ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Μπραβιλίκια, τσαμπουκάδες και... εξώδικα

Πόλεμος μέχρις εσχάτων για μια τηλεοπτική άδεια
 
Κορυφώνεται η κόντρα καναλαρχών και κυβέρνησης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Εξώδικο στις εταιρείες που έχουν αναλάβει το τεχνικό μέρος του διαγωνισμού απέστειλε ο ΣΚΑΪ, ενώ κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι προχωρά με όπλο την αδιαφάνεια. Με διερεύνηση του σκανδάλου της Digea απαντούν κυβερνητικά στελέχη, υπογραμμίζοντας ότι «μπραβιλίκια και τσαμπουκάδες δεν χωράνε».
Στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες κάθε εμπλεκόμενος επιχειρεί να ισχυροποιήσει εαυτόν. Και σε αυτή την προσπάθεια χρησιμοποιείται κάθε είδους.. «εργαλείο»: νομικό, επικοινωνιακό και πολιτικό.
Στην εν λόγω διαδικασία παρατηρούνται, όμως, διαφορετικές τακτικές από τους διεκδικητές μιας άδειας, με τον Ομιλο ΣΚΑΪ να υψώνει τους τόνους κατά της κυβέρνησης και να στέλνει εξώδικο στις εταιρείες που έχουν αναλάβει το τεχνικό σκέλος της διεξαγωγής του διαγωνισμού, την ώρα που άλλοι σταθμοί κρατούν πιο ήπια στάση και είτε «σιωπούν» είτε αρκούνται να υπενθυμίζουν τα ποσά που έχουν καταβάλει σε φόρους προς το κράτος.
Η δε κυβέρνηση, μέσω στελεχών της, στέλνει «μήνυμα» υπενθυμίζοντας ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει να διερευνάται το σκάνδαλο με τον διαγωνισμό της Digea.
Η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΚΑΪ και κυβέρνησης λαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά ανοιχτού πολέμου.

- Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών»  - το υπογράφει ο Νίκος Σβέρκος