ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Στον εργασιακό μεσαίωνα του Στέφανου Χίου

Πεζοδρομιακές συμπεριφορές, αγοραία φρασεολογία και εκδικητικές απολύσεις στην εφημερίδα «Μακελειό»

Τις «πεζοδρομιακές» συμπεριφορές και την επικρατούσα αγοραία φρασεολογία που κυριαρχούν στο εργασιακό περιβάλλον της εφημερίδας «Μακελειό» του Στέφανου Χίου καταγγέλλει η η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ). Οι συνθήκες που επικρατούν στην εφημερίδα «Μακελειό» όχι μόνον καταστρατηγούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου αλλά και προσβάλλουν την αξιοπρέπειά των εργαζομένων.
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλλει και την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του δημοσιογράφου..
  Αλέξανδρου Τερζή από την  εταιρεία «ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ» η οποία εκδίδει την ημερήσια εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» καθώς η εξώδικη καταγγελία της σύμβασής του, απεστάλη στην οικία του, κατά τη διάρκεια της κανονικής αδείας ανάπαυσής του και ενώ ο ίδιος βρισκόταν με την οικογένειά του σε διακοπές.
Ο δημοσιογράφος είναι προφανές ότι «τιμωρήθηκε» για την στάση του κατά τη διάρκεια των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και για την άρνησή του να συμμετάσχει στα απεργοσπαστικά φύλλα, που προσπάθησε να κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη εταιρεία. Άλλωστε, μετά το τέλος των κινητοποιήσεων, τότε, είχε λάβει διήμερη αναγκαστική άδεια (Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 και Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016).
Ούτε τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η απόλυση κοινοποιήθηκε λίγες μέρες προτού ο Αλ. Τερζής συμπληρώσει 12μηνη εργασία στην εταιρεία, για την αποφυγή προφανώς της καταβολής αποζημίωσης και την αποστέρηση του εργαζομένου από όποια άλλα δικαιώματα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις αντεργατικές αυτές μεθοδεύσεις και παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό όσα λαμβάνουν χώρα στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» όπου οι συνθήκες εργασίας είναι «μεσαιωνικές».