ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ο Λυκουρέζος αποσύρεται από την υπεράσπιση του ξάδερφου

Την ανάγκη να αποσυρθεί, λόγω συγγένειας, από την εκπροσώπηση και υπεράσπιση του 77χρονου χειριστή του ταχυπλόου που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα, εξέφρασε σήμερα με ανακοίνωσή του ο  ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Η δήλωση του κ. Λυκουρέζου έχει ως εξής: «Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του. Μετά..
την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».
Χθες ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε δηλώσει ότι «η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους»...