ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Δημοσιογραφικές αγιογραφίες που τιμούν το... λειτούργημα

Με τέτοια ρεπορτάζ η δημοσιογραφία περνάει σε άλλο επίπεδο, δεν αποτελεί πια σκέτο λειτούργημα όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, αλλά και κάτι παραπάνω. Κάτι ακόμα πιο... θεόπνευστο, βοήθειά μας.
Από δύο τρόπον τινά «κρατικά» και ιστορικά ΜΜΕ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το Βήμα της Κυριακής, τα παραδείγματα. Το πρώτο αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα και το δεύτερο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα δημοσιεύματα αφορούν αμφότερα, τις επισκέψεις για τον Δεκαπενταύγουστο των δύο πολιτικών αρχηγών (ηγέτες δεν τους λες, έτσι;) στις γενέτειρές τους.
Σας παραθέτω μόνο τον πρόλογο, δεν νομίζω πως χρειάζονται περισσότερα λόγια για να καταλάβετε το μεγαλείο της... δημοσιογραφίας..
Πρώτα ο Βηματοδότης από το Βήμα της Κυριακής:
«Συγγνώμη, Κυριάκο, μπορείς να μου πεις τι τους έχεις κάνει εδώ πέρα και όλοι σε λατρεύουν;». Την ερώτηση αυτή έκανε η Μαρέβα Μητσοτάκη στον Κυρ. Μητσοτάκη μετά τις «εκδηλώσεις λατρείας», όπως τις χαρακτήρισε, που είδε για τον σύζυγό της στα Χανιά, όπου το ζεύγος παραθερίζει με τα παιδιά του. Η Μαρέβα, η οποία έχει ζήσει και άλλες διαφορετικές καταστάσεις στα Χανιά με τους Μητσοτάκηδες, δεν πίστευε στα μάτια της πόσο θερμά υποδέχονταν τον σύζυγό της οι Χανιώτες, αλλά και στη Νότια Κρήτη όπου πήγαν εκδρομή.
Και ιδού και η αρχή από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Τον ξέρουν όλοι από παιδί. Και σήμερα υποδέχθηκαν το δικό τους παιδί, ως πρωθυπουργό της Ελλάδας. Όχι με το πρωτόκολλο που επιβάλει ο θεσμός, αλλά με την αγάπη και την οικειότητα που προβλέπει αυτή η γνήσια και άδολη σχέση. Ο Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία του Αθαμάνιου Άρτας, του χωριού που απολάμβανε τα παιδικά του καλοκαίρια, συναντήθηκε με τους συγγενείς και τους φίλους του. Αυτούς με τους οποίους στην πλατεία του χωριού μοιράστηκε τις αλησμόνητες παιδικές στιγμές, σήμερα υποδέχθηκαν τον δικό τους Αλέξη με ένα τεράστιο χαμόγελο και μια γλυκιά αγωνία να τον συναντήσουν και πάλι, να τον αγκαλιάσουν και να τον καμαρώσουν.
Θα δοθεί μάχη για το βραβείο Πούλιτζερ φέτος, είναι σοβαροί αυτοί οι δύο διεκδικητές. Στην Ελλάδα.ανακαλύπτουμε ξανά τη δημοσιογραφία (από την ανάποδη).
 
Δημήτρης Κανελλόπουλος (e-tetradio)