ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Oταν το αφεντικό κάνει bullying στους υπαλλήλους του...

...και τα social media σχολιάζουν

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Alpha Δ. Κοντομηνά,  στην πρωινή εκπομπή του καναλιού του. Πολλά ήταν τα (αρνητικά και μόνο) σχόλια στα social media από όπου σταχυολογούμε:

@ Κοντομηνάς, ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, σε τηλεφωνική παρέμβασή του, απευθυνόμενος προς τους υπαλλήλους του, αποφασιστικά: "Με κάνατε και ντράπηκα σήμερα".
Υπάλληλοι Κοντομηνά: "Καλά, είσαι σοβαρός; Γι΄αυτό μάς πήρες τηλέφωνο;".
Κοντομηνάς, πιο διστακτικά: "Δεν έπρεπε να σας πάρω;".
Υπάλληλοι Κοντομηνά: "Φυσικά και δεν έπρεπε να μας πάρεις. Τι θα πει ο κόσμος;..
Ότι το αφεντικό κάνει bullying στους υπαλλήλους του;".
Κοντομηνάς, με την ουρά στα σκέλια: "Συγγνώμη, ρε παιδιά".
Υπάλληλοι Κοντομηνά: "Συγχωρεμένος. Να μην ξανασυμβεί όμως. Έλα, τον πούλο".
[Απόσπασμα από το νέο μυθιστόρημα του Λάκη Κούντερα: ¨Η ζωή είναι αλλιώς¨.]
Πέτρος Τατσόπουλος (fb)

@ Η ταξική… αλήθεια των Κοντομηνάδων
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έκανε τηλεφωνική παρέμβαση σε εκπομπή στον ALPHA. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι ο ιδιοκτήτης του ALPHA.
  Είπε πολλά που θα μπορούσαν να σχολιαστούν. Επικεντρώνουμε σε αυτό: «Ντράπηκα, γι΄αυτά που άκουσα από εσάς, από ανθρώπους δικούς μας, που είστε μία οικογένεια εδώ μέσα. Σας προσέχουμε. Έχετε κάθε μέρα το μισθό σας και λέτε βλακείες!».
  Ο Κοντομηνάς εκφράστηκε από την ταξική του θέση. Υποστήριξε κάτι που θεωρείται δεδομένο για τους εκπροσώπους της τάξης του: Ιδιοκτησία του μέσου που κατέχουν, ιδιοκτησία των εργαζομένων. Εάν δεν λεγεται αυτό, τότε όλα τα υπόλοιπα είναι κουβεντούλες για να περνάει η ώρα.
Ημεροδρόμος

@ Πώς το λες αυτό που είσαι υπόδικος για τραπεζικό σκάνδαλο, συνεχίζεις να έχεις άδεια Καναλιού, σε ζωντανή εκπομπή του οποίου παρεμβαίνεις τηλεφωνικά για να μαλώσεις τους παρουσιαστές σου επειδή αναφέρθηκαν σε ιδιοκτήτη Ιδιωτικής Κλινικής, στην οποία είχες νοσηλευτεί για να αποφύγεις την προφυλάκιση; 
Θεοδώρα Αυγέρη


@ To "Newsroom" , όπως κι όλες οι σειρές του Σόρκιν, παρουσιάζει την ιδεαλιστική εκδοχή μιας πραγματικότητας. Στην προκειμένη περίπτωση, την ιδεώδη περίπτωση ενα κορυφαίο κανάλι με βαθύπλουτο ιδιοκτήτη, ο οποίος γνωριζει τα όρια του ρόλου του και δεν θα διανοούνταν να κανει live παρέμβαση στο δελτίο/εκπομπή για να πεί την αποψάρα του. Ας κάνει κάποιος χριστιανός ενα ψυχικό κι ας στείλει ενα στικάκι με τη σειρά στον Κοντομηνα, να χει κατι να βλέπει στο κρεββάτι του πόνου, μια και τού λαχε να ζεί σε μια χώρα οπου ακόμα και σούζα δημοσιογράφοι ανεβάζουν την πίεση του "Πρόεδρου" στο 23 και τον αναγκάζουν να τους βάζει στη θέση τους με τρεμάμενο σαγόνι εγκεφαλικού.
Σπύρος Δερβενιώτης (fb)

@ Εχει εμφανιστεί ένας νέος επικίνδυνος ιός στο facebook, που εμφανίζεται με το πρόσωπο της Τσιμτσιλή και του Βερύκιου και μόλις τον ανοίγεις σου κατεβάζει τη φωνή του Κοντομηνά και σου καταστρέφει τα αρχεία.
Μην τον ανοίξετε. Αν το κάνατε ήδη, αλλάξτε password, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας, κάντε του format και γραφτείτε στο συνδικάτο σας να φτιάξουμε έναν κόσμο χωρίς αφεντικά.
Γιάννης Ανδρουλιδάκης

@ Από εκεί που δεν το περίμενες... Εφτασε λοιπόν η στιγμή που σκάβουμε στον πάτο. Η στιγμή που γνήσιοι εκπρόσωποι του life style και της «tv- κυρά κατίνας», ο Δ. Παπανώτας και ο Κ. Φραγκολιάς, φαντάζουν γίγαντες απέναντι σε δημοσιογράφους μαντρόσκυλα του αφεντικού τους και των συμφερόντων του. Το αυτονόητο (ότι το αεροδρόμιο του ελληνικού ξεπουλιέται με 1 δισ) μπορεί να είναι φανερό για τους «αφελείς» του life style- όχι για όμως για τους δημοσιογράφους- μαντρόσκυλα συμφερόντων. Το video διδάσκει...
Δημήτρης Μηλάκας

@ Μετά μιλάτε κάποιοι για ΕΛΕΥΘΕΡΗ δημοσιογραφία....Βγήκε ο αφέντης, έριξε και σπόντες για κοκαίνες και λαθρεμπόρια πετρελαίου, σας πληρώνω τους είπε κι εσείς με κάνετε να ντρέπομαι.... ΚΑΙ μετά μιλάτε για ελευθεροτυπία κάποιοι.
ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΙΑ...
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ...
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΡΑΒΑΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ
ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ.....
ΔΟΥΛΙΚΑ, ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΔΟΥΛΙΚΑ...
Σφάξε με Αγά να....αγιάσω...."συνάδελφοι" μας τα κάνουν αυτά...
ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ....
ΣΗΜΕΡΑ, Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΕΡΙΞΕ ΟΛΟΝΩΝ ΤΗΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ...
Η δημοσιογραφία πεθαίνει , αν δεν έχει ήδη πεθάνει...Τι πίκρα!!! 
Πόπη Χριστοδουλίδου

@ Αν η Ελλάδα δεν ήταν δημοσιογραφικά failed state σήμερα θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί οι δημοσιογράφοι που δέχτηκαν την επίθεση του Κοντομηνά, Η ΕΣΗΕΑ να είχε συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση και να είχε βγάλει ανακοίνωση, ο εισαγγελέας να είχε επέμβει με βάση το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ως δημόσιο αγαθό και το ΕΣΡ να είχε επιβάλει πρόστιμο στο κανάλι...
Κώστας Εφήμερος

@ Ο νεοφιλελευθερισμός των... ελληναράδων!
Αποκαλυπτική η παρέμβαση του καναλάρχη του ALPHA. Και γιατί δεν επιτρέπει να υπάρχει η παραμικρή κριτική σε ό,τι θεωρεί θέσφατο και για την προώθηση της “επένδυσης στο Ελληνικό", που θα σώσει “αυτή την περιοχή που είναι γεμάτη πρόσφυγες, απατεώνες, πορνεία και ότι θέλεις¨, και για τους “κλέφτες πολιτικούς” και για τους Έλληνες που “κάθε μέρα μικραίνουν και θα μεγαλώσουν οι μετανάστες και οι μουσουλμάνοι που θα έρθουν και θα μείνουν και θα χάσουμε και τη θρησκεία μας”.
Βαγγέλης Δεληπέτρος