ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Νίκαια: η αστυνομία αδράνησε- τα σωστικά συνεργεία άργησαν

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ακόμη τρεις μήνες η Γαλλία
ΓΡΑΦΗΜΑ

«Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στο διάγγελμά του έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια.
Στις δηλώσεις του ο Ολάντ τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ακόμα τρεις μήνες, κηρύσσοντας επιστράτευση εφέδρων για την ασφάλεια της χώρας και ανακοινώνοντας πως θα να αναπτυχθούν 10.000 στρατιώτες στα σύνορα και σε στρατηγικά σημεία της Γαλλίας.
Την ίδια ώρα λΛίγες ώρες μετά το μακελειό στη Νίκαια, ακούγονται "φωνές" για αδράνεια των γαλλικών αρχών αλλά για ελλιπή μέτρα ασφαλείας.
Τρία είναι τα βασικά ερωτήματα τα οποία καλούνται να απαντήσουν να αρχές των Παρισίων λίγες ώρες αφότου βάφτηκε με αίμα η Νίκαια, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο: 
 1ον : Πώς κατάφερε το φορτηγό να διανύσει μία απόσταση δύο χιλιομέτρων μέσα στο πλήθος χωρίς καν να κινητοποιηθούν οι αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή;
 Στη Νίκαια, οι αρχές της πόλης βρίσκονταν σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής και για έναν ακόμη λόγο. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών, καθώς υπάρχουν..
αρκετοί πολίτες που πήγαν στη Συρία για να ριζοσπαστικοποιηθούν. Σύμφωνα με το δίκτυο RTL,  πάνω από εκατό πολίτες έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Νίκαιας με προορισμό τη Συρία.
  2ον: Ύστερα από το μακελειό, τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή με καθυστέρηση τουλάχιστον μισής ώρας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και
 3ον: Οι γαλλικές αρχές δεν δίνουν διευκρινήσεις αναφορικά με τον αριθμό των αστυνομικών που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή της Νίκαιας. Ακόμη και ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους, δεν ήξερε να δώσει έναν ακριβή αριθμό των αστυνομικών.

το γράφημα από την El Pais