ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Γαλλία - Δεκάδες νεκροί στη Νίκαια

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πολίτες και τουρίστες που γιόρταζαν τη "Μέρα της Βαστίλης" 

Συναγερμός και πάλι στην Ευρώπη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην πόλη Νίκαια της Γαλλίας το βράδυ της Πέμπτης, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος, που γιόρταζε την "Μέρα της Βαστίλης" - εθνική εορτή των Γάλλων.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 80 νεκρούς και 100 τραυματίες, ενώ αναφέρεται και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των επιβαινόντων στο φορτηγό και της αστυνομίας. Οι εικόνες σοκάρουν καθώς, το φονικό πέρασμα του φορτηγού άφησε πίσω του ανθρώπους νεκρούς και ακρωτηριασμένους στο δρόμο.
«Υπάρχουν δεκάδες νεκροί», ανέφερε ο Σεμπαστιάν Ιμπέρ, τοπικός αξιωματούχος του..  διαμερίσματος Αλπ-Μαριτίμ. Η νομαρχία είχε κάνει νωρίτερα λόγο περί τρομοκρατικής επίθεσης και συμβούλευσε τους κατοίκους της Νίκαιας να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επέστρεψε εσπευσμένα στο Παρίσι, μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών και θα συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ΥΓ O ΣΚΑΪ σε σύνδεση με το CNN και γαλλικά κανάλια, ήταν αυτός που μετέδωσε τα δραματικά γεγονότα από τη Νίκαια. Οι υπόλοιποι το... πρόγραμμά τους.