ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

«Συνήγορος του Κοντομηνά κι όχι του Μαρινάκη»

Πως εμπλέκουν τον συνήγορο του δημοσίου στο ΣτΕ Γιάννη Μαντζουράνη - Τι λέει ο δικηγόρος για τις καταγγελίες Alpha - ΣΚΑΪ

Νέα εμπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ με τους καναλάρχες να βγάζουν τα μαχαίρια.
Με έκτακτα δελτία τους ο Alpha του Κοντομηνά και ο ΣΚΑΪ του Αλαφούζου προχώρησαν σε καταγγελίες
οτι ο συνήγορος του δημοσίου στο Συμβούλιο της Επκρατείας Γιάννης Μαντζουράνης υπήρξε και δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη που συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με την εταιρεία με την επωνυμία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Πρώτος στις καταγγελίες  για τον Γιάννη Μαντζουράνη (και με αφορμή την θετική γνωμοδότηση για την εκπρόθεσμη εγγυητική Καλογρίτσα) προχώρησε ο Alpha -σημειωτέον ότι ο δικηγόρος είναι στενός συνεργάτης και επιστήθιος φίλος του αφεντικού του καναλιού Δημήτρη Κοντομηνά.
Την σκυτάλη πήρε το κανάλι του Φαλήρου που έβγαλε εκτάκτως τον (απροετοίμαστο)..
Δ. Μπεσκένη για να καταγγείλει με τη σειρά του ότι ο Γιάννης Μαντζουράνης ήταν ο νομικός εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αίτηση εξαίρεσης κατά του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου που έχει το φάκελο της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.
Ο Γιάννης Μαντζουράνης, πληρεξούσιος δικηγόρος του ελληνικού Δημοσίου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, έκανε την εξής δήλωση:
«Ουδέποτε υπήρξα και ούτε είμαι δικηγόρος του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη σε καμία υπόθεση.  Είμαι συνήγορος υπεράσπισης του συγκατηγορουμένου του κ. Μαρινάκη και δικηγόρου κ. Θεόδωρου Κουρίδη στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών.
Τουναντίον είμαι συνήγορος υπεράσπισης του κ. Δημήτρη Κοντομηνά στην ποινική υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στην φορολογική-ποινική υπόθεσή του.
Αυτό δεν δημιουργεί κανένα ασυμβίβαστο και δεν με εμπόδισε να πράξω το καθήκον μου ως δικηγόρος σε δύο άσχετες μεταξύ τους υποθέσεις».
ΥΓ Η πρεμούρα του Alpha και του ΣΚΑΪ δείχνει ότι κάτι «παίζει» με τα δύο κανάλια. κάποιοι λενε πως ο φόβος να μείνουν χωρίς άδεια τους τρομάζει. Το ίδιο, λένε, ισχύει και για το STAR και γι'  αυτό ο Βαρδινογιάνης συμμετέχει και με την κυπριακή εταιρεία ("Ανεξάρτητος Πάροχος"): και θα πάρει την ταινιοθήκη του Mega και θα γλιτώνει φόρους λόγω Κύπρου. Οπως λέγεται άδεια θα πάρει μόνο  ο "Ανεξάρτητος Πάροχος" και το STAR θα "φουντάρει" μαζί με τα χρέη του προς τις τράπεζες και τους εκατοντάδες εργαζόμενους... (στην καλύτερη περίπτωση θα γίνει ψυχαγωγικό)...