ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Οι Robert Sin & the Huckleberries την Κυριακή στο Γκάζι

Είναι γεγονός! Στο 1ο Φεστιβάλ Φορεων Ειδικης Εκπαίδευσης στο Γκάζι, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα, συμμετέχουν εκτός των άλλων και οι Robert Sin & the Huckleberries (Κυριακή 5 Ιουνίου, γύρω στις 10.00 το βράδυ, είσοδος δωρεάν).
To φεστιβάλ το συνδιοργανώνουν με την «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Α.Ε.», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ), το Σύλλογο Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ), την Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ), μαζί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και συλλόγων Γονέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και του Δήμου Αθηναίων.
Το «1ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης» περιλαμβάνει:
· Μουσικές συναυλίες που θα πλαισιώσουν το Φεστιβάλ..

· Καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα
· Ομιλίες, workshops, στρογγυλά τραπέζια σχετικά με την Ειδική Εκπαίδευση, με άξονες τα ζητήματα της Συνεκπαίδευσης και της Διαφορετικότητας 
· Θεματικά περίπτερα για ενημέρωση της κοινής γνώμης και προβολή του έργου και των καλλιτεχνικών δημιουργιών των ανθρώπων της Ειδικής Εκπαίδευσης και του Αναπηρικού Κινήματος (σχολείων, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων εκπαιδευτικών κλπ)
 

 

Σκοπός του Φεστιβάλ, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα, είναι η προβολή και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν στην Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα και την ενημέρωση του κοινού και της πολιτείας για θέματα αναπηρίας, όπως η προσβασιμότητα, καθώς και εργασιακά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.
Οι διοργανωτές φιλοδοξούν το Φεστιβάλ να αποτελέσει ένα γεγονός που θα ευαισθητοποιήσει και θα κινητοποιήσει την κοινή γνώμη, πάνω στο μεγάλο ζήτημα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ισότιμης αντιμετώπισης των παιδιών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.


Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ αναφέρει:
"Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να στηρίξετε την προσπάθεια, ώστε τα Άτομα με Αναπηρία να προβάλλονται γι’ αυτό που είναι, δηλαδή: ως ενεργοί, διεκδικητικοί πολίτες που πρέπει να ζήσουν απόλυτα φυσιολογικά και όχι ως παθητικοί αποδέκτες οίκτου.
Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ σε αυτή την πρωτοβουλία μας, που μεταξύ άλλων σκοπό έχει να  αναδείξει ότι τα Άτομα με Αναπηρία πρέπει να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι που έχουν ίσα δικαιώματα με όλους και όχι ως αντικείμενα φιλανθρωπίας. Ειδικά δε, ως προς το υπέρτατο αγαθό της εκπαίδευσης, η αναγκαιότητά του οποίου αναγνωρίζεται και από τη Διεθνή Σύμβαση του Ο.Η.Ε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, αυτό πρέπει να παρέχεται χωρίς διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα και να αποσκοπεί στην πλήρη ανάπτυξη των ανθρώπινων δυνατοτήτων και δεξιοτήτων, την αίσθηση αξιοπρέπειας και αυτοεκτίμησης, καθώς και την ενίσχυση του σεβασμού για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη ποικιλομορφία".

Info: 5-6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
«ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΓΚΑΖΙ