ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Aλαφούζος: πλήρωνε δημοσιογράφους με «μαύρα»

Χάος στα λογιστήρια του Ομίλου

Σε τεράστιους μπελάδες αναμένεται να βάλουν τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο τα ευρήματα των ερευνών που διενήργησαν οι Αρχές στα λογιστήρια των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων του Φαλήρου.
Εκτός από τη φοροδιαφυγή των 63 εκατ. ευρώ, οι Αρχές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, κατάφεραν να αποσπάσουν έγγραφα, αλλά και διαφορα σημειωματάρια, από τα οποία προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος ακολουθούσε μια πρωτόγνωρη μεθοδολογία στην καταβολή των μισθών, αλλά και στις «επιστροφές» προς τους διαφημιστές.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από τις Αρχές, η επιχείρηση του ΣΚΑΪ κατέβαλλε ένα αρκετά υψηλό ποσοστό της μισθοδοσίας χωρίς τα απαιτούμενα από τον νόμο..  παραστατικά. Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθούσε και στις πολυσυζητημένες επιστροφές προς τους διαφημιστές. Μάλιστα εδώ, πέραν των ποσών που έχουν εντοπιστεί να έχουν καταλήξει στις διαφημιστικές εταιρείες, υπάρχουν και ποσά που έχουν δοθεί παράτυπα και σε πρόσωπα που διατηρούν υψηλόβαθμες θέσεις στη διαφημιστική αγορά.
Με απλά λόγια ο Γιάννης Αλαφούζος φέρεται να πλήρωνε με «μαύρα» χρήματα πολλές από τις υποχρεώσεις του. Οπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη μεθοδολογία βρίσκεται στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο να «δέσουν» πέραν της φοροδιαφυγής και το αδίκημα του ξεπλύματος. Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο κάνουν λόγο για πραγματικό χάος στα λογιστήρια του Αλαφούζου, γεγονός που αποδεικνύει αυτό που λένε όσοι γνωρίζουν το αφεντικό του ΣΚΑΪ: «Μια ζωή πίστευε ότι αυτός είναι ο νόμος». Τελικά, η απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου απέδειξε ότι «ουδείς είναι υπεράνω του νόμου».

 -από το Secret (εφημερίδα Παραπολιτικά)