγου η διοίκηση του ΔΟΛ ανακοίνωσε για δεύτερη φορά εντός του Αυγούστου, ότι θα καθυστερήσει την πληρωμή του 50% του Ιουνίου, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να καταβληθεί στις 12/8, εν συνεχεία μετατέθηκε για τις 18/8 και τώρα μετατίθεται εκ νέου για την ερχόμενη εβδομάδα (συνημμένη ανακοίνωση).
Η κατάσταση στην εφημερίδα "ΤΑΝΕΑ" (όπως και σε ολόκληρο το ΔΟΛ) είναι εκρηκτική, με τους συναδέλφους να ζητούν την άμεση παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και των άλλων σωματείων.
Με εκτίμηση
Κώστας Ντελέζος
Εκπρόσωπος Συντακτών της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ"